A-Mac

Gebruikers over webshop A-Mac

Geen service, onmogelijk om mee in contact te komen! Vandaag besteld morgen in huis. Nou dus niet inmiddels een week verder.

Vandaag besteld morgen in huis. Zeker niet bij amac. Na verschillende keren gebeld te hebben(om over de wachttijd maar niks te zeggen)werd er verteld ja word vandaag verzonden niet dus!

Gewoon slecht. Medewerkers zullen ongetwijfeld hun best doen. Maar beloof geen dingen die je niet kan waarmaken.

Na 6 weken nog steeds niet binnen. Vage communicatie. Andere de schuld geven. Positioneren zichzelf als premium reseller maar staan duidelijk als outlet achteraan de rij bij Apple.

Macbook pro met waterschade zo direct gebracht naar de Amac, omdat de Amac aangeeft dat de kans dat de macbook gerepareerd kan worden kleiner wordt naarmate je langer wacht.
Macbook is daar aangenomen en er werd aangegeven dat de reparatie waarschijnlijk de macbook volledig kon herstellen.

Vervolgens heb ik mijn macbook meer dan een week later terug gekregen zonder enkele reparatie. Er is niet eens een poging gedaan omdat mijn macbook een ouder model (5 jaar oud) is en de Amac komt er na een week achter dat ze dit blijkbaar niet kunnen repareren.

Ik vind het belachelijk dat dezelfde mensen die aangeven dat snelle reparatie vereist is, je product een week onbehandeld laten liggen, waardoor er nu niks meer te repareren valt.

Dit is geen service.

De verkopers in de winkels waren top, maar hebben niet veel bevoegdheden, met de klantenservice online is geen communicatie mogelijk.

Het Smart Keyboard van mijn iPad Pro laat los aan de zijkant. Gekocht bij Amac ivm de 2 jaar garantie op alle Apple producten. In de winkel wordt doodleuk beweerd dat dit niet voor accessoires geldt. De Algemene Voorwaarden stellen echter duidelijk: 2 jaar garantie op alle Apple producten, behalve op meegeleverde accessoires. Dat toetsenbord wordt niet meegeleverd, maar is een zelfstandig aan te schaffen Apple product. Ik kocht bij Amac vanwege de service, maar daar blijk ik me in vergist te hebben. Deze klant zijn ze kwijt.

MacBook pro 15inch touch bar (€2700,-) 3x gereperaard en nog niks willen doen.

Inleiding
Op 29 december 2017 heeft mijn cliënt bij u een Macbook Pro met serienummer SC02VK2ZHxxxx (hierna: het product) aangekocht voor een totaalbedrag van € 2699,- exclusief bijkomende producten. Cliënt heeft daarbij bewust gekozen voor de aankoop van een product van Apple, aangezien de producten van Apple over het algemeen een hoog aanzien genieten op het gebied van werking en kwaliteit.

Situatie
Echter, binnen de termijn van één jaar begon het product gebreken te vertonen. Cliënt heeft daartoe in november 2018 reeds contact met u opgenomen en heeft hem doorverwezen naar de Apple Care support. Daartoe heeft mijn cliënt op 23 november 2018 de gebreken welke het product vertoonde elektronisch gemeld. Vanaf deze datum heeft mijn cliënt tot 4 keer toe de laptop ter reparatie afgegeven en is onder andere het motherboard vervangen (2x). Na de eerste reparatie was cliënt in de veronderstelling dat de problemen verholpen zouden zijn, echter bleken de problemen helaas aan te houden.

Zoals u wel bekend, heeft een laptop een gemiddelde levensduur van circa 5 jaar. Gezien de prijs van het product en de status welke producten van Apple genieten, mocht mijn cliënt er redelijkerwijze van uitgaan dat de Macbook langer zou functioneren dan voor de periode van 1 jaar. Wanneer dat niet het geval was, had mijn cliënt net zo goed een product van mindere kwaliteit kunnen aankopen.

Verzuim
Aangezien mijn cliënt u laatstelijk nog op 6 maart 2019 in gebreke heeft gesteld om het product voor de vierde maal ter herstellen en de problemen bleven aanhouden, bent u in verzuim aangezien cliënt u meer dan voldoende mogelijkheid heeft om de gebreken te herstellen en alsnog de tekortkoming te herstellen. Zeker nadat hij d.d. 7 mei 2019 wederom
te Amsterdam is geweest bij het ‘Apple’, waarna u cliënt herhaaldelijk zelf heeft verwezen, nog niet is geholpen met het non-conforme product. Daarmee bent u ingevolge artikel 6:81 jo. 6:82 BW in verzuim.

