iBOOD

Gebruikers over webshop iBOOD

Geheel tegen de meeste reviews in hier is mijn ervaring wel positief. Ik heb er drie keer iets besteld en alle keren is dat prima verlopen. Deze review gaat over de iBOOD box die ik tijdens de hunt heb kunnen kopen. De betaling ging met enige moeite, maar da's bekend bij de box. Daarna alleen maar positief. De oorspronkelijk geplande uitlevering stond op 18 juni, maar dit veranderde al snel naar 13 juni en op 14 juni had ik de box dan ook binnen.

Prima verzending, al mogen er van mij best wel wat meer luchtzakken inzitten. Aan de andere kant zitten alle producten die in de box zitten al in een eigen doosje, dus heel veel kan er ook niet mee misgaan.

Hi friggler,

Bedankt voor je review!

Altijd fijn om te lezen dat een klant tevreden is. Heel veel plezier met de iBOOD box en alvast een fijn weekend!

iBOOD Webcare Team

Het betaal proces en bestellen gaat over het algemeen goed hoewel het vaak voor komt dat je een fout krijgt van de payservers. Niettemin omdat anders het gemiddelde van de beoordeling omhoog gaat, toch een waardeloos!

In dit geval een Pebble Time Steel besteld.

Zoals gebruikelijk bij ibood bij te late levering, krijg je pas *achteraf* te horen dat de aflever datum niet gehaald gaat worden (duh!) . In dit geval zou verzonden worden op 3 juni en waren de producten op 2 juni aanwezig in het depot. Vervolgens een vage mail van iBood waarin de vertraging wordt uitgelegd: nl. dat er een refurbished sticker op de dozen zit, maar dat het echt "geen refurbished product is".

Deze mail wordt - heel tactisch - op vrijdagmiddag 3 juni om 17:33 verzonden in de wetenschap dat klantenservice dicht is (ook in weekeinde) en je dus sowieso tot maandag moet wachten. Heel slim iBood!

Nieuwe verzend datum: woensdag 8 juni. Dit onder het mom dat men de mogelijkheid tot cancelen wil geven: maar daarvan afzien en meteen verzenden kan niet dus je bent gedwongen te wachten! Vervolgens kijk je bij je account waar als verzendatum: 10 juni staat (huh? dat was toch de 8e?).

Bij navraag op het forum verzekeren de moderatoren dat het toch echt de 8e wordt (zoals in de eerste mail).

Vervolgens plaatst iemand een bericht dat hij te horen kreeg via klantenservice dat het tóch de 10e wordt en niet de 8e). Dan maar bellen met de iBood klantenservice: die spreekt idd pertinent tegen dat verzending de 8e zal zijn, hoewel ook op Facebook berichten staan dat woensdag nog steeds de datum zou moeten zijn. Niemand die enige toelichting kan geven waarom de 8e dan de 10e zou zijn.

Uiteraard op woensdag de 8e geen track & trace. En geen mail.

Pas op de 9e krijg je een mail dat men de datum wederom niet gehaald heeft (excuus is ditmaal: "door een systeemtechnische reden") en dat het zeker de 10e wordt.

Wederom op de 10e geen track en trace. Pas op de 11e rond 10:30 een track & trace voor bezorging die dag. Helaas niet aanwezig op het bezorgingsadres dus wordt dat dan maandag.

Kortom: waardeloze communicatie..

Zoals bij verzending aangegeven een drama aan tegenstrijdige communicatie.

Totaal brevet van onvermogen: moderatoren op de forums die elk onwelgevallig bericht censureren (daar hebben ze namelijk wel tijd voor in plaats van na te gaan wat er aan de hand is).

Nog erger: deze moderatoren geven ruiterlijk toe dat ze eigenlijk geen enkele weet hebben van het proces omdat ze "geen toegang hebben tot de ibood systemen". M.a.w.: behalve modereren kletsen ze dus uit hun nek als het gaat om levertijden of andere zaken.

Hoe slecht is dat?

Bellen met klantenservice levert een kafka-achtige situatie op: je hebt een mail met datum X, een forum met datum X, Faceboo met datum X maar in het ibood systeem datum Y. Wie moet je geloven? Enige vorm van nadenken is iBood volledig onbekend. Vertraging kan altijd gebeuren, maar goede communicatie kan natuurlijk de angel uit zo'n situatie halen. In dit geval dus niet: een clusterf*** aan missers.

