Gebruikers over webshop Cameratop100
Review toevoegenOverzichtelijke site, geen verborgen kosten. Makkelijk te zoeken en te navigeren. Ruime betaalmogelijkheden.
VerzendingZeer snel, goed verpakt. Prima.
Winkel heeft goede prijsstelling en snelle levering. Je wordt prima op de hoogte gehouden van het bestelproces en hetgeen je bestelt wordt goed verpakt en veilig thuisbezorgd.
Verder berekent deze winkel geen verzendkosten >> super!
Deze winkel berekent geen verzendkosten. Steeds meer winkels gaan daar naar toe, maar het werkt wel erg prettig. Als dan de verzending en het bestelde product ook goed zijn, dan is dat prima!
Goede informatie over het bestelproces en aflevering van het bestelde!
Er zat een verkeerde factuur bij mijn bestelling. Ivm garantie toch maar de juiste opgevraagd. Klein foutje en dat moet kunnen. Excuses werden keurig gemaakt en een nieuwe factuur wordt opgestuurd.
Verder nog geen ervaring met andere aftersales. De dame aan de telefoon was erg aardig.
Ziet eruit als een echte prijsconcurrent, en dat zijn ze ook. Een Sony GV-D200 Video8 player gekocht tegen de best mogelijke prijs.
KlantenserviceHelaas is de door mij aangeschafte Video8 player mankementen gaan vertonen. Het mechanisme liep niet helemaal lekker meer wat je terug kon zien in de beelden, ook had de speler een neiging om de tapes "op te eten".
Met deze vrij algemene klacht mijn product opgestuurd. Krijg direct een melding dat het ontvangen is met daarbij een indicatie van de reparatie. Elke indicatie bleek helaas niet gehaald kunnen worden. Wat op zich reden is voor een negatieve review.
Echter hulde voor CameraTop100! Tijdig kreeg ik bericht van de vertraging, en alle updates werd verwelkomt met een kleine uitleg wat er nu ging gebeuren. Uiteindelijk scheen het probleem lastig te verhelpen te zijn en is het langs verschillende reparatiecentra verzonden.
Inmiddels heb ik de player weer retour mogen ontvangen en 100% werkend.
Ik heb voor de verjaardag van mijn vrouw de Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM B&W Superset besteld ( objectief, zonnekap en filter) . De lens was 30 euro goedkoper dan de laagste pricewatch vermelding. Leuke bijkomstigheid is dat er een actie met gratis verzenden liep (verzekerd)
Tijdens het bestellen bleek dat de lens net uitverkocht was een dag later bleek dat de prijs 60 euro hoger uitviel. Ik heb een paar dagen moeten wachten wat voor mij geen probleem was.
Winkel is telefonisch goed bereikbaar en je wordt vriendelijk en vakkundig te woord gestaan. Ook op een vraag betreffende de voorraad werd binnen een dag email beantwoord.
+ track & trace.
+ duidelijke order status aanwezig op de website
++ 3 artikelen los verpakt in cadeaupapier terwijl ik dit niet verwacht had :-) meedenken met de klant
- mijn 3 artikelen werden in een doos van een statief verzonden. Dit bracht wat verwarring omdat ik in het begin het idee had dat het verkeerde artikel geleverd was.
Op 10 mei 2010 heb ik bij CameraTop100 het volgende besteld.
"Pentax K-x inclusief smc DAL 18-55 mm 3,5-5,6 en smc DA 50-200 mm F 4-5.6 ED".
Na 1 week wachten en totaal niets gehoord te hebben van CameraTop100 heb ik maar een e-mail gestuurd. Ik was toch wel erg benieuwd of mijn betaling wel over was gekomen en of de bestelling al geplaatst was.
Zo ineens een status update. En nog geen uur later een mailtje met daarin "we hadden je reeds een status update gestuurd en ja je betaling is binnen". En inderdaad de bestelling stond ineens op een levertijd van 5 tot 10 werkdagen. Dit was op 18 mei 2010. Ook kreeg ik te horen dat door de aswolk die boven Europa hing alle bestellingen vertraging opliepen. Maar de camera zou wel direct na Pinksteren bij CameraTop100 binnen zijn.
Vervolgens op 27 mei 2010 maar weer een mailtje gestuurd. Pinksteren was immers geweest maar nog geen bericht van CameraTop100 en ook geen status update bij de bestelling.
Vervolgens heb ik telefonisch contact gehad met Erik bij CameraTop100. Hij beweerde dat Pentax de witte KX niet meer zou produceren en dat het onbekend of deze nog zou komen. Wel zou ik de zwarte wel direct kunnen ontvangen in combinatie met de lenzen. Echter had ik een witte besteld omdat ik een witte wilde hebben. Dus ja "wachten" maar.