Ontbinding van de koopovereenkomst
Namens mijn cliënt, ontbind ik ingevolge artikel 6:265 BW de koopovereenkomst en vorder ik namens mijn cliënt terugbetaling van de door hem gedane betalingen ingevolge artikel 6:271 BW. Cliënt zal uiteraard ook de laptop bij u komen afleveren, waarna terugbetaling kan plaatsvinden.

Resumerend
Gezien de herhaaldelijke verzoeken van mijn cliënt en ingebrekestelling bent u reeds in verzuim en ontbindt mijn cliënt de koopovereenkomst en vordert hij ongedaanmaking van de koopovereenkomst, waaronder wordt verstaan terugbetaling van het aankoopbedrag en retournering van het product.

Graag verneem ik uiterlijk 17 juni 2019 een reactie van uw zijde op dit schrijven, zodat de ongedaanmaking van de overeenkomst kan geschieden. Daartoe maakt mijn cliënt graag bij u een afspraak voor de terugbetaling en afgifte van het product.

Indien ik geen reactie van uw zijde mag ontvangen zal mijn cliënt zich beraden op verder te nemen rechtsmaatregelen. Houdt u er dan voorts rekening mee dat kosten van een te entameren procedure voor uw rekening komen.

Tot slot deel ik u mede dat er tevens een afschrift wordt verzonden aan ‘Apple Support’, aangezien u cliënt reeds eerder hierna toe heeft verwezen en zodoende betrokken is in deze kwestie.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

-----------------------
Reactie AMAC:
Geachte heer, mevrouw,

Hierbij de reactie van Amac.

Gezien de geschiedenis van het apparaat van uw client vinden wij ontbindingvan de koopovereenkomst niet op zijn plaats. Nadat uw client problemen ondervond met het apparaat hebben wij gedegen onderzoek verricht. Uit de diagnose zijn geen gebreken geconstateerd. Deze conclusie is getrokken aan meerdere hardware tests die worden gebruikt door Apple zelf.

De situatie is zeer spijtig maar Amac houdt zich aan het reparatierecht. Zwart/wit bekeken heeft Amac zelf maar 1 keer de tijd gehad om het probleem te verhelpen en de tweede keer is er niks hardwarematig gevonden.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet / Kind regards,
----------------

De brief was aangetekend verstuurd, en de amac in Amersfoort gaf aan hem te hebben ontvangen en doorgestuurd te hebben naar het hoofdkantoor dat ik daar moest wezen. Zo gezegd heb ik gelijk het hoofdkantoor gebeld die aangaf niks te hebben ontvangen en ik zou worden teruggebeld. NAar niet te worden teruggebeld heb ik nogmaals het hoofdkantoor gebeld, die nam weer contact op met de winkel in Amersfoort, die gaf toen aan helemaal er niks van af te weten en niks te hebben ontvangen. (dit alles verongeluk opgenomen dat ze elkaar tegen spreken)

Hun medewerker gaf zelfs aan beter naar Apple zelf te kunnen gaan en daar het op te lossen omdat het daar sneller zou worden opgelost....

Wel bijzonder dat hun aangeven bij hun reparatie dat er niks aan de hand was, terwijl de problemen bleven ben ik letterlijk een week later naar Apple te Amsterdam geweest en die zagen dat het moederbord kapot was. En zo is het keer op keer wat. Ze lossen het probleem niet op maar schuiven het van zich af. Mocht het niet worden opgelost ga ik alles publiekelijk maken inclusief de verongeluk opgenomen opnames van zowel in de winkel als telefonisch!

1 ster is eigenlijk te veel voor een winkel die je na het verkopen van een kapotte MacBook air 2018 (11-2018 gekocht; 01-2019 1e keer kapot toetsenbord; 04-2019 2e keer kapot scherm) je voorstelt om dan misschien maar een nieuwe te kopen.. Hoe krijg je het verzonnen? Tijdens het opsturen ter reparatie wordt (als je er niet 10x om vraagt) geen leenlaptop mee gegeven. Wat moet je dan als student? 5 weken zonder laptop? Het advies van Amac Breda: “leen er eentje van een vriend of koop een nieuwe”. Uiteraard sta je volledig in je recht als je een leenlaptop eist als zo’n product wat voor een student onmisbaar is 5 weken weg is, maar daar hebben ze bij deze Amac nog nooit van gehoord. Het enige wat zei kunnen vertellen is dat het niet hun schuld is omdat ze producten van Apple verkopen, en ja die zijn tenslotte niet van hun. Dus zegt de Amac: niet onze verantwoordelijkheid. Maar toen ze 1300 euro vingen voor de verkoop, toen was het wel hun verantwoordelijkheid.
Apple producten: prachtig! En er kan altijd iets kapot gaan. Dat is vervelend voor de consument en verkoper. Maar om je klanten op deze manier te behandelen, dat gaat echt te ver.
Tip: koop de MacBook air, prachtig ding. MAAR KOOP NIETS BIJ AMAC BREDA!!!