Hoop dat men zich in een hoekje gaat doodschamen en dit als een voorbeeld neemt van hoe het niet moet en hoe je je communicatie vooral NIET moet doen.

Ook uitspraken in het verleden van Joran Prinssen CEO van Ibood plaatsen de gang van zake in bijzonder daglicht:

“Toen we begonnen, was onze delivery promiss 39 procent, dat was om te janken. Nu bezorgen we 99,6 procent binnen vijf dagen. Het kost moeite om dat proces goed te laten lopen.”

Yeah right...

Neem een voorbeeld aan CoolBlue hoe het wel moet qua klantenservice & logistiek.

Ohja: 5 euro korting op een volgende bestelling gekregen. Met zo'n service? een volgende bestelling?

Hi hgoor,

Bedankt voor je uitgebreide review.

We zijn ons ervan bewust dat de communicatie omtrent de levering van de Pebble Time Steel niet helemaal is gegaan zoals het had moeten gaan! Onze excuses hiervoor.

Er zijn onduidelijkheden ontstaan, omdat er inderdaad verschillende informatie is gecommuniceerd. Dit heeft te maken gehad met de veranderde verzenddatum. Hier heb jij natuurlijk helemaal niks mee te maken en onze klanten mogen hier ook niet de dupe van worden, hierbij nogmaals onze excuses hiervoor!

We hopen dat je de coupon code die we ter compensatie hebben aangeboden, alsnog zult gebruiken. Al is het maar alleen om ons een kans te geven om jou te bewijzen dat het echt anders kan! ;)

iBOOD Webcare Team

11 mei een bestelling geplaats voor een Galaxy S6. 30 euro goedkoper dan elders, dus geen gekke deal, maar niet superveel goedkoper. Maar de uitlevering zou al 13 mei zijn. Dan ga je er dus vanuit dat ze de telefoons vrij snel kunnen versturen.

13 mei een mailtje, de leverdatum wordt verschoven naar 23 mei. Oke, kan gebeuren. Al is het wel een beetje standaard aan het worden dat iBOOD zich niet aan leverdata kan houden.

En je kan het raden, vandaag weer een mailtje. een heel verhaal dat de leverancier(!) de telefoons nog niet eens heeft. Top iBOOD. De schuld op je leverancier schuiven. Misschien is het tijd dat iBOOD een betere planner inhuurt want als je 2 dagen later denkt te kunnen uitleveren, en dit blijkt 3 weken later te zijn doe je iets fout. Zeker gezien het structureel is bij iBOOD. Wel een hele 5 euro korting op een volgende bestelling gekregen. Met zo'n service? een volgende bestelling?

2 sterren omdat het nog wel een redelijke deal was (bijna 10% korting). Maar ze zijn nu toch echt wel een klant verloren die al jaren, ook in de mindere tijd, trouw is geweest. Maar er komt duidelijk geen verbetering.

Beste Waah,

Bedankt voor je review.

Wat vervelend dat de bestelling een vertraging heeft opgelopen. We zouden graag verder willen kijken naar jouw order. Wil je ons een bericht sturen via webcare@ibood.nl met daarin het order nummer?

Onze excuses voor het ontstane ongemak!

iBOOD Webcare Team

Ik heb het bestelde produkt nooit ontvangen. Daarover bij de klantenservice geklaagd, maar die beantwoorden mail niet en laten niets van zich horen.

Het bestelde produkt niet ontvangen. Volgens klantenservice afgeleverd, maar niet bij mij en de handtekening van de ontvanger is bij mij ook onbekend.

Ik heb daarover 3 mails gestuurd. De eerste is beantwoord en daar is mijn handtekening op een officieel document opgevraagd. Dit heb ik 2x toegezonden, maar nooit meer iets vernomen en ook tot nu toe niets ontvangen.

Hi GB69,

Bedankt voor je review.

