Gebruikers over webshop Waakzaam Wonen
Review toevoegen"Dhr. Somers" suggereert dat mijn gebruikersnaam mijn echte naam moet zijn, want ik heb nergens gezegd dat ik "Dhr. Harrie" heet.
De "Feedback Company" is dus duidelijk WEL te beinvloeden door de bedrijven, want ook daar heb ik een nette beoordeling geplaatst, maar de enige die daar een bericht van heeft gezien is "Waakzaam Wonen". "Feedback Company" geeft dus absoluut GEEN reeele beoordelingen weer.
Ik probeer niet om WW in een kwaad daglicht te stellen, maar om mijn recht te krijgen. Er wordt nu al gezegd dat ik producten "mishandel", dus wie probeert hier wie in een kwaad daglicht te stellen? Nog even en ik wordt aangeklaagd.... De producten zijn zoals reeds eerder vermeld defect gegaan bij normaal gebruik, en waakzaam wonen wil dit niet accepteren.
Een coulance van 10% op nieuw te bestellen producten vind ik dus GEEN reden om me tevreden te kunnen stellen, na aanschaf van defect geraakte producten van 200 Euro. Dit ziet er dus niet naar uit dat het mij gaat om "meer geld te verdienen", zoals "Dhr. Somers" suggereert.
Vervelende aan dhr. Harry (die overigens zijn echte naam niet noemt) is dat deze hij door het invullen van negatieve reviews op diverse websites, Waakzaam Wonen in een kwaad daglicht probeert te stellen. Dit is ook de reden dat ik mij als werknemer van Waakzaam Wonen genoodzaakt voel hierop te reageren, daar wij waar mogelijk en in alle redelijkheid trachten klachten op te lossen.
Voor iemand die in High Tech elektronica werkt had ik wel wat meer voorzichtigheid verwacht, want de betreffende producten zijn door mijnheer zwaar mishandeld (eerder door ons ondeskundig handelen genoemd wat trouwens ook door de fabrikant erkend is). Dit heeft niets te maken met een ontwerpfout, want dan zouden dergelijke modules niet meer bestaan.
Gelukkig zijn de meeste van onze klanten wel tevreden, wat duidelijk blijkt uit reviews die via de Feedback company over de dienstverlening van Waakzaam Wonen zijn gemaakt. Deze reviews zijn voor ons NIET beinvloedbaar.
Het is spijtig, maar deze klant is niet tevreden te krijgen en ziet het aanbieden van een coulance korting voor een defect die hij zelf heeft gemaakt als een manier van Waakzaam Wonen om meer geld te verdienen.
Even een reactie op het bericht van Waakzaam Wonen.
Vwb de 2 verkeerd geleverde schakelaars onder het kopje "Verzending": Ik heb alleen aangegeven dat ze verkeerd zijn geleverd maar dat ik ze kon gebruiken dmv een draadbrug. Ik heb daar verder geen enkele reactie op gehad, dus het is onzin wat er is geschreven.
Vwb de aftersales: Ik zit zelf al 18 jaar in de High Tech elektronica, dus ik weet echt wel hoe om te gaan met elektrische componenten. Hier was echter een half kroonsteentje van 4mm lang wat met 2 dunne draadjes op een printplaatje was gesoldeerd. In dat kroonsteentje komt een stuk installatiedraad van 2,5mm dat degelijk moet worden vastgezet. Dat is dus niet gelukt bij 1 van de kroonsteentjes, want de dunne draadjes zijn losgegaan van het kroonsteentje. Het gaat hier dus om een ontwerpfout, wat ik ook rechtstreeks aan Marmitek heb doorgegeven.
Vwb het programmeerknopje: Knopje reageerde vanaf het begin niet, maar omdat ik geen reactie kreeg in de vorm van knipperend ledje en het niet voelde alsof ik een schakelaartje bediende, drukt ik wat harder, waardoor het plastic knopje langs het schakelaartje ingedrukt bleef hangen. Om dat lipje naar buiten te halen was het afgebroken. Ik heb dit alles heel duidelijk gecommuniceerd, ook dat ik deze tweede schakelaar zelf wilde betalen, omdat ik er het lipje van afgebroken had. Deze schakelaars kosten 97 Euro per stuk, dus is het niet vreemd dat ik hiervoor na 1 maand te hebben gecommuniceerd een ingebrekestelling heb gestuurd, omdat ik het uiteraard niet eens was met de gang van zaken bij "Waakzaam Wonen".
Omdat ze natuurlijk hopen dat ik die 2 schakelaars weer opnieuw ga bestellen bij Waakzaam Wonen wilden ze een korting geven. Dat noemen ze dan coulance.
Ik zou het liever anders noemen, maar ik wil het hier netjes houden.
Hopelijk kunnen we hier iets van leren.
Naar aanleiding van onderstaande reactie van Harry38 zou ik graag even namens Waakzaam Wonen willen reageren.