A-mac.nl wat een slechte ervaring, steeds zelf contact moeten zoeken nav een bestelde Apple Iphone 6s, op gegeven moment zou de enige die nog over was voor mij zijn, gingen ze hem aan andere mensen verkopen,
Geld teruggevraagd tot 2x toe stond de aanvraag niet in hun systeem.
Gebeld hierover en bij een aardige mevrouw was het zo geregeld, en binnen 3 dagen geld terug.

Mijn advies niks op amac.nl bestellen, maar gewoon naar de winkel; gaan.

Geld teruggevraagd tot 2x toe stond de aanvraag niet in hun systeem.

Mijn advies niks op amac.nl bestellen, maar gewoon naar de winkel; gaan.

Slechte service
Apple houdt een actie gedurende heel 2018 om defecte batterijen vanaf iPhone 6 te vervangen voor slechts 29 euro. De resellers zoals Amac sturen de iPhone op in het kader van deze aktie. Op 23 december kwam ik bij Amac in Hengelo waar ik mijn iPhone 6 gekocht had. Ik werd medegedeeld dat Amac mijn telefoon niet opstuurt naar Apple. Dat moest ik zelf maar doen en hiervoor contact opnemen met Apple. Als reden werd genoemd een interne richtlijn waarin staat dat Amac de Apple actie stopt na 22 december (terwijl Apple doorgaat tot en met 31 december). Ik heb hierover hele discussies gehad. Ik kan niet begrijpen waarom ze mijn telefoon niet meer willen opsturen, notabene wel bij hen gekocht. Er kwam geen overtuigend antwoord totdat Amac aanbod de telefoon wel op te willen sturen maar dan voor 59,95 euro in plaats van 29. Gatverdamme, wat een klantonvriendelijke hufterigheid. Ik ben weggelopen met de mededeling dat ik in deze zaak nooit meer terugkom. Ben toen naar de Media Markt gegaan. Zij hadden er geen enkel probleem mee de telefoon voor mij op te sturen in het kader van deze actie, zelfs terwijl ik de telefoon helemaal niet bij hen had gekocht. Hulde dus aan de Media Markt die klanten niet laat zitten. Beter hier naar toe gaan in de toekomst

Slechte service

Slechte service. Ik werd bij de shop al niet serieus genomen. Heel verhaal verteld en daar zie je op het schade formulier niets van terug.

Scherm van een apple watch kan blijkbaar spontaan los laten. Amac standaard reactie is val- of stootschade. Koop geen apple watch!!!!!

Apple watch nog geen jaar geleden gekocht. Op vakantie aan gehad tijdens het slapen. 's Ochtends wakker geworden en blijkt het scherm er af te liggen. Volgens de "experts" van Amac val en stoot schade........
Dat was dus mijn laatste Apple aankoop.

