Fnac

Gebruikers over webshop Fnac

Bestellingen worden geannuleerd zonder overleg en kan je het opnieuw bestellen aan een hogere prijs.

Pakket is zogezegd verzonden, maar achteraf gebleken nooit het magazijn verlaten.

Klantenservice reageert niet op emails. dus kan er ook geen positieve onderbouwing gegeven worden?
Is een faillissement hangende?

Bestelde er product. Paar dagen later annuleren ze het product eenzijdig. Ze verkochten het niet aan me omdat hun voorraad op zou zijn. Ik kon wel betalen en het item selecteren. Toen ik de dame aan de lijn erop aansprak zei ze dat ik begon te schreeuwen, louter onzin. Ze plaatste me dirct in wacht - 10 min later. Ja de reden waarom product geannuleerd is is omdat het systeem de verkeerde prijs erop gezet had... right... bij wet zijn ze verplicht te verkopen en bij de pagina stond webprome -44 procent... dat is niet ongebruikelijk denk ik.

NOOIT MEER FNAC.

Persoon op klantendienst is louter een AI die wat slagzinnetjes aangeleerd is om het bedrijf te beschermen. We zijn bij fnac melkkoeien niet meer.

Je krijgt geen enkele garantie op bestelde producten. Serviceverzoeken worden volkomen genegeerd, zie onderbouwing klantenservice.

Geen enkele bevestiging gehad van verzending van het product. Geen bestelbevestiging, geen bestelnummer, niets. Enkel van Paypal heb ik een betaalbewijs met alleen het bedrag. Hierdoor kan ik nu ook geen garantie claimen.

Ik heb 2 Chromecast met Google TV gekocht. Van eentje is de afstandsbediening gestopt met werken. Deze is niet meer te resetten en reageert nergens meer op.

Contact met FNAC is niet mogelijk. Ik heb meerdere keren mijn uiterste best gedaan om via Translate uit te leggen wat er aan de hand is, maar alles wat je zegt wordt volkomen genegeerd en krijgt geen reactie terug.

Trap er niet in, betaal dan liever wat meer bij een doorverkoper in NL waar je wél garantie krijgt. Zelfs met garantiekwesties via Aliexpress heb ik 1000x betere ervaring!

Ook mijn verzoek via mail versturen is niet mogelijk. Ik heb me rot gezocht naar een e-mailadres voor support, maar die is nergens te vinden. Voor de hand liggende adressen zoals info@ en support@ worden allemaal gebounced. Chatberichten komt geen reactie op.

O ja, ik heb ook de Belgische tak van FNAC gemailed. Daar krijg ik heel snel reactie van, maar zij zeggen dat het een andere firma is en zij mijn serviceverzoek niet kunnen behandelen.

Voor normale prijs een Google Chromecast gekocht (€ 70) en met zeer schappelijke €5 verzendkosten naar naar Nederland verzonden. Ik heb dus absoluut geen negatieve ervaring.

Continue op de hoogte gehouden door Chronopost ook na overhandigen door FedEx - woensdag besteld - standaard shipping betaald en vrijdag via FedEx ontvangen. dat is net zo snel als Amazon

In december boek en DVD besteld bij Fnac. De bestelling kwam toe binnen de voorziene leveringstermijn (en dat tijdens drukke feestdagen!). Helaas was het boek beschadigd. Aangezien de verpakking nergens beschadigd was, was het boek vermoedelijk al beschadigd bij verzending. Gemeld aan Fnac. Standaardmail terug. Nog eens terug gemaild dat ik geen antwoord vond in de standaardmail. Gortdroge mail terug dat ze mij een retouretiket zouden sturen. Een maand later (en 4 mails van mij later) nog steeds geen retouretiket ontvangen. Klantendienst op geen enkele manier bereikbaar en ze reageren zelfs niet op mails. Uiteindelijk een klacht geopend via de website in de hoop een reactie te krijgen. Deze week ein-de-lijk (opnieuw gortdroge) mail met retouretiket. Geen reactie meer op mails met de vraag of ik nu mijn geld terug krijg of dat ze een nieuw boek gaan opsturen. Wat mij betreft is het duidelijk: geld terugbetalen en ik zal het boek wel elders kopen. Onbestaande dienst na verkoop wat mij betreft. Onbegrijpelijk. Nooit meer Fnac.

Klantenservice? Welke klantenservice? Fnac heeft geen klantenservice. Verkopen wel, klanten ook, maar service niks. Nooit meer. Echt, nooit meer.

Most of these third-party sellers are sketchy Asian companies that pretend like the product is being shipped from EU even though it's not. I just tried to cancel my order with Infinity Pro, since it's taken 5 days for them to ship something that is in stock. They do not reply to you if you ask them questions through the Fnac website. Fnac cant refund your money or help you in any way, they just keep telling you to contact them through the Fnac marketplace website. Also actually read the reviews yourself, because Fnac lies about the star rating of their ratings. An example is Infinity pro that has 4.5 stars according to Fnac but the majority of the reviews are 1 star and full of bad experiences.

An item that is in "stock" takes multiple days before it even gets shipped, still no tracking or any word of my item being shipped. seller on Fnac marketplace: ( infinity pro)

First of all, there is no chat on the website would be a nice addition. Second, you have to wait on the phone for 10+ minutes almost every time you call before you get to talk to someone, just for them to tell you they can not do anything. Honestly feel really stupid for ordering on their website figured they would be a middle person that would help, but that is clearly not the case.

(Review over Franstalige webshop)

Webshop levert snel en voor goede prijs. Verzending naar Nederland is geen probleem.

