Gebruikers over webshop Xgadget.nl
Review toevoegenSlechte service, wacht al sinds MAART 2011 op order 7536! Tot nog toe geen HDMI versterker en geen geld terug, alleen loze beloftes via de mail dat de bestelling opnieuw geplaatst zou zijn en daarna dat mijn geld zou terugkomen. Nog NIX gehad, geen versterker, geen geld.
Zeker NIET bestellen bij Xgadgets dus!!!
Duidelijke webshop met een heel groot assortiment.
Had hier nog nooit eerder besteld.
Maar had mijn bestelde product de volgende dag in huis dus ik ben erg tevreden over de afhandeling en de service.
Kortom een topervaring met deze webshop.
Volgende dag is mijn product bezorgd dus ben erg tevreden over de verzending.
Ik kwam pas later erachter dat xgadget ook zijn bestelling plaatst en deze dus niet in voorraad heeft. Daardoor was de levering later dan verwacht, maar daar kwam ik wel snel achter. Verder goed op de hoogte gehouden. Dus een misleiding, maar dan had ik beter moeten lezen!
VerzendingZoals gezegd later dan verwacht, maar eenmaal door de zure appel netje en goed geinformeerd en prima met track en trace te volgen.
KlantenserviceNetjes navraag en vandaar deze beoordeling! Ik heb nog geen ervaring met garantie of stuk gaan van het product gelukkig. Product kwam netjes verpakt en onbeschadigd aan. Product was rechtstreeks van de leverancier naar eindklant verstuurd. Ik zou zeggen goede leverancier ofwel tussenpersoon!
Ik heb op 15 februari een klok besteld, die vandaag 1 april nog steeds niet is bezorgd. Tussendoor heb ik vele malen gevraagd door middel van tickets die je daarvoor aan kan maken, waar mijn bestelling bleef. Elke keer beloftes gekregen die niet werden nagekomen.
Eigenaar geeft aan dat het bezorgd zou zijn, maar ik weet voor 100% zeker dat dit niet het geval is. Ik bestel veel spullen online en er is altijd iemand bij mij thuis aanwezig of bij de buren aanwezig.
Heb mijn geld teruggevraagd en zelfs aangeboden dat als het pakket alsnog verlaat bezorgd wordt dat ik dan het geld dan weer terug stort. Ook hier werd geen gehoor aan gegeven. Ik voel mij flink belazerd. Wat mij betreft is hij een oplichter eerste klas. Zeker als je ook kijkt naar andere reacties van mensen.
Ik laat het hier niet bij zitten en adviseer mensen die bij Xgadget spullen willen bestellen nog eens goed erover na te denken.
Er heeft geen verzending plaats gevonden, hoewel de eigenaar van de webshop dit wel beweert.
KlantenserviceVeel beloftes die niet worden nagekomen. Eigenaar van de winkel heeft mijn ticket, die ik voor de bestelling heb aangemaakt bij het klantenservice gedeelte, met vragen over waar mijn bestelling blijft etc, na 1,5 maand verwijderd zonder een oplossing te bieden.
Geachte klant,
Onze excuses voor de slechte afhandeling van uw klacht. In de overdracht van de webwinkel naar de nieuwe eigenaar zijn sommige service tickets per abuis gesloten. Zou u uw ordernummer, bankrekeningnummer en te naam stelling willen mailen naar info@xgadget.nl? Wij zullen dan direct het bedrag retour storten om dit probleem op te lossen.
Hopende op uw begrip.
Luc
Xgadget.nl
UPDATE: Inmiddels is de klok persoonlijk bezorgd bij de klant.
Duidelijke site, snel en duidelijk inzicht over bestelling en betalingstatus. Erg tevreden over gebruiksvriendelijkheid van de site.
VerzendingBestelling duurde erg lang voordat hij er was, deze moest uit China komen.
KlantenserviceWel email gehad na levering. Zelf heb ik nog geen ervaring met de service na levering. Product voor zover oordeelbaar in orde. Wel moet er voor garantie de envelop waarin het product geleverd is bewaren anders vervalt de garantie misschien is dit gebruikelijk in China, zelf had ik er nog nooit van gehoord.