27 juni 2018, nog geen 1,5 maand geleden een Apple Watch 3 gekocht bij Amac in Zoetermeer. Afgelopen zondag, 5 augustus 2018, bleek mijn scherm rondom gescheurd te zijn, zonder dat ik het horloge gestoten heb of op een andere manier beschadigd heb. Iets wat ik 100% zeker weet. Het horloge werkte nog wel gewoon, alleen het scherm zat los. In de winkel in Zoetermeer aangekomen, werd ik in de eerste instantie door een meisje geholpen die, zonder te vragen wat er gebeurd was, naar het horloge keek en direct zegt, "stootschade, doen we niets mee". Door die opmerking al redelijk pissig en na een kort gesprek, werd ik verder geholpen door een manager van het filiaal. De manager gaf aan, dat hij mij best wilde geloven maar dat de winkel niets anders kon doen dan het horloge opsturen naar de technische dienst van Amac zelf. Het feit dat het geen onafhankelijke instantie is, dat de technische dienst op geen enkele manier contact met mij zou gaan opnemen om na te vragen wat er gebeurd is en hoe iets heeft plaatsgevonden en het feit dat ze als antwoord alleen zeggen dat "er val of stootschade is geconstateerd", zonder daarbij in detail aan te geven wat er dan precies is vastgesteld bleek volgens de manager te kloppen, maar 'dat was niet anders' en 'ik moest het erg maar mee doen'. Hij gaf zelfs aan dat hij uit ervaring wist dat ze het toch wel op " val en stootschade" zouden gooien. Een opmerking die ik niet veelbelovend vond en mij weinig vertrouwen gaf in de onafhankelijkheid en eerlijkheid van het onderzoek door de technische dienst. Op 5 augustus de kast van het horloge toch maar achter gelaten in de winkel en deze laten opsturen naar de technische dienst. Ook omdat het gevoel had gekregen dat ik anders niets voor elkaar zou kunnen krijgen en omdat ik van mijzelf weet dat ik het horloge niet heb gestoten of op een andere manier heb beschadigd. Als ze bij de technische dienst hun werk dus goed zouden doen, zouden ze ook geen "val of stootschade" kunnen constateren, was mijn redenatie. Vandaag 8 augustus 2018, kreeg ik een kort mailtje met een reparatie voorstel van 308 euro, zo ongeveer hetzelfde bedrag als een nieuw horloge. Als enige reden stond er in de mail: "val of stootschade geconstateerd". Eigenlijk precies zoals de manager uit de winkel twee dagen geleden al 'voorspeld' had. Ik weer terug naar de winkel in Zoetermeer, waar ik weer een discussie kreeg en eerst duidelijk moest maken, dat ik wettelijk gezien een koopovereenkomst had met de winkel zelf en niet met de technische dienst en dat ik van de winkel verwachtte dat ze mij zouden helpen en dat de manager contact op zou nemen met de technische dienst, niet ik. Dit deed de manager toen ook en ik moet zeggen dat ik vermoed dat de manager mij ook gelijkt geeft, maar vanuit zijn positie niet veel kan. De manager heeft vervolgens een lang gesprek gehad met 'zijn' technische dienst en met de Amac customer care. Er waren door de manager foto's gemaakt van het horloge tijdens het inleveren, die hij ook naar de technische dienst heeft verstuurd. Ook kon hij mij op een bepaald moment foto's laten zien van het horloge bij de technische dienst. Uiteindelijk bleek dat het allemaal voor niets was, want ze bleven bij hun standpunten en wilde verder niets. Wat wel bleek, was dat ze het horloge nog verder vernield hadden dan het al was. Toen ik het inleverde zat het scherm los, maar werkte het horloge wel. Nu bleek dat ze alles los getrokken hadden en niets het meer deed. En dat tijdens het slopen er een rand gescheurd was, wat volgens de technische dienst het bewijs was voor de "val of stootschade". Ik viel helemaal stil en op mijn vraag wie er toestemming had gegeven om mijn horloge nog verder te vernielen dat dat hij al was, kon de manager geen antwoord geven. Op de vraag wat ze daar verder aan zouden gaan doen, kon hij ook geen antwoord geven. De manager gaf aan dat hij niet in de positie was om beslissingen te nemen en dat alleen de Amac customer care die mogelijkheid had. Het enige wat hij voor mij kon doen was er voor zorgen dat ik gebeld zou worden door Amac customer care. Ongeveer een half uur werd ik inderdaad gebeld. Ik was nog in de winkel in Zoetermeer. Ik kan niet anders zeggen, voor die mensen alleen al zou ik nooit meer naar Amac gaan. Wat een horken zitten daar bij de care afdeling. Ik kreeg met korte bewoordingen te horen dat het geconstateerd was door de technische dienst en daarmee uit. Ook wilden ze niet meerwerken aan een rapport, waarin zou staan wat ze precies geconstateerd hadden en over het feit dat mijn horloge in de winkel nog werkte en nu niet meer, dat kon iedereen wel zeggen. Verder wilde ze op geen enkele manier meewerken aan een bemiddeling of een oplossing op maat. Ook het feit dat mijn horloge door hun nu helemaal vernield was, deed hij niets mee en wilde hij ook niets mee doen. Kort om, de enige optie die ik volgens hem nog had was een nieuw horloge kopen.

Uiteindelijk heb ik dus niets en ben ik in 1,5 maand tijd 400 euro kwijt. En wat ik nog had, een werkend horloge met een los scherm is nu ook weg. Wat mij nog het meest frustreert, is dat ik vanaf heb begin het gevoel kreeg, niet serieus genomen te worden en als een leugenaar te worden gezien en weggezet. Verder blijkt er totaal geen ruimte te zijn voor discussie of maatwerk. Ze hebben het 'alleenrecht' op het "onderzoeken" van de spullen en als je iets wilt, moet je altijd via de technische dienst. Een technische dienst, waarbij uit niets blijkt dat ze de kennis in huis hebben om iets goed te bekijken en een juist oordeel te geven en die vervolgens je spullen zonder toestemming nog verder vernielen, om daar vervolgens geen verantwoording voor te nemen. Ik heb in de loop van de jaren voor ongeveer 6000 a 7000 euro aan Apple spullen bij Amac gekocht. Ongeveer 3400 euro daarvan in dit jaar. Nooit heb ik iets geclaimd. Wel kreeg ik altijd hele verhalen over de service en de klantgerichtheid van Amac. Nu heb ik een keer iets, wordt ik binnen een paar seconden behandeld als een paria en een leugenaar, worden je spullen vernield die je in vertrouwen afgeeft en krijg je het gevoel dat, wat je ook doet, zegt of laat zien, je altijd aan het kortste eind trekt. Kennelijk onder het mom: "niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan" en ik ben er ingetrapt. Maar dat gaat mij niet meer gebeuren, want een ding is zeker, als klant zijn ze mij kwijt. Nu de rest nog die dit leest.

