Gebruikers over webshop iBOOD
Review toevoegenBesteld in December 2014, met verwachte levering eind December.
Levering was 3 weken te laat.
Details over de levering en het waarom krijg je niet.
Ze leveren vrijwel nooit op tijd, en bij late levering zijn geen compensaties voorzien.
KlantenserviceTV van Philips wordt door Philips niet ondersteund omdat iBood ze 'buiten de benelux' gekocht heeft. Dat schrijf ik op het conto van Philips.
Maar als mijn TV opgehaald wordt op 21/12/2016 omdat die onstabiel is, en alle mogelijke software bugs vertoond, en pas in garantiebehandeling genomen wordt op 7/1/2016, dan is dat al bijna 3 weken.
Na contactname zeggen ze dat ze nog eens 3 weken nodig hebben om de TV te herstellen (hoe gaan ze software herstellen?).
Voor een TV is een garantiebehandelingstermijn van 6 weken toch véél te lang.
Daarenboven reageren ze niet op mails. Pas een standaard antwoord gekregen na een tweet of door ze zelf te bellen.
Update 12/1:
Bedankt voor de reactie, maar ik verwacht dat het nu sneller kan, en liefst van al een refund (die jullie toch terug kunnen claimen bij Philips).
Als dat lukt, dan gaat alvast de score voor Service omhoog.
Beste Tommie12,
Bedankt voor je bericht. Wij begrijpen helemaal je teleurstelling in deze levering. Allereerst is de vertraging natuurlijk erg vervelend en dat je hier niet goed over op de hoogte bent gehouden. Dat de tv daarnaast ook technische problemen heeft, zullen wij uiteraard serieus oppakken. Er zal worden gekeken naar verschillende opties om dit netjes voor je op te lossen.
Gezien de eventuele complexiteit van een defect en het doorsturen naar een specialistisch centrum houden wij inderdaad een termijn van 6 weken aan om een garantie aanvraag op te lossen. Wij zullen natuurlijk ons best doen om dit zo snel mogelijk voor je af te handelen.
Wij begrijpen je beoordeling maar zullen ons best doen om de afhandeling hiervan zo goed mogelijk te laten verlopen waardoor je hopelijk een positieve eindbeoordeling hebt.
Sorry voor het ongemak en de eerdere minimale communicatie.
iBOOD Webcare Team
Beschadigd product geleverd. Dezelfde dag een RMA ingediend. Kreeg een automatische reactie dat ik maar contact moest opnemen met Corsair met een link die niet werkt (404 pagina). Direct het support formulier ingevuld. Zou binnen 1 a 2 werkdagen een reactie krijgen, die heb ik na 3 a 4 werkdagen nog niet gekregen.
VerzendingDuurde bijna een maand na bestelling dat ik het (beschadigde) product mocht ontvangen.
KlantenserviceSimpel gezegd, ze reageren niet, en via automatische e-mails verwijzen ze naar de producent, terwijl ik mijn RMA toch echt met iBood wil afhandelen. Telefonisch ook slecht bereikbaar, ze zijn op zaterdag gesloten.
Beste SilencerNL,
Bedankt voor jouw bericht. Vervelend om te horen dat je geen reactie hebt ontvangen op je bericht naar Corsair. Graag lichten we je hierover in.
Per aanbieding worden er afspraken gemaakt over de afhandeling van de garantie. In dit geval zal Corsair hebben aangegeven de garantie zelf te kunnen afhandelen, vandaar dat wij de klanten doorsturen. Indien je geen bericht ontvangt van Corsair zal iBOOD uiteraard de afhandeling op zich nemen zodat het snel voor je wordt opgelost.
We willen je vragen een e-mail te sturen naar customerservice@ibood.nl met je ordernummer, klachtomschrijving en eventuele foto's van het defect. Geef aan dat je contact hebt gehad op tweakers met het Webcare Team zodat zij direct de case kunnen opzoeken. De desbetreffende collega's zullen je verder helpen aan instructies zodat het netjes voor je wordt opgelost.