Op 30 jan. iets besteld voor mijn zoon, nu nog niet geleverd!
ZVolgens Luc van xgadget zou het 18-2 verzonden zijn aangetekend, maar niet ontvangen. Kan hij traceren met zijn recu, ik niet. Geld terug gevraagd voor mijn zoon, geen reactie. Slechte service, dus niet betsellen daar! Als iets overgenomen wordt moet je het wel netjes afhandelen, beetje zielig voor mijn zoon met zijn gespaarde geld.
Geachte heer/ mevrouw,
Wilt u even uw klacht met ordernummer mailen naar info@xgadget.nl. Dan zullen wij het direct voor u oplossen. Indien noodzakelijk ook het aankoopbedrag retour boeken. Wij hebben het momenteel erg druk met de overname, vandaar dat de afhandeling van de service tickets vertraging heeft opgelopen.
Onze welgemeende excuses hiervoor.
XGadget.nl
Ik heb op 31 januarie een Accu besteld voor een MTB lamp . het was bijna chinees nieuwjaar ( 14 feb ) dus ik verwachtte een iets langere levertijd. 29 feb is het pakketje verstuurd vanuit hong Kong
Enkele keren gemaild waar het pakketje bleef, maar het zou worden geleverd, de week van het mailen
Vorige week las ik dat de webshop wordt gesloten , maar dat alle orders worden afgehandeld , weer gemaild, ontving een mail van : Luc van Xgadget.nl dat het deze week zou aankomen
Het is nu 15 maart , maar geen Accu , wel betaald, maar nooit iets ontvangen . Of het nu overgenomen wordt of niet, ik bestel hier echt nooit meer iets , en zal het ook niemand aan raden dat te gaan doen
Geachte heer,
Wilt u even uw klacht met ordernummer mailen naar info@xgadget.nl. Dan zullen wij het direct voor u oplossen. Wij hebben het momenteel erg druk met de overname, vandaar dat de afhandeling van de service tickets vertraging heeft opgelopen.
Onze welgemeende excuses hiervoor.
XGadget.nl
zeer goed heeft wel wat tijd nodig maar dan heb je ook wat werkt altijd perfeckt goede service als je een vraag hebt wort je netjes te woord gestaan door helpdesk mvg jp
Op 30 nov twee artikelen besteld, vrij snel daarna bleek het ene artikel niet leverbaar, ik moest mijn rekeningnummer doorgeven voor terugbetaling. Vreemd wat ik had met iDeal betaald dus dat rekeningnummer zou bekend moeten zijn. Het tweede artikel is nog niet aangekomen. Nadat ik navraag heb gedaan kreeg ik het bericht van xgadget dat er een chinese postbode de mist in was gegaan, het artikel ligt ergens in Amerika m,aar wordt deze kant op gestuurd. Ik hoop er maar het beste van.
Ik ben zeer tevreden over Xgadget... Buiten de duidelijkheid over de langere levertijd, is de kwaliteit van de geleverde service in het algemeen zeer goed te noemen.
Site gevonden via google omdat ik controllers zocht voor de gamecube (maar dan niet van 20eu p.s.) Controllers zijn van matige kwaliteit maar werken verder super.
VerzendingBij verzending werd netjes gemeld dat het uit hong kong over zou komen met een linkje naar een soort track (zonder trace) maar ik vond het bijzonder snel binnen voor een order uit hong kong.
De site is aardig overzichtelijk en snel. Dat uitschuifmenu is natuurlijk waardeloos maar voor de rest kon ik mijn productje snel vinden. (Eigenlijk via google gedaan). De informatie was verder correct, en het was me ook duidelijk dat het maximaal 3 week zou duren.
VerzendingDe bestelling kwam iets te laat, ongeveer 4 weken na bestelling. Verder was het wel aardig verpakt. Wat ik jammer vond is dat mijn track&trace niet werkte, het kwam niet verder dan "hong-kong verlaten".
