Gebruikers over webshop Mirolin
Review toevoegenOrder zou op 21 april 2010 verstuurd zijn.
Dat is nu meer dan 40 dagen geleden.
Mirolin reageert alleen (op mijn e-mails van 30/5; 19/5; 21/5; 4/5; 23/4; 24/4; 26/4; 27/4; 29/4 ) met; ‘is in onderzoek’ en 'wij zijn afhankelijk van derden'.
Ik had met spoed een VGA verlengkabel nodig van 15meter. Deze kabel was bij deze shop niet alleen op voorraad (te zien via de voorraadstatus) maar ook nog eens goedkoper dan bij andere shops.
Na de bestelling via iDEAL betaald te hebben nog even gemaild met de vraag of ze de kabel dezelfde dag nog konden opsturen. Hier kreeg ik een uurtje later reactie op: 'We gaan ons best doen'. En het is ze gelukt. De volgende dag was de kabel er al.
De zending werd rond 11 uur s'morgens door DHL bezorgd.
Goed met luchtkussentjes verpakt.
N.v.t.
De website is onoverzichtelijk. Bij mijn bestelling wou ik ook nog een removable harddisk bestellen, maar deze was niet zomaar te vinden. De productcategorieen zijn onlogisch.
Bij de bestelling werd een account aangemaakt. Een numeriek klantnummer en wachtwoord(meer pincode dus) wordt toegestuurd. Maar om van de website gebruik te maken, moet je op meerdere plaatsen inloggen.
De telefoonnummer zoals opgegeven bij tweakers werk niet. Je kan dusalleen via e-mail vragen stellen. Alleen reageren ze pas na een dag (als er een reacti wordt gegeven)
Enkel na een mail werd de trackingcode gegeven.
De voorraadstatus van de website klopt ook voor geen meter. Er was aangegeven dat voor het product 283 exemplaren op voorraad was. Uiteindelijkmoest de bestelling toch meer dan een week duren om verzonden te worden.
Op 24 november besteld. Op 25 november is de betaling pas verwerkt. Dan helemaal geen bericht.
Pas na een mailtje werd aangegeven dat de bestelling is verzonden op de 28e. Maar zonder trackingcode of wat dan ook
Uiteraard helemaal niks ontvangen.
Dus weer een boos mailtje op 1 december. En bleek dat het pakket helemaal niet was verzonden.
Hun mail op 2 decemberl:
"Bleek dat de zending niet ingescanned was voor aflevering. (Stond op depot zonder enig
kenmerk voor levering) "
Dit keer wel met tracking code.
Uiteindelijk het product wel ontvangen. Maar ik weet wel zeker dat ik nooit meer hier wat zal bestellen.
Frustratie alom.
Ik ga wel direct bij de fabrikant aankloppen.
Mirolin was de goedkoopste leverancier in pricewatch.
De site ziet er goed en betrouwbaar uit.
De reviews waren naar mijn beleving goed genoeg om een bestelling te wagen.
Van tevoren gemaild met de vraag of 't product, een laptop, op voorraad was, wat de levertijd was en nog specificatie-gerelateerde info.
Het antwoord van Mirolin kwam binnen een dag, maar vond ik wel wat kortaf. Mirolin gaf geen info over de verwachte levertijd, zoals gevraagd;
Antwoordmail:
"is op voorraad, en 3GB"
en nog een 2e mail: "vergeten, 250GB HD"
We kregen geen ontvangstbevestiging, maar achteraf bleek het emailadres door ons verkeerd ingevuld. Toch werd de bestelling in behandeling genomen. (Overigens werd er niet gereageerd op een verzoek om een ontvangstbevestiging vanaf een ander adres waar mijn eerste vragen ook vandaan gemaild waren, met vermelding van het ordernummer)
Ik ging er vanuit dat 't product binnen 2-3 dagen geleverd zou worden omdat het op voorraad was, maar dit duurde uiteindelijk 9 dagen.
Via TNT geleverd. Verpakking was in orde: 't Pakket was op de bodem van een grote doos gesealed en zat dus vrij stevig.
Opmerking: Het geeft naar mijn idee een fijner gevoel bij klanten als er geantwoord wordt in volzinnen, maar goed, minor detail.
