Gebruikers over webshop iBOOD
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenBestel hier niet!
Late levering, teveel fouten, geen (goede) oplossing, geen garantie.
Klantenservice verwerkt contact niet goed waardoor ze niets terug kunnen vinden.
Late levering, lang wachten.
Verkeerd product ontvangen.
Te weinig aritkelen ontvangen.
Afhankelijk van medewerker klantenservice: onbeschofte antwoorden, geen oplossing of geen reactie meer. Ben er nu al weken mee bezig.
AlgemeenBen opgelicht. Ik heb 1/3 van mijn order niet gekregen. IBOOD gaf toe dat dit een fout van hun was en als compensatie kreeg ik coupons. Ik heb echter geen interesse in coupons en wilde mijn geld terug.
IBOOD weigert en beweert bij hoog en laag dat ze voor niet geleverde producten geen geld terug hoeven te geven en dat een coupon ook mag.
Ik heb diverse mails verzonden met hierin links waarin de WET hier heel duidelijk over is.
IBOOD reageert hier niet op behalve dan smalend dat ik dan maar naar de rechtsbijstand toe moest gaan.
Schandalig en ik ga dit inderdaad aanpakken! IBOOD OF je levert het bestelde product OF je betaald me mijn geld terug!
Mijn bestelling is incompleet geleverd. van de 24 bestelde items heb ik er maar 18 gehad.
KlantenserviceKlantenservice was traag. Toen er eindelijk een reactie was was er een zeer duidelijke sarcastische ondertoon. Daarna werd er keihard gelogen over wat er in de wet staat en toen ik met wetsartikelen kwam stopte ze helemaal met reageren.
Uiteraard worden al mijn comments op de site ook verwijderd. ZELFS nu de advertentie waarvan de artikelen zogenaamd op waren weer is aangeboden en WEER met de incorrecte hoeveelheid.
Dus ze gaan vrolijk door met coupons uitdelen zodat je wel meer geld MOET uitgeven bij ze!
Walgelijke club!
Helaas hebben ze zich misrekend. Ik hou slechte reviews plaatsen MAANDEN vol!
AlgemeenDeel van de levering werd geannuleerd, maar hier werd ik helemaal niet van op de hoogte gebracht. Nadat ik 2 weken na ontvangst een mail stuurde met de vraag wat er aan de hand is kreeg ik reactie dat ze hier een mail voor hadden gestuurd en een terugbetaling uitgevoerd hadden. We zijn ondertussen 6 weken verder, geen mails, geen terugbetaling ondanks dat ik elke maandag en elke donderdag een mail stuur, maar deze negeren ze gewoon....
VerzendingZe leveren gewoon zelf wat ze kiezen en communiceren hier helemaal niet over.
KlantenserviceGeen reactie op talloze herinneringen en mails betreffende mijn terugbetaling.
AlgemeenUit de productbeschrijving blijkt vaak dat ze zelf geen idee hebben wat ze gekropen, maar soms is er een expert in het forum aanwezig (via fabrikant/importeur)? Die geeft dan wel goede reacties.
VerzendingMijn bestelling werd later geleverd dan verwacht en dat gebeurt met 4 van de 5 bestellingen. En nog maar 1x gehad dat ze één van de producten niet leverden.
Dit keer waren de bezorgers uren later en stond de bezorging op 'geleverd' maar nergens te vinden. PostNL klantenservice vond dat we maar paar dagen geduld moesten hebben want het was inmiddels een dag later (ja, die avond waren ze dicht). Later kwam een buurman het pak brengen, hij had de verdwaalde bezorgers gevonden.
Had vergeten om een ander bezorgadres op te geven (cadeau voor moeder, een stofzuiger, heel typisch, ze is er echt heel blij mee).
In webshop kan je dit aanpassen en dit werd redelijk snel goedgekeurd.
AlgemeenSite en bestellen e.d gaat goed, alleen maar lof. Zolang er geen mysterybox is, is de site ook vrij snel.
Verzending65" via externe vervoerder, werd netjes geleverd en binnen afgezet, helaas met gebreken (omgevallen geweest)
KlantenserviceEen maand nu bezig met het laten repareren van het scherm, "binnen 3 werkdagen contact" is nu al 5x niet gelukt. Klantenservice zelf is vriendelijk maar service gericht is t dan weer niet. tot op heden nog steeds geen contact gehad met reparatie bedrijf.
AlgemeenAanbiedingen zijn soms wel interessant maar het bedrijf zelf en zijn leveranciers zijn een grote ramp. Er wordt geen verantwoordelijkheid genomen door Ibood wanneer het gaat om garantie. Ook de leveranciers laten je met legen handen staan. Blijf ver uit de buurt van IBood en dit soort praktijken.
VerzendingVerbinding loopt wel prima maar duurt erg lang, minimaal 5-7 dagen voor je het hebt.