Ik was al een tijdje op zoek naar de een goedkoop kwalitatief goed play and charge kitje voor mijn xbox 360. Aangezien het standaard setje van microsoft vrij prijzig is en qua kwaliteit te wensen overlaat ( stuk na een jaar niet al te intensief gebruik ). Heb ik de gok gewaagd om via deze webwinkel een imitatieproduct te bestellen. Levering was goed verpakt, prijs zeer scherp, maar een fractie van de microsoft prijs en product doet wat het moet doen. Meteen een reserve accu meebestelt, prijs was minder dan de helft dan die van microsoft inclusief verzending!
VerzendingLevering was goed verpakt, alleen vermoed ik dat ze bij de douane het pakketje geopend hebben, het was open gesneden en weer dicht geplakt. Producten zaten in dikke 'bubbeltjesfolie', voldoende beschermd.
KlantenserviceHeb ik geen ervaring mee, gezien producten in orde zijn en de levering goed was.
ik heb al meerdere keren iets besteld bij xgadget en ik moet toch zeggen dat alles alltijd goed is verlopen. het chinese spul is van iets lagere kwaliteit dan wat je hier in nederland kan kopen maar vergeleken met de prijs is dit te begrijpen. je kunt gewoon niet op de 1e rang zitten voor de laagste prijs.
heb 1 keer een probleem gehad met een horloge waar het glas uit viel, heb contact opgenomen en het werd snel, goed en persoonlijk afgehandeld.
top winkel als je ongeveer 14 dagen geduld hebt
Klantenservice-
zeer overzichtelijke site
leuke gadgets prima spullen werkt allemaal perfeckt
zeer goede uitleg waneer de spullen geleverd worden
dus met andere woorden prima site xgadget
hartelijk dank xgadget jp1968
De website was erg overzichtelijk, what you see is what you get. Voldoende info om over te gaan tot bestelling.
het was een gemakkelijke site om te shoppen.
duidelijke mail bevestiging, kon betalen met ideal dus dat is perfect!
lekker goedkoop shoppen wel!
leuke artikelen.
ik heb verder geen contact gehad met de leverancier dus van technische kennis over de producten kan ik niet oordelen.
Ik heb even moeten wachten, maar volgens mij was hij binnen de drie weken binnen dus da's goed.
de bestelling zat op zich goed ingepakt in karton en in een leuk doosje.
er wordt gebruik gemaakt van track&trace maar dit komt niet verder dan hongkong volgens mij (of ik begreep het niet haha)
het product heeft mij in goede staat bereikt!
er wordt toch nog even gevraagd hoe de bestelling is verlopen per e-mail en dat vindt ik persoonlijk wel prettig
Rammelige site, oogt goedkoop. De uitschuif slides aan de linkerkant uitermate storend. Maar goed, het is verder wel functioneel. Ik kwam op Xgadget uit door een advertentie (van Xgadget) op Marktplaats omdat ik op zoek was naar een 20GB Xbox360 HD, deze kon door Xgadget door een enorm laag bedrag aangeboden worden. Als ik eerlijk ben had ik gewoon de indruk dat ik met een Nederlands bedrijf aan het communiceren was welke gewoon in Nederland gestationeerd is en daar ook zijn produkten vandaan haalt.
E-mail over bestellingen werden wel netjes verstuurd met status updates e.d. Er werd ook snel gereageerd op mailtjes e.d.
Ik zat te twijfelen tussen oordeel slecht en voldoende, slecht omdat ik naar mijn idee niet duidelijk werd voorgelicht over het feit dat de produkten uit China zouden komen, op zich wel een voldoende voor communicatie e.d. via de mail mbt bevestiging bestelling, status updates en replies op e-mail berichten.
Ik zal hier in ieder geval niet meer bestellen, ik betaal liever wat meer zodat er ook wat meer mogelijk is en ik gegarandeerd Nederlands/Europese artikelen in huis haal.