Pakket is binnen redelijke termijn geleverd en ruim goedkoper dan de rest.
De factuurgegevens en andere mailtjes werden op dag van ontvangst alsnog gemaild naar het juiste adres.
Waarom deze review? Besteld op 16e en geleverd op de 27e.
Op basis van de prijs en leverstatus gekozen voor Mirolin, voor mijn bedrijfje hadden we 2 22inch schermen nodig, 1 keer een Acer en 1 keer een Samsung T220. (review volgt nog)
Beiden waren op voorraad en volgens pricewatch was de combi bij Mirolin het goedkoopst (4allclients scheelde 2 euro maar i.v.m. de slechte reviews niet gekozen)
Besteld op 16 September 2008 (s'nachts kan ook als 17e gezien worden)
De bestelling verliep makkelijk alleen niet aan gedacht dat je met Bizner bank niet kon idealen, mijn fout. Ik heb daarna na overschrijving dezelfde dag nog betaald, werd 2 werkdagen later verwerkt tot order betaald.
De mailing van hen is heel kortaf, maar dat kun je wel of niet als storend ervaren, ze hoeven ook geen uitgebreid verhaal op te hangen maar een email als heel vreemd schiet niet echt op!
Toen begon het wachten;
De bestelling en betaling vond plaats op 17 September '08
De eerste mail vanuit mij waar de bestelling bleef aangezien deze geleverd zou worden binnen 1 tot 3 werkdagen (20 september '08) hij zou (we netjes op zaterdag antwoord) direct verzonden worden.
Niets meer vernomen.
Ik heb Maandag 22 September gebeld en hij zou direct verzonden worden (zelfde dag nog).
Niet meer vernomen.
Woensdag 24 September een kwade mail gestuurd dat ik nog steeds niets ontvangen had ondanks eerdere toezeggingen en de voorraad status.
Pakket is binnen gekomen op Zaterdag 27 September 2008.
Was ook nog eens bij de buren afgegeven, GLS laat ook geen briefje achter dus mooi link. Blijkbaar hoef jeje niet te legitimeren bij de GLS als ontvanger dus als iemand bij je deur staat en zegt dat hij jou is, ben je je pakket kwijt!! < hieraan kan Mirolin weinig doen of ze moeten een andere leverancier kiezen!
Maar let dus op als je iets snel wilt hebben, de voorraad status is dus onjuist, ze hebben waarschijnlijk weinig tot niets op voorraad en neppen je met de levertijd, reken maar op anderhalf tot 2 weken!!
Het scherm van Samsung was een DOA maar hier kan Mirolin ook weinig aan doen misschien rustiger met de doos omgaan.
Omdat Mirolin zo traag is heb ik maar direct contact met Samsung opgenomen, die hebben pas service, binnen 2 werkdagen een leen scherm en mijn eigen scherm is een reparatie opdracht nu of ik krijg een nieuwe als het langer dan 3 weken duurt!!
Ik bestel nooit meer wat bij Mirolin.
Ik had mirolin gekozen vanwege de lage prijs (tweakers price watch) van de SATA BR drive van LG. Voor de rest nog nooit klant van mirolin geweest en de website zag er betrouwbaar en overzichtelijk genoeg uit en het betalen verliep vlekkeloos. Hierna mail ontvangen met de bevestiging en hierna de melding van versturen. De drive kwam 2 dagen na bestelling binnen, Top levering ! Geen beschadigingen, pakket compleet en ik heb de drive geinstalleerd. De combinatie van SATA-Drive/MoBo, Vista 64 en Blu Ray (HDCP) enz. maakte dit tot een spannend project. Zo bleek het ook in praktijk uit te pakken aangezien ik de drive niet aan het werken kreeg en ik op internet al her en der wat problemen begon tegen te komen met deze drive. Met de insteek dat het mogelijk aan de drive lag, contact opgenomen met mirolin en het was geen probleem om de drive via hun RMA terug te sturen. RMA nummer ontvangen en een begeleidend schrijven hoe e.a. terug gestuurd moest worden. De drive zou worden gechecked door de leverancier/LG en niet door mirolin zelf. De melding dat het maximaal 3 weken zou duren was een domper aangezien ik het hele BR gebeuren graag in mijn vakantieperiode zou hebben geinstalleerd. Contact opgenomen met Mirolin of hier niet iets aan te doen was. Alle zeilen werden bijgezet en werd de RMA procedure in enkele dagen doorlopen, vervolgens werd op mijn verzoek het bedrag van de bestelling aangevuld om zo de USB uitvoering van de drive te kunnen bestellen (perfect en snel geregeld) en binnen 1 week had ik dus een werkende drive aan mijn pc hangen.