Zelden zo een slechte klantenservice gezien. Ze zijn het niet waard om het woord "service" te gebruiken.

Macbook pro ter reparatie gestuurd voor de accu. Moet zogenaamd de hele top-case vervangen worden inclusief trackpad en keyboard. Nou goed zou kunnen dus doe maar...

Dan duurt het 3 weken en krijg je hem terug zonder werkend backlight van de keyboard. Kun je dus weer terug, uiteraard na 30 min in de wacht te staan voor een afspraak. Dan moet je stampvoeten dat ze het met spoed gaan repareren, wat ze zeggen dat ze zullen proberen... Krijg je eindelijk een week later een mail dat ie terug onderweg is naar de winkel (op een donderdag) en dan is de post/vrachtwagen opeens heel traag ofzo, want donderdag heeft ie de reparatie verlaten en nu woensdag is ie zogenaamd nog steeds niet in de winkel aangekomen.

Ik mag hopen dat ze hem niet zoek gemaakt hebben. 30 min wachttijd is niet ok en dan heb je ook nog zo'n pannekoek in de winkel die niet eens weet wat het inname formulier is. Alsof ik m'n laptop zomaar geef aan een winkel zonder bewijs dat ze hem ook echt hebben... quote: "Nee hoor de kassa bon is het bewijs", na 5 min ruzieen rolt er opeens automatisch een inname bewijs uit de printer: "oh misschien is dit het"...

Ik heb voor de kerstdagen een apple tv gekocht. Ik zag online dat deze op voorraad was en binnen 1 a 2 werkdagen bezorgt zou kunnen worden. Dus via iDeal betaald en afwachten maar. En dat bleef maar wachten, er kwam geen bevestiging van mijn bestelling.

Na enkele dagen maar eens proberen te bellen, dat lukte niet, na ongeveer 20min (zonder dat aangegeven werd hoe lang het zou kunnen duren) in de wacht was ik het zat. Later nog maar eens proberen, weer nam niemand op. De 3e keer kreeg ik iemand aan de lijn, blijkt dat wat op de website staat (op voorraad) niet klopte, over een week zou er nieuw voorraad komen, maar onduidelijk of er genoeg zou komen dat mijn apple tv ook geleverd kon worden. Ik was het ondertussen al flink zat en vroeg of ik de order kon annuleren, geen probleem hoor meneer ik zal het meteen doen, einde van de week staat het geld op uw rekening.

Na opgehangen te hebben kwam hier in de dagen erna ook geen bevestiging, toen maar mailen of het was geregeld. Na een paar dagen kwam een mail: uw order wordt met de post meegegeven...

Toen deze de volgende dag werd bezorgt heb ik hem meteen bij de dichtstbijzijnde AMAC teruggebracht (de customer care vertrouwde ik dit klusje niet meer toe) dat duurde ook wel even aangezien de medewerker moeite had uberhaupt iets in het systeem te vinden. Ik kreeg uiteindelijk een aankoopfactuur(!) mee waarop stond dat ik de apple tv had teruggebracht met in pen geschreven dat ik het geld binnen een week op mijn rekening zou krijgen.

Een week later, nog steeds niets op mijn rekening natuurlijk, maar weer eens gemaild. Ook omdat het zo'n knullig briefje was, was ik bang dat het niet was doorgekomen. Enkele dagen later de mail terug dat creditering altijd binnen 14 dagen was. In ieder geval enkele dagen later de opluchting: het geld stond op mijn rekening.

ik geef ze 1 extra ster omdat uiteindelijk het wel allemaal goed gekomen is, maar man, man, de spullen die ze verkopen zijn goed (ik heb al eerder eens wat gekocht hier en nooit problemen gehad) maar de customer care...

>>>later toegevoegd:
hahaha, op de apple website staat dat AMAC premium reseller is: Apple Premium Resellers zijn erkend door Apple en leveren uitstekende klantenservice met speciale aandacht voor oplossingen, service en ondersteuning voor Apple

is het een idee als iedereen die hier een review plaatst ook een klacht naar apple stuurt? Ik denk dat Amac echt van die lijst af moet, ze doen enorme afbreuk aan het imago van apple.

