Gebruikers over webshop iBOOD
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeeniBood was vroeger dé plek om toe te slaan met koopjes. Tegenwoordig kom ik echter alleen maar van een koude kermis thuis. Vorig jaar al een iBood box in de hunt weten te bemachtigen waar voor de helft kapotte spullen in zaten en laten dat nu net de dure spullen zijn die de box minstens die € 100 waard maken, denk aan hoofdtelefoon, gaming muis en dergelijke.
Dit keer heb ik in december een product besteld op basis van de omschrijving én specificaties. Na levering bleek dit echter totaal niet te zijn wat men op de website omschreef en specificeerde. Uiteraard na het openen van de omdoos daarom direct geretourneerd.
Dat het vervolgens 3 weken heeft moeten duren voordat ik een deel van mijn geld geretourneerd kreeg, is onbegrijpelijk. Zeker met de wetenschap dat de Track & Trace aantoonde dat het product 1 dag nadat ik het bij PostNL afgeleverd had alweer bij iBood ontvangen was.
Het product was prima verpakt, maar kwam wel erg laat aan. Waarmee ik flink later dan de verwachte verzenddatum bedoel. Ik begrijp dat iBood een verwachtte verzenddatum neerzet en zeker geen 48-uurs levering belooft, maar als je dan na 2 weken een melding krijgt dat het nog langer dan gepland gaat duren, baal je wel.
De verzendbevestiging de volgende dag is dan helemaal vreemd. Eerst laten ze je ca. een week na verwachtte verzenddatum wachten voordat ze aangeven dat ze vertraging hebben opgelopen. En als ze dat eenmaal gecommuniceerd hebben, blijkt het toch plotsklaps ineens binnen te zijn. Dat bewijst gewoon dat ze totaal niet weten waar ze mee bezig zijn.
Waardeloos. Het product was totaal niet wat er op de website omschreven stond, ik heb zelfs een screenshot gemaakt van de gearchiveerde productpagina en deze bijgevoegd. Ook heb ik op het retourformulier vermeld dat ik hier niks aan kan doen en dat als het product zou zijn zoals omschreven, dat ik het graag had willen houden. Ik heb tevens verzocht om daarom ook de retourkosten van PostNL te vergoeden, waar totaal niet naar geluisterd is.
Ik heb vooraf én achter geprobeerd te bellen, beide keren na 15 minuten maar opgehangen, want ik kreeg maar niemand te pakken. Beide keren een e-mail er achteraan gestuurd, waar tot op heden nog steeds niet op gereageerd is.
Het retourformulier vroeg om mijn rekeningnummer (IBAN) om het geld op terug te storten, dus die hield ik goed in de gaten. Ook mijn mailbox hield in de gaten, maar uiteindelijk geen geld op mijn IBAN, geen reactie per mail en ook geen bevestiging van afhandeling. Ik wederom bellen, waar ik wederom niet doorkwam. Toen zelf ingelogd op mijn iBood omgeving, waar ik zag dat het al een aantal dagen daarvoor afgehandeld was. Vervolgens heb ik mijn creditcard online bekeken, waaruit bleek dat ze het daarop hebben teruggestort. Waarom vragen ze dan om mijn IBAN? Het klopt dat ik met creditcard betaald heb, dat doe ik altijd met significante bedragen via webshops (verzekering), maar iBood geeft totaal geen informatie hierover.
Ook de retourkosten zaten daar niet bij. Om de simpele reden dat ik er telefonisch totaal niet doorkwam en er ook op e-mails totaal geen reactie kwam, heb ik besloten mijn tijd niet in die paar euro retourkosten terughalen te steken, maar een review hier te schrijven. Die paar euro maakt me niet zoveel uit, ik wil gewoon dat iBood hun dienstverlening verbetert en dat anderen wat aan mijn ervaring hebben op deze manier.
Beste MooDyBLueS,
Bedankt voor uw eerlijke en uitgebreide feedback.