Vooropgesteld dat beide partijen best in gedachten hielden dat de oorspronkelijke drive niet eens defect hoeft te zijn maar dat het gewoon een incompatibiliteitsprobleem kan zijn geweest.
Al met al top service en begrip voor het feit dat PC componenten lang niet altijd "plug&play" kunnen zijn.
Dit is een hele verademing t.o.v. webwinkels (en ik ben ze in het verleden tegen gekomen) met het standpunt: Product was getest door fabrikant, wij hebben er geen verstand van en hebben er niets mee te maken, oftwel succes met het zelf afhandelen met de fabrikant.
Hetgeen mij nog verder aan Mirolin op valt is dat men voortdurend hun best doet om te verbeteren en flexibel te blijven.
Aanrader !
Snel, Goed verpakt en keurige melding van status via email
KlantenserviceOngekend goed (zie ook het algemene verhaal). Zelfs na "normale" kantooruren komen er antwoorden. Wordt niet dwars gelegen en verzendkosten van de tweede drive werden ten laste van Mirolin genomen.
Bij Mirolin heb ik een Asus NVIDIA 8800GT besteld en een Intel Pentium Dual 2 Core E6850. Ik had deze al 10 dagen ervoor bij Azerty besteld, maar ondanks voorraad kwam het maar niet en heb die order bij hen geannuleerd. Kwam toen bij Mirolin uit die goede prijzen had (vergelijkbaar met andere websites) en de onderdelen op voorraad.
Website is duidelijk en overzichtelijk en ook de voorraad status is overzichtelijk.
Meest positief ben ik over hun behandeling van mij als klant. Toen mijn iDeal betaling fout ging werd ik daar onmiddelijk over gebeld, en toen ik aangaf op normale internetbankier manier had betaald werd de status op de website van mijn order meteen verandert.
Ik vind het een verademing dat als ik een email stuur naar een bedrijf dat deze dan nog binnen het uur vaak wordt beantwoord op een zeer vriendelijke manier. Kan niets anders zeggen. Ik had de onderdelen ook nog voor het weekend nodig omdat ik een week op vakantie ging erna. Ze mailden mij dat ze daar alles aan zouden doen en het werd keurig op vrijdag (binnen 3 dagen dus) afgeleverd.
Enige kleine minpuntje is dat je steeds opnieuw moet inloggen op hun website, voor de rest alleen maar positief en ik ga daar zeker mijn volgende bestelling plaatsen.
Verzonden met TNT, kreeg dus ook gewoon een tracking nummer (moest daar wel een mailtje over sturen - maar had het antwoord binnen een uur retour). Alles was goed verpakt en geen schade of wat dan ook.
Ik wilde het op mijn werk laten afleveren en had hun gevraagd mijn afleveradres te wijzigen en ook dat zonder problemen verlopen.
Niet echte aftersales nodig gehad, maar mij gaat het meer om de manier van direct communiceren. Bij grote bedrijven zit je of lang in de wacht, of je krijgt pas na 1 of 2 dagen antwoord. Bij Mirolin vrijwel ieder antwoord binnen het uur of binnen paar uur, wat zeer fijn werkt !
Na op de site van Mirolin de laagste prijs gevonden te hebben bij mij in de beurt voor de seagate Barracuda Es.2 1Tb zeer nette site maar het zelfde als een andere inet winkel daar ook in de beurt (heel vreemd)
Maar niet kon vinden waar ik deze nou kon ophalen heb ik een mailtje gestuurd met de vraag of ophalen mogelijk was wat bij de concurent wel kon alleen die was een 10euro duurder. wat precies de verzend kosten bij mirolin zijn.
waarop een mailtje 2 dagen later terug kwam met:
Dat kan. en de naam van de verkoper er onder met telefoon nr
Ok dus ik deze man gebeld eerst niet te pakken gekregen een dag later nog eens had ik hem eindelijk te pakken.
