Gebruikers over webshop Dell (B2B)
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenDe website is overzichtelijk, maar is zuinig in de specificaties van de producten (zoals bij deze Inspirion 16 plus, waar niet is vermeld dat de GTX3060 slechts op 55 Watt draait). Dell werkt wel altijd met promoties en codes die je apart moet invoeren en wat gekunsteld overkkomt. Het bestelproces is helder.
Je krijgt daarna een bevestiging van de bestelling en kan daarmee inloggen op de statuspagina. Deze vermeldde: "bestelling: Ontvangen door Dell. Geschatte aankomst: Sep 30, 2021". Dat is wel erg lang, 11 weken wachttijd.
Maar de status bleef onveranderd. Ondertussen is de verzenddatum verstreken. Het gaat nu veel te lang duren dus ik wil de bestelling annuleren. Ik kan dat niet op de website zelf, alleen telefonisch tussen 9 en 16 uur. De medewerker laat mij weten dat er "iets was met de credit card en de bestelling nooit in behandeling is genomen". Dat volgt niet uit de status zelf. Ook heb ik geen mail ontvangen, en nee, die zit ook niet in de spamfilter.
Kortom, Dell houdt de klant een worst voor, annuleert op eigen initiatief de bestelling, laat de bestelling open staan op de statuspagina, en pas na telefonische interventie komt de aap uit de mouw. Volkomen onbetrouwbaar dus, en wat mij betreft de laatste keer.
Klantenservice annuleert een bestelling zonder dat de koper te melden of door te voeren op de statuspagina. Medewerker die de telefoon opneemt is wel vriendelijk maar kan verder niets doen.
AlgemeenKlantenservice en de gerelateerde support-processen zijn totaal niet klantgericht. Ze laten de klant werken in plaats van het probleem zo snel mogelijk op te lossen.
KlantenserviceAnderhalf maand geleden werd de monitor geleverd. Na de installatie blijkt het niet te werken. (Flikkerende strepen, duidelijk zichtbaar zonder dat iets is aangesloten op de monitor.) Onze Dell support contact is op vakantie, en een week later eens hij terug is wordt een ticket aangemaakt. Ik moet het service nummer opgeven. (Was het te moeilijk om het in de databank op te zoeken?) Vervolgens word ik met iemand uit Casablanca in contact gebracht. Ik moet een foto van de doos doorsturen. (Ok…) Dan is dat niet voldoende, en ik moet ook een foto van de inhoud doorsturen. (De box dan maar opendoen...) Om dan de finale vraag te krijgen om de foto van het mankement door te sturen. (Volgende vraag is om het naar Dell te brengen??) En nu meer dan een week hoor ik er niets meer van...
Deze monitor heb ik ondertussen meer dan dubbel terugbetaald door de tijd dan ik eraan kwijt ben. En ik heb nog steeds geen vervang-monitor.
Zo ga je toch niet om met klanten die jaarlijks duizenden euro’s bij u spenderen…
AlgemeenEen account aangemaakt en dan geprobeerd wat te bestellen. Betalen via iDeal werkte niet. Ook geen enkele bevestiging via email. Twee dagen gewacht op enige bevestiging. Onoverzichtelijk om ook maar iets van de bestelling terug te vinden. Klantenservice geprobeerd. Ik kwam niet verder dan bandjes van de telefoon. Het ordernummer inspreken lukte ook niet. Annuleren lukt ook niet. Laat ze maar zitten dan.
KlantenserviceDe klanten service is een onbegrijpelijk menu waar je geen mens aan de lijn lijkt te kunnen krijgen en het herkennen van het ordernummer werkt niet.
AlgemeenNadat je een product (in mijn geval de 1920x1200 monitor P2421) in het boodschappenwagentje hebt gestopt en vervolgens de betaling doet, ontvang je geen factuur in je mail. Die is ook op de site niet te vinden, ook al ben je ingelogd en heb je al je gegevens bewaard. Je ontvangt een mail met juridische brei over Terms of sale en een Order Acknowledgement waarin o.a. een link staat met "AANKOOP bekijken" (< onthou deze).