Uiteraard zullen we klanten altijd helpen indien er een garantie aanvraag is ingediend. Als het middels de leverancier kan, verwijzen we je door. Anders doen we het natuurlijk zelf!
Onze excuses voor het ongemak en de verwarring.
Toch een hele fijne dag gewenst!
iBOOD Webcare Team
Na 10 dagen wachten op verzenden, waarvan 3dagen over de afgesproken verzenddatum heb ik mijn bestelling ge-annuleerd.
3dagen later is hij alsnog verzonden! Na het weigeren van de bezorging in een hel beland om mijn geld terug te krijgen.
Services gaat alleen via een web formulier waar ze 3 dagen later pas op reageren met totaal verkeerde reacties waar zelfs een verkeerde naam boven staat.
De kortingen zijn soms goed, maar de services is zo slecht dat ik er nooit meer iets koop.
Je moet altijd zeer lang wachten voordat iets wordt verzonden.
KlantenserviceExtreem slecht. Al het contact gaat via het webformulier. Meedewerkers koppelen vragen en services verzoeken niet aan elkaar en geven onzinnige reacties.
Beste Brinkkemper,
Bedankt voor je bericht. Vervelend om te horen dat je zo teleurgesteld bent in de service van iBOOD! Zoals je jouw case bespreekt, moeten we inderdaad meegeven dat deze niet vlekkeloos is verlopen.
Allereerst, het terugdringen van de levertijden werken we zeker aan. We willen uiteraard dat onze klanten bestellingen snel kunnen ontvangen.
Dan de afhandeling van jouw case. Helaas gebeurt het wel eens dat de annulering van een klant en de aanmelding van een product voor de verzending elkaar kruisen. Systeemtechnisch is de bestelling niet altijd meer tegen te houden. Sorry hiervoor, hierdoor ben je in het traject van een lange wachttijd voor een terugstorting terecht gekomen. In jouw geval heb je langer op het aankoopbedrag moeten wachten dan de gewoonlijke termijn.
Al met al kunnen we helemaal begrijpen dat je teleurgesteld bent, hiervoor willen we je onze excuses aanbieden.
Er wordt heel hard gewerkt aan verbeteringen op alle fronten. We willen dat 2016 een mooi jaar wordt en dat juist onze klanten de verbeteringen snel zullen merken.
Desondanks het verloop van de case, wensen we je toch een fijne dag toe!
iBOOD Webcare Team
Tijdens de hunt van november '15 een WD MyPassport Wireless 500Gb voor 75,- gekocht. Superscherpe prijs, maar dat is tijdens de hunt niet ongewoon, zo pretendeert iBood zelf ook.
Het zou pas 10-12 verzonden worden. Wat laat, maar goed...
De 10e nog niets en ook geen statusverandering, waarop ik de 11e dit heb aangekaart (klantenservice en forum).
Het pakket werd toen diezelfde dag nog verzonden en werd de 12e gebracht.
Inmiddels had ik al het topic over nep- en namaak artikelen gezien en dus was ik voornemens om te checken of de schijf wel echt was.
Ik heb hierop met het serienummer de check gedaan op de WD website.
Blijkt dat de schijf recertified is, met slechts 6 maanden fabrieksgarantie.
Dit stond helaas niet in de advertentie (heb ik screenshots van gelukkig) en dus hoor ik een nieuw product te krijgen i.p.v. recertified/refurbished.
Dit aangekaart bij de klantenservice, want ik wil wat ik gekocht heb, dus nieuw, echter na een dag of 4 nog steeds geen reactie.
Toen op het forum gepost....
Daar wordt inderdaad zomaar je tekst weggehaald als iBood het niet bevalt.
Heeft niets met off topic te maken, maar gewoon simpelweg censuur.
Daarnaast zijn de moderators onbeschoft. De zin "En nu geduld" is niet echt passend m.i..