Vervelend om te lezen dat er defecte producten in jouw iBOOD Box zaten. Bij het verzamelen en inpakken van alle Boxen wordt altijd gecheckt of alles in goede staat ingepakt wordt. Helaas komt het af en toe wel eens voor dat er een defect artikel doorheen glipt, waarvoor onze excuses. Het is ons doel dit bij iedere Hunt/Box verder te voorkomen.
Het zou niet drie weken mogen duren voordat een terugbetaling uitgevoerd is. We hebben een periode extra drukte gehad bij ons distributiecentrum, waardoor geretourneerde pakketten niet direct als retour geregistreerd werden bij aankomst. Dit heeft voor vertraging gezorgd. Dit probleem is echter weer onder controle, waardoor terugbetalingen weer binnen de gestelde termijn van twee weken plaats zullen vinden.
De verwachte verzenddata die wij noemen zijn altijd in samenwerking met de leverancier in kwestie. Ook wij zijn afhankelijk van de termijn waarop de leverancier aan ons kan leveren. Dit zorgt af en toe voor wat ruis wat betreft de datum waarop wij bepaalde producten kunnen verzenden. In jouw geval was er veel onduidelijkheid, we streven ernaar dit overal waar dat kan te voorkomen.
Wanneer je een verkeerd product ontvangt zullen wij de retourkosten vergoeden. Als dit in jouw geval niet gedaan is zetten wij dat graag recht. Als je het ordernummer in kwestie en een korte uitleg mailt naar webcare@ibood.nl gaan wij dit z.s.m. voor je onderzoeken.
Als er door jou verzonden e-mails nog onbeantwoord zijn, pakken we deze uiteraard alsnog voor je op. Als je deze doorstuurt naar webcare@ibood.nl kunnen wij deze sneller uit de mailbox vissen en verder oppakken.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak. We zien uw eventuele e-mails graag tegemoet.
Met vriendelijke groeten,
iBOOD Webcare Team
AlgemeenOp 3 januari een verzendbericht gekregen. Bij DHL blijft de status een week onveranderd. Ik meld dit netjes. Krijg dan een reply van een robot met empathie. Leuk geprobeerd. Daarna nog maar een keer gemaild. Krijg na een paar dagen een melding dat de status bij DHL ongewijzigd blijft en dat er max 4 weken onderzoektijd aan kan zitten. Ik heb gemaild dat ik daar niet op ga wachten en een verzoek gedaan mijn geld terug te storten. Daarna heel stil aan de kant van IBOOD. als zij willen dat je klant blijft moet er door ibood flink achter de oren worden gekrabt qua communicatie.Bestellen en niet leveren en onderzoek van 4 weken, onacceptabel.
Voor mijn nooit meer IBOOD. ik geef liever iets meer uit bij wel betrouwbare internet winkels als BOL of COOLBLUE
Automatische reply met z.g. Empathie, lachen!
Dan kan natuurlijk niet
Communicatie is toch een vak.
AlgemeenVaak besteld bij iBood, maar helaas ook vaak problemen. Nu tot het inzicht gekomen dat de lagere prijs het niet meer waard is om hier te bestellen. Meermaals meegemaakt dat leveringen niet worden uitgeleverd of zeer verlaat (1 maand is geen uitzondering). Ook de adviesprijshantering is niet meer van deze tijd. Jammer.
VerzendingVerzenddata die worden uitgesteld keer op keer, en toezeggingen die uit de lucht gegrepen blijken te zijn. 28 november besteld, leverdatum 21 december. Dus bijna een maand om de logistiek te regelen. Vandaag 11 januari en nog geen verzenddatum inzicht. Tja..
KlantenserviceMeeste mensen op het forum zijn vrijwilliger, hebben daardoor ook minder mogelijkheden om je te helpen. Alles moet worden doorgezet.
AlgemeenGoeie aanbiedingen, vlot verzonden volgens afspraak,. maar er moet niets stuk gaan of -gedeeltelijk- niet werken want dan hoor je niets: beroep op garantie is tot nu toe slecht n.a.v. 1 artikel (Teufel bluetooth speakers Motiv) . Heb inmiddels ca 7 keer iets gekocht bij IBOOD.