Maar omdat de status "Bevestiging duurt 2 dagen" maar niet veranderd was na een week, besloot ik polshoogte te nemen. Bellen heeft geen zin "Deze afdeling is niet bereikbaar. Kijk op Dell...enz" en mailen ook niet naar noreply@dell. Dan maar via het formulier. De bevestiging van je vraag/verzoek die je ontvangt bevat trouwens geen kopie van jouw ingevoerde tekst.
De volgende dag mailde een medewerker uit Italië(!) dat ze zaten te wachten op een bewijs van betaling, en dat daarom de levering op 'hold' stond. Ongelofelijk maar waar.
Ik heb dus een kopie van het bankafschrift moeten terugmailen om te bewijzen dat ik betaald heb. En nu maar wachten wanneer ik eindelijk mijn monitor ontvang.... ALS ie komt.
Ik wacht al een week op nieuws over de verzending, maar.... (Zie boven)
KlantenserviceKlantenservice bestaat feitelijk niet. De aankoopprocedure (zie boven) is al heel klantonvriendelijk, geen telefoonnummer voor vragen over je bestelling, geen directe email-contactmogelijkheid, Engelstalige support vanuit Italië, klant niet opmerkzaam maken van ontbrekende gegevens na aankoop.
AlgemeenWebsite is redelijk overzichtelijk, als je enigzins weet wat je wil kun je het aardig snel vinden. Als er een actie met kortingscode aan de gang is moet je zelf het eindbedrag nog uitrekenen op de overzichtspagina.
De verzenddatums zijn onduidelijk.
De klantenservice is ronduit belachelijk. Dell heeft een laptop met een defect geleverd, maar de klatenservice vind dat het "works as intended".
Daarnaast hadden we als bedrijf de grootste moeite om de laptop te retourneren.
Het was voor ons onduidelijk wanneer de laptop precies geleverd zou worden. Erg onhandig, want ik zat zonder laptop na diefstal. Uiteindelijk is de laptop na een week geleverd, terwijl op de order stond dat het binnen 2-4 dagen geleverd zou worden.
KlantenserviceDe klantenservice is echt ronduit waardeloos. Bij het eerste contact wordt je aardig te woord gestaan. Het duurt lang voor je iemand aan de lijn krijgt, zeg gerust 30 minuten. De ene keer spreekt iemand Nederlands, de andere keer Engels; voor mij geen probleem, maar er staat dat je met een Nederlandse klantenservice belt.
Bij het gesprek doorverbonden naar de technische dienst; uitgelegd dat de laptop een defect heeft (coil whine). Medewerker geeft aan dat dat "werkt as intended". Wat een onzin, meer collega's hebben deze laptop, nooit coil whine gehad. Na wat vervelende vragen van mijn kant bied de medewerker aan om het moederbord te vervangen. Maar dan ben ik de laptop dus weer 2 maanden kwijt.
Uiteindelijk erop uitgekomen dat ik de laptop dan kon retourneren en een nieuwe bestellen... Man, man, man, doe niet zo moeilijk, stuur mij gewoon een goed werkend, nieuw apparaat op!
Na het aangeven dat ik de laptop wilde retourneren, bleek ineens dat we als bedrijf de laptop niet mogen retourneren. Nu brak m'n klomp helemaal. Na veel gedoe heen en weer met de klantenservice mochten we bij gratie de laptop terugsturen, omdat de technisch medewerker dat per ongeluk had aangegeven.
Het is wel duidelijk dat ik niet gecharmeerd ben van deze toko. Ik zal hier als bedrijf dan ook niet meer bestellen. Als consument overweeg ik het nog wel, dan heb je wat meer bescherming vanuit de wet...
AlgemeenOndoorzichtig en verwarrend, onoverzichtelijk bestel proces. Er word constant gesmeekt of je extra's koopt. Er zit allemaal troep bij je laptop, bloatware die je eigenlijk niet wil, maar niet kan deselecteren.
KlantenserviceNa precies een uur stopte de wifi van mijn nieuwe laptop met werken, klanten service gebeld, die wilde me niet helpen. Dag daarna weer gebeld, die wilde eigenlijk ook niet helpen. Omdat ik de laptop slecht een uur had gebruikt, en daarna al stuk ging, dreigde ik met recht op retour bij koop op afstand. Hierop werd er besloten om vrijdag een monteur langs te sturen. Die kwam niet. Teven moet ik elke keer erg lang wachten aan de telefoon. Bijna een uur
Bij Dell al twee keer een bestelling geplaatst, de eerste bestelling was een beeldscherm (e228wfp) en de tweede was een studio1749 laptop.