Produkten komen dus blijkbaar uit China en je moet er dus (minimaal) een maand op wachten. Blijkbaar als je eenmaal besteld hebt kan de bestelling welke geplaatst wordt door Xgadget in HongKong niet meer geannulleerd worden en heb je geen keus deze af te laten leveren waarna deze alsnog retour te sturen richting Xgadget. Je krijgt verder één of ander HongKong Trasnport bedrijf Track & Trace nummer, heeft nog nooit gewerkt. Produkt is verder aangekomen niet in een origineel Microsoft doosje maar één of ander goedkoop Chinees doosje waardoor bij mij het vermoeden is ontstaan dat het imitatie is.
In onze algemene voorwaarden staat duidelijk omschreven dat wij bemiddelen tussen leveranciers in China en de afnemer. Daarnaast staat het bij 'onze werkwijze' en bij de veelgestelde vragen en nog eens op de homepage! Hoe duidelijk moeten we zijn?
De producten zijn niet van Microsoft, dat pretenderen wij ook niet.
Het eerste wat opvalt aan Xgadget zijn de lage prijzen, ikzelf verbaasde me daar wel flink over en ging kijken hoe dat kon. Kennelijk bestel je niet iets bij Xgadget maar bij een één of ander Chinees bedrijf en komt daar ook je pakje vandaan met alle gevolgen van dien. Daarmee bedoel ik het eventueel betalen van invoerrechten als je een beetje pech hebt.
Revolutionair of raar, een winkel zonder voorraad?
Als je reclame maakt dat je geen verzendkosten rekent, maar wel ineens met €5,95 bemiddelingskosten aankomt vind ik dat niet erg netjes, eigenlijk redelijk asociaal maargoed.
Verder is hun levertijd 10-14 dagen en dat is ook niet zo gek aangezien het helemaal vanuit het verre oosten komt.
Er is ook geen mogelijkheid om je verzending te tracen, je krijgt een mailtje van XGadget als de bestelling is verzonden naar de leverancier en wanneer die jou kant op komt maar daar stopt het ook bij.
Ik had een iPhone hoesje besteld en kreeg die keuring binnen de 14 dagen binnen in bubbeltjes plastic. Alleen wat (helaas) niet zo lekker aangegeven was op de site was dat het hoesje van de oudere iPhone was. Ik had dus een 'support ticket' discussie met een medewerker van XGadget en zodoende zijn wij er samen uitgekomen en ik bestelde een goedkopere voor de iPhone 3G. Zij hadden tevens even de informatie aangescherpt voor een volgende klant. Ik moest geen extra verzendkosten betalen en kreeg het verschil teruggestort, dat vond ik wel zeer netjes.
Het andere (goeie) hoesje kreeg ik na 13 dagen binnen en was van absolute flutkwaliteit, ik had het gevoel dat het elk moment in elkaar kon vallen en was dus eigenlijk ook redelijk pissed. Ik ben inmiddels al bijna een maand bezig om daar een hoesje te bestellen en eerst krijg ik de verkeerde dan een slecht hoesje en was er een beetje moe van.
Dus ik heb daarna weer contact opgenomen met XGadget en wilde hem retourneren en mijn geld terug. Dit was geen probleem en kreeg alles netjes terug + de kosten die ik had gemaakt om het terug te sturen.
Oftewel, ze hebben wat mij betreft wel een prima service.
Op verzoek geven wij uiteraard de Track & Trace code. Hiermee kan de klant zelf op de site van Hongkong post de verzendstatus bekijken. De reden waarom we dit niet standaard doen is omdat Hongkong post alleen melding maakt van de verzenddatum en de afleverdatum. 99% van de orders arriveert in de beloofde 12-14 dagen, is dit niet het geval dan gaan wij per geval op zoek naar een gepaste oplossing waarbij de tevredenheid van de klant voorop staat. Kortom; een persoonlijke dialoog prefereren wij boven het afwimpelen met een Track & Trace code.
Bij 'onze werkwijze' staat duidelijk vermeldt dat we geen verzendkosten in rekening brengen, maar wel bemiddelingskosten. Dit staat ook nog een keer onderaan de pagina in een banner.
Vanaf heden krijgen onze klanten na hun bestelling automatisch een Track en Trace code toegezonden per e-mail.