Dus ik vraag waar ik dat dan kan ophalen en of ik dan in de winkel of afhaal balie kan betalen.
Waarop het antwoord is je kan het op mijn prive adres afhalen en ook alleen als je het via de site besteld hebt en een bevestigings mail hebt gehad dat hij binnen is met een geirriteerde goede dag er achter aan en er wordt opgehangen.
Ok ik terug naar de site, enige na wat moeite met de winkelwagen en dan naar betalen te gaan na het inloggen en weer uitgelogd worden. geen optie om ophalen te kiezen.
Had niet zo zin hem weer te bellen na zo vriendelijke te woord gestaan te zijn dus maar een mailtje met de vraag ik kan het niet kiezen om hem op te halen en kan de verzend kosten ook niet uit zetten.
3 dagen later antwoord : verzend kosten zijn bestel kosten.
(a 10euro) beetje aso maar dat gevoel krijg je bij de hele instelling van deze winkel.
na deze ervaring had ik geen zin meer om echt te bestellen was me allemaal een beetje te niet betrouwbaar en ging wel om 2x 189euro
dus toch maar 20 euro per schijf meer betaald en naar me oude vertrouwde alternate gegaan waar ik wel vriendelijk te woord word gestaan en ze wel vragen netjes beantwoorden
Mirolin was een van de goedkoopste shops met een WD MyBook Studio 1 TB op voorraad. De website is redelijk duidelijk, vooral de voorraadstatus is goed uitgewerkt.
De inlogprocedure (met een klantnummer) en het feit dat je niet ingelogd blijft bij het gaan naar de order status zijn punten voor verbetering.
Verzonden met TNT, goed pakketje degelijk in elkaar gezet. Jammer is wel dat ik nergens een track en trace nummer heb gezien.
KlantenserviceNog niet nodig gehad.
Vrij overzichtelijke website. Beetje vreemd om opnieuw te moeten inloggen om je bestelling te kunnen zien, maar ach... details.
Mijn harde schijf was hier het goedkoopst en de service was goed. Verder eigenlijk weinig te melden, behalve dan dat ik in de toekomst zeker weer bij deze winkel zal kijken!
Het was een goed en stevig pakketje, de harde schijf is uiteraard breekbaar, maar was erg goed ingepakt met luchtzakjes, zodat het geen kant op kon! Het was verhoogd aansprakelijk verzonden, de in ontvangstname was ik niet bij (mijn broertje), maar ik ga er van uit dat dat allemaal vlekkeloos is verlopen.
KlantenserviceGeen ervaring mee
Zeker een prima winkel waar ik vast weer eens zal bestellen in de toekomst!
Site overzichtelijk en met duidelijke bevoorraadingaanduiding. Alleen het inloggen is soms wat raar omdat je soms ook weer meteen uitgelogd lijkt als je naar een andere pagina gaat.
De prijs voor de XFX 7900GS 480M Extreme was de goedkoopste die ik kon vinden, en de verzendkosten waren gewoon een normaal bedrag (niet boven de 10 euro zoals aardig wat online winkels hebben...).
Maandag 31 dec. 00:53 besteld,
Woensdag 2 jan. 10:42 order in behandeling genomen,
Vrijdag 4 jan. 10:23 order is verzonden,
Woensdag 9 jan. 11:00 order ontvangen.
Goede snelheid van afhandelen dus!
Alleen raar dat de verzending zolang duurde terwijl het gewoon door TNT Post werd geleverd en geen koeriersdienst o.i.d.
Geleverd dus door TNT Post, op het pakketje stond dat er getekend moest worden... maar op de lijst van de postbode niet. Er was in ieder geval niet voor getekend zo begreep ik (een huisgenoot van me nam het aan), maar dus wel verhoogd aansprakelijk verzonden door Netlin.
Het pakketje zat in een fatsoenlijke kartonnen doos, netjes en goed dichtgeplakt, gevuld met luchtpakjes (al rammelde de doos nog wel aardig) en dat was toch wel voldoende voor de videokaart die al stevig in z'n doos zit.