Beide bestellingen zijn naar tevredenheid afgehandeld.
Beide pakketten waren goed verpakt en kwamen op tijd aan.
De voeding van mijn laptop is vorige week overleden, dit nadat de garantie die door Dell standaard wordt gegeven al een half jaar was verlopen.
Gezien het feit dat een voeding meer dan 1.5 jaar mee moet gaan heb ik om een kosteloze vervanging gevraagd.
Via een mail naar de helpdesk werd ik naar de technische dienst verwezen, na een mail naar de technische dienst werd mij meteen een nieuwe voeding (kosteloos) aangeboden. De nieuwe voeding kwam direct de volgende binnen.
-Goede communicatie aan Dells kant.
-Snelle levertijd van de nieuwe voeding.
We hadden 10 nieuwe schermen en 10 toetsenborden nodig. via de website kan je goed in het aanbod van Dell zoeken en vergelijken.
Na het doen van de bestelling bleken de gewenste 22' schermen niet meer leverbaar. Van onze accountmanager krijgen we de keuze tussen een 22' met betere kleurweergave of een 23' scherm voor dezelfde prijs. Na de keuze voor de 23' heeft het nog een week geduurd voordat ze geleverd waren.
Wel moet je goed op de statuspagina kijken, want ongevraagd een order annuleren is bij Dell mogelijk.
Gewoon een mannetje die een pallet schermen en tobo's naar binnnen komt rijden :-)
Website is out of date en heeft een aantal links die niet werken.
Webshop loopt achter in vergelijking met Dell US.
Na 3 maanden werkt mijn My financials pagina nog niet.
mijn bestelling was eerder binnen dan gezegd was
KlantenserviceMijn GOD!
Ik weet niet waar te beginnen, ik ben nu de eigenaar van een 3 maand oude Alienware laptop m15x.
4 keer is mijn laptop kapot geweest. 4 KEER!
Ik heb maar liefst 2000 euro voor dit misbaksel neergeteld en heb niks behalve problemen.
Maand 1 gaat voorbij... POEM! Laptop valt uit met een wit scherm, Processor en Videokaart word vervangen... Aardige monteur, snel drbij.. alles lijkt leuk.
De volgende dag idem dito.
Er word nog meer vervangen, de koeling, en zelfs het moederbord!
Neuj hoor geen oplossing...
de volgende week;!
Alles word vervangen, moederbord, vga, cpu, geheugen, heatsink.
Wonderbaarlijk het werkt....
Wat is dit?
Welke kneus laat er nou een heatsink op mn scherm vallen...
Ik krijg een nieuw scherm...
Yay..? Nou mooi niet, een nog incompetenter iemand vervangt mijn scherm en laat draadje dat van de laptop naar het scherm gaat tussen het sluit systeem van de case zitten.
Nu word elke keer als ik mijn klep open doe het draadje beetje bij beetje doorgesneden.. leuk he?
Ik bel diezelfde dag;
Krijg een zogenaamd aardig iemand aan de telefoon die er dus zogenaamd bijna alles aan wilt doen om mij te helpen, er word overleg gepleegd en zou worden teruggebeld.
Ik word dus niet teruggebeld.
Ik bel om half 5 op om te vragen hoe dit zit.
Bied iemand anders namens de gene die mij eerder sprak voor hem zijn excuus aan. (Im deeply moved...)
Nee en het was nu te laat om nog een heel gesprek te voeren dus ik zou de volgende dag worden terug gebeld... Leuk..
En nee je raad het al, this never happend.
Het weekend passeert, en ook de maandag zonder enig bericht van Dell, of een moneteur.
(ik heb support next buisness day als garantie)
Ik bel nu dinsdag, HEBBEN ZE HELEMAAL GEEN RECORD VAN MIJ OF VORAFGAANDE REPARATIES? Nee we weten hier niks vanaf, als dit echt een monteur zn schuld is stuur dan maar fotos.
Nou breekt mijn klomp.
