Business Hardware

Gebruikers over webshop Business Hardware

Ik heb wat geheugen en een supermicro x8dtn bij deze figuren besteld.

Uiteraard was alles prima leverbaar volgens hun site. Niet dus, ik zit nog steeds te wachten op mijn hardware en kan ze elke 3 dagen bellen waar mijn spullen blijven.

Sinds vorige week is hun website offline en nemen ze de telefoon niet meer op.
Ik denk dat ik er eens met een jurist langs ga om te horen waar ik aan toe ben en ze eventueel in gebreke te stellen.

De RAM latjes die ik besteld heb zijn netjes verpakt.

Tsja aftersales... website offline en geen telefoon opnemen. Ook voor ze 'offline' gingen reageerden ze slecht op mail.

"Oh dat is mijn collega vergeten" werkt niet als je een eenmanszaakje (of met zijn tweeen) bent.

Simpel notebookslot besteld. Bij Business Hardware besteld omdat ze de goedkoopste waren én het product ruim op voorraad hadden (20+ stuks).
Meteen betaald met iDeal. Ik verwachtte het product dus eigenlijk al binnen 2 dagen.
Na 2 dagen echter gemaild. Geen antwoord. Nog eens 2 dagen later gemaild. 3 dagen later antwoord:
"Tot onze spijt moeten we u melden dat we het notebookslot op dit moment niet kunnen leveren.
We zullen daarom helaas de order moeten annuleren.
Als u uw bankgegevens doorgeeft zal het door u betaalde bedrag teruggestort worden."

Geen alternatieven worden geboden, niks.
Ik heb nog gevraagd waar die 20+ sloten dan gebleven zijn. Geen antwoord. Als het goed is hadden ze m'n bankgegevens al, ik heb ze immers betaald, toch vragen ze er nog om. Nou vooruit.

Nu nog hopen dat ik het geld binnenkort terug krijg. :|

In eerste instantie zag de website verzorgd uit. Het product was bij hun op voorraad stond er en ik was blij met de prijs. Dus bestelde ik... maar toen kwam ik snel achter dat de verzendtijd gelogen is en niemand die je hierover informeert of reageert in eerste instantie. Sterker nog! ze sturen mij een bericht 1 dag later nadat ik telefonisch contact had dat mijn product pas 25 september uitgeleverd zou worden. vervolgens stond de status of afgehandelt op de website... dus je weet niet komt het nog.. je weet niet gaan ze zich aan dat datum houden? Het is een ramp bij die jonges echt... en ik ben gefrustreerd door hen.

De verzending werdt veels te traag gedaan en NIET zoals op de website beloofd. Het product kwam in een 100xkeer gebruikt pakje zonder evelope of pakbon bovenop aan. Niet eens mijn adres stond op het pakje! zeer slecht!

Ik belde 3 keer met de mensen waar mijn product bleef. Hierop wisten zij zo goed als niets te zeggen want ze staan niet in rechtstreeks kontakt met de distributeur of zo. Wordt natuurlijk vanuit een magazijn in verwegistan verzonden.

Bestellen gaat soepel, maar dan begint het...
Onze grote bestelling werd voor het gemak ik kleine stukjes gehakt. Een deel van de bestelling raakte daarbij spoorloos. Een deel werd op het verkeerde adres afgeleverd en moesten we zelf maar gaan ophalen (in een andere stad zelfs! Almere en Amsterdam lijkt ook zo op elkaar). Een deel werd op een niet bestaand adres afgeleverd en heeft zo een tijdje met DHL door nederland gereden en een deel werd incompleet afgeleverd.
Dit alles na laaaaaaaaaaaaaaaang wachten terwijl we meteen betaald hebben.

Zie andere bericht, verkeerd afgeleverd, verkeerd adres afgeleverd, incompleet afgeleverd.

Inmiddels hebben we alles wel

Niet terugbellen op afgesproken tijden. Geen mail etc. We moeten zelf overal achteraan.

