Gebruikers over webshop Sidder.nl
Review toevoegenOp 8 juli een van de laatste R4DS kaartjes gekocht via Sidder (zijn uit het assortiment gehaald).
De website oogt ietwat onprofessioneel en is niet erg overzichtelijk, maar ik heb eerder ervaring gehad bij deze webshop en de prijzen zijn behoorlijk goed. Statusmailtjes na de initiele bestelling (bv: uw bestelling is verzonden) zouden wel handig zijn. Momenteel moet er ingelogd worden op de website om dit te achterhalen
's avonds laat besteld, twee dagen later in een bubbeltjesenvelop ontvangen. Op zich niks op aan te merken, maar omdat het geen pakketje is natuurlijk geen track&trace.
De website komt niet erg professioneel over en is nogal onoverzichtelijk. De verschillen tussen de flashkaarten voor de Nintendo DSi worden nergens duidelijk (de flashkaarten voor de DS worden wel netjes naast elkaar gezet en vergeleken, dus misschien zijn ze er nog niet aan toegekomen). Maar de webshop is wel snel: twintig minuten nadat ik mijn bestelling had geplaatst stond de status al op 'verzonden'.
Voor de rest kwam Sidder op mij over als een goede webshop, met een redelijk breed assortiment. Alleen de voorlichting en uitstraling hadden dus wel wat beter gekund. Maar de prijzen zijn zeer redelijk, dus daar kan ik mee leven.
Op maandag rond een uur of 1 uur 's middags besteld, en de volgende dag was het pakketje al binnen. Uitstekend! Eén minpuntje: Track&Trace van TNT was wel prettig geweest.
(Deze shopreview betreft myflash.nl, ik vermoed dat dit hetzelfde bedrijf is.)
De site is duidelijk, fijn dat je kunt inloggen om orderstatus te controleren. Er wordt veel vertrouwen gegeven in de legitiemheid van deze toch wel kleine en onbekende webshop door de duidelijke vermelding van bedrijfsgegevens.
Nintendo DS Lite met enkele accesoires besteld. Ik kreeg een Koreaanse versie; niets mis mee maar het had wel even vermeld kunnen worden op de website. Er zitten zeer duidelijke instructies bij om de taal op Engels in te stellen (hij staat immers op Koreaans zodra je 'm aanzet) en handleidingen in taal van keuze zijn op de site van Nintendo terug te vinden. De prijs van de DS (€135) was €15 goedkoper dan elders (€150).
Er wordt €0.75 gerekend voor afrekenen middels iDEAL.
Het duurde een dagje langer dan ik had gehoopt voor ik de bestelling binnen had, maar ik vermoed dat dit door TNT kwam. Alles zat netjes verpakt.
Ik heb hier totnogtoe tweemaal een bestelling geplaatst. Website is overzichtelijk, bestellen eenvoudig. Je krijgt een email ter bevestiging van je bestelling. Daarna kan je de status opvolgen via de website, want als alles goed verloopt, krijg je verder geen emails meer tot aan ontvangst. Website heeft ook een goede FAQ en als die niet helpt, kan je nog via email of telefoon terecht bij de shop.
VerzendingIk heb vanuit Belgie besteld, dus via internationale overschrijving en beide bestellingen waren ontvangen na precies 1 week wat dus vlug is voor deze betaalmethode. Verzending zat in origineel doosje in een enveloppe met bubbelvoering. De 1ste keer zat hij in de bus (wsl was ik niet thuis), 2de keer presoonlijk afgeleverd door TNT.
KlantenserviceGeen ervaring hiermee, want alles werkte prima
Goeie webshop, duidelijk overzicht. leuke prijzen, handleidingen op site gehost wat erg makkelijk is. Kreeg helaas geen verzend bevestiging, echter wel bestel bevestiging, maar dat was het laatste mailtje.
VerzendingVerzending was snel, zondag avond besteld en dinsdag middag kwam de tnt al langs. Echter een kartonnen hoesje in een bubbel envelop werkt niet, pakketje kwam dan ook goed ingedeukt binnen, en een barstje in het beschermhoesje voor mijn R4.