Hun administratie klopt niet, dus moet ik gaan boeten. Me hoela.
Ik wil, nee ik eis een nieuwe laptop, of mijn geld terug en nooit meer iets met Dell of Alienware te maken hebben.
Dell, Alienware... Ik ben nog nooit zo teleurgesteld.
BAH!
(Nu word ik... nee mag ik hopen dat de baas van de kneus die ik net sprak mij morgen belt, zoals hij mij beloofte.)
EDIT: Ik ben nooit gebeld.
Nu ben ik verplicht nogmaals te bellen, en dan hopen op hulp.
Ik vind deze service erg beneden peil en zelfs zielig.
Zaterdagmiddag 19 juni m'n Dell U2711 monitor besteld. Deze was namelijk via Dell B2B in de aanbieding t/m 22 juni, 25% korting. Hierdoor kwam de prijs inclusief BTW en verzendkosten op €894,58.
Bij bestellen kon je aangeven dat het voor thuisgebruik is en dat je geen BTW vrijstelling hebt. Als bedrijf had ik Universiteit Twente ingevuld, ik woon namelijk op de campus van Universiteit Twente en in all fairness, ik werk en studeer ook voor de universiteit.
Dat gaf dus helemaal geen problemen en was wel de moeite waard, aangezien het op dat moment zo'n €290 scheelde met Dell Consumer. Het was ook nog €65 goedkoper dan de goedkoopste webshop in de Pricewatch op dat moment (en daar kreeg je niet de 3 jaar Dell Premium garantie voor beeldschermen).
Blijkbaar verwerken ze voor Dell B2B geen orders op zaterdag (of misschien alleen 's ochtends). In ieder geval, ik kreeg wel een ontvangstbevestiging van de order, maar ik kreeg maandagochtend pas de orderbevestiging met ordernummer en klantnummer en dergelijke. Uiteindelijk had ik m'n scherm woensdagochtend 23 juli al, dus dat ging allemaal lekker snel.
Niks op aan te merken, voor details zie m'n review van de Dell U2711, daar komt de verpakking ook uitgebreid aan bod
Heb al tientallen producten, zowel van computers, laptops en overige accessoires bij Dell besteld. Nooit problemen met het bestellen gehad, super goede website met het grote voordeel t.o.v. concurrenten dat je je systeem geheel naar wens kunt samenstellen. Daaraan zit wel een nadeel, en dat is de levertijd. Gelukkig is deze tegenwoordig teruggebracht naar ongeveer een week, wat erg netjes is voor het systeem compleet in elkaar zetten, en vervolgens ook nog verzenden vanuit Polen. Verder kun je op bijna alle systemen een mooie korting pakken (coupons, gratis opties of via een account manager nog korting krijgen), zodat je altijd een uniek en goedkoop systeem hebt. Ook kun je bij je accountmanager meer opties kiezen als op de website, en dat geeft zeker voordelen als je bijvoorbeeld een scherm met een hogere resolutie wilt. Conclusie: Dell heeft kwalitatief goede producten met goede service.
VerzendingVerzending gaat omdat het zoals hierboven al gezegd prima. Het duurt langer als bij andere shops, maar dat komt omdat het systeem op maat gemaakt wordt, en daarna via de UPS verzonden wordt. De zending is zeer eenvoudig te volgen via het track&trace systeem van UPS.
KlantenserviceHeb een keer een laptop gehad waarvan het moederboard defect was. Dit werdt gelijk de volgende dag vakkundig vervangen door een monteur die langskwam. (Dit systeem had 3 year home in warranty). Verder hebben ze een goede helpdesk die als je nog vragen e.d. hebt je goed te woord kan staan. Ook over het nabestellen van fout geleverde onderdelen doen ze niet moeilijk, ze sturen gratis een nieuw onderdeel op.
Afgaande op de best buy guide van Tweakers van Augustus 2009, de "studenten-notebook" Inspiron 1545 besteld. Snel besteld, want dan gold er een aanbieding waarbij 150 euro korting werd gegeven. Bestellen ging vlot en voorspoedig, de site was overzichtelijk en de extra opties bij het bestellen (in mijn geval een 6-cell batterij en LED ipv ccfl TFT verlichting) konden makkelijk worden aangegeven. Betaald via iDeal, wat eigenlijk altijd wel makkelijk verloopt.