Deze moderator heeft de call nogmaals bij de klantenservice onder de aandacht gebracht en hierop heb ik de volgende dag reactie gekregen.
Uiteraard is mijn mail/vraag niet goed gelezen en wordt er gezegd dat ik ik via de site een RMA call moet aanmaken. Zucht.......
Hier heb ik op gereageerd in afwachting hiervan ben ik toch maar mijn ongenoegen hier gaan melden.
Ik zal hier updates plaatsen over de rest van de behandeling en de afloop.
Wees op je hoede met iBood. Ze vergeten redelijk vaak belangrijke info te vermelden, en als je daarna het e.e.a. opgelost wilt zien is dat erg lastig.
Je moet er zelf achteraan om je product een beetje op tijd geleverd te krijgen.
Heel vreemd, want die ervaring heb ik bij bijna geen enkele andere webshop.
Tja, in mijn eerste relaas is hier al veel over terug te vinden....
- Forum wordt gecensureerd
- Klacht/vraag wordt laat behandeld
- Klacht/vraag wordt niet goed gelezen (niet serieus dus)
Kortom, aftersales is om te huilen
update 29-12-2015: We zijn inmiddels weer bijna twee weken verder en ondanks alle toezeggingen en antwoorden zoals hieronder, heb ik nog steeds niets vernomen van iBood.
Elke keer denk je dat het toch goed opgelost gaat worden, maar beland je toch weer op een of andere stapel.
Klopt echt niets van, deze organisatie.
Beste Albin,
We vinden het erg vervelend om te horen dat je zo teleurgesteld in ons bent. Allereerst willen we aangeven dat het nooit de bedoeling is je het gevoel te geven een klacht niet serieus te nemen. Uiteraard gaan we je case uitzoeken en voor je aan de slag. Vandaag heb je een e-mail ontvangen dat we graag een foto tegemoet zien van het product zodat we dit kunnen nagaan bij de betreffende personen.
Het is op dit moment druk op de afdeling dus daarom zullen we misschien iets later bij je terugkomen, alvast excuses daarvoor.
We zullen jouw melding over het forum even verifiëren zodat hier naar kan worden gekeken. We houden het forum graag on topic maar het lijkt erop alsof het hier wat strikt is geweest.
We gaan ervan uit dat het goed en naar wens voor je wordt opgelost zodat je toch met een positief gevoel aan deze case denkt.
iBOOD Webcare Team
Eens in de zoveel tijd hebben ze leuke hardware aanbiedingen. Helaas duurt het even voor dat de producten worden geleverd.
Beste Keebs,
Bedankt voor je bericht. Fijn dat je met interesse kijkt naar de leuke hardware aanbiedingen. Dit horen we graag en leuk dat je hierdoor een goede beoordeling hebt achtergelaten!
We werken uiteraard altijd aan de verbetering van onze service en kortere levertijden horen daar zeker bij!
Een fijne dag vandaag!
iBOOD Webcare Team
Al meerdere malen namaakproducten gekregen terwijl er originelen beloofd worden. iBood zelf doet er alles aan om te voorkomen dat je kan klagen op hun eigen forum door je berichten gewoon te verwijderen.
Ook zijn 'aanbiedingen' regelmatig niet goedkoper dan concurrenten. Ze zeggen van bijvoorbeeld 60% goedkoper te zijn. Het verweer is dat ze hiermee de adviesprijs bedoelen, ook dat blijkt af en toe gewoon een leugen.
Verzending is altijd trager dan beloofd, wat af en toe zelfs weken kan verschillen.
KlantenserviceKlantenservice is slecht, reageert niet of traag. Ze proberen je gewoon af te schepen en vooral niet te helpen.
Beste Shunt9,
Bedankt voor je bericht. Vervelend om te horen dat je op een dergelijke manier over iBOOD denkt. Uiteraard wil iBOOD niks te maken hebben met niet authentieke producten en wij zullen altijd naar een oplossing zoeken indien hiervan meldingen zijn. Het forum wordt goed onderhouden door onze moderators en we proberen de berichten zoveel mogelijk on topic te houden, verwijderen zonder reden is zeker niet de regel.