KlantenserviceWelke service, zowel ibood als de leveranciers hebben totaal geen interesse in het leveren van service en ontlopen iedere verantwoordelijkheid.
AlgemeenZo nu en dan leuke deals in de aanbieding. Verwacht echter totaal geen enkele vorm van services als je garantie nodig hebt. Ibood heeft het proces omslachtig en onduidelijk gemaakt en stuurt je vooral direct door naar de producent of leverancier. Hier mag je vervolgens zelf contact mee gaan proberen te krijgen voor de garantie.
VerzendingVerzending is zoals altijd bij IBood relatief traag. Wordt het wel vermeld bij verzenden maar het zou beter kunnen.
KlantenserviceKlantenservice is vooral gericht op afwimpelen en richt zich totaal niet op het oplossen van het probleem.
AlgemeenZolang je geen conflict hebt zijn het prima deals, soms is de adviesprijs een beetje opgeblazen in hun voordeel.
Als je verwacht aanspraak te doen op je garantie kan er opeens van alles niet, of dat nu binnen het consumentenrecht valt of niet boeit ze niet zo veel.
Heb een conflict over een garantieaanvraag. iBOOD volgt hierin niet het consumentenrecht en is dus in gebreke. Naar aanleiding van de gesprekken hierover kan ik alleen concluderen dat het ze niet interesseert. Heb het nu hogerop gespeeld en daar zijn ze ook vrij nonchalant over. Ik krijg mijn gelijk uiteindelijk wel, maar jammer dat we er niet gewoon samen zonder bemiddeling uit hadden kunnen komen.
Kijk dus uit als je verwacht aanspraak te doen op je garantie!
AlgemeenOplichters! Defect apparaat onder garantie en dan beweren dat ik geen garantie kan claimen omdat ik het account heb laten verwijderen.
VerzendingVerzending was normaal en in eerste instantie was ik tevreden over de aankoop. Helaas werd dat snel anders.
KlantenserviceNa een half is het product defect. Eerder had ik mijn account laten verwijderen omdat ik alleen maar spam kreeg van iBood en ze niet met mijn gegevens om konden gaan.
Maar keurig een mail gestuurd met het ordernummer en uitleg wat er aan de hand was.
Vervolgens kreeg ik een mail terug dat ze geen garantie kunnen geven omdat ik het account heb laten verwijderden.
Ik ben benieuwd hoe ze aan de belastingdienst gaan uitleggen dat ze klaarblijkelijk ook geen facturen bewaren of zo.
AlgemeenRacebaan besteld voor 5 december. Zou 24nov2023 worden verzonden. Nog steeds niet verzonden door Ibood. Moet zoontje dadelijk uitleggen dat hij minder cadeau's krijgt? Diverse malen contact gehad, diverse beloften, geen enkele wordt nagekomen.
VerzendingBeloven dat het komt en niks verzenden, nu komt het te laat voor sinterklaas. Heel Slecht..
KlantenserviceBeloven dat het komt en niks verzenden, nu komt het te laat voor sinterklaas. Heel Slecht..
AlgemeenIn maart 2023 tuin wandlampen set gekocht nu eentje defect i.v.m. vol met regenwater binnen in maar klantenservice bid mij alleen 1 lamp te vergoeden terwijl overal worden als per set verkocht!!! Advies van klantenservice dat ik elders weer een set gaan kopen (minstens set van 3 stuk kost €50,00) en over gebleven 2 lampen kan ik als reserve gebruiken advies van klantenservice ) wat een slimme klantenservice zeg he!!! Kortom voor mij geen I-Bood meer, zo te gesproken heb met de klantenservice I-Bood heeft genoeg geld verdiend en nu waardeert haar klanten niet meer en probeert haar klanten weg te jagen, geen probleem ik ga ook weg straks ga ik ook mijn account verwijderen...ga zo door I-Bood.
Zeer slechte afhandeling vanuit I-Bood klantenservice!!! Ze gaan mij maar 1 lamp vergoeden terwijl ik set van 3 stuks gekocht heeft. Ik kan nergens 1 lamp kopen of vinden!!! Dus van mij kant weggegooid geld en dure koop, nu moet ik nogmaals bestellen voor €59,95 (https://hyundaielectronic...op-zonne-energie-3-stuks/) en ze hebben geen voorraad meer, dank je wel I-Bood voor de moeite en mij nog €59,95 armer gemaakt heeft.
AlgemeenGoede deals als je kennis van zaken hebt. Als ik iets nodig heb wacht ik ook regelmatig en houd ik deze site in de gaten. Wel veel van hetzelfde, wat soms fijn is als je het vaak gebruikt maar je moet je soms ook door talloze aanbiedingen worstelen. Overall een goede toevoeging aan het Nederlandse webwinkel landschap.