Veel te laat, maar hij is in principe geleverd, verpakking was ook goed.

Lees verhaal hierboven, ze hebben gewoon helemaal geen klanten'service'. Ze moeten zich eens hard achter de oren krabben of ze eigenlijk wel door moeten gaan met deze zaak. Ik ben normaal niet zo van de reviews schrijven (soms had ik beter moeten weten als ik weer eens iets bij een chinees bedrijf had besteld) maar dit is toch een gerenomeerd bedrijf en officiele apple dealer en ik vind dit ook wel erg slecht.

Nadat het duidelijk was dat mijn MacBook niet op het filiaal gefixt kon worden. En er ook geen oplossing was dan de computer maar weer op te sturen. Hij was nl al eerder 'gemaakt'.

Waar wel voor betaald is maar de problemen nog steeds aanwezig zijn... Kreeg ik naast mijn computer 'mijn' 2 back-upschijven mee. Alleen 1 schijf bleek helemaal niet van mij. Het was de back-up van een andere klant. Jij geeft je data in vertrouwen af. Jij MOET tekenen voor alles: afstand doen van je data op de computer, tekenen voor elk minimaal krasje op je computer. Maar enige zorgvuldigheid met het omgaan van je spullen/data kan je blijkbaar niet terug verwachten. Genant en vooral zeer onprofessioneel!! Voor mij nooit meer Amac.

Amac in Bussum adviseerde mij een product voor de iPad Pro. Ik kwam er pas later achter dat dit een product voor de iMac was. Omdat ik in het buitenland was en niet in de gelegenheid was om het product te retourneren binnen 14 dagen weigerde Amac het product terug te nemen. Verklaring; onze medewerker zou dit advies nooit hebben gegeven, hij is zeer ervaren. At geloof ik direct maar luisteren kan hij blijkbaar een stuk minder...

Schandalige service, Amac is puur op verkoop gericht. Ben Ibook al 4 weken kwijt en heb enkel een offerte ontvangen van € 950 voor reparatie. Géén garantie volgens Amac

Goed advies bij aankoop echter na anderhalf jaar hield mijn ibook ermee op. Kosten om te controleren (niet repareren) € 79. Na 2 weken een email met de reactie geen garantie en € 950 kosten om te repareren. Discussie over wel of niet garantie neem ik hier even niet mee daar ik hierover al helemaal oneens ben. Echter heb aangegeven de ibook niet te laten maken door Amac en wacht nu al 2 weken op het ontvangen/retour krijgen van mijn ibook. Totaal dus 4 weken zonder MIJN ibook, wel € 79 kwijt en geen reactie van Amac.
Wat is de reden om bij Amac te kopen? Geen garantie en slechte service. Waardeloos, los van het bedrag en het niet verlenen van garantie ben ik nog nooit zo onbehoorlijk en slecht geholpen.

Winkel belooft 3 jaar garantie. Maar dat wordt niet waar gemaakt. Zeer slechte service en onbeschofte medewerkers. Lopen weg bij telefoontje met collega. Hebben kennelijk wat te verbergen. En dat blijkt want een kapotte batterij van een iPhone wordt maar 1 jaar gegarandeerd en alleen bij weinig opladen. Kortom garantie als het niet stuk gaat. Maar als er iets vervangen moet worden altijd een smoes om er onderuit te komen.
Beter direct bij Apple kopen. Geven ook geen garantie maar zijn tenminste eerlijk en verkopen geen gebakken lucht.

Mevrouw iman van de vestiging alexandrium is ronduit vreselijk. Helpt slecht.
Probeert je eerst af te poeieren naar een andere vestiging. Zegt dat ze alleen verkoopt en niks weet van service. Vervolgens loopt ze bellend met collega weg om te voorkomen dat je kunt horen wat ze bespreekt. En wel tot 2 keer toe. Erop aangesproken beweert ze dat het druk is. Met 2 klanten in de winkel!
Kortom onbeschoft en onvriendelijk. Maar kennelijk ook zo geinstrueerd door haar management.

Twee dagen voor de Apple Special Event. June 5, 2017 in mijn volledige onwetendheid een iPad Pro gekocht zonder waarschuwing van de verkoper dat er misschien een nieuwe iPad Pro in aantocht was.