De adviesprijs wordt meegegeven vanuit de leverancier, hier proberen we altijd transparant in te zijn, vandaar dat we deze dan ook melden.
Sorry indien je het gevoel hebt dat iBOOD het niet serieus neemt. We werken continue aan service verbeteringen en zullen je feedback zeker meenemen ter evaluatie.
Hopelijk ervaar je in de toekomst de positieve ontwikkelingen waaraan iBOOD werkt.
iBOOD Webcare Team
Ik heb het product besteld en alles verliep zeer vlot ik had onmiddelijk een bevestigingsmail in mijn mailbox en ik ben zeer tevreden van de service en van het product.Het was er zelfs voor de aangekondigde verzenddatum
VerzendingHet was er zelfs voor de aangekondigde verzenddatum!
Beste Arno,
Bedankt voor je bericht. Fijn dat je zo tevreden bent over zowel het bestellen en de levering van het product. Zo horen we het uiteraard graag!
We blijven strijden voor verbeteringen op alle fronten en het is leuk als de klanten dit daadwerkelijk ook merken.
We zien graag een goede beoordeling!
Een fijne dag vandaag!
iBOOD Webcare Team
Bestelling via de site ging vlot en makkelijk. Kreeg meteen een mail dat de bestelling geplaatst was. Wanneer de levering zal zijn en dat ik een bericht zou krijgen als de levereingsdatum zou veranderen.
VerzendingDe levering was dus te laat. Geen bericht gekregen dat de levering later zou zijn terwijl dit wel beloofd was.
KlantenserviceIk kreeg een defect product toegestuurd. Deze terug gestuurd naar iBood. Ik had een vervangend product verwacht, maar helaas. iBood blijkt niet in staat om een DOA op de juiste mannier te vervangen. Ik vind dit zeer slechte service.
Beste Sbrink,
Bedankt voor je bericht. Goed om te horen dat het bestellen probleemloos is verlopen en dat je netjes een ontvangstbevestiging hebt ontvangen! Jammer dat de bestelling helaas vertraagd was. Hiervan hoor je normaal gesproken zeker een e-mail te ontvangen, sorry dat dit niet is gebeurd.
Het terugdringen van de levertijden werken we zeker aan. We zien natuurlijk graag dat onze klanten bestellingen snel kunnen ontvangen.
In jouw geval heb je een defect product ontvangen. We zullen er alles aan doen om dit zo goed mogelijk op te lossen maar soms is het niet mogelijk om een nieuw product toe te sturen. Vervelend dat je hier niet tevreden over bent.
Achter de schermen wordt heel hard gewerkt aan verbeteringen op alle fronten. We gaan ervan uit dat 2016 een mooi jaar wordt en dat jij als klant de verbeteringen snel zult merken. Bedankt nog voor je uitgebreide feedback, dit nemen we uiteraard ten harte!
Een fijne dag nog!
iBOOD Webcare Team
Ik bestel hier sporadisch. De laatste keren kreeg ik geen bevestiging in de mail. Daarvoor moet je dan weer naar "Mijn iBood". Verder heb je niet veel aan die omgeving. Foutieve leverdata blijven gewoon staan. Verder wilde ik alvast de cashback de bestelde printer aanvragen, maar zelfs na de toegezegde leverdatum was de factuur nog niet beschikbaar.
VerzendingLeverdata worden zelden gehaald. iBood geeft aan dat dit probleem inmiddels de hoogste prioriteit heeft. O wacht... ik krijg zojuist het bericht dat de levering van de door mij bestelde printer met minimaal TWEE WEKEN (!) is uitgesteld. Een paar dagen... ok, maar dit doet voor mij de deur dicht. Dit was de laatste bestelling bij iBood. Wat me helemaal pissig maakt is dat verschillende mensen op het forum aangeven dat zij de printer zelfs eerder hebben ontvangen. Hoe amateuristisch kan je zijn denk ik dan? Zelfs spullen die ik bestel uit China zijn eerder binnen.