Klantenserviceberoep op garantie ivm aanschaf 1 setje Teufel Motiv B speakers. Bluetooth werkte nl alleen met MAXIMUM volume; via aux ingang wel volumecontrole, dus ik heb het maar laten gaan na herhaaldelijk een garantieverzoek te hebben ingediend. Dus zolang alles werkt prima, maar anders is het slecht.
AlgemeenDe aankoop en levering volgens afspraak verlopen. De omschrijving kwam exact overeen. Helemaal prima dus.
VerzendingVerzending duidelijk en volgens afspraak
AlgemeenDe bestelling is prima en volgens afspraak verlopen. De omschrijving kwam exact overeen. Gewoon top dus.
VerzendingVolgens afspraak afgeleverd.
AlgemeenBestelling geplaatst en op de geplande verzenddatum verstuurd. Product kwam in prima goede staat aan.
AlgemeenBestelde/ geleverde laptop is helemaal niet wat er in de aanbieding stond. Zit geen ssd schijf in, minder ram en het toetsenbord geeft continu tekens weer die niet overeenstemmen met wat je typt.
VerzendingLevering was op tijd maar is niet hetgene ik besteld heb.
AlgemeenDe website onthoudt je gegevens, en er is keuze aan genoeg betaalmogelijkheden. In het geval van een 'hunt' is er vaak sprake van een additionele korting (of geen verzendkosten) bij betaling d.m.v Paypal, wat leuk meegenomen is.
VerzendingTen eerste was er geen tijdsvak bekend, terwijl dit uit de ontvangen mailtjes wel zo zou moeten zijn. Enfin, de gehele dag thuis gebleven om het pakketje te mogen ontvangen. Uiteindelijk bericht gekregen dat deze bij de buurman is geleverd, terwijl mijn bel dusdanig hard is dat ik zeker weet dat er niet aangebeld is.
Verzending vanuit Ibood (doos en verpakking), is prima. De doos van het product kon wel wat schuiven in de doos van Ibood, dus wat meer verpakkingsmateriaal zou fijn zijn.
AlgemeenLeuke producten voor een leuke prijs. Verzendkosten zijn wel aan de hoge kant en het duurt lang voor je het product binnenhebt.
AlgemeenWebsite is redelijk. Hij is niet super overzichtelijk, en als als je meer dingen tegelijkertijd wilt bestellen, is het niet super duidelijk. (veel voorkomende vraag op het forum).
Klachten op het forum worden alleen wel allemaal weggehaald. Iets waar duidelijk blijkt dat het regelmatig niet goed gaat.
Afzien dat de Email in gmail slecht te lezen zijn. Het wordt afgebroken, ticket hierop heb ik eigenlijk nauwelijks reactie gekregen.
Sinds het DHL Express geworden is, is de bezorging dramatisch geworden.
Het is nooit dezelfde koerier, geen bedrijfskleding, geen bedrijfsbus. Er staat dus ineens iemand aan de deur voor wie je maar even moet opendoen. Terwijl je die persoon niet kent. Zeer slecht en ik kan begrijpen dat niet iedereen dit fijn vind.
Had nu ook een deellevering gekregen op zaterdag, door "iemand die in eens voor de deur stond'. Maar helft was maar geleverd. Maar dit was nergens terug te vinden, informatievoorziening dus niet optimaal.... (achteraf was het tweede gedeelte te groot voor deze bezorger).
Ofwel de bezorging van mijn levering was waardeloos, met dank aan DHL Express
Ticket aangemaakt. Maar het ticket systeem is erg gebruikersonvriendelijk om het ticket aan te maken.. Na meer dan een week is er telefonisch contact met mij opgenomen over mijn bestelling. Men kon mij ook vertellen dat er veel klachten over DHL express zijn en dit geëvalueerd is/wordt. Ik ben heel netjes te woord gestaan. Maar een week is wel erg lang voordat ik enige reactie krijg vanuit een Internet webshop. Niet meer van deze tijd. Een korte update eerder had gemakkelijk gekunt. Ik stond op het punt om een zeer slechte review te schrijven op Tweakers over de klantenservice. Is nu een (net) voldoende geworden.