De videokaart werkt prima en is de prijs à 65 euro zeker waard!
Geen ervaring met de aftersales dus.
Op 17 oktober 2007 een MSI PR200 012NL laptop besteld. Op dezelfde dag is de status van mijn bestelling veranderd in geannuleerd. Telefonisch begreep ik dat ze de laptop niet meer bij een goedkope leverancier konden bestellen, maar alleen nog bij een duurdere. Ik mocht hem nog wel kopen, maar dan voor ruim € 300,- meer. Ik heb uitgelegd dat er toch echt een bindende koopoverenkomst tot stand was gekomen waar ook de winkel zich aan moest houden. Daar hadden geen boodschap aan. Kortom, een onbetrouwbare winkel. Als ik meer tijd had gehad was ik een procedure tot nakoming begonnen.
Over het algemeen is dit een overzichtelijke website, Alleen het inloggen is nogal raar, je weet niet wanneer je ingelogd bent en als je dan je orderstatus wilt nakijken moet je je nogmaals inloggen omdat deze verzonden moet worden naar je e-mail adres dat je hebt opgegeven bij de registratie.
De prijzen in deze webshop vallen zeer goed mee.
Daarbuiten heb ik een nogal naar probleem met de jongens van netlin.
Op 27 november 2007 wou ik de HD 3870 van asus bij hun bestellen. Dit ging vlot de bestelling was geplaatst ik kreeg onmiddelijk bericht dat mijn order goed ontvangen was en dat ik kon betalen via het rekening nummer dat in de e-mail stond.
Vervolgens maakte ik een internationale overboeking op hun rekening, een aantal dagen later vraag ik of ze het geld nog niet ontvangen hebben.. En ik krijg een mailtje terug waarin ze zeiden dat ze helaas niet naar België konden verzenden. Goed mijn fout ik had het nerges gelezen op de site dat ze niet konden verzende naar België (het staat wel in de FAQ van de site). Netlin stel voor of ik een ander adres binnen nederland kan opgeven waar het dan afgeleverd wordt of dat ik de order cancel. Ik zeg dat ze hem maar moeten cancelen, ook vraag ik nog wanneer ik het geld weer op mijn rekening kan verwachten. Deze week nog zei netlin.
Een week later nog altijd geen geld op mijn rekening, dus ik stuur een mailtje om te vragen of hij hier nog aan gedacht heeft. Blijkt dat hij ziekgevallen was en er direct gin naar kijken (geen probleem), maar 20 minuten later krijg ik weer een mailtje met de melding dat mijn betaling op een verkeerde rekening terecht is gekomen, en met de vraag of ik misschien mijn betalingsbewijzen kon sturen. Gelukkig bewaar ik deze dingen goed en stuur ik het even op naar hun. Dit was op 11 december
2 dagen later opnieuw een mailtje. Ze zijn erachter waar het geld gebleven is en willen graag mijn gegevens. Dus zo gevraagd zo gedaan ik stuur mijn gegevens door naar netlin.
17 december stuur ik nogmaals een berichtje met de vraag hoe het nu eigenlijk allemaal zit, want het begint nu toch wel lang te duren en de dag nadien krijg ik mailtje van netlin met de vraag of mijn geld al overgemaakt is, wat natuurlijk niet zo is, en wat ik heb ook heb gezegd.
2 dagen later krijg ik opnieuw een mail dat hun dit niet bevalt en dat hij nogmaals contact op gaat nemen met zijn collega. Mijn geld is dus op de bankrekening van www.obcs.nl terecht gekomen en deze moeten het terug storten. Ze vragen me ook hiermee contact op te nemen. Nou, mooi is dat... moet ik nu gaan rechtzetten wat zij fout hebben gedaan =/. Anyways ik heb dan maar een mailtje naar obcs gestuurd waar tot op heden nog altijd geen reactie op gekomen is.
eergisteren heb ik nog maar eens een mailtje gestuurd dat het nu toch wel zeer lang begint te duren voor ik mijn geld terug heb en met de vraag of ze dit nu eens eindelijk zo snel mogelijk kunnen oplossen.
