Gebruikers over webshop Koopikonline.nl
Review toevoegenIk heb een LG afstandsbediening besteld waarbij werdt aan gegeven dat de levering 2 tot 5 dagen zou duren. Na een paar dagen wachten gaven ze aan dat de bestelling pas na 1,5 weken uitgeleverd zou worden. Op zich had ik hier geen problemen mee. Na een maand nog geen levering ontvangen. Nogmaals contact opgenomen. Zij gaven aan dat er problemen waren met de levering van LG en stuurde aan op een annulering van de bestelling. Zelf contact opgenomen met LG en gaf aan geen probleem te hebben met het leveren van deze afstandsbediening. Om teleurstellingen te voorkomen zou ik bij deze organisatie niets bestellen.
VerzendingOndanks de suggestie dat de levering na 1.5 weken zou plaats vinden. Na een maand nog niets ontvangen.
KlantenserviceGezien de wijze van communiceren werd bij mij het vermoeden gewekt dat zij niet konden voldoen aan hun verplichting.Dit is helaas waarheid geworden
Onbetrouwbaar "Webshop".
Eigenlijk, precies wegens webwinkels zoals "Koopikonline" kopen mensen niet online.
Op 12 December 2016, op Tweakers.net, heb ik deze bedrijfs prijs van €112,95 voor Toshiba Connect II 3TB harde schijf gezien. Ik had Koopikonline.nl "webshop" nooit vroeger gehoord. Maar toen ik "Thuiswinkel waarborg" logo zag, dacht ik dat ze betrouwbaar waren.
Dus besteld ik 2 van deze harde schijven. Op hun website, was het geschrijven dat levering "Bestel voor 12:00 binnen 2 dagen" is. Ik had besteld na 12:00. Dus niet 2 maar 3 dagen. Op 15 December 2016 heb ik ze opgebeld over the levering. "Er was een probleem" en ze zouden mij terug bellen/emailen.
Ik heb dan een email ontvangen van hun "support":
" Wij hebben uw order doorgestuurd naar onze leverancier. Helaas is het door u bestelde product niet meer leverbaar.
Wij kunnen het volgende alternatief voorstellen: Toshiba Canvio Basics 2.5" 3TB 3000GB Zwart. De prijs van dit alternatief ligt echter € 25 hoger dan de oorspronkelijke bestelling
......"
Dus, niet alleen de levering laat was (vergeten of zo?), vorstellen ze mij een lagere spec hardeschijf model van Toshiba. En niet alleen dit, ook moet ik ook nog €25 extra betalen.
Natuurlijk vroeg ik mijn geld terug.
Ik denk dat ze lagere prijzen adverteren zo dat ze op de top van lijsten zoals in Tweakers zullen verschijnen. En dan eens de bestelling is gedaan zijn mensen meer waarschijnlijk een alternative te nemen bij hun en misschien zelfs op hogere prijs!
En echte "Thuiswinkel waarborg"-achtige winkel zeg!
En ze hebben nog veel producten "te koop" op Tweakers....
Levering zou "Bestel voor 12:00 binnen 2 dagen" was. Ik bestelde NA 12:00. Dus niet 2 maar 3 dagen (dat was belangrijk voor mij voor ik naar vacantie ga). Maar toen ik ze opgebeld op 15 December, "er was een probleem" en de product niet leverbaar was. Dat konden mij vroeger zeggen. Vergeten of zo?
Als ik niet opgebeld had, zou ik misschien FOREVER wachten voor ze het ondekken en laten mij weten dat "er een probleem was".
Ze hadded de "guts" om mij "als alternatief" een lagere spec product van de hetzelfde merk bieden. En toch extra betaling vragen!
En echte "Thuiswinkel waarborg"-achtige winkel zeg!
En ze hebben veel producten "te koop" op Tweakers....
2 producten die samen misschien zelfs nog door de brievenbus kunnen, moet je ineens 9,95 betalen voor levering via PostNL. gevalletje lage prijzen hoge verzendkosten om te compenseren.
Snel bestellen; Geen overbodige vragen tijdens de bestelprocedure. Voldoende keuze en zeer scherpe prijzen op de site.
VerzendingDe volgende dag in huis zoial aangegeven op de website.
Deze winkel kwam (via Tweakers pricewatch) voor een nieuw model TV als enige met een prijs lager dan de adviesprijs (829 euro in plaats van 20 andere winkels met 999 euro). De website zag er overzichtelijk uit en het bestellen ging makkelijk. De specs van het product klopten echter niet volledig, en waren ook wat beperkt.
Er stond 23 op voorraad en levertijd "1 t/m 2 dagen"
Op voorraad betekent in dit geval op voorraad bij de leverancier, niet in hun eigen magazijn. 1/2 dagen levertijd is maar een indicatie, want dat is niet waargemaakt. Toen ik op hun website keek was het product daar verdwenen. Toen ik daarover belde verzekerde men mij dat mijn bestelling gewoon zou worden geleverd. De communicatie hierover had echter beter gekund.
Een enorm pluspunt is dat men mij dezelfde dag nog terugbelde, en die zaterdag (toch maar 5 dagen na bestelling), in plaats van via PostNL, persoonlijk de TV bij me heeft afgeleverd (in de randstad vanuit omgeving Breda). Vertrouwen meer dan hersteld!