Een review gestuurd naar aMac:
Goedenavond,
Ik voel mij bedrogen door amac. Ik heb bij jullie een iPad gekocht terwijl 2 dagen later een nieuw type is gepresenteerd die vanaf dinsdag leverbaar is. Jullie verkoper heeft mij hier niet op gewezen. Hoe gaan wij dit samen oplossen??
dit is het antwoord:
---
Dank je wel voor je bericht.
Vervelend om te horen dat u een vervelende ervaring heeft opgedaan bij Amac.
Helaas weten de medewerkers van Amac niet wanneer het nieuwe type wordt gepresenteerd. Dit wordt vanuit Apple gecommuniceerd. De medewerker in de winkel wie u heeft geholpen was hier dus niet van op de hoogte.
Onze excuses voor het ongemak.
dus heb ik geschreven:
---
Dank je wel voor de reactie maar hoe lossen we dit nu op??
----
Hier het antwoord:
---
Dank je wel voor je reactie.
het is mogelijk om je iPad terug te nemen, dan wordt er 8% van het aankoopbedrag ingehouden, daar wij het product zonder verzegeling moeten verkopen.
Hierna kun je de order plaatsen voor de nieuwste iPad. Helaas is het niet bekend wanneer deze iPads geleverd worden vanuit Apple.
-----
helaas moest ik hiermee akkoord gaan omdat ik anders spijt zou krijgen als de nieuwe iPad uit is en inderdaad sneller en zo is..

Met de iPad en toetsenbord naar de aMac store in Den Haag om e.e.a. terug te brengen.
Daar begon het gedonder dat ze het toetsenbord niet terug wilden nemen omdat dat niet in de mail was aangegeven. Na de manager van de manager erbij te hebben gehaald wilden men 15% kosten hiervoor rekenen omdat de doos vlekjes had.
Nadat ik had uitgelegd dat zij mij niet boos wilde meemaken heeft de manager van de manager de manager daarvan gesproken en uiteindelijk ingestemd met de 8%.
Daarna wilde men mij de nieuwe prijs minus 8% teruggeven als tegoed bon in plaats van de € 90,00 hogere prijs die ik vorige week heb betaald.
Na veel dreigen met ontploffen is alles nu geregeld. Ik krijg niet mijn geld terug maar heb moeten instemmen met een nieuwe aankoop. Ondanks dat we nu na heel veel soebatten een oplossing hebben ga ik voortaan de deur van aMac voorbij. Ook al heb ik inmiddels 2 MacBooks, 2 iPads en een iPhone daar gekocht.

De Amac in Utrecht zal ik in dit leven niet snel meer bezoeken.

Deze duidelijke conclusie volgt na een zeer slechte ervaring met verschillende personeelsleden in de winkel in Utrecht. Op hun advies heb ik de peperdure nieuwe Macbook pro uit 2016 gekocht (hierbij ook niet te adviseren). Zonder me van te voren te hebben geïnformeerd op het internet, laat ik me overtuigen door de argumenten van medewerker A. Immers, je verwacht toch professioneel advies wanneer je in de winkel een product aanschaft voor € 1700.

"Het toetsenbord is in het begin wennen, maar na een tijdje wil je niet anders", aldus medewerker A van Amac, nadat ik mijn zorg had geuit over het feit dat het toetsenbord laag in het nieuwe design is komen te liggen. Na zes weken begonnen de eerste toetsen uit te vallen. Dus ik terug naar de winkel.

"We hebben dit niet eerder meegemaakt, iedereen is tevreden met dit product", aldus medewerker B. Ondertussen heb ik me verdiept op het internet en stapelde de recensies zich op het internet op over de verschrikking van het nieuwe erbarmelijke toetsenbord. Nadat ik hem deze recensies op de in de winkel tentoongestelde Apples in de winkel laat zien, is hij verbaasd. "Hij krijgt toch een zeven", met een oprecht verwonderde blik. Ja, een zeven is een voldoende, maar voor een laptop van 1700 pegels?

Manager A wordt erbij geroepen. Ik vraag of mevrouw bekend is met de slechte recensies van het product. "Ik lees geen recensies", aldus de hoogdravende reactie van mevrouw. "Think indifferent" zie ik als in een hallucinatie boven haar hoofd in een tekstwolk verschijnen. "Wij herkennen het probleem niet, en erkennen uw probleem niet", is zo ongeveer haar korte reactie. "U kunt de laptop tegen 10% aanschafwaarde inruilen", aldus de 'klantgerichte' manager.

"Bij een ondeugdelijk product moet het apparaat kosteloos worden gerepa-
reerd of worden vervangen. Hoe sneller een gebrek zich voordoet, des te
meer recht u daar op heeft", aldus de consumentenbond.

Een zaak aanspannen is me te kostbaar, maar voor een second opinion loop ik naar iCentre. "Ze kennen het probleem niet?", stamelt de medewerker iCentre onthutst? "Het is toch algemeen bekend! Hiervoor zijn al een aantal mensen teruggekeerd, en het is bekend probleem. Maar maak je geen zorgen, we gaan het product direct kosteloos voor je repareren."

Nooit meer Amac.