Vandaag wou ik telefonisch contact opnemen maar het blijkt dat ze telefonisch niet bereikbaar zijn van 20-12 t/m 02-12
Ik wacht nu nog steeds op 196,08 euro van www.netlin.nl Die ik sinds 27 november heb overgeboekt. Dit is nu op 1 dag na een maand lang dat dit al duurt. Ik hoop dat ik binnenkort eindelijk mijn geld terug krijg. >:(
update 27-12-07
net telefoon van netlin, ze doen precies toch alles wat ze kunnen om het opgelost te krijgen. Ze hebben gebeld naar www.obcs.nl en deze " zouden" het zo snel mogelijk in overstorten, maar dit is nog niet gebeurd en ik krijg geen reacties op mijn mails van obcs
update 7-1-07
Het geld staat eindelijk weer op men rekening, ben ik blij hier vanaf te zijn....
De webiste is erg duidelijke en ze bieden veel producten aan. Ik hen een 22" acer monitor en een asus commando moederbord besteld die een week later bezorgd werden. Toen ik ze mailen over een status van levering antwoorde zij dezelfde dag nog, dus erg klantvriendelijk en snel.
VerzendingDe verzending zat in een iets wat amateuristisch zelf geknutselde doos. Des al niet te min was de doos opgevult met luchtkussentjes zodat de inhoud niet zou schuiven. De zending is zonder schade of letsel bezorgd, dus helemaal ok!
KlantenserviceNog niet nodig geweest. (gelukkig)
Netlin had een probleem met hun eigen leverancier, dat duurde net even te lang omdat alle andere onderdelen stonden te branden om ingebouwd te worden. Op 2 november vroeg ik of het er al was maar het ging nog even duren met een niet te zeggen datum.
Vandaar dat ik excuseerde en vroeg of het gecrediteerd kon worden. En dit was mogelijk. Zij hadden daar begrip voor en ik vond het allemaal fijn gaan.
Er vond geen verzending plaats.
KlantenserviceGeld werd snel gecrediteerd.
Website werkt goed. Bestellen gaat eenvoudig. Er is nog wel wat aan te merken op de vermelding van kosten voor iDeal gebruik en de berekeningn van de BTW. Er zijn verschillen tussen wat op de website wordt vermeld en wat je op je factuur terugziet. Maar los van deze aanloopproblemen (ik veronderstel dat de shop net begonnen is). Kan ik hem aanraden. De vragen werden keurig en snel beantwoord en er werd ook meegedacht. Ik had bijvoorbeeld een werkadres als afleveradres. Toen de levering zou plaatsvinden voor het weekend werd er nog contact opgenomen met me om de levering eventueel thuis af te leveren. Voortreffelijk! Nog nooit meegemaakt. Dat is wat ik noem ' meedenken' ....
Een minpuntje was dat de site aangaf dat het product op voorraad was (10 stuks) terwijl na bestelling er toch een magazijnorder ontstond die 2 dagen duurde. Maar ach dat valt soms ook niet mee bij veel bestellingen.
Keurig verpakt afgeleverd. Zeer tevreden over de begeleiding.
KlantenserviceWas (nog) niet nodig.
Aangezien er nog maar 1 review van deze site was vetrouwde ik het nog niet helemaal en heb een kleine bestelling geplaatst.
Mijn redenen om een poging te wagen:
- Ruim assortiment
- Scherpe prijzen
- Overzichtelijke site
Goed verpakt in een nette doos.
Je ontvangt status mailtjes (helaas geen track and trace) waarmee je op de hoogte wordt gehouden van de bestelling. De producten waren op voorraad, de bestelling duurde 4 dagen. Niet heel snel, maar goed genoeg.
Producten zijn snel te vinden. Duidelijke site. Had nog een vraag, en na een telefoongesrpek netjes per email alle antwoorden mogen ontvangen. DIt deden ze liever per email, daar ze een aantal dingen eerst wilden uitzoeken/vragen.
VerzendingNet via TNT Post. Producten waren goed verpakt in een omdoos en netjes binnen twee dagen geleverd.
KlantenserviceHad ook een garantie uitbreiding besteld. (e-carepack). Na levering van de order netjes bericht ontvangen of ik het serienummer wilde doorgeven, zodoende ze de garantieuitbreiding voor me konden registeren bij HP. Perfect geregeld.