iBOOD

Gebruikers over webshop iBOOD

Na enkele jaren diverse producten hier besteld te hebben waar ik altijd zeer tevreden over was. Is de kwaliteit van deze webshop schrikbarend gezakt, hierom besloten dat Ibood een review verdient.

Leuke aanbiedingen.

Helaas is communicatie zeer slecht.

Ondanks dat ze zelf de geplande verzend datum kunnen verzinnen wordt deze standaard overschreden met minimaal 2 weken.

Producten worden goed verpakt verzonden.
Enkel is de aangegeven verwachte verzend datum vaak minimaal een week later, en deze wordt het laatste jaar naar mijn ervaring NOOIT gehaald, en word minimaal met 2 weken over schreden.

Bij problemen mag je mailen of op het forum posten, mailtjes worden beantwoord met een automatisch standaard antwoord dat er naar gekeken gaat worden.
Dit is dan gelijk het laatste contact dat je op je mail krijgt.

Het forum kan ook worden gebruikt om vragen te stellen, hier krijg je echter geen response.
Als je dan uit ellende een post maakt in een forum waar je weet dat admins actief zijn wordt je post verwijdert met een verwijzing naar de mail functie (enkel automatisch mailtje terug) of het correcte forum (krijg je geen response)

Een kind kan de was doen. IBOOD's bestelproces is simpel en makkelijk te doorlopen, registratie is zelfs niet verplicht.

Het is blijkbaar de normaalste zaak van de wereld dat je meer dan een maand moet wachten om geld van een geannuleerde bestelling terug te krijgen. Dit is de slechtste klantenservice die ik ooit gehad heb!!

Bestelling plaatsten is makkelijk, alleen krijg je soms bij drukte dat iDeal pagina niet geladen kan worden.

Tot nu twee keer gehad dat de beloofde leverdatum niet gehaald kon worden, dan krijg je pas op de beloofde leverdatum een mail dat de toegezegde datum niet gehaald kan worden en de verzending vertraagt is. En dan wordt het meteen 2 weken extra wachten.

Waardeloos.

Vaak goede prijzen. Kritische berichten op het forum worden verwijderd waardoor je soms minpunten over het hoofd kan zien.

Niet snel maar wel binnen de aangekondigde tijd.

Toen mijn camera na 1,5 jaar stuk ging heb ik contact gezocht met de klantenservice. Snel een reactie gehad, die verwees me door naar de fabrikant. Daar hou ik niet zo van omdat zij de verantwoordelijke zijn maar goed, het scheelt vaak wel tijd. Dat gedaan maar ik was niet tevreden met de afhandeling van Fujifilm (reparatie onder garantie afgewezen ivm stoot/valschade, terwijl dit defect op internet vaak genoemd wordt en dus op een ontwerpfout lijkt). Ik weer contact gezocht met iBood. Doodse stilte. Na een week een herinnering gestuurd. Doodse stilte. Na weer een week een mail gestuurd met dat ik een reactie wou en anders de rechtsbijstand in zou schakelen. Na weer ruim een week (net na mijn ultimatum) opeens een reactie of ik de camera naar hen op wou sturen (terwijl die bij de fabrikant lag). Dat leek me niet zo handig dus dat uitgelegd waarop ik een reactie kreeg en gebeld ben (oproep alleen gemist) waarin aangegeven werd dat de camera kosteloos gerepareerd zou worden. En dat gebeurde gelukkig ook.

Het dubbele daaraan is dat het gebrek aan communicatie waardeloos was, maar aan de andere kant het feit dat ze reparatie onder garantie geregeld hebben terwijl de fabrikant richting mij erg volhardend was dat dat niet ging gebeuren vind ik dan wel weer erg sterk. Ze hadden ook makkelijk kunnen doen en zich achter de fabrikant kunnen verschuilen. Misschien is de beoordeling wat hoog maar voor dat laatste wil ik ze ook wel belonen.

Scorekaart voor iBOOD