"Wachten" hield in dat ik contact heb opgenomen bij Pentax/de Beukelaer (op 27 mei 2010). Daar het verhaal voor gelegd dat de camera volgens CameraTop100 niet meer geproduceerd zou worden.
Hierop heb ik zeer snel reactie gekregen dat de camera gewoon wat minder goed leverbaar was omdat de vraag vele malen hoger was dan het aanbod. Ik had in deze mail naar Pentax/de Beukelaer ook vermeld dat ik de camera graag mee zou willen nemen op mijn vakantie op 14 juni 2010. Ze gaven aan dat ze voor mij zouden gaan proberen de witte KX op tijd nog bij CameraTop100 te krijgen zodat ik de camera nog mee kon krijgen op vakantie.
Hiervan ook direct CameraTop100 op de hoogte gesteld. Deze waren zeer verbaasd dat het mij wel gelukt was om er voor te zorgen dat de camera nog op tijd zou zijn.
Goed na weer zeer onduidelijke communicatie van CameraTop100 heb ik eindelijk de witte KX met 18-55 lens ontvangen. Dit nog maar net op tijd want de camera was er pas op 11 juni. Tot mijn grote verbazing zat de SMC DA 50-200 F4-5.6 ED er niet bij. Deze hadden ze zogezegd in het telefonisch contact namelijk wel al voor me klaar liggen.
Vervolgens ben ik samen met mijn vriendin een weekje op vakantie gegaan. We hebben de vakantie gelukkig niet laten verpesten door het ontbreken van de 50-200 lens.
Na onze vakantie had ik nog steeds geen bericht van Camera Top 100.
Weer maar een week wachten maar helaas kwam het er toen niet echt van om te mailen. En tijdens dat ik een mailtje aan het typen was voor CameraTop100 kreeg ik zowaar een mailtje van ze dat de 50-200 lens ook verstuurd zou zijn. Dit was op 29 juni 2010.
Op 30 Juni was de lens ook daad werkelijk binnen. Althans daar leek het op. De lens was niet de bestelde SMC DA 50-200 mm F4-5.6 ED, maar een SMC DAL 50-200 mm F4-5.6 ED.
De DAL lenzen zijn de goedkopere varianten van de DA lenzen. Zo hebben de DAL lenzen in plaats van een stalen bajonet een van kunststof, heeft de DAL geen quickshift focus, wordt de DAL geleverd zonder zonnekap en heeft de DAL geen afstandsmarkeringen op de focus ring.
Een knap verschilletje zou ik zo zeggen. Ook zat deze lens niet in een originele verpakking en ontbrak de documentatie. Tevens was het draad voor op de lens beschadigd was duidde op een gebruikte lens.
Nu eerst maar contact opgenomen met Pentax/de Beukelaer met de vraag of het normaal is dat deze lens zonder documentatie en zonder originele verpakking geleverd werd. Hierop kreeg ik de volgende reactie "Het komt echter als onbegrijpelijk, zelfs onaanvaardbaar, over dat u een objectief wordt geleverd zonder zijn originele verpakking en zonder documenten."
Hierop direct een mailtje gestuurd naar CameraTop100 waarin het antwoord van de Beukelaer ook doorgestuurd was. Hierop was de reactie "Voor wat betreft de vraag over de type lenzen is het zo dat er in de telekit (K-X body + 18-55 + 50-200) altijd DAL objectieven zitten. Het type objectief dat je hebt mogen ontvangen is dus wel de juiste."
Toen ik na deze mail ging kijken was ineens de kit met de Pentax KX met 18-55 en 50-200 lens van de site verdwenen, niet alleen in het wit maar alle kleuren. Volgens mij vergeten ze bij CameraTop100 dat Google ook een internet cache heeft. Hierop is in de volgende link te zien dat de camera wel degelijk met een DA 50-200 lens geleverd zou moeten worden.
Vervolgens contact met ze opgenomen dat wanneer de hele kwestie niet op een nette manier opgelost zou worden dat ik dan andere stappen zou gaan ondernemen. De eerste stap was het plaatsen van een soort gelijke review als deze op het forum van Pentaxian.nl. Ik heb ze bij CameraTop100 hier ook van op de hoogte gesteld maar krijg tot nu toe geen reactie. Vandaag dus ook maar een klacht ingediend bij het "thuiswinkel keurmerk" en deze review geschreven.
Geen communicatie over de levertijd of beschikbaarheid. Ook onjuiste informatie verstrekken als "Pentax produceert momenteel de KX niet meer en de vraag is of ze dat nog wel gaan doen".