Annuleren ga ik niet aan beginnen, dan krijg ik m'n geld waarschijnlijk nooit terug. Had ik maar niet voor een dubbeltje op de eerste rang moeten willen zitten...
Edit: aangepast van slecht naar voldoende omdat twee keer een vraag adequaat en binnen 2 werkdagen werd beantwoord.
Het forum wordt behoorlijk gecensureerd, al is het tegenwoordig niet zo erg meer als bij bijvoorbeeld de concullega's van 1Dayfly, dat forum is echt 95% nep.
Beste Marcel,
Vervelend om te horen dat je niet helemaal tevreden bent over de verschillende facetten. Allereerst moet de orderbevestiging altijd worden verstuurd, we gaan ervan uit dat dit een eenmalige hick up is geweest. De beschikbaarheid van informatie in Mijn iBOOD wordt hard aan gewerkt, zeker de punten die je aanstipt staan op de lijst van onze technische afdeling.
Voor jouw bestelling is er helaas een deellevering geweest, we hebben te weinig ontvangen maar het gedeelte wat was aangekomen, is wel uitgeleverd. We kunnen ons voorstellen dat dit niet goed overkomt, sorry hiervoor.
We zijn wel blij dat je goed te woord bent gestaan door de Customer Service, daar zitten we er immers voor. Deze levering is zeker niet vlekkeloos verlopen maar we gaan ervan uit, met de ontwikkelingen achter de schermen, dat je snel verbeteringen zult zien.
We wensen je toch een fijne dag toe!
iBOOD Webcare Team
Bestellen en betalen is snel en makkelijk. De verzending laat regelmatig op zich wachten zonder dat iBood er iets over laat weten. Een korte e-mail zou voldoende zijn.
VerzendingDit maal een verzending via Dynalogic (voor grote verpakking). Super goede service, duidelijk trackingsysteem.
Helaas wel weer te laat geleverd door iBOOD. Spijtig.
De vraag wanneer mijn product verzonden ging worden werd binnen de 2 dagen beantwoord.
Beste Tom,
Bedankt voor je bericht. Goed om te horen dat het bestellen probleemloos is verlopen.
We zien graag dat onze aanbiedingen ook snel worden geleverd. We werken aan continue verbetering van onze service dus de levertijden willen we ook zeker terugdringen. Fijn dat de betreffende vervoerder de bestelling goed heeft afgehandeld. Wij gaan ervan uit dat je veel plezier hebt van de bestelling.
iBOOD Webcare Team
Bestellen en betalen: geen problemen, gaat snel genoeg.
Helaas geen bevestiging via mail, dus geen melding van de levertijd.
Levertijd is bij iBood meestal erg lang en dat is jammer. Meestal weegt dat trouwens wel weer op tegen het voordeel van de aanschafprijs tov andere leveranciers, maar afleverkosten komen er altijd bij.
Denk daaraan als je een prijsvergelijking maakt.
Beste Bganzeman,
Bedankt voor je bericht. Fijn om te horen dat een bestelling plaatsen zonder problemen gaat. De orderbevestiging moet altijd worden verstuurd, we gaan ervan uit dat dit een eenmalige hick up is geweest.
Leuke aanbiedingen moeten natuurlijk ook snel worden geleverd, dus hier werken we aan. We proberen in de mogelijkheid van ons business systeem de levertijden zo veel mogelijk terug te dringen en zijn er zeker van dat je dit zult gaan merken!
iBOOD Webcare Team
Mooie aanbiedingen met producten die afwijken van wat je op andere aanbiedingswebsites kunt vinden. Prijzen zijn redelijk competitief vergeleken met andere aanbieders. De website is erg overzichtelijk, zelfs na de recente uitbreidingen. Ik koop er vaker handige items waar ik eigenlijk naar op zoek was.