VerzendingVerzending altijd in orde hier. Soms qua doosgrootte over de top maar nooit slecht. Dozen zien er ook leuk uit.
KlantenserviceZe waren snel met terugbetalen toen ik een kapot kledingartikel had. Zeer netjes geregeld, top service.
AlgemeenIk moet zeggen, na 3 bestellingen van redelijk hoge waardes, dat ik blij verrast ben door iBood. Ik heb bij m'n laatste bestelling helaas een aantal beschadigde deurklinken ontvangen, maar na contact kreeg ik een deel vergoed en mocht ik het deurbeslag houden. Heel netjes!
VerzendingVerzending is prima, altijd goed verpakt en je wordt op de hoogte gehouden via track & trace.
KlantenserviceKlacht is netjes opgepakt en ik ben tevreden over de afhandeling.
AlgemeenIk ben niet altijd mee met hun galerij op de webpagina. Soms moet je om de 20 producten een volgende pagina openen. De andere keer krijg je één lange pagina met alle producten (wat ik het beste vind). Verder is de UI wel ok.
VerzendingDe leveringstermijnen zijn iets korter geworden, maar het is toch altijd even wachten op je aankoop. Soms spijtig dat je (alleen voor België?) bij een kleine aankoop steeds verzendkosten moet betalen waardoor je winst bijna nihil is.
KlantenserviceAankoop stuk na 7 weken. Gemeld via mijn profiel. Product niet meer in voorraad en niet te herstellen. Terugbetaling ontvangen. Alles binnen de week na aanmelden. Niet de eerste keer dat ik dit voorhad.
AlgemeenGepresenteerde percentages van kortingen met korreltje zout nemen. Het overgaan tot de eigenlijke verzending duurt lang. Kans op niet meer in voorraad is groot (vond plaats bij een eerdere bestelling)
VerzendingProduct in goede staat (ook al was deze niet werkend). Overgaan tot verzending zelf duurde (te) lang.
KlantenserviceHad niet-werkend product. Melding via website. Kreeg verplicht veld vraag naar invullen serienummer: product had deze niet.
Gingen wel naar directe terugbetaling omdat vervangend product niet aanwezig was.
AlgemeenProduct gekocht dat na een week kapot ging. In eerste instantie moest ik contact opnemen met de fabrikant wat geen resultaat opleverde. Hierna de garantie laten oplossen door iBood zelf. Na een paar dagen kreeg ik het zonder commentaar kapot retour. Bij navragen bleek de schade "niet onder de garantie" te vallen. iBood neemt verder geen verantwoordelijkheid voor het feit dat ze een ondeugdelijk product hebben verkocht.
VerzendingHet product was op tijd en was verpakt in een degelijke verpakking
KlantenserviceRetourneren van het product verliep moeizaam en de reden voor het niet verlenen van service moest ik zelf achterhalen.
AlgemeenGoede app mooie prijzen snelle verzending en goede en duidelijk info over wanneer verzenden. Erg blij mee.
VerzendingGoed verpakt houden je op de hoogte van verzending en goede info
AlgemeenSoms goede aanbiedingen, zoals de door mij bestelde Asus routers, echter laat ibood regelmatig de verwachte leverdatum ver achter zich liggen. In dit geval een volledige maand moeten wachten op verzending voor iets dat direct verzonden zou worden.
Verzending3x uitgesteld, uiteindelijk geleverd, maar DHL was te lui om de straat door te lopen, dus ik mocht 't pakket alsnog bij het servicepunt ophalen.
AlgemeenNa een bestelling te hebben geplaatst op ibood ontving ik vrij snel het bericht dat er contact met mij opgenomen zou worden over de levering. Dit is nooit gebeurd. Sterker nog, na 3x contact te hebben gezocht ontving ik enkele weken later eindelijk bericht dat er contact opgenomen zou worden met de leverancier. Daarop volde direct een bericht met de boodschap dat het artikel niet meer geleverd kon worden en dat ik ter compenstatie een tegoedbon voor een gratis verzending kon krijgen.
VerzendingNa gebrekkige communicatie plot het bericht ontvangen dat het product nooit geleverd gaat worden
KlantenserviceZelf meedere malen moeten vragen naar de status en vervolgens enkele weken aan het lijntje worden gehouden, verdient niet de titel "customer service". En als goedmakertje een tegoedbon voor een gratis verzending is simpelweg een belediging.
AlgemeenAl vele jaren tevreden klant. Vorig jaar een Popyourhifi DAB-tuner gekocht, maar display werd heel zwak. Aangemeld voor reparatie, netjes op de hoogte gehouden, uiteindelijk binnen 2 weken geld terug. Klasse.
KlantenserviceGoede communicatie na aanmelding reparatie, vlotte afhandeling met geld terug.