Verder werd ik netjes op de hoogte gehouden van de bestelstatus.
De verzending verliep via UPS, via mail een dag aangegeven gekregen wanneer de bezorging plaats zou vinden. Tijdstip was niet specifiek, dus indien niet thuis, komt UPS nog een keer langs. Ik was niet thuis, maar gelukkig iemand anders wel, dus de laptop werd netjes bezorgd op de aangegeven dag.
KlantenserviceNa de laptop uitgepakt te hebben heb ik even de batterij gecheckt. Op de bon stond aangegeven dat ik een 6-cell 56WHr batterij zou moeten hebben (ik had een 6-cell besteld), maar op de batterij zelf stond dat het een 48Whr variant betrof, zonder specificatie van het aantal cellen. Ik heb de technische dienst gebeld, daar konden ze me enkel aangeven dat ze het ook niet wisten, maar dat de 48WHr wel een 6-cell batterij betrof. Daar moest ik het maar mee doen. Vreemd verhaal, maar er viel mee te leven.
Een week later ging ik naar college terwijl de laptop aanstond om wat te downloaden. Ik gebruik de laptop enkel voor internetten/office en filmpjes kijken/downloaden. Toen ik terug kwam was de laptop uit. Vreemd, dacht ik, dus ik probeer hem weer aan te zetten. Apparaat geeft geen enkel teken van leven. Er was geen enkele aanleiding, en dat na ongeveer 10 dagen (licht) gebruik.
Dat kan natuurlijk gebeuren, dus ik heb Dell gebeld. Na een lange tijd in de wacht en de matig intilligente vragen van de technische dienst of de batterij misschien leeg was en of de stekker wel in het stopcontact zat (serieus! nemen ze je in de maling?), werd als enige optie aangedragen: reparatie. Ik vind dit echt een schande. Juist omdat ik nog maar amper gebruik heb gemaakt van mijn laptop lijkt het mij dat het in dit geval gewoon om een DOA gaat. Ik wil straks niet met een apparaat opgescheept zitten wat na een paar keer gebruikt te zijn al gerepareerd moet worden, met alle defecten die zich in zo'n zwak product mogelijk in de toekomst nog zouden kunnen voordoen.
Uiteraard heb ik dit aan de klantenservice uitgelegd, maar ze houden hun poot stijf.
Blijkbaar ben je bij Dell ook maar gewoon een papiertje op de stapel, wat ze tegen zo laag mogelijke kosten moeten afwerken. Ik koop nooit meer bij Dell, wat een belabberde benadering van klanten! Echt waardeloze aftersales voor een dergelijk bedrijf!
De site is overzichtelijk. Ik zat al een hele tijd te zoeken, en ik had een laptop met zette kortingen uitgezocht: Dell Studio 17. Ik wilde eerst nog even kijken of 17" niet te groot was, maar dat was niet zo. Ik wilde de laptop bestellen, waren net de vorige dag alle kortingen verlopen. Ik ga dus weer zoeken, en kom op de Dell Studio 15. Veel sneller, goedkoper, en met Windows 7!! Mooie actie dacht ik. Ik bestelde hem dus direct via de telefoon, omdat ik op vakantie ging, en er dan niemand thuis was als ie werd afgeleverd. Zeer vriendelijke en behulpzame man, die zorgde dat alles werd geregeld. De laptop zou ná 10 Augustus worden geleverd.
VerzendingIk ging dus met een gerust hart op vakantie, bleek dat ie toch op 27 Juli al werd bezorgd. Dat was niet volgens de afspraak. Gelukkig kwam onze buurvrouw de derde bezorgpoging te hulp en zij dat zij wel tekende omdat wij op vakantie waren. (gelukkig is dat een erg aardige buurvrouw.) En dat terwijl ze ook nog zeiden dat het min. 10 werkdagen duurde tot ie werd geleverd. En werd dan toch na 7 werkdagen al bezorgd. Zeer snel moet ik zeggen, maar schandalig dat de laptop toch eerder werd bezorgd.
KlantenserviceDeze heb ik gelukkig nog niet nodig gehad.
Afgelopen zaterdag 20 juni wilde ik een server bij Dell bestellen. Er was een fout op website dus moest ik wachten tot maandag. Kan gebeuren, maar vooruit.