Toevallig net weer een klacht ingediend over een ibood DHL Express Levering.
AlgemeenEenvoudig om te bestellen en geleverd volgens afspraak. Zeker aan te raden.
Ik zou direct terg een aankoop doen op de site van Ibood.
Levering volgens de afspraak en deskundig verpakt. Gewoonweg perfect.
AlgemeenAanbiedingen op de website zijn snel te bestellen en af te rekenen. Prettige en makkelijke webshop waar ik, afhankelijk van de prijs, vaker terug ga komen.
VerzendingVerzending duurt wat langer dan gemiddeld maar dit staat duidelijk omschreven bij het product. De verwachte verzenddatum wordt gehaald.
AlgemeenEen bestelling plaatsen bij iBood is simpel. Je krijgt een mailtje met diverse aanbiedingen er in. Drukt simpel op de "ik wil er een" knop en de bestelling begint
VerzendingiBood doet helaas zaken met de DHL parcel. Dit is het voormalig selectvracht. Dit houdt in dat je pakketje bezorgd wordt door een huisvrouw die een zakcentje wil verdienen ( niet alleen die groep mensen)
Bij mij is er al een een zending mislukt. Had te maken met een miscommunicatie. Je pakketje gaat retour importeur/fabrikant en je kunt er naar fluiten. Het geld krijg je overigens wel netjes terug, incl. verzendkosten.
Laatste pakketje was lichtelijk beschadigd aan de verpakking. Gelukkig geen schade aan het product
Heb met iBood gebeld over de levering die niet goed gegaan was dus. Daar hebben ze me alles netjes uitgelegd. Er was helaas niets meer aan te doen, maar zo is de werkwijze van iBood nou eenmaal.
AlgemeenAlles was duidelijk aangegeven en vragen correct beantwoord. Bestelling ging simpel evenals de betaling. Werd goed ingelicht tijdens de verzending. Pakketje keurig op tijd ontvangen.
VerzendingDe aangegeven datum is precies nagekomen. Werd volledig ingelicht.
KlantenserviceUitstekende communicatie
AlgemeenIk kijk dagelijks even of er iets van mijn gading tussen zit.
als dan ook nog eens de prijs en het "Must have" gehalte kloppen dan ben ik verkocht.
Binnen een paar dagen op de stoep (zoals het bij de aanschaf is beloofd)
Klantenservicevoordeel van de twijfel !
maarja...ik heb ze niet nodig gehad en dat is ook wat waard.
AlgemeenDe site heeft vaak leuke aanbiedingen, soms kom je per toeval iets tegen waar je ook daadwerkelijk naar op zoek was en voor een leuke aanbiedingsprijs.
VerzendingVerzendkosten zijn soms duur (bij kleinere artikelen), daarnaast wordt de verzenddatum nogal eens niet gehaald. Als je iets 2 weken geleden besteld en de verzenddatum wordt dan nog niet gehaald, vind ik een slechte zaak.
KlantenserviceVia Twitter reageren ze vrij snel.
Algemeenerg goed, ik ben erg blij mee.
een paar keer ontevreden over the spullen, heb ze gewoon geremunereerd, dat ging ook erg goed.
RMA wordt erg snel gecreëerd.
KlantenserviceIk heb geen klachten over klantenservice, ging erg goed.
AlgemeenVeel producten en dikwijls een interessante aanbieding...
Snel besteld en snel betaald...
Snel antwoord bij problemen
Goede kwaliteit gelijk bij de beschrijving...
Algemeenzeer tevreden over deze site.
meermaals al spullen bij gekocht wel bekijk ik tweakers meestal voor ik er iets bestel. de 'orginele' verkoopprijs is eerder de prijs die bij de productlancering gehandhaafd wordt en niet de huidige verkoopprijs. (ik koop enkel producten daar als het een koopje is)