Gebruikers over webshop Fofic
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenNette prijzen en hebben heel veel dingen op voorraad die bij andere winkels moeilijk te krijgen zijn.
VerzendingAlles zeer goed ingepakt, erg netjes!
Jammer genoeg wel met UPS geleverd in plaats van PostNL. Het had niet veel gescheeld of ik was mijn pakket kwijt geweest. De postbode van UPS vond het nodig om het twee straten verderop te dumpen met de smoes dat het voor de overkant was. Gelukkig was de winkeleigenaar zo attent om mij te bellen (nummer stond op het label gelukkig) en zou anders het pakket na werktijd komen brengen. Was het niet voor deze meneer dan vrees ik dat het nog een heel getrek en geduw zou worden met UPS. Daarom 4 van de 5 sterren.
Iets was nergens anders leverbaar en ik had een vraag over of dit daadwerkelijk bij hun op voorraad was zoals aangegeven op de website. Dit was daadwerkelijk op voorraad en dit bleek ook inderdaad te kloppen. Erg blij mee!
Ik was op zoek naar een videolamp voor bevestiging op mijn Canon HF S10. Op basis van verschillende reviews kwam ik in eerste instantie uit op de Comer 1800, maar om praktische redenen (te groot) kwam ik uit op de Comer 900 icm met een verloopschoentje (CMS flat - te koop bij Videoholland.nl).
Voor de Comer 1800 zijn verschillende alternatieven te koop bij bekende Nederlandse webshops. Er waren echter maar twee webshops die de originele Comer lampen (waaronder de Comer 900) aanbieden. Hiervan is Fofic er één, Camerasolo de ander...
De prijzen voor deze Comer lampen zijn inclusief BTW en verzendkosten bij Fofic toch nog zéér concurrerend.
Fofic lijkt voornamelijk gericht op zakelijke klanten. Prijsvermelding is steeds exclusief BTW. Verzendkosten bedragen 17,50 (eveneens exclusief BTW), maar daarvoor wordt het bestelde per koerier verzonden. Afhalen is schijnbaar ook mogelijk.
De website is redelijk overzichtelijk. Producten zijn ingedeeld in categoriën, en de zoekfunctie werkt naar behoren. Het assortiment is voornamelijk gericht op de (semi-) professionele videograaf. Voorraadindicatie ontbreekt.
Betaalmethoden beperken zich tot Ideal en Paypal, wat ik voor een serieuze onderneming wat beperkt vind.
Onbekend (bij mij dan) maakt onbemind. Ná wat googlen van zowel Fofic als Camerasolo, was mijn keus snel gemaakt. Over Camerasolo was bijna niets te vinden (en de website zag er erg knullig uit).
Fofic blijkt officieel dealer van Sony, en op diverse fora blijken enkele particulieren in de afgelopen jaren al eens bij Fofic gekocht hebben. Er waren géén negatieve reacties te vinden. Bovendien blijkt Fofic aangemeld voor de shopreview hier bij tweakers. Helaas is mijn tweakers shopreview meteen de eerste voor Fofic...
Ondanks de bovenstaande beperkingen qua webshop / website besloot ik daarom mijn bestelling aan Fofic toe te vertrouwen.
In je accountgegevens kun je de factuurgegevens (=bestelling) terugvinden met een beknopte status indicatie. Over de bestel- en verzendwijze wordt helaas weinig op de website vermeld. Het was mij daardoor een raadsel wat men bedoelde met factuurstatus: afgehandeld.
Status-updates per email kent men niet. Ná mijn bestelling moest ik zelf per email informeren naar de verzendstatus. Hierop werd wel zéér snel (binnen vijf minuten!) gereageerd.
Mits op voorraad, wordt het bestelde direct per koerier verzonden. Levering vond plaats binnen één dag. In tegenstelling tot TNT die pas laat in de middag bij ons aankomt, was de koerier er vlak ná 12.00 's middags.
De lamp werd geleverd in een schoudertasje, dat tussen plastic luchtkussens in een kleine kartonnen doos was verpakt. De doos was surprise-achtig dichtgetaped met Fofic plakband. Pakbon zat in een doorzichtig plastic op de doos geplakt.
Super! Niks op aan te merken. Maar dat mag ook wel voor EUR 20,83...
Geen ervaring met aftersales.
Ik heb de Comer 900 uitgeprobeerd met de Jupio NP770 compatible accu die ik bij Cameranu.nl bestelde, en het werkt voor zover ik kan beoordelen naar behoren. Super lichtopbrengst voor een lampje kleiner dan de Sony HVL-LBP die drie keer zo duur is (productreview volgt als ik er wat meer ervaring mee heb)...