Over het algemeen doet dit bedrijf zich voor als een gigantische leverancier met een groot scala aan voorradige producten en ervaren personeel. Dit is echter niet het geval. Het bedrijf betreft een dozenschuif-situatie, waarbij veel professionele apparatuur van forse bedragen puur van groothandel naar klant wordt doorgeschoven door slechts 3 medewerkers. Dit is naar mijn idee zeer riskant in het geval er iets mis zou gaan, en je je moet beroepen op deskundigheid bij de aanschaf, installatie of slecht functioneren. Hier heb ik verder geen ervaring mee, maar het geeft mij een naar gevoel. Daarom heb ik besloten hier slechts de eenvoudige onderdelen te bestellen. De site is helder, al is het werkelijk waar een chaotisch overzicht. Producten staan niet logisch ingedeeld, nog is er de mogelijkheid te sorteren op prijs, danwel andere specificaties. Het bestel proces verloopt ook vrij ondeskundig. Bij een bestelling gaat het bedrijf per direct een koopovereenkomst aan die meteen in de mail wordt ontvangen. Het bedrijf hanteert algemene voorwaarden die niet rechtsgeldig zijn, maar dat is hun eigen risico en keuze.
Vervolgens is er ook nog een mail verzonden dat de producten op een beloofde datum afgeleverd zouden worden, dit is echter niet gebeurd, waardoor ik al 2 dagen voor niets heb zitten wachten op de producten, en ik dus met een incomplete situatie zit en de deskundige installateurt wederom heb moeten afbellen.
Dan het feit dat het bedrijf op de website, algemene voorwaarden, bij het keurmerk qshops en de kvk andere adressen hanteert is al vrij bizar bij een bedrijf van 3 medewerkers. De producten worden zoals velen hier ook aangeven geleverd vanuit Duitsland, waar ze ook voor consumenten gewoon goedkoper te krijgen zijn. Op de site staat echter nergens aangegeven dat het een internationale aankoop betreft. Zelfs de geleverde facturen, wat eigenlijk meer op een pakbon lijkt, hebben adressen uit Duitsland. Zo te zien zijn er meerdere klanten geweest die dit een bizar iets vinden.

Zoals hiervoor al aangegeven werd er via de mail een indicatie gegeven van afleving van de producten. Dit zag er al vrij geautomatiseerd en onbetrouwbaar uit, maar toch had ik gewoon de hoop en het vertrouwen.
Helaas pindakaas, kan je wel zeggen. Al bijna twee weken verder is er nog niets ontvangen en wordt er niet op de mail gereageerd. Na nogmaals een email te sturen naar de directeur van het bedrijf krijg ik de reactie dat de prijs niet meer juist is en dat ik moet bijbetalen. De onderdelen zijn intussen tijd duurder geworden, en vervolgens wordt het gewoon niet uitgeleverd en ook het geld niet teruggeboekt. Pas na vele e-mails te hebben verstuurd bieden ze aan alsnog het geld terug te boeken. Dit vind ik vrij raar, omdat er zowel een koopovereenkomst is verzonden, met de voorwaarden dat de koopovereenkomst o zo nauwkeurig moet worden genomen, en vervolgens trekt het bedrijf zich er ook maar niets van aan en annuleert eenzijdig de hele bestelling zonder ook maar iets te communiceren.

Zoals ook aangegeven bij de verzending heeft het bedrijf zonder enige communicatie besloten de bestelling te annuleren en het geld voorlopig aan te houden. Er wordt zonder enig overleg besloten dat als ik het nog wil hebben, ik maar bij zou moeten betalen, en daarover wenst degene alleen telefonisch te praten, omdat hij bewijs op papier liever mijdt.
Na netjes en duidelijk te hebben uitgelegd dat ik al na de afgesproken datum met specialisten op de producten wacht, heb ik geschreven dat ik het uiterst onbeschoft vind hoe dit allemaal zonder enige vorm van communicatie wordt geannuleerd, en dat ik me ga beroepen op juridische bijstand, gezien mij dit gewoon gevolgschade oplevert. Hierop krijg ik de reactie dat deze of gene er niets meer aan gaat doen en dat ik niet naar allemaal wetten moet wijzen en m'n geld wel eens terug zal zien.
Al met al bevestigt dit eigenlijk mijn eerdere vermoeden dat deze zoon van een andere webwinkel oprichter het bedrijf zeer amateuristisch runt en zeer laakbaar is naar klanten, rechtsgeldigheid of uberhaupt service/duidelijk. Communiceren per mail is uiterst ongewenst en telefonische dreigementen distantieer ik me van. Maar ik distantieer me er niet van om de gang van zaken op en bloot neer te leggen om meerdere schade bij anderen te voorkomen. Ik bestel bijna dagelijks via webwinkels, maar een brutaliteit als bij Business Hardware heb ik nooit eerder meegemaakt.