Wat vervelend dat je geen reactie hebt ontvangen. We gaan er gelijk naar kijken! Wil je ons het order nummer opsturen waar het over gaat? Je kunt het bestel/order nummer opsturen naar webcare@ibood.nl.

iBOOD Webcare Team

Geen probleem bij bestelproces. Apparaat werkt echter niet goed. Hopelijk is dit probleem snel opgelost

Bestelling goed ontvangen

Apparaat werkt niet: ontvangt WiFi-signaal niet. Ben nu in contact met klantenservice en hoop op vlotte afhandeling. Daarna kan ik mijn oordeel hopelijk in positieve zin bijstellen.

Hi NicoBV!

Bedankt voor je review.

Mogen wij het bestelnummer van jouw order? Dan gaan we even kijken naar de status van jouw product. Je kunt het bestel/order nummer opsturen naar webcare@ibood.nl. :)

iBOOD Webcare Team

Belkin N600 Dual-Band WiFi Range Extender gekocht voor 19,95 Euro (ex verzendkosten). Da's minder dan de helft t.o.v. andere aanbieders.
Werkt perfect.

Prima verpakt. Bij iBood heb je het bestelde niet de dag erna in huis maar dat vind ik geen probleem. Deze keer duurde het 1 week. Voor mij prima.

Hi MB54!

Bedankt voor je review en gefeliciteerd!

Jij bent namelijk 1 van de winnaars voor de coupon! Wil je ons een bericht sturen? Je kunt een e-mail sturen naar webcare@ibood.nl. Dan zullen we je de overige info opsturen. En natuurlijk de coupon!

iBOOD Webcare Team

Het bestelproces verliep probleemloos en de levering was zoals beloofd. Bij een volgende aanbieding die aanspreekt zal ik zeker weer bestellen.

De berichtgeving over bezorging kan echt beter.

Hi pphavermans,

Bedankt voor je compliment en de feedback!

iBOOD Webcare Team

Laptop gekocht. Werd geleverd op de aangegeven datum. Het ging niet om een refurbished product, maar een volledig nieuw product. Ik ben positiever dan anderen, zo te zien!

Hi Sier!

Wat een fijn bericht haha!

Veel plezier met je aankoop.

iBOOD Webcare Team

Op 10 februari Apple Watch besteld, levering 24 februari. Ruim op tijd om als verjaardagscadeau te geven. 24 februar wordt 4 maart, 4 maart wordt 11 maart. Op 11 maart bericht dat levering weer is uitgesteld naar??? Verjaardag inmiddels voorbij. Bovendien blijkt het dan opeens een Amerikaans model te worden waardoor er een EU verloopstuk bij adapter moet. Heel erg fout deze leverimg. Grote teleurstelling.

Beste Jac.o,

We kunnen ons voorstellen dat je erg teleurgesteld bent in deze zending. De Apple watches staan vast bij onze leverancier door een standaard check waarop we wachten. We proberen alles in onze mogelijkheid om dit zo snel mogelijk in orde te maken en hebben hierover dagelijks contact met de leverancier.

We vinden het vervelend dat je de watch niet op tijd voor de verjaardag hebt kunnen geven en hopen dan ook dat de levering snel jouw kant op komt. Inderdaad wordt deze geleverd met een EU-verloopstekker wat we niet tijdens de aanbieding hebben vermeld.

Al met al zijn we zeker niet blij met het verloop van deze case en balen we ervan dat we onze klanten moeten teleurstellen.

Sorry voor het ongemak wat je hebt moeten ervaren. We willen je wel laten weten dat we er bovenop zitten om het geregeld te krijgen!

iBOOD Webcare Team

Op 10 februari heb ik de Apple Watch Sport 42mm Space Gray Refurbished besteld met verwachte verzenddatum 24 februari. De verwachte verzenddatum is een eerste keer bijgesteld naar 4 maart en een tweede keer naar 11 maart. Hierdoor is mijn vertrouwen in iBOOD beschadigd en heb ik besloten mijn bestelling te annuleren.

Beste Beck,

We kunnen ons voorstellen dat je het vertrouwen bent verloren in deze zending. Helaas is er het een en ander niet helemaal lekker gelopen waardoor de levering is uitgesteld. De gehele batch Apple watches staat vast bij onze leverancier door een standaard check waarop we wachten.

We balen er enorm van dat we dit niet kunnen versnellen zodat je jouw product al had kunnen hebben. Deze levering wordt zeker onder de loep genomen door iBOOD zodat we herhaling in de toekomst kunnen voorkomen.

