Gebruikers over webshop FireDTV Nederland
Review toevoegenFireDTV heeft een overzichtelijke website en gekoppelde webshop. De specificaties van producten staat duidelijk en overzichtelijk vermeld.
VerzendingDe bijna €140,- kostende E7PTC-CI Plus is mij en een bubble-envelop toegezonden. Uiteraard zat de kaart in zijn eigen verpakking, waar overigens geen foam bescherming in zit.
Ik bestel jaarlijks erg veel hardware bij verschillende leveranciers, maar dit is de eerste maal dat een dergelijk product in een envelop is toegezonden.
Met de aftersales ga ik vandaag kennis maken. De kaart die mij is toegezonden heeft overduidelijk gebruikssporen. Vette vingers op de achterkant van de kaart, het bracket en het slot voor de CAM module. Er zijn duidelijk sporen te zien van de pinnen van een PCI slot en alle chips op de achterzijde van de kaart 'zweten'. Tezamen met een productiedatum van februari 2011.... tja.
De aftersales van FireDTV zijn goed. Al snel na mijn email kreeg ik een mailtje terug met de opties de kaart om te ruilen of een korting ontvangen.
Wijnig op aan te merken, prima informatievoorziening op de website wat de productinformatie. Enige nadeel is dat er geen actuele voorraad aangegeven wordt, toch erg vlotte levering van het bestelde product.
VerzendingZondag avond besteld en op maandag al een mail met verzendbevestiging en track & Trace code + link ontvangen.
Donderdagavond laat een Alphacrypt module besteld, de volgende dag kon ik hem al afhalen. Ik werd vriendelijk te woord gestaan en ik kreeg een nette factuur mee.
Het enige dat verbeterd kan worden zijn de statusupdates op de website. Het was mij namelijk niet duidelijk dat ik de bestelling direct op kon halen, na een mailtje had ik echter binnen een half uur een reactie dat de bestelling al klaar lag.
Afgehaald.
Goede ervaring, besteld op tijd geleverd en prima service achteraf.
Communicatie steeds vlot en vriendelijk
Afgehaald (woon vlakbij), dus verzending niet nodig.
KlantenserviceIn december bleek de geleverde alphacrypt kapot. Per email doorgegeven en snel reactie, kon hem terugsturen maar aangezien ik dus in de buurt woon heb ik hem gebracht. Ter plekke gecontroleerd door de TD en 10 minuten later weer met een vervangende alphacrypt de deur uit.
Prima service dus.
Daarnaast hebben ze een support forum voor problemen en tips/trick met de FireDTV/FloppyDTV, zijn niet veel winkel die dat hebben dus absoluut een plus.
Update 13-02-2009:
Helaas heeft vorige week, na de Alphacrypt, ook de FireDTV het begeven. Wederom langsgebracht, aldaard getest en direct omgeruild.
Prima dus.
Eerste en laatste keer geweest dat ik bij die lui iets besteld heb.
Ik had daar in eerste instantie een FloppyDTV Extension Kit besteld. Vervolgens bleek, dat de CAM module die ik van iemand over dacht te nemen niet meer beschikbaar te zijn. Dus ik een e-mail gestuurd met de vraag of deze ook nog meegeleverd kon worden. Was geen probleem.
Verzoek om een nieuwe factuur werd beantwoord met de mededeling dat ik de extra kosten maar gewoon mee over moest maken, zou het wel goed komen.
Daarna: radiostilte. Dus maar eens een mail gestuurd met de vraag of ze de spullen wel konden leveren. Werd ik twee dagen daarna gebeld met de mededeling dat de koerier de spullen had teruggebracht omdat ze niet tebezorgen waren. Nogal vreemd: mijn huis is al in de 30-er jaren gebouwd, en ik heb geen bezorgbericht gehad. Maar er werd me bezworen dat de spullen dezelfde dag (donderdag) met de koerier meegegen zouden worden, en dan zou ik ze de volgende dag in huis hebben... niet dus: zowel vrijdag als zaterdag was ik thuis, maar er is niets afgeleverd. E-mail gestuurd met de mededeling dat ze de order maar moesten cancellen en mij het geld terug moeten storten. Op grond van de wet Koop op Afstand heb je daar de mogelijkheid toe. FireDTV reageerde met een e-mail, waarin ze een bericht hadden geplakt van hun koerier waaruit zou blijken dat er een afhaalbericht in mijn brievenbus was achtergelaten en de mededeling dat hun koerier de volgende dag nog een poging zou doen om de spullen af te leveren.
Uiteraard kwam er de volgende dag niets. Dus heb ik ze gemaild dat ze het geld terug mogen storten op mijn rekening en ik de spullen ergens anders zou gaan bestellen.
Sindsdien... geen enkel bericht meer van de firma FireDTV en/of VHT Automatisering. Dus vandaag de juridische bijstand maar ingeschakeld.
Advies: er zijn genoeg andere leveranciers die dezelfde spullen tegen nagenoeg dezelfde prijzen verkopen. Dezelfde bestelling bij een andere leverancier had ik binnen 3 dagen in huis.
niets bezorgd, dus geen idee.
Als FireDTV gelijk heeft en hun koerier heeft lopen prutsen, moet FireDTV dat niet afschuiven op de klant. Ik als klant geef aan dat ik niets heb ontvangen, zij doen daar verder niets mee. Daarmee maken zij eventuele problemen die zij met hun koerier hebben het probleem van hun klant. Niet netjes.
tenzij FireDTV de spullen gewoon niet op voorraad heeft gehad, en dus gewoon niet heeft kunnen leveren. Dat is ook de reden waarom ik de naam van hun koerier bewust niet vermeld in deze review
Als je zo met je klanten om moet gaan, vraag ik me af wat het bestaansrecht is van je webwinkel.
Telefoon wordt niet opgenomen, e-mails worden niet beantwoord tenzij er via de website een herinnering wordt gestuurd met het verzoek om informatie.
De website zelf is inmiddels verbouwd en als extra "service" naar de klant "mag" iedereen opnieuw registereren (terwijl de oude website ook nog steeds bereikbaar is).