KlantenserviceZoals in de algemene beoordeling al wel te lezen valt heb ik het gevoel dat ze proberen weg te lopen voor hun verplichtingen. Geen contact meer wanneer er een klacht is.
Omdat per mei de Kodak Pulse beschikbaar is geworden in Nederland heb ik er meteen 2 besteld bij Cameratop100.
Omdat zij de goedkoopste waren via kieskeurig.nl. Ook meteen een Canon IP4700 printer mee besteld en daarom geen verzendkosten hoeven te betalen!
Van te voren even gebeld om te horen of de Kodak Pulse fotolijstjes ook echt op voorraad waren en daarbij zeer netjes te woord gestaan door een zeer behulpzame en aardige meneer (naam helaas vergeten).
Daarna meteen twee Kodak Pulse fotolijstjes en dus een Canon printer besteld.
Op zaterdag avond 1 mei besteld dus ik wist dat het iets langer zou duren voor het binnen zou komen. Maar omdat ik het voor moederdag nodig heb toch nog ruim op tijd.
Uiteindelijk is het als 1 pakket op 6 mei binnen gekomen, netjes verpakt in een grote doos.
Ik schrok wel even toen ik de doos open maakte omdat er grote doos van een Olympus E30 Kit in zat en ik dacht dus meteen aan een verkeerde bestelling. Gelukkig (of misschien helaas;-) was deze doos alleen als opvulling gebruikt.
Ik werd ook netjes via email op de hoogte gehouden van de bestelling inclusief een tracking nummer.
Nog geen aftersales nodig gehad, wel "foresales" (zie hierboven).
Ik had voordat ik mijn Panasonic TZ10 ging bestellen nog een vraag over de levertijd ervan. Op de site staat vermeld "twijfel niet en mail naar", en dat klopt ook. Binnen korte tijd kreeg ik het antwoord dat de camera 'komende week' leverbaar zou zijn.
Nadat ik mijn betaling had gedaan was het op mijn persoonlijke orderpagna nog steeds mogelijk om het ideal logo aan te klikken om te betalen. Ik had er nog even achteraan gemaild om te vragen of het geld goed aangekomen was, aangezien het dus technisch mogelijk was om nog een keer te betalen.
Ongeveer een dag later werd de order in behandeling genomen en stond de levertjid op 3-5 werkdagen. Op vrijdag kreeg ik een mailte met daarin een Track 'n' Trace nummer, en zaterdag kwam de camera aan.
De verpakking was prima, een extra doosje om de doos van het produkt zelf. Het geheel werd ook verzekerd verzonden, dat voorkomt ook weer dat zo'n TNT persoon het zomaar naast de voordeur legt.
Duidelijke website, hoewel mij niet duidelijk was hoeveel voorraad de verkoper aanhield. Daarnaast was er bij order alleen niet duidelijk of er al betaald was (Betaling deed ik via iDeal). Bij de informatie op de website betreffende mijn order bleef namelijk een link staan betreffende (betalen via iDeal). Daarover gemaild en zeer snel reactie gehad dat dit wel degelijk goed was gegaan.
Status updates via e-mail werden zeer vlot verstuurd (aanmelding, bestelling, verzendinformatie etc.).
Snelle levering. Product kwam snel bij de winkel binnen en werd snel doorgestuurd. Op de website was het niet helemaal duidelijk of het product op voorraad was.
Na verzending kon ik de zendingvia Track&Traxct volgen en het product kwamen goed verpakt en in goede staat aan.
Cameratop100 is een echte winkel met een internetpagina, geen dozenschuiver. Ik heb bij deze winkel naar volle tevredenheid een lens besteld voor mijn fotocamera.
Telefonisch gevraagd of deze op voorraad was, en dit was zo. Dezelfde dag nog een bestelling gedaan op de webpagina en betaald via iDeal. Ik kreeg dezelfde dag nog een email dat hij verzonden was.
Verzending kostte een paar centen, maar was wel verzekerd. Voor verzending van een dure lens wilde ik daar niet op bezuinigen. Het artikel werd twee dagen na bestelling bezorgd, netjes verpakt in een bruine doos waarin de originele verpakking zat. Lege ruimtes waren opgevuld met luchtzakken, dus het kon niet rammelen.
KlantenserviceHeb ik niet nodig gehad.
1 minpuntje, maar dit ligt niet aan de webwinkel zelf: iDeal werkt niet in Firefox, ook niet met de IE tab plugin. Voor wie geen IE kan of wil gebruiken zijn er echter nog genoeg andere betalingsmogelijkheden. w.o. overmaken.