VerzendingDe levertijd is vergeleken met de gangbare warenhuissites tegenwoordig erg lang. In dit geval 2 weken, waardoor je met een rare blik de pakjesbezorger in de ogen kijkt als ie plots voor je deur staat. Oh ja, ik had ooit nog iets besteld bij iBood. Dat dus.
Beste Davdhorde,
Bedankt voor je bericht en fijn om te horen dat de producten je wel kunnen bekoren! We doen ons best om zo goed mogelijke deals te hebben en gaan zeker voor die leuke items met de beste prijs.
We zijn hard bezig met het omlaag brengen van de levertijden zodat je voortaan met smart op de bezorger kan wachten. We zijn er zeker van dat er nog veel leuke aanbiedingen voorbij gaan komen!
iBOOD Webcare Team
iBood liet in het verleden nog wel eens een steekje vallen met de levertijden, maar de laatste bestellingen worden allemaal op tijd geleverd. Ga vooral zo verder.
VerzendingHet bestelde product voldeed geheel aan de verwachtingen en was conform de omschrijving.
Beste Hjabhz,
Bedankt voor je bericht.
Fijn dat je iBOOD zo waardeert, altijd leuk om te horen dat klanten tevreden over ons zijn! Uiteraard is de levertijden iets waar we hard aan werken zodat de wachttijd voor bestellingen steeds meer omlaag gaat.
Mooie voornemen voor 2016 om waar te maken!
Een hele fijne dag gewenst!
iBOOD Webcare Team
Al heeeeel veel artikel gekocht bij iBood. Uren zitten wachten tot er een leuke aanbieding voorbij kwam bij de Hunt! Altijd spannend en wel leuk, toch deze artikelen werden 'wel' snel geleverd.
Jaren geleden kon alles wel snel geleverdworden Nu denk ik vaak bij een aanbieding bij een andere verkoper is het misschien een paar Euro duurder, maar dan heb ik het wel binnen 3 werkdagen binnen. Langst wat ik ooit heb moeten wachten was op een De Walt boormachine '2 maanden'. Maar hij werd wel geleverd!
Tot nu twee keer gehad dat de beloofde leverdatum niet gehaald kon worden, dan krijg je pas op de beloofde leverdatum een mail dat de toegezegde datum niet gehaald kan worden en de verzending vertraagt is. En dan wordt het meteen 2 weken extra wachten...
KlantenserviceSlecht geholpen, was zelf zo teleur gesteld dat ik mijn account wilde stoppen.
Maar dat kon niet! ze gaven als reden vanwege administratie problemen.
Beste Jos,
Bedankt voor je bericht.
Het is altijd leuk om te lezen dat iemand regelmatig bij ons besteld en enthousiast is over de Hunt! We begrijpen dat het vervelend en teleurstellend is wanneer je langer dan verwacht moet wachten op een levering, we doen natuurlijk ons best om bestellingen zo snel mogelijk te leveren en we hopen hier in de toekomst ook steeds beter in te worden.
We vinden het jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over de manier waarop de klantenservice jou heeft geholpen. We willen hier graag nog contact met je over willen hebben. Mocht je open staan voor een gesprek dan ontvangen wij graag jouw telefoonnummer in een e-mail bericht naar webcare@ibood.nl.
iBOOD Webcare Team
Goederen waren sneller geleverd dan gepland! Fijn! Ook de Stereoboom 700 werkt naar behoren, mooi vol geluid en batterij gaat heel lang mee!
VerzendingTe vroeg leveren is altijd leuk!
Groot aanbod en tegen de avond nog in stock.