Verder werd ik ook niet op de hoogte gesteld van verzending, de enige reden dat ik hierachter kwam was omdat ik wel benieuwd was maandag middag naar de status en maar eens op de website ging kijken.
Als ze wat aande communicatie bij de verzending en het inpakken doen, kan dit volgens mij een goeie webwinkel worden.
nog niet van toepassing.
Algemene indruk van de website is goed en overzichtelijk. Ik heb er zelf nu 3 bestellingen geplaatst. (4 x R4DS inclusief MicroSD kaarten). Zowel de reacties via e-mail danwel telefonisch werdt zeer netjes afgehandeld.
Wat ik zelf zeer prettig vind is dat wanneer je inlogt met je account op de website dat je ook de factuurhistorie kunt bekijken en daarmee meteen de status van je bestelling kunt controleren.
Indien op voorraad wordt de bestelling netjes en snel geleverd. Tevens goed verpakt in beschermende enveloppes. Ook goed nagedacht door het doosje van de R4DS opvouwen zodat het een normaal poststuk is in plaats van een pakketje (wat uiteraard de verzendkosten zal drukken) maar tevens dat de postbode het in de brievenbus kan stoppen in het geval dat er niemand op het verzendadres aanwezig is.
Prima dus...
Ik heb gelukkig nog geen aftersales nodig gehad, de producten die ik tot op heden heb besteld nog geen problemen mee gehad. Maar ik heb door de opgedane ervaringen geen reden om te twijfelen dat de aftersales niet correct afgehandeld zal worden.
Bij deze shop zal ik in de toekomst zeker nog wel meer bestellingen gaan plaatsen.
Goede website. Redelijk overzichtelijk, enig kritiekpunt is het voorraad overzicht. Dit wordt met de hand in de omschrijving gezet, dit geeft mij altijd het gevoel dat het niet klopt. Echter bij Sidder klopte het prima dus niets aan de hand.
Ook goede e-mail conversatie gehad over de betaling, aangezien iDeal niet werkte met DSB bank (wist ik niet). Heb het verschuldigde bedrag overgemaakt en van hun mocht ik de 75 cent die ze voor iDeal rekenen eraf halen. Heel netjes!
Prima ingepakt. Bubbeltjes envelop en verzekerd verzonden. Enig nadeel is dat je geen track en trace krijgt, zoals al eerder genoemd. Maar eerlijk gezegd maakte dat niet uit, aangezien de bestelde R4DS gewoon de volgende dag op de mat lag (athans, als ik thuis was geweest).
KlantenserviceNiet nodig gehad nog, dus geen oordeel.
Website is simpel en overzichtelijk. Hetgeen wat ik wilde hebben (R4DS) kaart was op voorraad en dus besteld. Direct betaald via Ideal. Volgende dag een bevestiging dat het was uitgeleverd. Daarvoor moet je wel op de site zelf inloggen.
VerzendingVerzending ging zoals verwacht via TNT (na wat ik hier gelezen had). Zojuist binnengehad en mijn bestelling zat in een bubble-envelop. Netjes dus. Geen track&trace nummer gekregen op zich wel jammer.
De website behoort niet tot de alleroverzichtelijkste webshops. Maar het plaatsen van een bestelling gaat verder zonder problemen. Ja bestelling komt er netjes een electronische factuur via de email binnen.
Het volgen van de status van de bestelling van de R4DS ging bij mij niet goed. De bestelstatus bleef hetzelfde. Na een mailtje met een vraag over de status kreeg ik een prima antwoord en werd de status ook aangepast. Ook vertelde mij men de verwachte verzenddatum. Dat klopte verder als een bus.
Pakje werd niet bij buren afgeleverd toen ik er niet was en werd de dag daarna alsnog netjes afgeleverd Een en ander zat netjes in een bubbeltjes envelop verpakt.
Ietwat onoverzichtelijke website en geen status meldingen via de mail. Je moet dus regelmatig inloggen om te zien of je bestelling in behandeling is. Afgezien daarvan bijzonder vlotte en nette reactie via mail. R4DS inclusief 1GByte Kingston kaartje besteld op zondag. Dinsdag had ik alles in huis (betaling via iDeal). Niets op aan te merken!