VERZENDING
Wij hebben mijnheer aangeboden de foutief toegestuurde pulsdrukker schakelaars kosteloos om te willen ruilen voor nieuwe. Wij willen niet dat de klant kosten moet maken om onze fouten te herstellen. Dit vond mijnheer niet noodzakelijk omdat hij al een oplossing had bedacht door een draadbrug te leggen, waardoor de pulsdrukkers toch bruikbaar waren.
AFTERSALES
Wij verkopen jaarlijks een groot aantal micromodules, zoals de SWM1P's die mijnheer heeft aangeschaft. Zoals met alle electronica komt er wel eens een product retour die binnen de garantievoorwaarden defect is geraakt.
Echter, de modules die wij van mijnheer retour kregen waren zwaar beschadigd. Wij hebben daarom de modules retour gestuurd naar Marmitek (fabrikant) en deze geeft aan naar ons (en ook per email aan mijnheer aan) dat de modules door ONDESKUNDIG handelen defect zijn geraakt. Eén van de kroonsteentjes van de ene micromodule was compleet van de print afgedraaid. Van de andere module was het programmeerknopje, wat je normaal gesproken licht indrukt om de module in de programmeerstand te zetten ook volledig afgebroken. Dergelijke beschadigingen komen wij NOOIT tegen en zeker niet bij twee modules van dezelfde klant.
Beide modules waren door toedoen van mijnheer dus zo zwaar beschadigd dat deze niet binnen de garantievoorwaarden vervangen konden worden; vergelijk het met de aankoop van een vaas die je laat vallen en vervolgens de leverancier aansprakelijk stelt voor het defect raken van de vaas.
Verder geldt in deze zaak ook het spreekwoord "c'est le ton qui fait la musique"; het gaat er niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt. Mijnheer kwam direct bij ons met een "in gebreke stelling" brief, terwijl hij zelf de persoon is die in gebreke is.
Uit coulance oogpunt hebben wij mijnheer nog een korting geboden op zijn volgende order van 10%, maar mijnheer ziet er meer heil in om ons overal op internet zwart te maken.
Wij denken graag in oplossingen en doen ons best om klanten tevreden te stellen en te houden, maar in sommige gevallen (gelukkig zeer zelden) zijn de klanten onredelijk en haken wij af. Zo ook in dit geval. Het is alleen spijtig dat dit ten koste gaat van onze goede naam.
Bestellen ging goed. Ook artikelen die niet direct op de site aanwezig waren konden toch worden besteld. Hiervoor het nodige contact met dhr Somers gehad.
VerzendingHet pakket was zeer netjes verpakt. Ik had 3x hetzelfde onderdeel besteld, maar kreeg 1x het juiste onderdeel en 2x een onjuist onderdeel. Ik heb de onjuiste onderdelen toch gehouden en niet teruggestuurd omdat ik met een stuk extra bedrading het produkt toch kon gebruiken waarvoor ik het nodig had. Ik heb dit wel teruggemeld.
KlantenserviceDe aftersales was weliswaar absurd! Ik heb 3 Marmitek X10 SWM1P schakelmodules besteld, waarvan er 1 niet te programmeren was en bij 1 knetterde het binnenwerk. Nadat beide onderdelen waren teruggestuurd kreeg ik te horen dat ze beide niet in de garantie vielen (en dat binnen een week retour!) Na vele malen heen en weer te hebben gemaild wordt er gezegd dat ik beide modules door "ondeskundig gebruik" heb vernield. Nu moeten jullie weten dat ik een elektronica achtergrond heb in de high tech industrie, dus niet de eerste de beste hobbyist!
Voor mij NOOIT MEER WAAKZAAM WONEN!!!
Kan mij niet vinden in de vorige review. Ik heb zeer goed contact gehad met Marcel van Waakzaam wonen, na de levering van een Powerlink module welke kapot bleek te zijn.
De Powerlink werd snel geleverd, maar ik kreeg het niet voor elkaar om hem in te leren. Veelvuldig contact gehad met Waakzaam wonen over wat te kunnen doen, want een DOA hadden ze nog nooit meegemaakt. Toen echter alle adviezen niet bleken te werken, Powerlink teruggestuurd. Daar hebben ze hetzelfde geconstateerd en een nieuwe teruggestuurd. Helaas waren ze niet op voorraad dus ik moest een paar dagen wachten.
Niet een keer in het proces heb ik twijfel gehad over de goede uitkomst van de afhandeling.
Powerlink was zeer goed verpakt. Ook andere artikelen (additionele raam sensoren) waren altijd goed verpakt. Levering is op zich snel indien op voorraad (vandaag besteld, morgen binnen).