Dinsdag de 23e zoek ik de chat op. Het kostte me 30 min om medewerker te krijgen. Telkens handmatig op F5 drukken om te zien of iemand beschikbaar is werkt niet ideaal kan ik je vertellen. Deze medewerker zou me bellen na 2 min. Ik heb zitten wachten, toen ik hem weer via de chat aansprek. Hij kreeg hij een telefoontje tussendoor. Hij had een afspraak met mij, dat is niet netjes. Na 10 min toch gesproken.
Oorspronkelijke bestelling is niet mogelijk. Dit kost me met de nieuwe configuratie zo'n 80€ extra. 80€ op 1200€ is niet veel, maar toch.
Bij de vraag voor korting wordt mij resoluut medegededeeld dat dit niet mogelijk is.
Ik zou een bevestiging per e-mail krijgen maar ontvang dit niet.
De volgende dag (24e) bedenk ik mij dat het geheugen mogelijk verkeerd besteld is. Ik bell Dell om iets te wijzigen (800Mhz ipv 667 Mhz) en voor de bevestigingse-mail. Tevens om te vragen of ik de coupon code die ik heb kan gebruiken. Geen persoon die opneemt, dus ik spreek e.e.a. duidelijk in op de voicemail. Vervolgens krijg ik hier geen enkele reactie op: slechts een forward van de oorspronkelijke offerte, maar geen informatie over hoe te betalen, excuus of toelichting. Het geheugen is niet gewijzigd, over de coupon wordt niet gesproken.
Ik mail terug om het geheugen te laten wijzigen. Tevens herhaal ik de vraag over de prijsconfiguratie. Op de 25e krijg ik een reactie met "Sorry, ben even je vraag vergeten. Wat wilde je nog vragen over het geheugen?", en geen woord over de prijs. Ik reageer wederom met mijn wens.
- Tot vanavond (26e) -geen enkele reactie-. Vanavond om 18.10 uur stuur ik een mail waarin ik aangeef de bestelling te willen annuleren. Binnen het uur krijg ik een mail met 'De bestelling is geannuleerd'.
In zijn algemeenheid kwam de verkoper in eerste instantie redelijk keurig over, maar krijg ik steeds meer het idee dat het een 'gladde' was. Erg slordig werk, zeker voor een zakelijke bestelling van €1200. Dat de annulering wel binnen het uur geregeld kan worden is opmerkelijk.
Wat mij betreft geen enkele stijl...
Mijn vorige bestelling (waarover ik hier niet teveel zal uitweiden) was opeens geannuleerd omdat de betaalmethode niet correct was. Ook dat kan gebeuren, maar contacteer mij dan i.p.v. de hele zaak ongevraagd te cancellen.
Na goed ingelezen te hebben op het internet, overgegaan tot het bestellen van een laptop bij Dell. Mooie configuratie, wat korting en extra service afgenomen. Toen viel mijn oog op in 10x betalen zonder rente. Ik dit aangegeven, want het leek me wel makkelijk en je voelt het hele bedrag niet meteen.
Na 2 weken kreeg ik een brief van ComfortCard of ik hun wilde bellen. Een beetje raar, maar toch gedaan, of ik een loonstrookje, kopie rijbewijs etc wou opsturen anders geen laptop (werd letterlijk gezegd). Hadden ze toch ook in de brief kunnen vragen? Na dit gesprek kreeg ik een vreemde smaak in mijn mond, maar goed, alles netjes opgestuurd.
Ondertussen een mail van Dell gekregen waarin de bestelling geannuleerd werd omdat Dell geen contact met me kon krijgen. Rare reden om een bestelling te annuleren en mail is toch ook contact heben? Btw al mijn NAW gegevens zijn bekend incl telefoonnummers.
Toen begon het. Mail na mail gestuurd te heben, kreeg ik na 5x proberen eindelijk antwoord. In het engels en standaard gegenereerd. Ik aangeven dat ik in het nederlands te woord wil worden gestaan, geen reactie. Weer tig mailtjes gestuurd, eindelijk een reactie, in het engels... Weer tig mailtjes sturen, eindelijk een reactie in het nederlands. nou deze dame in kwestie wou helemaal niet meewerken. Of ik een nieuwe bestelling wou invoeren en de gedane kortingen was ik gewoonweg kwijt! Totaal geen meedenken en klantvriendelijkheid had ze nog nooit van gehoord.