Mogelijkheid betalen met PayPal.degelijk origineel product
Kwam in degelijke vrij stevige schokbestendige verpakking geleverd
Ik had DUO pack oortjes besteld in een sale. Dit ging heel vlot en de betaling kon makkelijk via paypal
VerzendingDrie dagen na mijn bestelling werden de oortjes geleverd. Helaas zat er maar 1 item in de levering waarna ik met een bang hart contact opnam met de klantendienst
KlantenserviceDe klantendienst maakte er geen enkel probleem van en heeft de betaling binnen de 2 dagen uitgevoerd. de prijs van 1 oortje werd terug betaald.
Chapeau! Alweer goede service bij deze site
De klantenservice reageert doorgaans binnen twee werkdagen en is in staat om inhoudelijk de vragen, opmerkingen en problemen te begrijpen en daarop te reageren. Echter houdt iBood zich niet aan haar beloften omtrent de leveringstijd en geld restitutie.
Ik heb 18 augustus een wasmachine (AEG) besteld bij iBood. Op de productpagina stond vermeld dat het aflevermoment in onderling overleg afgesproken kon worden, en op het forum hebben de 'productexperts' dit ook enkele keren laten weten (in reactie op enkele vragen). Bij de bestelling heb ik de opmerking geplaatst met dat ik de wasmachine pas vanaf 1 september in ontvangst kon nemen (aangezien ik dan pas in mijn nieuwe woning introk). Tevens heb ik de klantenservice benaderd met de vraag of dit mogelijk was. Ik kreeg 19 augustus netjes antwoord met dat dit niet mogelijk was - de verwachte leveringsdatum zou 25 augustus zijn en hier kon blijkbaar niet 5 werkdagen van afgeweken worden. Daarop heb ik dezelfde dag besloten de koop te ontbinden, en heb ik dit direct via e-mail laten weten. Hierop kreeg ik het verzoek mijn betalingsgegevens door te geven - ietwat vreemd, omdat dit wel bekend zou moeten zijn, maar goed. Dit heb ik gedaan. 20 augustus kreeg ik antwoord en hoorde ik dat het 5 tot 10 werkdagen zou duren om het geld teruggestort te krijgen. Dit zou uiterlijk 2 september zijn.
Na op 5 september contact opgenomen te hebben met iBood hebben zij mij op 7 september laten weten dat ik gelijk had dat het geld nog niet gestort was (je meent het...). Nu, 11 september, wacht ik nog steeds. Ze zullen vast het geld wel terugstorten, maar ik betwijfel of dit binnen enkele maanden tot een half jaar gaat gebeuren. Mocht het mij te lang duren, dan onderneem ik juridische stappen. De tijd van 14 dagen om het geld teruggestort te krijgen is al verstreken.
Mocht er iets gebeuren, dan vermeld ik het hier. Mijn meeste recente e-mail naar iBood (11-9-2015):
Beste meneer/mevrouw,
Ten eerste bedankt voor uw reactie. Ten tweede: kunt u mij opnieuw informeren over de status van het openstaande bedrag? Ik zou tevens graag willen dat deze betaling zo snel mogelijk voldaan wordt.
Tot op heden heb ik het bedrag niet ontvangen. Volgens de wet bent u verplicht om, binnen veertien dagen na ontbinding van de overeenkomst, het volledige aankoopbedrag (inclusief de bezorgkosten en administratiekosten) terug te betalen. Inmiddels is deze termijn verstreken. Ik verzoek u om het openstaande bedrag, te weten <verwijderd>, zo snel mogelijk terug te storten op mijn rekening, <verwijderd>. In principe heb ik recht op het wettelijk rentepercentage voor niet-handelstransacties, te weten 2,00%, maar hier ben ik bereid om van af te zien indien het bedrag in de komende werkweek voldaan wordt, te (14-18 september). Indien ik geen reactie op deze informele toenadering krijg (deze e-mail), dan zal ik een aangetekende brief versturen met daarin de benodigde informatie en het verzoek om het wettelijk rentepercentage te ontvangen bovenop het initieel verontschuldigde bedrag.
Ik zou graag een reactie ontvangen met een bevestiging van de ontvangst van deze e-mail en een adressering van mijn vraag.