Sorry dat we het niet voor je in orde hebben kunnen maken. Hopelijk maak je dit in de toekomst niet meer mee. Daar gaan wij in ieder geval hard voor aan de slag!

iBOOD Webcare Team

Apple Watch besteld, hij zou worden verzonden op 3 maart maar na de nodige telefoontjes blijkt hij pas later te worden verzonden. ipv 3 maart wordt het dus 11 maart.

2 weken wachten is sowieso al niet weinig als je al hebt betaald, maar ik begrijp wel dat de situatie niet kan worden voorzien.

Echter gaat het plots over Amerikaanse modellen, welke dus geleverd worden met Amerikaanse USB-lichtnetadapter. Dit is voor mij compleet nutteloos en moet ik dus nog €25 opleggen om mijn Watch te kunnen opladen. Dit werd niet vooraf gemeld en dit vind ik dus niet oké.

Een week later dan gepland, oké er zijn onvoorziene omstandigheden..

Later verzonden dan normaal, en dat zonder iets te laten weten.. Contact met iBood verloopt zeer verwarrend

Beste wvanbelle,

Bedankt voor je shopreview.

Er is inderdaad een vertraging ontstaan bij de leveringen van de Apple watches, we kunnen je dus helaas niet bevestigen dat jouw pakket op tijd bezorgd zal worden.

We proberen iedere deal op tijd te leveren, maar soms lukt dat niet altijd. Dan informeren wij onze klanten zo snel mogelijk, zodat iedereen op de hoogte is. We begrijpen dat het natuurlijk erg teleurstellend is. Onze excuses voor het ontstane ongemak.

Mocht je verder nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je ons mailen op webcare@ibood.nl.

iBOOD Webcare Team

Ik heb exact dezelfde ervaring als Xephicon...als trouwe klant met regelmatige bestellingen...eindelijk de box te pakken...betaling afgerond...yeah!! andere boxen laat je lopen omdat je er een hebt. Ontbreken bevestiging let je niet op omdat Ibood daarvoor zelf waarschuwt dat het geen probleem is maar door drukte komt....na reclamatie: ...wij zijn geen voorraadhoudend bedrijf, en er zijn meerdere klanten met het probleem, wij kunnen het geld terugstorten....pffff waarom denken ze daar nou eens niet in oplossingen??? Als het zo moet, dan geen Ibood meer voor mij

niet geleverd, en uiteindelijk willen ze ook helemaal niet meer leveren, moet ik tijd gaan stoppen om aan te tonen dat ik betaald heb en dan willen ze geld terugsturen....geen oplossing Ibood!

denken totaal niet met de klant mee, kennen 1 standaard zin en daar moet je het mee doen,

Beste Sylmares,

Bedankt voor je bericht.

Wat vervelend dat je dezelfde ervaring hebt gehad als Xephicon. Het is absoluut niet onze bedoeling om het iedereen zo moeilijk te maken, maar wel om het zo spannend mogelijk te maken natuurlijk! Het is niet makkelijk om een iBOOD box te bemachtigen, omdat heel Nederland de box graag wil bestellen!

We doen altijd ons uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en het gaat steeds beter! Jammer genoeg gaat er alsnog weleens iets fout. Onze excuses hiervoor.

We zullen inderdaad het aankoopbedrag crediteren indien er geen bestelling is geplaatst. Mocht je al geholpen zijn door onze collega's van de klantenservice, dan gaan we ervan uit dat je jouw geld zo snel mogelijk terug ontvangen.

Anders kun je ons altijd mailen op webcare@ibood.nl.

iBOOD Webcare Team

Vrijdag 26/02/2016 was de ibood hunt bezig. Dan krijg je af en toe de kans om de ibood box te bestellen. Ten eerste is dat zowat een onmogelijke taak omdat wanneer de box aangeboden de hele site plat ligt. Iets wat ze maar al te goed weten en tot nu toe nooit wat aan gedaan hebben.

Vrijdag was het me uit eindelijk gelukt om het te bestellen en ik kreeg via paypal ook een betalings bevestiging. Maar het stond niet tussen bij bestellingen op ibood. Er stond op de site dat door de drukte 24 uur kon duren voordat je een bevestiging kreeg. Dus pas nadat de hunt afgelopen was zou ik weten of het was gelukt of niet.