VerzendingVerpakking van de R4DS was in 'platte' (niet in elkaar gevouwde toestand) in een grotere envelop gedaan om de verzendkosten te drukken. Eenmaal uitgepakt kan de originele doos alsnog in elkaar gezet worden. Hier heb ik geen problemen mee.
Website ziet er netjes uit. Indeling van de producten in categorien is wat vaag af en toe. Navigatie door de site is ook wat ingewikkeld doordat het "hoofdmenu" verdwijnd wanneer je in een subcategorie terecht komt.
Helaas vrij weinig betaalmethoden, alleen iDeal en overschrijving. Had hier graag ook de mogelijkheid om via Creditcard of Rembours te betalen gezien (kan evt ook via Paypal integratie).
Helaas geen statusupdates via de e-mail gehad. Dit is natuurlijk jammer, aangezien niemand erop zit te wachten om regelmatig op de site te moeten inloggen.
Verzending is prima in orde, alles was netjes verpakt en verzorgd.
Minpunt is het niet verstrekken van een track&trace nummer. Hierdoor weet je als klant niet wanneer je thuis moet zijn om het pakketje in ontvangst te kunnen nemen. Dit zou dus een verbeterpunt in de toekomst kunnen zijn.
De website is misschien iets wat rommelig, maar met even zoeken is alles prima te vinden. Jammer dat er niets over voorraad bekend is. Verder wordt er zeer snel op email gereageerd.
Op Dinsdag 24 juli een R4DS incl. 1GB mini SD besteld. Sidder heeft deze namelijk voor een zeer scherpe prijs. Gelijk via Ideal betaalt en de bestelling werd dus gelijk in behandeling genomen. De volgende ochtend stond deze al gelijk op "uitgeleverd". Status kan je keurig op de site nazoeken, al zou een automatisch mailtje geen overbodige luxe zijn.
Tja, en toen begon het probleem eigenlijk pas. Niet de schuld van Sidder, maar van GLS, vandaar ook dat de beoordeling wel positief is.
Vrijdag kwam ik thuis en had ik nog niets ontvangen, ook geen kaartje in de bus ofzo. Ik sidder gemaild of ze iets wisten of dat ik het track&trace nummer kon krijgen. Inmiddels was het echter alweer na zessen. Tot mijn verbazing kreeg ik op zondag antwoord met daarin een overzicht van de Track&trace zaterdag. Hier stond op dat ze vrijdag zouden zijn geweest en een kaart in de bus hadden gedaan. Niet dus. Ik maandag GLS gebeld en ze zouden dinsdag nogmaals komen met het pakketje. Oke dacht ik, ook goed want dan is mijn vriendin mooi thuis.
Maar helaas, ook dinsdag weer heel de dag niets hoewel de track&trace weer vermeldde: niet thuis, kaart in bus (niet dus!). Affijn, ik Sidder gemaild of zij niet met GLS konden bellen aangezien GLS mij weinig leek te interesseren. Zodoende werd ik woensdag gebeld door een medewerker van Sidder dat hij GLS gesproken had. Bleek dat de chauffeur ons huis tot 2 keer toe niet had kunnen vinden!! Terwijl we toch in een flat wonen die niet over het hoofd is te zien. Beetje raar dus. Maar deze keer hadden ze Sidder 100% toegezegd dat het donderdag echt geleverd zou worden. Ook mooi, want donderdag was mijn vriendin toevallig weer vrij.
Maar iedereen raad het al, donderdag middag weer niets toen ik thuiskwam (half 6). Ik gelijk GLS gebeld kreeg weer een heel kletsverhaal dat de chauffeur 3 x had aangebeld en 2 buren had geprobeerd (meer mogen ze niet ), maar dat er niemand open deed. Waarom er dan weer geen kaart in de bus zat konden ze me niet uitleggen. Eigenlijk vonden ze dat ik het pakket maar gewoon moest komen ophalen in rotterdam, maar daar was ik het natuurlijk niet mee eens. Laat ze eerst maar eens echt langskomen. Maar dat zou pas maandag of dinsdag worden en daar had ik dus niets meer aan. Ik ook gelijk sidder per mail op de hoogte gesteld dat er weer niet geleverd was.