Wederom hartelijk dank en met vriendelijke groet,
<verwijderd>
--Update 25-9-2015--
Het bedrag is 21 september naar mij overgemaakt en 22 september op mijn rekening bijgeschreven door mijn bank. Ibood heeft mij n.a.l.v. deze beoordeling op Tweakers benaderd en op de hoogte gehouden. Hieronder de mailuitwisseling voor de (mogelijk) geïnteresseerden:
iBood 15 september (als reactie op de door mij verzonden mail van 11-9-2015):
Beste <>,
Bedankt voor uw reactie.
Zoals aangegeven zou uw betaling binnen 5 a 10 werkdagen aan u worden teruggestort. Dit zal nu binnen enkele dagen verricht moeten zijn.
Wij vertrouwen erop u voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u verder nog vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot dit onderwerp dan horen wij dit graag in reactie op dit bericht.
iBOOD Customer Service
Maandag tot en met vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar (020-6811388) van 10.00 tot 17.00
iBood 18 september:
Beste <>,
Naar aanleiding van uw melding op Tweakers hebben wij nogmaals uw order opgezocht in het systeem. Gebleken is dat er een fout is gemaakt vanuit iBOOD waardoor de betaling tot op heden met een blokkade in onze uitbetalingslijst staat.
Deze fout hebben wij vandaag hersteld. Laten wij afspreken vanuit iBOOD in de gaten te houden wanneer de betaling dan toch eindelijk aan u is teruggestort en u van een verzendbewijs te voorzien. Volgens de procedure is dit binnen 5 tot 10 werkdagen, wij proberen er meer vaart achter te zetten om die zo spoedig mogelijk opgelost te krijgen.
Wij vinden het spijtig dat u al een dergelijke tijd wacht op de terugstorting. Onze oprechte excuses hiervoor.
Suzanne
iBood 22 september:
Beste heer <>,
In aanvulling op onderstaand bericht hebben wij vanuit de financiële afdeling een betaalbewijs ontvangen van de terugstorting.
Wij gaan er vanuit dat u het bedrag eindelijk in goede orde in ontvangst heeft kunnen nemen.
Nogmaals onze excuses voor het verloop van deze case.
Suzanne
Laatste opmerkingen:
Ik heb de review aangepast van waardeloos (*) naar slecht (**) en de klantenservice naar voldoende (***) aangepast. Reden hiervoor is dat het uiteindelijk toch goed gekomen is, maar dit wel even geduurd heeft (iets meer dan een maand). Ik ben uiteraard niet tevreden met deze ervaring, maar goed.
Hoewel, zoals ik eerder al aangegeven heb, de klantenservice netjes en inhoudelijk reageert, heb ik hier niets aan. De beloften worden niet nagekomen.
-update-
Het team dat o.a. social media en sites als Tweakers in de gaten houdt lijkt competenter te zijn dan de normale klantenservice. Uiteindelijk ben ik netjes geholpen en is het geld weer terecht.
Product was goed omschreven. Voorzien van actuele informatie mbt het product. Vragen over het product worden snel behandeld in het discussie-forum. Bestelling verliep eenvoudig en duidelijke mails ter bevestiging ontvangen.
VerzendingVerzending was eerder dan aangegeven. Degelijk verpakt.
iBood is meester in het niet halen van beloofde besteldata. Het erge is dat ik er altijd weer intrap. Van de 8 bestellingen over de afgelopen 4 jaar zijn er welgeteld 2 op tijd geweest. De rest minimaal 1 week te laat met uitschieter van bijna 1 maand.
KlantenserviceReacties komen altijd zeer laat. je wordt 9 van de 10 keer doorverwezen omdat ze zelf niks doen. In de gevallen dat je klaagt is de reactie standaard: je kunt je order annuleren. Doe je dat dan kan je vervolgens dik twee weken wachten tot je geld terug is. Kortom: ook waardeloos