Ondertussen kreeg ik brief van Comfortcard, de aanvraag was gehonoreerd, tegen een rente percentage van 19%! Wat een lef, deze brief heb ik meteen verscheurd, dat begrijp je wel. Dit verhaal bij Dell neergelegd plus het gfeit met wie doe ik nou eigenlijk zaken? Ook hier totaal geen begrip of medeleven. Hun enige antwoord bleef bestel maar een nieuwe. Nooit meer dus!
Ik mocht van mijn werkgever een computer uitzoeken voor een bepaald niet misselijk bedrag. Dus ik heb me eens uitgeleefd op de website van Dell. Met wat upgrades en kortingscoupons kwam ik op een hele nette configuratie voor een nette prijs.
Mijn werkgever wou een offerte bij mijn aanvraag, dus ik even contact gezocht met de chat van dell met de vraag of ik een (vrijblijvende) offerte voor mijn winkelmandje kon ontvangen.
"alleen als U hem ook bij mij besteld" was het antwoord. vreemd.
Het "gesprek" wat daarop volgde ervoer ik als onprettig. Uiteindelijk de offerte via de mail ontvangen, waarbij de kortingscodes waren verwijderd. weg mooie prijs !
Hierop heb ik besloten mijn heil bij een andere grootgrutter te zoeken.
Deze kon mij wel fatsoenlijk te woord staan en een redelijke korting geven.
Ik heb bij Dell een XPS M1530 besteld voor mijn aankomende studie bij Windesheim. Zie voor meer info over de laptop mijn review: http://tweakers.net/productreview/8953
Wat ik zelf een beetje tegen vond vallen is de website, deze is niet erg overzichtelijk. Het is wat te druk, en je moet goed kijken wat je nu eigenlijk doet.
Na de bestelling kreeg ik netjes een bevestigingsmail met de factuur en verwachte leverdatum 24-11-2008
Laptop is besteld 10-11-2008
Ik werd aangenaam verast toen ik 12-11-2008 al een mail kreeg, dus 2 dagen na bestelling, waarin stond dat de Laptop verzonden was en 14-11-2008, 4 dagen na bestelling afgeleverd zou worden door UPS.
En inderdaad vrijdag 14-11 stond UPS voor de deur met 3 dozen. Na het zetten van mijn handtekening kon ik gaan uitpakken. Zoals ook in mijn review te lezen is met onderbouwende foto's, is de laptop zeer zorgvuldig verpakt. en zeer compleet. Ik ben dus zeer tevreden met de levering.
Ook dit is gewoon hartstikke goed, ik had een paar kleine probleempjes, bij het bellen naar de XPS klantenservice wordt je zeer snel te woord gestaan, geen eeuwen in de wacht.
Ik heb 2 keer gesproken met de XPS klantenservice en beide keren had ik echt de indruk dat de persoon aan de andere kant echt technische kennis heeft van het product (wat lang niet altijd vanzelfsprekend is) en we kwamen dus ook al vrij snel tot de oplossing.
Het waren kleine puntjes dus een monteur was niet nodig, dat kan ik dan dus ook niet beoordelen.
Edit: 12-12-2008 1 van de 2 laptops vertoonde meerder dode pixels, gemeld bij de klantenservice, en heel netjes werd gelijk de volgende werkdag het scherm vakkundig vervangen. Geen negatieve punten dus.
Overzichtelijke website, duidelijke wizard om de gewenste PC samen te stellen. Vrij veel keuze's mogelijk, kon de PC helemaal naar wens samenstellen.
VerzendingComplete PC is netjes verpakt, en afgeleverd via koeriersdienst van UPS. Zeer nette afhandeling, inclusief een track and trace, veel uitgebreider systeem dan wat TNT gebruikt. Klein puntje van kritiek: iets meer dan twee weken levertijd was wel wat aan de lange kant.