Vrijdag ochtendmet sidder gebeld met dezelfde medewerker. Deze zat toen al met een R4DS in zijn handen om deze in een TNT envelop te stoppen om naar mij te versturen (ze zijn inmiddels geswitched naar TNT wegens alle problemen met GLS). Hij vond het niet meer kunnen dus ik kreeg gewoon een ander toegestuurd zonder extra kosten. Het huidige pakketje zouden ze zelf verder terughalen bij GLS. Kijk, dat is nou service, kan GLS nog een behoorlijk puntje aan zuigen!
Verder nog even met de beste man verder gepraat en het blijkt dat ze dus al tijden problemen hadden met GLS en daarom zijn overgestapt naar TNT. GLS is gewoon geen bedrijf wat goed kan leveren naar particulieren. Ze waren ongeveer 1 mankracht per dag kwijt om GLS problemen op te lossen.
Affijn, zaterdag was TNT keurig geweest met het pakje (ja, het kan wel binnen een dag hoor GLS). Helaas was ik toen net weg, maar maandag is het keurig afgeleverd. Alles was goed verpakt en de bestelbon zat er netjes bij.
Moraal van dit verhaal: Een dikke YES voor de service van Sidder en een dikke NO-NO voor GLS. Nooit gebruiken voor het verzenden van je spulletjes.
Nog niet nodig gehad, aangezien het kaartje perfect werkt. Maar dit onderdeel zal vast ook in orde zijn!
R4DS met 1 GB Kingston besteld. Prima producttoelichting op de site. Geen voorraadinfo op de site, wel een snelle reactie per mail binnen enkele uren. Kosten voor Ideal betaling zijn € 0,75. Geen statusupdates per mail: bestelling staat plotseling op "uitgeleverd" op hun website zodra deze is verzonden. Voor herhaling vatbaar!
VerzendingGoed verpakt in een (bubble)envelop. Geen track & trace, maar was ook niet nodig door de spoedige levering. Ik ben wel blij dat mijn vrouw toevallig thuis bij de levering, want het dichstbijzijnde distributiecentrum van GLS is 25km verderop...
Een R4DS besteld inclusief 1Gb geheugen voor een prachtige actie prijs. Alles meer dan rap geleverd en door GLS afgegeven bij de buren.
Ik zeg top service, zo ook na 17:00 uur
Materiaal net verpakt in bubbel enveloppe.
KlantenserviceIn de loop van de maand twee maal de games "kwijt" geraakt. Afgelopen week gemeld bij support, werd netjes als RMA afgehandeld en een dag later had ik een nieuw kaartje.
Ik heb bij Sidder een R4 DS + 2 GB kaartje besteld met een beschermhoes voor de Nintendo DS, ik oordeel dus alleen over de sectie "Games" op hun website.
De website kan op veel punten verbeterd worden. Zo geven ze wel keurig een handleiding over de R4 DS kaart, maar is de informatie over accessoires érg beperkt (kleine afbeeldingen en geen link naar de fabrikant / extra informatie).
Wat ik ook mis is een voorraadindicatie, verwachte levertijd, en het belangrijkste nog wel een statusupdate via e-mail. Je moet op de website zelf inloggen om de status van je order te bekijken, erg omslachtig. Betaalmogelijkheden zijn er genoeg, al is het jammer dat je voor Ideal extra moet betalen.
De prijzen zijn verder scherp, één van de redenen dat ik hier de producten heb besteld.
Alles was keurig verpakt in een kleine doos, met luchtzakken als opvulling. Helaas geen Track & Trace! Ik begrijp de keuze van GLS, maar ze zouden toch eens de overweging moeten nemen om TNT te nemen...
Vrijdag 20 juli: besteld ('s avonds)
Maandag 23 juli: order op gereed ('s ochtends)
Dinsdag 24 juli: aangekomen (17:00)
Redelijke levertijd dus.
(Vrijdag) 13-07 Ochtend - Een R4DS+ Transcend geheugenkaart en sleutelhanger besteld en met iDEAL betaald.
13-07 Middag - Status op uitgeleverd!