Na mijn poging kreeg ik nog 3 keer de kans om een box te bestellen maar omdat ik een betalingsbevestiging kreeg ging ik er vanuit dat ik er al 1 had. Maar na 2 dagen belde ik ze op en kreeg ik te horen helaas het was niet door gekomen.

Dus als je iets besteld is het nog maar de vraag of het lukt of niet en als excuus zeggen ze "het spijt ons maar het komt door de drukte"...een probleem dat ze allang weten dat het bestaat en weigeren op te lossen en de klant staat met lege handen.

Voor dit heb ik ook een paar keer van ibood besteld. Ban de 5 bestellingen is er maar 1 op de juiste datum geleverd, de rest kwam meestal 2 tot 3 weken later. Dus tip bestel nooit een verjaardagscadeau op ibood.

Bel ik de klantenservice op kan je een tijd wachten voordat je iemand aan de lijn krijgt (wat opzich geen groot probleem is). na een tijdje kreeg ik iemand aan de lijn was ik in gesprek met hem werd er uit het niets zomaar opgehangen. bel ik ze nog een keer mocht ik weer in de wachtrij staan. Vraag ik wat er gebeurd krijg ik te horen dat het wel eens gebeurd dat je verbinding verbroken word en waarom wist ze ook niet. En toen ik vroeg waarom mijn bestelling fout is gegaan...ja door de drukte ...heel slecht excuus voor een bedrijf.

Beste Roshanthan,

Bedankt voor jouw bericht.

Zoals we op de andere website ook hebben aangegeven:

We begrijpen dat je de iBOOD box hebt proberen te bestellen, maar dat deze bestelling er helaas niet doorheen is gekomen, ondanks dat het aankoopbedrag wel van jouw Paypal account is afgeschreven. Onze excuses hiervoor! We proberen iedere Hunt natuurlijk beter te laten verlopen, helaas kampen we alsnog weleens met dit soort situaties vanwege de drukte op de website. Dit is absoluut geen excuus, wel een punt waar wij druk mee bezig zijn om dit beter te laten verlopen in de toekomst. Gemakkelijk gaat het ons helaas niet af, maar we doen ons uiterste best! We hebben je van de week hier een e-mail bericht over gestuurd.

iBOOD Webcare Team

Op 4 december '15 plaats ik een bestelling met een vooropgestelde verzenddatum van 11 december.

Omdat het product niet werd verzonden stuur ik de 12e een mail met vraag naar meer info. Op 15/12 krijg ik een automatisch mail die meldt dat de verzending vertraging heeft opgelopen.

Op 16/12 krijg ik een antwoord op mijn mail met een verwachte verzenddatum van 21/12. Op 17/12 besluit ik de bestelling te annuleren. Ik doe dit via een serviceverzoek onder 'mijn ibood'. ik heb de procedure succesvol doorlopen.

Tot mijn grote verbazing ontvang ik later op de dag een verzenbevestiging!!!

Ik heb het pakket geweigerd aan de deur (ook de buren gewaarschuwd het pakket niet aan te nemen) en het werd automatisch teruggestuurd naar ibood.

Dan begon voor mij de bijna onmogelijke taak om mijn geld (bijna 500 euro) terug te krijgen. Nog meer info hierover onder 'Klantenservice'.

Vandaag, 22/2/2016 heb ik eindelijk het aankoopbedrag teruggestort gekregen op mijn rekening.

Eerst en vooral werd de vooropgestelde verzenddatum niet gehaald.
Omdat ik het artikel sneller nodig had heb ik de bestelling geannuleerd VOOR verzending. ik heb hiervoor de procedure op de ibood site gevolgd en succesvol doorlopen.
Toch werd mijn bestelling nog verstuurd!

Het eerste grote probleem met de klantendienst is dat deze duidelijk onderbemand is. Er wordt veel te lang gedaan over het antwoorden van vragen.

Uw vraag over Twitter herhalen kan helpen om de zaak te bespoedigen maar dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Ik werd ook belogen. Toen de terugbetaling wel heel erg lang op zich liet wachten heb ik nog maar eens contact opgenomen met de klantendienst.