KlantenserviceZoals boven beschreven. Goede aftersales. Zoals met de meeste bedrijven werkt het het best om telefonisch contact op te nemen en niet per mail. Ik had al een aantal avonden met de (achteraf defecte) Powerlink gestoeid om werkend te krijgen, en de frustratie was vrij hoog wat resulteerde in een wat minder vriendelijke mail van mijn kant naar Waakzaam wonen. Daarna toch even gebeld; er was ruim begrip voor de frustratie, er is mij van alles uitgelegd en verzekerd dat ik ZEKER een werkende Powerlink zou krijgen, of mijn geld terug.
Vanuit Waakzaam Wonen zou ik graag een reactie willen geven op deze review.
Tussen kerst en nieuwjaar was Waakzaam Wonen gesloten; dit in verband met onze verhuizing naar ons nieuwe pand. Hiervan hebben wij de receptioniste van het callcenter op de hoogte gebracht echter helaas is deze melding niet goed doorgekomen.
Op de eerste dag van het jaar zijn wij met een inhaalslag begonnen en hebben wij alle orders verstuurd.
De magneetcontacten in de starterkits van Visonic bevatten soms een backtamper, soms ook niet. Hier is geen pijl op te trekken. Het maakt ook niet uit vanaf welke importeur wij inkopen, beide leveren soms draadloze magneetcontacten met en soms zonder backtamper. Dit is de reden dat wij onze website aangepast hebben.
Al met al... wij leveren uit voorraad, wij leveren snel, wij kopen geen dure dozen, maar hergebruiken bestaande dozen om het milieu te sparen.
Vervelend dat de eerste review op tweakers negatief is, want wij hebben op onze website een groot aantal reviews staan van klanten die wel positief zijn over Waakzaam Wonen. Tevens dragen wij het webshop keurmerk, juist om op een laagdrempelige manier bij geschillen beroep te kunnen doen op een intermediair.
Tot op heden hebben wij de sporadische conflicten die wij met klanten hadden altijd netjes opgelost.
Team Waakzaam Wonen
Iets voor de kerst hebben we een Visonic Powermax Pro alarmsysteem met sensoren besteld bij Waakzaam Wonen. De hoop was dat we deze zo tussen kerst en oud en nieuw zouden kunnen installeren. Op de website stond niets over een sluiting in deze periode.
Na de bestelling via de webwinkel te hebben gedaan en betaald te hebben via iDeal was het dus afwachten. De status van de bestelling werd echter niet aangepast - er gebeurde niets. Na een aantal dagen maar eens gebeld met Waakzaam Wonen. Nadat de telefoon een tijdje overging werd deze doorgeschakeld. Een dame nam op en zei dat er momenteel niemand was. Maar als ik het ordernummer en telefoonnummer opgaf zou ik worden teruggebeld. Zo gezegd zo gedaan.
Er werd echter niet teruggebeld. Dus toen ook nog maar een e-mail met de vraag om een status update opgestuurd. Ook hierop kwam geen reactie. We dachten al dat we ons geld gewoon kwijt waren.
Op de eerste werkdag in het nieuwe jaar kwam er eindelijk verandering in de orderstatus. De spullen werden toen ook direct opgestuurd. Er werd echter geen contact opgenomen.
In de aftersales ging het ook nog eens flink mis. Zodanig dat we geen enkel vertrouwen meer hebben in Waakzaam Wonen. En dat is voor bedrijf dat in de beveiliging werkt toch wel erg belangrijk. Wij zullen hier nooit meer iets kopen.
De spullen waren in doosjes in een grote doos gedaan, zonder opvulmateriaal. Er zat een beetje vreemde bobbel op de doos omdat het eigenlijk allemaal niet paste. Waakzaam Wonen heeft op de site onder orderstatus de mogelijkheid om een track and trace code aan te geven. Er wordt echter geen gebruik gemaakt van track and trace.
KlantenserviceTen eerste bleek dat de beloofde stickers en eigen installatiehandleiding ontbraken. Na een e-mailtje kwam er al snel excuses en dit zou worden nagezonden. Dat gebeurde ook.
Echter, daarna bleek dat de geleverde deursensoren niet de beloofde MCT-302T waren (i.e. met back tamper switch), maar de goedkopere MCT-302N. Nadat we Waakzaam Wonen hier op attendeerden kwam de volgende reactie:
"De beveiligingssets zoals aangeleverd door Visonic vanuit Israel bevatten soms de MCT302 en andere keren de MCT302T magneetcontacten. Op onze website staat dat MCT302(T) magneetcontacten in de sets worden meegeleverd. De T staat tussen haakjes daar wij ook geen invloed hebben op wat Visonic in de sets stopt."
Er werd dus gedaan alsof we gek waren en niet goed hadden opgelet. Google cache toonde echter duidelijk aan dat er wel het 'T' model was beloofd (zie http://www.4shared.com/fi..._Pro_Max_starterskit.html) en dat er niets tussen haakjes stond. De website was n.a.v. de e-mail aangepast! Na ook dit aan de Waakzaam Wonen te hebben laten weten kwam er geen reactie meer.