N.B. Sailliant detail is dat deze week bekend is geworden dat Amac iCentre overneemt. Helaas.

... dus ik terug naar de winkel.

"Bij een ondeugdelijk product moet het apparaat kosteloos worden gerepa-
reerd of worden vervangen. Hoe sneller een gebrek zich voordoet, des te
meer recht u daar op heeft", aldus de consumentenbond.

Nooit meer Amac.

Op 11-03-2017 mijn Macbook Pro 17 inch naar Amac in Breda gebracht, omdat deze traag werkte. Aldaar werd verteld dat de SSD "op was" en vervangen diende te worden. Nadat de SSD in de winkel was vernieuwd, was naar hun zeggen de laptop "overleden". In eerste 2 instanties wilde Amac helemaal niets doen en diende ik het vervoer en de diagnose van het probleem dat in de handen van Amac is ontstaan zelf te vergoeden! Ook voor het vervangen van het Logicboard heeft Amac geen enkele verantwoordelijkheid genomen. Voor het vervangen van het Logicboard kreeg ik een rekening van ongeveer 800 euro op mijn bord! De zeer attente medewerkers van APPLE zelf hebben mij hiermee geholpen. Ik heb hen zelf moeten overtuigen om de kosten voor het vervangen van het Logicboard te vergoeden. Nadat ik dit op zaterdag aan Amac heb laten weten en hierbij ook aangegeven heb dat ik akkoord ga met de reparatie, was hier bij Amac op maandag laat in de middag nog geen enkele actie op ondernomen terwijl mij dit eerder wel was toegezegd. Pas nadat ik de klantenservicemedewerker op maandag laat in de middag hierop attendeerde, zijn de benodigde onderdelen besteld. Hierbij is per abuis ook een batterij besteld. Waarna door de zeer slechte organisatie ook mijn batterij is vervangen. In totaal heb ik nu 13 dagen zonder laptop gezeten, die ik hard nodig heb. Een vervangende laptop voor de tussenliggende periode kon niet worden aangeboden. Terwijl ze zelf wel laptops verhuren. In de reactie van Amac proberen ze zichzelf heel goed voor te doen en te laten lijken alsof zij ook maar iets geholpen hebben. Maar ze hebben in werkelijkheid geen vinger uitgestoken om mij ook maar enigszins te helpen, met een probleem dat door henzelf is veroorzaakt! EEN IEDER DIE DIT LEEST, GA NAAR EEN ANDERE WINKEL VOOR UW APPLE AANKOPEN OF REPARATIES!!!!!

Het is ongelofelijk. Ik krijg gewoon mijn Apple watch niet terug omdat ik de door hun in rekening gebrachte kosten, welke ze legaal niet in rekening mogen brengen, niet wil betalen.

Het verhaal; mijn apple watch houdt ineens op met het registreren van calorieën, niet helemaal maar er is duidelijk wat mis mee. Aangezien het opnieuw opstarten niet werkt ga ik terug naar de A-Mac welke mij maar liefst 3 jaar garantie verlenen.

De jongen bij A-mac ziet het ook en samen concluderen we dat hij opgestuurd moet worden want er is waarschijnlijk iets mis met de watch. Twee weken later krijg ik een mail waarin staat dat ze de software opnieuw hebben geïnstalleerd en dat er niks mis is met de watch.

Maar, en nu komt het, omdat het slechts een software bug bevat moest ik 42,50 euro betalen. Dus ik denk, dat zal toch niet. Ik vol goede hoop naar de winkel waar ik minimaal 1000 euro per jaar uit geef.

Maar het is waar, de jongen van A-mac verteld mij dat het defect softwarematig was en ik het ook zelf had kunnen repareren. Op zich heeft hij gelijk aangezien ik iets snap van computers en gerelateerde dingen maar ik denk dat er een hoop mensen zijn die dat niet kunnen. Als ik elektrotechniek had gestudeerd had waarschijnlijk ook de hardware kunnen vervangen dus op zich is dit een raar argument. Ik laat de jongen zien dat de consumentenbond duidelijk aangeeft dat als men een apparaat koopt met software erop geïnstalleerd de garantie voor zowel het apparaat als de software geldt.

Dit wordt door de jongen genegeerd en hij verteld mij dat ik bij het inleveren van het product had getekend voor het feit dat software gerelateerde garantie niet van toepassing was. Ik had alle voorwaarden moeten lezen bij het inleveren van het product. Ik geef aan dat dit niet legaal is maar ook dit is niet relevant volgens hem. Ik krijg mijn eigen apple watch niet meer mee aangezien ik weiger de door hun gemaakte kosten niet te betalen.

Wat moet ik nu doen? Naar de politie of een advocaat inschakkelen?

Scorekaart voor A-Mac