Ik had een Lacie 2big 2TB besteld omdat deze bij BH als goedkoopste én leverbaar stond aangegeven in de pricewatch. Weliswaar stond op de website van BH zelf dat er geen voorraad was maar 1 dag zou duren om van de leverancier te komen. Dat vond ik aanvaardbaar sinds ik weet dat Lacie nogal slechte aanlevering heeft naar resellers toe.

Ik ging dus af op de snelle levering en aantrekkelijke prijs.

De website zelf is wat goedkoop, en niet de meest gebruikersvriendelijke. Lange lijsten met producten waar geen volgorde in te vinden is, summiere informatie over je bestelling en de producten zelf. Maar niet dramatisch allemaal.

De bestelling is uiteindelijk nooit verstuurd, dus hier kan ik weinig over vertellen.

Zoals anderen al aangeven krijg je na de bestelling en betaling feitelijk geen mails meer van hen. Geen klaar voor verzenden, nu bij leverancier, etc.

Bovendien, en dat was veel erger, had ik na 4 werkdagen nog steeds niets in de bus gekregen, dat terwijl het maximaal 3 dagen mocht duren w.m.b. (1 dag bestellen, 1 dag verwerken, dag erna bezorgen). Ik dus maar eens bellen, en kreeg een wat warrige knul aan de telefoon. Die kwam er niet zo goed uit en beloofde mij terug te bellen.

Niet dus. Volgende dag maar weer eens bellen. Andere medewerker constateert dat andere collega er mee aan de slag is. Klopt, zeg ik. Gaat ie achteraan en ik kan een telefoontje verwachten. Nou nog één keer dan.

Niet dus. Volgende dag maar weer eens bellen. "Ik heb u net een mail gestuurd met daarin het nieuws". Nou, vertel maar dan, want ik zit nu in de trein. "Ja, helaas niet meer leverbaar bij ons, excuses.". Nou, geld dan maar terugstorten. Duurde een volle 5 werkdagen.

Ik vind dat slechte (after)sales. Als je zegt dat je terugbelt, doe dat dan ook. En de status bij de leverancier opvragen hoeft geen twee dagen te duren. Heck, ik ben van mening dat dat kan "terwijl ik wacht". Bovendien vind ik dat ik er niet zelf achteraan had hoeven bellen om te weten dat het product niet leverbaar was. Dit moet BH gewoon zelf constateren en aan mij doorgeven.

Zodra ik het geld had maar bij Lacie zelf besteld, en twee dagen later in huis.

De website Busniss Hardware heb ik niet veel gebruikt. Ik had het product (een Western Digital My Book 1.5TB) namelijk al gevonden via de pricewatch van Tweakers. Daar waren ze 1 van de goedkoopste.

Ik probeerde het product later via hun eigen site terug te vinden, dit ging niet zo makkelijk. Probeer de categorie 'externe harde schijf' o.i.d. maar eens te vinden...de functie zoeken is dan erg handig.

Tijdens het bestellen moet je ook je eigen account aanmaken. Hiermee kan je later weer inloggen en je orders bekijken en tevens de status van verzending bijhouden. Laatst genoemde is helaas niet goed werkend, momenteel staat de status nog steeds op 'in bestelling' terwijl ik de order twee dagen geleden al heb ontvangen.

Betreft de status van je product en verzending is wel meer te zeggen. De enige communicatie die je van business hardware krijgt is een order bevestiging en een betalingsbevestiging. Goed begin. Vervolgens hoor je niks meer. UPS staat twee dagen gewoon voor je deur met een pakketje.

En het grappige is, dat pakketje is niet vanaf hun kantoor of vestiging verstuurd, maar komt regelrecht uit Duitsland. Business Hardware was in dit geval slechts een tussenpersoon en dat verklaart wellicht ook dat ik geen status mails e.d. ontving. Tevens is dus de voorraadindicatie op hun website niet van hun eigen voorraad, maar van hun leverancier in Duitsland, tenminste, dat vermoed ik.

Overigens heb ik zelf Business Hardware nog via de mail gevraagd wanneer ik de bestelling mag ontvangen, daarop reageerde ze vrij snel met het antwoord dat ik het de volgende dag in ontvangst mag nemen. En dat klopte. In de mail van Business Hardware werd overigens aangegeven dat ze in het geval van meer vragen, dit graag hoorde. Ik dacht 'dit is mijn kans!'. Ik had enkele vragen, zoals 'krijg ik nog een track & trace code' , 'wordt het product via UPS geleverd?' en de laatste vraag 'de status van de bestelling, is die van de leverancier of van hun eigen voorraad, gezien de status van mijn order nog steeds op 'in bestelling' staat'. Daar heb ik nog geen antwoord op mogen ontvangen. Dus wat betreft het 'aarzel niet om meer vragen te stellen' is helaas een stukje beleefdheid, in de werkelijkheid zitten ze daar helemaal niet op te wachten.