Ik kreeg volgend antwoord : "We zien dat de terugbetaling is afgekeurd door de bank...."

Op mijn vraag om dit te verduidelijken kon niet geantwoord worden.

Ik heb dan zelf maar contact opgenomen met de hoofdzetel van mijn bank. Ze hebben alle transacties van december tot heden nagekeken en hebben zelfs geen poging tot het aanbieden van de terugbetaling gevonden.

Leugens dus...

Beste bertalizer,

Bedankt voor je shopreview.

We begrijpen dat de refund uiteindelijk te lang heeft geduurd, dit had inderdaad ook niet zo lang moeten duren. Dit kan verschillende oorzaken hebben gehad. Onze excuses hiervoor!

Mocht je nog de behoefte hebben om met ons in gesprek te gaan hierover, dan ontvangen wij graag een e-mail op webcare@ibood.nl.

iBOOD Webcare Team

Je weet dat je besteld via een verzamel order, zo komen ze ook aan de scherpe prijzen.

Doordat er eerst alle bestellingen verzameld worden kan het wat langer duren ! maar ze houden contact en dan komt het vanzelf.

Bij een klacht is hetzij na enige dagen een goede overleg mogelijk en doen ze hun best.

Bestelling erg lastig (duurde 2 dagen...) Aflevering te laat, zonder enig bericht daarover van I-bood. Product beschadigd bij aankomst door slechte verpakking. RMA aanvraag, die ik meteen had ingediend, werd een week lang genegeerd. Belachelijk slechte klantenservice, geen enkele reële communicatie. Geen enkel overleg met de klant. Terugstorting van het geld duurde nog een week.

Sfeerhaard geprobeerd te bestellen (was een kerstcadeau), dat duurde 2 dagen omdat niets werkte op die website. Levering op de afgesproken dag vond niet plaats, geen enkel bericht van I-bood daar over, door I-bood werd pas gereageerd na meerdere mails mijnerzijds. Product was erg slecht verpakt, er zat onder meer een glasplaat in, die in duizenden stukjes uiteen was gesprongen. RMA meteen aangevraagd, geen enkele reactie. Na meerdere mails met een verzoek om de RMA-retourbon eindelijk een RMA-retourbon gekregen. Product teruggestuurd, na ruim anderhalve week geen enkel bericht. Inmiddels was ik ruim 6 weken verder sinds de bestelling. Meerdere mails verstuurd met de vraag wat er ging gebeuren. Uiteindelijk kwam weer een week later de mail dat reparatie niet mogelijk was en ik mijn geld terug zou krijgen. Ik heb ze medegedeeld dat I-bood zelfs wettelijk verplicht is te repareren of te vervangen, nee dat deden ze niet omdat het niet in hun bedrijfsvoering paste. Daarna heb ik nog een week moeten wachten op mijn geld.

De communicatie met de "klantendienst" verliep vanaf dag 1 erg slecht (ze gaven zelf aan dat er door een storing "problemen" waren met de communicatie). Er werd niet gereageerd op mijn mails of er kwam slechts een standaard antwoord ("u moet maar geduld hebben, we zijn écht bezig voor u"). Vanuit de "klantendienst" kwam geen enkele melding, ik moest zelf steeds weer contact opnemen. Van overleg was geen enkele sprake. Uiteindelijk werd eenzijdig besloten dat ik mijn geld terugkreeg, geen enkele vraag wat ik als beste oplossing zag, geen aanbod voor compensatie ivm. alle ellende, niets.
Het enige lichtpuntje was de website, na een vraag aan de moderators daar werd mij aangeboden dat intern te melden en dan werd soms wél gereageerd door die "klantendienst". Aan de andere kant werd me daar wel medegedeeld dat ik zelf de oorzaak was van de vertraging, door het versturen van mailtjes aan de "klantendienst" zou dat de afhandeling steeds weer opschuiven.....
Te gek voor woorden en de laatste keer dat ik daar ooit nog iets koop.

Wat me ook dwars zit zijn, als er al wordt gereageerd door die "klantendienst", zijn dat zalvende mailtjes met overdreven excuses en "fijne dag toegewenst". Je leest ze hier ook....Ik heb liever dat ze die Amerikaanse onzin laten vallen en hun klanten gewoon fatsoenlijk service leveren.