Ik wilde bij gdaget iets betallen met heb er gezien het hele vage gedoe vanafgezien.
Ze doen zich voor als winkel maar zijn het niet. Ze rekenen gewoon bemiddelingskosten die bovendien niet duidelijk staan vermeld. d.w.z ze zijn niet inbegrepen in de prijs.
Ze vertellen je alleen in de kleine lettertjes dat er vanuit hong kong verstuurd wordt en jij dus verantwoordelijk bent voor eventuele btw en invoerrechten. Heb je pech dan komt er dus nog 19% bij de prijs.
Garantie, tja daar doen ze volgens de voorwaarden ook niet aan. Ook hier bemiddelen ze weer tussen jou en de leverancier.
Ze geven dus de indruk goedkoop te zijn, tja btw moet je er zelf bijrekeken. De lage prijsgarantie is alllen van toepassing als je vergelijkt met nederlandse winkels die wel netjes btw en invoerrechten betalen.
Elders kun je die chineese zooi ook rechtstreeks kopen en hoef je hun niets te betalen.
Ze pronken ook nog met een thuiswinkel keurmerk en de waarde daarvan weet je nu ook meteen. Dat keurmerk is voor mij al meteen waardeloos als ze dit toelaten.
Als reactie hierop:
Vaag gedoe herkennen wij ons niet in. Op onze site staat duidelijk op de voorpagina, bij 'onze werkwijze' en in de 'algemene voorwaarden' uitgelegd hoe de prijs tot stand komt.
Standaard wordt er door de leverancier minimaal een half jaar garantie geboden. In het geval van een defect product gaan wij voor de klant aanspraak doen op de garantieregeling. Dit scheelt u als klant dus alleen maar tijd en moeite.
Zelfs inclusief onze bemiddelingskosten zijn wij in 99% van de gevallen goedkoper dan andere webwinkels.
Om het Thuiswinkel Keurmerk te mogen voeren dient er aan strenge regels en normen (zie site Thuiswinkel Keurmerk) voldaan te worden. Xgadget voldoet hieraan en mag daarom het keurmerk voeren.
Ik moest persé een Acekard 2i hebben en Xgadget bleek de goedkoopste webshop. Zelf had ik er nog niet eerder van gehoord, maar een enkele positieve review hier op Tweakers hakte de knoop door.
De website is redelijk duidelijk, al vind ik de tekst hier en daar wat slordig (zoekfunctie werkt overigens prima). Zo hebben ze twee versies van de Acekard 2 te koop, maar was het voor mij niet direct duidelijk wat het verschil was.
Account aangemaakt en een ticket met mijn vraag geopend. Dit is overigens niet nodig, omdat je ook bij het desbetreffende produkt de optie 'stel een vraag over dit produkt' kan gebruiken. Maar omdat ik toch wel van plan was om te bestellen, heb ik mij maar meteen ingeschreven.
De vraag is binnen enkele uren goed en uitgebreid beantwoord. Reden genoeg om mijn bestelling te plaatsen.
Betaling gedaan via iDeal en dat verliep ook soepel.
Xgadget rekent geen verzendkosten. In plaats daarvan betaal je bemiddelingskosten à 5,95. Hiervoor plaatsen ze mijn bestelling direct bij een leverancier in Azië en wordt het produkt naar mij opgestuurd. Er wordt verder gevraagd rekening te houden met een levertijd van 12-14 dagen, wat ik niet erg vond aangezien ik geen haast had en toch nog een geheugenkaartje in bestelling had staan bij Yordeal (daar is ook een review van).
Zondag 22/2 de bestelling geplaats, maandag 23/2 twee mailtjes ontvangen; één bevestiging van de betaling en één waarin de status al was veranderd in 'Order verzonden naar leverancier'.
Precies 9 dagen later, ruim op tijd dus, de AK 2i ontvangen in een kleine enveloppe met bubbeltjes, rechtstreeks uit het verre oosten. Moest wel even tekenen voor ontvangst, maar daar had ik al rekening mee gehouden.
Kaartje werkt ook nog eens perfect
N.V.T.