Verder was het product goed verpakt, en ook over de inhoud is niks te klagen. Klopte allemaal. Enig minpuntje is dat de factuur enigszins gebrekkig is. Het is ten eerste niet een factuur waar de bedrijfsnaam Business Hardware opstaat, namelijk 'Bell Microproducts B.V.' uit Almere en tevens is het bedrag niet terug te vinden op de factuur. Op het pakket staat overigens een retour adres, en dat is niet in Almere, maar dus al eerder genoemd: Germany. Ook daar zit schijnbaar dus een Bell Microproducts in de plaats Poing. Mooie constructie dus ;)

Al met al, waar het uiteindelijk omgaat is, dat je een product besteld en deze zo snel mogelijk ontvangt. En dat was zeker het geval!
En prima dat het uit Duitsland komt of waar dan ook, aan de verzendtijd was het niet te merken en tevens heb ik een erg goede prijs betaald voor de externe harde schijf!

De site is niet zo heel overzichtelijk. Het is dus erg lastig om iets te vinden! Verder ziet het er allemaal goed en aardig uit.

De ondernemer heeft zonder overleg de order geannuleerd, omdat hij niet voor gevraagde prijs kan leveren. Ondanks alle eerdere toezeggingen en bevestigingen van de order. Hij berust zich op een onredelijke prijs, echter lijkt me dat niet het geval. Aangezien hij niet eens de goedkoopste is!
Na uitleg te vragen, via de e-mail, kreeg ik ook nog eens onbeschofte reacties terug. En geen inhoud over de zaak.
Ondanks alles heeft dit bedrijf wel de (totale) orderkosten op mijn creditcard belast. De betaling voor het product laat ik nu terug draaien via Visa, want dat geluk heb ik dan. Ik vraag me af hoe het afgelopen was als ik het overgemaakt had via de bank, of ik dan wel iets terug zie van mn geld.
Slechte zaak dus naar mijn idee!

Ik was op zoek naar een portable harddisc voor de opslag van foto's. Dankzij de pricewatch kwam ik terecht bij business hardware. Het type disc dat ik wilde hebben was bijna 30 % goedkoper dan alle andere shops.

Helaas was er slechts 1 shopreview over business hardware, gelukkig was die ervaring goed, anders had ik misschien uiteindelijk toch teveel betaald..

Over de winkel: De site ziet er netjes uit en het assortiment is prima, niet bijzonderuitgebreid maar gewoon voldoende. De prijs van dit artikel was erg laag, mijn reden om hier te kopen.

Volgens de site was de schijf op voorraad, gezien de late verzenddatum denk ik toch dat de schijf nog bij de leverancier lag. Levertijd was dus langer dan dat ik verwacht had.

Erger vond ik het dat ik nooit ook maar 1 mail van de shop heb ontvangen:
- geen mail als bestel-bevestiging
- geen mail als betaald-bevestiging
- geen statusverandering-mails

Ik kan me voorstellen dat bedrijven dit niet zo belangrijk vinden, maar ik als consument heb deze mails zeker gemist!

Inmiddels heb ik de schijf thuis en het apparaat werkt perfect. Op de site staat echter nog steeds: ' Status: In bestelling' Voorraadbeheer is dus nog niet helemaal zoals het zou moeten.

Al met al heb ik vertrouwen in business-hardware. Tegen scherpe prijs wordt geleverd wat van te voren beloofd wordt. Het zou echter meer vertrouwen scheppen als er statusupdates per mail worden verzonden..

Bedrijf maakt gebruik van UPS als pakket-dienst. Helaas geen track en trace maar opeens thuis een briefje door de bus met daarop de melding dat de spullen bij de buren zijn afgegeven.

Het pakket zat netjes in een kartonnen doosje en is totaal onbeschadigd aangekomen. Er zat tussen mijn bestelling en de verzenddoos geen extra bescherming. Hoe business-hardware dit doet bij bestellingen waar dit wel nodig is weet ik niet.

Scorekaart voor Business Hardware