Bestelling gedaan tijdens een actie (vette aanbieding en tijdelijk geen verzendkosten) Toen ik een maand later, na de acties, op de site keek en mijn eerder bestelde scherm opzocht, bleek hij zonder aanbieding nog eens 60 euro in prijs gezakt te zijn. Ik voelde me licht bedrogen.
VerzendingUPS bracht 1 doos met alles daarin aanwezig, kabels DVI en VGA en Voeding. Documentatie kwam op een CD-ROM die ik niet kon openen op mijn Apple (Intel) Computer
Klantenserviceik had een vraag over een nabestelde soundbar (AS501) voor bij mijn dell monitor (E207SWP)
Er zat geen voeding bij de sounbar, want die moet je op het scherm aansluiten. Die aansluiting is niet aanwezig op mijn scherm. Ik Dell opbellen om een oplossing te zoeken.
Ik heb 45 minuten aan de lijn gehangen en ben 7 (!) keer doorverbonden. Steeds begreep de medewerker die ik aan de lijn had, niet dat ik ALLEEN een Dell scherm had, maar GEEN Dell computer. 'Oh.. Is die Apple computer van Dell, meneer? Nee? Maar wat is uw probleem dan?' - 'Ik heb ook geen probleem met mijn PC, maar met mijn beeldscherm, die is van Dell' Ik heb het na de 7e medewerker en voor de 13e keer mijn servicetag/bestelnummer/casenummer/adres en naam verifiëren opgegeven en de soundbar doorverkocht.
Dell heeft een uitgebreide webshop. Met hun motto "leave out the middle man" leveren ze voordelig direct aan consumenten en bedrijven. Ze leveren voornamelijk computers van eigen merk en nog randapparatuur van andere merken.
Bestellen via de website is helder en overzichtelijk. Het enige dat ontransparant is, zijn de kortingsacties. Op ieder moment gelden er voor ieder product wel een of meerdere kortingen, waardoor het niet duidelijk is wanneer het een goed moment is om te bestellen.
Betaling kan onder meer via iDeal en credit card. De website beweert dat bij betaling met credit card pas afgeboekt wordt als de bestelling daadwerkelijk uitgeleverd wordt, maar bij mij werd er direct na de acceptatie van de besteling afgeboekt (de levering was pas zes weken later). Op zich niet zo'n big deal, maar als ze het op hun website zetten, moeten ze het ook waarmaken.
Ik bestelde deze keer een laptop en ik had gehoopt dat hij binnen twee weken geleverd zou zijn, zodat ik hem nog voor de Kerstvakantie in huis had. Het werd uiteindelijk eind januari. Ik heb regelmatig met Dell besteld, maar de telefoondienst bleek nauwelijks informatie te hebben waarmee ze je kunnen helpen. Ze zijn wel vriendelijk en beleefd, maar maken ook beloften die ze niet waarmaken (bijv. over terug te zullen bellen met meer informatie).
Je kunt ook via de website de status van je bestelling tracken, maar het grootste gedeel van de wachttijd staat die in "preproductie". De voorspelde leverdatum werd in mijn geval driemaal bijgesteld. Het komt op mij over of ze gewoon een gemiddelde levertijd voorspellen en als dat dan niet uit gaat komen, dan schuiven ze het op de valreep weer twee weken op. Ik kreeg in ieder geval nooit de indruk dat de status mij enig inzicht gaf in wanneer ik mijn bestelling kon verwachten. ik had gedacht dat Dell - net als de meeste autofabrikanten - een precieze planning van hun productie heeft, maar daar hebben ze mij niet van kunnen overtuigen.
Levering gaat via UPS. Alles is stevig verpakt in dozen die tegen een stootje kunnen.
Volgens de Dell-website levert UPS alleen af bij de geadresseerde, maar in mijn geval was het afgegeven bij de buurman van twee deuren verder. Op zich vond ik dat wel prettig, zodat ik niet langer hoefde te wachten, maar ik kan me voorstellen dat er buurmannen zijn bij wie je je bestelling liever niet geleverd ziet worden :-)
Overigens excuseerde Dell zich hiervoor; dit was blijkbaar inderdaad niet hoe het met UPS afgesproken is.
Na de levering belde een mevrouw van Dell op die me spontaan 75 euro korting aanbood voor het lange wachten. Dat zijn nou de initiatieven waardoor je je als klant serieus genomen voelt!