Op een email werd snel gereageerd, en ook aan de telefoon werd ik prima geholpen. Het persoonlijk afleveren van de TV ging echter voorbij aan wat men normaal mag verwachten, zeer goede service!
Het eigen initiatief tot communicatie over de bestelling had beter gekund (kan desnoods geautomatiseerd).
Ik heb hier een plasma tv besteld. Op de site stond '1-2 werkdagen levertijd' en er waren er een aantal op voorraad.
Na het verstrijken van de termijn toch maar even gebeld. Verhaal was dat de TV te groot was, maar aan de TNT was meegegeven en dat deze nu weer teruggegeven zou worden. Als deze terug was bij de winkel dan zou het via een koerier verstuurd worden.
Als men nou uit zichzelf contact zou opnemen met de klant dat het wat vertraging oploopt zou dat nog getuigen van enige betrokkenheid. Maar helaas, alle vorm van communicatie moet door de klant worden geinitieerd. Sterker nog, op e-mail word gewoon niet geantwoord.
Telefoon word overigens wel correct opgenomen, maar medewerker A belooft dat het product uiterlijk woensdag bij mij thuis zal staan maar als ik dan later weer opbel en medewerker B spreek kan die belofte van medewerker A niet herhaald of waargemaakt worden.
Dat wil niet zeggen dat ik niet gevoelig ben voor wat onverwachte logistieke problemen bij het vervoeren van een 65" plasma. Dat kan ik me best voorstellen. Echter:
1) Die TV is al geruime tijd 65" en hetzelfde gewicht. Men had moeten weten welke gevolgen dit zou hebben voor de logistiek.
2) Als je '1-2 werkdagen' op je website zet, maak het dan waar!
3) Als het dan toch onoverhoopt vanwege omstandigheden niet waargemaakt kan worden, breng de klant hiervan dan tijdig op de hoogte. Je vraagt het telefoonnummer en e-mailadres toch niet voor niets?
4) Als het product in handen is van de TNT en je weet dat deze terug komt, wees dan een tof bedrijf en stuur alsvast een nieuwe naar de klant.
Bottom line: Ik zou niet zo snel weer €3000 aan dit bedrijf vooruit betalen.
Nogmaals, het is niet dát het product vertraging heeft opgelopen, maar de manier waarop ik, als klant, niet op de hoogte gebracht word en de manier waarop beloftes niet waargemaakt worden.
Bij deze site kan je perfect je geld kwijt zonder enige vorm van resultaat.
1. Op de site stond een Option internetstick van T-Mobile van het type icon 225. (website screendump aanwezig)
2. Het beltegoed van deze wat oudere aanbieding van T-Mobile beloopt de 30 Euro en dat kwam goed uit. (info website screendump aanwezig)
Inhoudelijke informatie over het product bleek niet via mail te verkrijgen.
Geleverd werd een model E160G van Huawei met beltegoed van 5 en 10 Euro na registratie (15 euro lager dus)
Daarbij, het apparaat bleek niet geheel te werken volgens de norm en logische verwachting (kapot dus).
Bij reclamering werd niet flexibel en adequaat gehandeld maar werd de leverancier van de site aansprakelijk gehouden, zowel voor de site inhoud aan informatie als voor klacht afhandeling. Daarbij werd de verbandhoudende correspondentie met de leverancier meegestuurd.
Over feitelijk onjuiste en daardoor foute uitleveren door de shop zelf (juridisch aanspreekbare rechtspersoon) werd in elke correspondentie met geen woord gerept, laat staan enige compensatie geboden of enige medewerking voorgesteld (let op: het product is kapot afgeleverd (DOA)).
Dus, samenvattend:
Als je op deze site een Option Icon 225 met 30 Euro beltegoed besteld, krijg je een niet functionerende Huawei E160G met 10 Euro beltegoed, ben je tevens een hoop tijd kwijt aan mailerij, wat vervolgens tot geen enkele oplossing leidt. Kortom eigen schuld.
Ik ben maar niet overgegaan tot het voor de tweede keer vertrouwen van deze toko d.m.v. het opsturen van de stick. Wie weet, wat er dan voor in de plaats terug komt? If ever? Waarschijnlijk met rekening voor onderzoek?
Vandaar mijn opmerking in de aanhef.
Uiteraard staan er screendumps en mailtjes ter beschikking ten bewijze.
Op 16-3-2010 is er voor het laatst een mailtje van mij richting "Koopikonline.nl" gegaan met in duidelijke bewoordingen weergegeven wat ik dacht m.b.t. de wijze van afhandelen van het probleem.
23-3-2010 nog geen bericht, laat staan enige oplossing, waar ik mee uit de voeten zou kunnen.
Mijn geld is dus weg. Kat in de zak gekocht bij deze tent.
Maar, ere wie ere toekomt:
Mijn dank aan de winkel van T-Mobile te Lelystad, zij bleken in staat binnen 15 minuten een adequate en werkende oplossing in elkaar te timmeren.
Hulde aan mijnheer A.
Verzending was een beetje aan de late kant.
Opvallend was, dat in de doos geen pakbon zat.
Gewoon minder dan slecht en inadequaat gezien de problematiek.