De website is redelijk overzichtelijk en nette prijzen. Statusupdates alleen wat minder aangezien je niks per mail krijgt.
Ze gebruiken GLS (www.gls-netherlands.com) voor de verzending. Hier ben ik wat minder over te spreken. Op zaterdag bezorgen ze schijnbaar niet en er wordt standaard geen track&trace code verstrekt (alleen bij vertraging). Maandag kwam de koerier. Ik heb de bel 's ochtends niet gehoord en zijn (achteraf gezien) de spullen bij de overburen afgegeven. Die er vervolgens om kwart over 5 's middags mee aan kwam zetten. Het is in mijn ogen voor de koerier een kleine moeite om een briefje door de bus te doen met daarop het huisnummer waar het is afgegeven. Nu had ik geen flauw idee wat er mee gebeurd was.
De ontvangen geheugenkaart bleek niet van Transcend maar van Kingston (Japan) te zijn. Deze schijnt beter compatible te zijn met de R4DS, dat is dus alleen maar beter (geeft aan dat ze kennis van zaken hebben). De combinatie van R4DS+2gb Micro SD is nu wel 6 euro duurder geworden.
De spullen waren overigens goed verpakt door Sidder!
De sleutelhanger zat niet in de envelop bijgesloten, wel de handleiding (schijnbaar vergeten, vrijdag de 13e heh). **'s avonds** Een mailtje over gestuurd en 5 minuten later een reactie dat het wordt nageleverd! Vandaag binnen, prima dus!
Redelijk overzichtelijke webshop met scherpe prijzen voor het product dat ik nodig had.
Ik heb hier een r4ds kaart + geheugenkaartje gekocht voor mijn NDS.
Tegen beperkte meerkosten heb ik mijn zendig verzekerd en deze werd na dagen netjes ingepakt afgeleverd.
Een zending die ik later besteld heb, heb ik niet verzekerd maar ook die werd binnen 3 werkdagen netjes ontvangen
Jammer dat je geen track-and-tracenummer krijgt, dat had het helemaal afgemaakt.
Één van mijn geheugenkaartjes was na 5 dagen reeds kapot.
Telefonisch contact opgenomen en het kaartje teruggestuurd.
Na 4 werkdagen kreeg ik een nieuwe toegestuurd, zonder gezeur
Zeer snelle levering.
Op 13-06 met girotel het bedrag overgemaakt.
Op 14-06 het pakketje ontvangen.
Daarnaast zeer goedkoop!!
Echt een aanrader
Zeer snelle verzending.
verzendkosten zijn erg laag.
En het pakketje is goed ingepakt
Goede website, met wat mij betreft voldoende actuele informatie. Bestellen is easy as can be en op mailtjes wordt snel, adequaat en vriendelijk gereageerd.
VerzendingBestelling verzonden op de dag dat geld op hun rekening stond, dag erna bij mij thuis. Oftwel: Sidder heeft het tijdig bij de koerier afgeleverd (en die heeft het weer op tijd bij mij afgeleverd). Verpakking is ook dik in orde. Precies wat je mag verwachten heb ik hier gekregen.
KlantenserviceHad meerdere dingen besteld, waaronder een screen protector. Deze bleek bij het aanbrengen naar de barrel. Mailtje gestuurd en prompt antwoord dat mij een nieuwe wordt toegezonden. Dat noem ik goede service.
Het is geen geweldige website, maar de producten zijn fatsoenlijk te vinden en voor mij was het allemaal voldoende.
Bestellen kon gewoon via iDEAL, maar zal wel extra kosten bij.
Voor de rest was er alles wat je zou verwachten van een webwinkel (zoals bevestiging van bestelling en een bestel overzicht).
Ik heb bij sidder een R4DS gekocht en die prijs zat een flink stuk onder de prijs van andere webwinkels, zelfs met een 1GB microSD erbij was de prijs lager dan sommige.
Gewoon een normale verzekerde verzending gedaan die via GLS verzorgt was. Ik heb alles in perfecte staat ontvangen en het heeft 2 werkdagen geduurd voor het ontvangen van mijn bestelling.
Het enige min puntje is de beperkte tracking mogelijkheden.