Beste JvdB80,

Bedankt voor jouw review.

We begrijpen uit jouw bericht dat je erg teleurgesteld bent in iBOOD. Dit vinden wij erg jammer, maar ook begrijpelijk gezien de vertraging en het gebrek aan communicatie hierin. We zouden graag telefonisch contact met je willen opnemen, wil je daarvoor jouw telefoonnummer opsturen naar webcare@ibood.nl, onder vermelding van het bestel nummer van jouw order?

Alvast bedankt voor je medewerking.

iBOOD Webcare Team

Ik heb inmiddels bij een andere leverancier dezelfde haard besteld. Toen die (onbeschadigd en binnen enkele dagen na bestelling....) aankwam viel me op dat de verpakking totaal anders was dan die van I-bood. Alles was keurig afzonderlijk verpakt in dozen en doosjes, itt het pakket van I-bood, waar alles al gemonteerd was.
Ik vermoed om die reden dat I-bood me een refurbished of gebruikt exemplaar heeft geleverd, overigens zonder dat te vermelden op de website. Ik vermoed dat dit ook de reden is waarom I-bood geen enkele garantie biedt en niets wilde vervangen of repareren.
Ik heb dus geen enkele behoefte meer aan contact met de "klantendienst" van I-bood.

Beste JvdB80,

Bedankt voor je reactie.

Jammer om te lezen dat je geen contact wenst te hebben met onze klantenservice, we hadden je graag verder willen informeren en/of onduidelijkheden weg willen nemen.

We wensen je desondanks veel plezier met jouw andere aankoop.

iBOOD Webcare Team

Beste mensen van Ibood, ik begrijp niet helemaal wat jullie nu nog willen.
Ik heb ruim anderhalve maand lang moeten soebatten om enige fatsoenlijke (re)actie van jullie of enige vorm van overleg. Die vragen hebben jullie steeds opnieuw genegeerd.
Nu ben ik er achter gekomen dat niet alleen jullie klantenservice zwaar ondermaats is, maar dat jullie ook nog gebruikte spullen als nieuw verkopen, zonder dat te vermelden.
Dat kun je met de beste wil ter wereld toch niet meer uitleggen of, met jullie welbekende excuses achteraf, wegpoetsen?
Overigens is mij volkomen duidelijk wat er aan de hand is bij Ibood, daar heb ik geen uitleg van jullie voor nodig. Ibood maakt er een potje van en wentelt elk probleem op de klant af.

Bestelling plaatsen is makkelijk. Veel betaalmogelijkheden. Aanbiedingen kunnen scherp zijn, echter loont het om voor het bestellen even snel te googlen. Regelmatig is een alternatief toch goedkoper.

Levering is regelmatig laat of vertraagd. Verpakking is degelijk. Communicatie kan beter.

Geen of erg late repliek. Informatie op website is niet correct. Terugbetaling duurt lang of gebeurt niet. Tevens geeft in mijn situatie de website aan dat er terugbetaling is gedaan, echter is dit incorrect en een terugbetaling is in geen verre te bekennen.

Update: Er is inmiddels nog geen contact geweest. Ik heb de dispute by paypal moeten upgraden naar een claim. Voor het eerst in +/- 10 jaar dat ik zoiets heb moeten doen.

Beste Spoonlift,

Bedankt voor je review.

We begrijpen uit jouw verhaal dat je niet erg tevreden bent over de service van iBOOD. Onze excuses voor het ontstane ongemak.

In verband met - onder andere - de feestdagen, lopen wij achter op het verwerken van alle e-mails, retouren en (terug)betalingen. Shame on us!

We willen het graag zo snel mogelijk voor je in orde maken, indien dit nog niet is gebeurd. Wil je een e-mail bericht sturen naar webcare@ibood.nl onder vermelding van het order nummer? Dan gaan we aan de slag!

iBOOD Webcare Team

U heeft al contact gehad via de mail. Controleer voordat u reageert aub eerst uw eigen systeem. De dame van de webcare blijft stellig volhouden dat het geld is overgemaakt. Waarschijnlijk heeft u naar een oud, niet werkend rekeningnummer overgemaakt, terwijl ik tijdens het annuleren het correcte rekening nummer heb opgegeven.

Update: Nogsteeds geen reactie. Inmiddels een geschil aangemaakt via Paypal en via twitter en facebook contact gezocht. Wanneer er voor vrijdag nog geen antwoord is wordt het opgeschaald naar een claim

Een product in de ibood-hunt van november besteld.
Dit product zou 10 december verzonden worden. Tot nu toe nog geen product binnen gehad. Ik heb geduldig gewacht omdat het bekend is dat bij ibood het wat langer kan duren voordat een product binnen is.

Op 21 December heb ik uiteindelijk toch maar het formulier via de site ingevuld met de vraag wat de status is van het pakket. Dit mede omdat er bij het track&trace nummer aangegeven stond dat het pakket is aangemeld maar nog niet ontvangen.

Hier heb ik op 29 december reactie op gehad dat er achterhaald gaat worden waar het pakket zich bevindt.

Tot op de dag van vandaag (na 2 mails met de vraag om de status) heb ik nogsteeds geen antwoord en geen product of antwoord ontvangen.

Omdat er na bijna een maand mailverkeer ik nogsteeds niet op de hoogte ben van de status van mijn bestelling deze slechte waardering.

Er wordt niet of nauwelijks gereageerd. Een review op Tweakers krijgt sneller een reactie dan de klanten die wat besteld hebben en daar een vraag over stellen.

Het is niet vreemd dat er slechte waarderingen komen wanneer er niet of nauwelijks gereageerd wordt op mails richting de klantenservice.

In december een drie tal producten besteld. Telkenmale aan een zeer scherpe prijs en vroeger dan voorzien in huis ontvangen.
Uitermate tevreden over de prestaties van de producten en persoonlijk het gevoel dat ik een goede deal heb kunnen sluiten.

Producten kwamen allen veel vroeger dan verwacht. Daar stelt zich meteen ook het probleem, al is hier eerder sprake van een ongemak. Als consument ga je af op de datum die wordt meegegeven ten tijde van de bestelling. Als je dan plots out of the blue een bericht krijgt dat de verzending vroeger plaats vond, dan krijg je bij Ibood niet meer de mogelijkheid om het adres noch het levermoment bij te sturen. Dat zou iets flexibeler moeten kunnen heden ten dage, zeker gezien de relatief hoge verzendkost?!

Beste Benzodiazepine,

Bedankt voor je bericht.

Wat fijn om te horen dat de leveringen goed en eerder dan verwacht bij je zijn aangekomen. Dat ook nog voor een leuke prijs, daar doen we het voor!

De feedback betreffende het eerdere leveren nemen we graag ter harte. Dit is zeker iets waarnaar we kijken dit jaar om dit proces zo klantvriendelijk mogelijk te maken.

We werken achter de schermen hard aan verschillende facetten en weten zeker dat u dit zal gaan merken!

Alvast een heel fijn weekend gewenst!

iBOOD Webcare Team

Bestelling geplaatst in december. Zou 4dagen later worden geleverd. Dus niet. Klantenservice gecontacteerd maar lang moeten wachten op response. Nu zou de bestelling deze maand worden geleverd maar tot nu nog niets gezien.

Duurt lang voordat ze antwoorden. Soms meerdere mails sturen voordat ik antwoord kreeg. Ze houden je ook niet echt op de hoogte. Enkel dat het in januari zal worden geleverd.

Beste Marco,

Bedankt voor je bericht.

We hebben je bestelling opgezocht in het systeem en inderdaad is er bij deze levering het een en ander misgelopen. Door een tekort in voorraad hebben we enkele klanten nog niet kunnen uitleveren. De logistieke afdeling heeft een nieuwe bestelling geplaatst maar daarvan was enige tijd geen exacte leverinformatie bekend. We hebben de klanten niet goed kunnen informeren, sorry daarvoor.

We kunnen je wel informeren dat de zending vandaag door het distributiecentrum wordt verwerkt. Met een beetje geluk wordt de bestelling nog dit weekend bij je geleverd, anders zal het begin volgende week zijn. Houd je mail goed in de gaten voor de trackingcode zodat je de zending kunt volgen!

Sorry nogmaals voor de vertraging in de levering. Alvast een heel fijn weekend gewenst!

Scorekaart voor iBOOD