Het enige nadeel is dat de site enkel in het Frans beschikbaar is maar dit is volkomen logisch aangezien het een Franse webshop is.

De Franse shop, niet de Belgische. Gezien ik geen Frans kan ontwijk ik dit normaal (mocht je customer support nodig zijn). Maar dit was de enige winkel die ik zo kon vinden die de nieuwe Chromecast voor een normale prijs op voorraad had en naar Nederland verstuurde. 3 dagen na bestelling binnen, netjes met track en trace, werkt prima. Komt wel met Frans als default taal en Franse verpakking (logisch, Frans product). Gelukkig kan je de taal zeer vroeg wijzigen bij het instellen.

Ondanks dat hij een dag later dan geschat werd verzonden, kwam hij eerder binnen dan geschat (binnen op 9 december, geschatte levering 10~11 december).

Betreft de Franse shop, niet de Belgische. Ik heb hier de Pixel 4a gekocht. Het was een van de weinige webshops waar hij fatsoenlijk leverbaar was voor de originele prijs met snelle levertijd (2 dagen na verzending vanuit Frankrijk).

Snel geleverd, goed verpakt.

Eenvoudig een bestelling gedaan van Pixel 4a, zonder enige problemen. De website is in het Frans, maar je kunt de website vertalen (fnac.com) met Chrome.

Keurig werd er bij de bestelling aangegeven wat de verwachtte datum was waarop het artikel weer in voorraad was (ongeveer 10 dagen later). Dit klopte precies. Vervolgens duurde het slechts een paar dagen om het toestel van Frankrijk naar Nederland te versturen.

Snelle en duidelijke reactie op mijn vragen via email.

Iedereen die al eens iets bij Fnac heeft besteld, weet dat het vaak niet van een leien dakje loopt.

Deze keer een Google Pixel 4a voorbesteld, met 10% korting en vandaag (30 september) ontvangen, nog vóór de officiële releasedatum in Frankrijk en Duitsland.

Zending werd gisterenavond aangemeld bij bpost, vandaag ontvangen.

Ik zag een externe harddisk te koop staan met ongeveer 50% korting (niet zo verwonderlijk in de black friday week zou ik denken? echter wel een heel scherpe deal) en bestelde deze via fnac.be (bij de verkoper zoomici).
Ik kreeg een tijdje later (niet ogenblikkelijk => ik veronderstelde dat dit dus al manueel goedgekeurd was) een bericht dat de bestelling aanvaard is.

Vandaag (5 dagen later) kreeg ik echter (alleen in het frans) een bericht dat de bestelling terugbetaald wordt omdat het artikel niet op voorraad is. Echter is dezelfde schijf bij dezelfde verkoper volgens de website nog altijd op voorraad (maar voor een hogere prijs); ik ben dus duidelijk met een onzin-excuus afgescheept.

Ik wilde de verkoper hierop aanspreken, maar er is geen mogelijkheid om te reageren: "De bestelling werd volledig geweigerd door de verkoper. Geen klacht mogelijk.".

Zie hierboven, de bestelling is aanvaard door de verkoper, en dan met een vals excuus geannuleerd.

contact met de verkoper is onmogelijk gemaakt, klantenservice is dus afwezig.

Tot op heden was ik tevreden,
tot ik mijn MC afrekening zag.
Voor de tweede maand op rij ging er 15,- af naar koop en spaar....
Blijkbaar een vinkje aangeduid bij mijn bestelling bij FNAC.
Dit is even erg als Malware, waar bij je vinkjes moet afzetten om niet beroofd te worden.
Zolang ik mijn geld niet terug zie, houd ik FNAC verantwoordelijk voor het aanbieden van deze gesluierde malafide praktijken op hun eigen website.

zie hier boven voor mijn reden tot deze afschuwelijke misnoegdheid (adjectieven om tot 10 woorden te komen)

Solden bij Fnac zijn spectaculair te noemen : Nikon Coolpix P900 gekocht voor 249 euro i.p.v. 550. Twee dagen later thuisgeleverd.

Hebben precies de digitale trein gemist. Weinig tot geen feedback, bestelling verscheen niet in overzicht profiel (behalve na verschillende malen doorklikken), support enkel per mail of telefonisch (op website nog oud en inactief nummer gevonden) en de track & trace werkte ook al niet. Uiteindelijk is alles wel correct en snel aangekomen.

Track & trace werkt niet, bestelling opvolgen was lastig. Is wel snel en correct geleverd.

Telefonische ondersteuning matig, eerste nummer dat ik terugvond op website was dan ook nog eens buiten dienst.

Prijzen die ze opgeven liggen een stuk lagen dan de concurrentie maar als je ze wil bestellen is het product onvindbaar.

Destijds een toestel gekocht bij Fnac in de winkel. Toestel was binnen garantie kapot en kon niet hersteld worden. Fnac gaf een 'gitt card' om een nieuw toestel te kopen.

Op Fnac.be staat een toestel dat vorige week aan €319 (net zoals op andere shops) te koop staat, nu ter gelegenheid van de webdays aan €329 - €40 korting (€20 per schijf van €150). Uiteraard is de startprijs hier al niet correct.

Blijkt nu bovendien dat het onmogelijk is om deze giftcard te gebruiken op Fnac.be. Hun argumentatie is dat ze een aparte boekhouding hebben. Daar heb ik als klant niets mee te maken.

Tenslotte krijg je als je op hun website koopt een aanbieding van Koop en Spaar, waarbij je zogezegd een korting krijgt van om en bij de €16 bij een volgende aankoop bij Fnac.be. Op eerste zicht interessant. Alleen, als je de kleine lettertjes leest, blijkt dat je na 1 maand €15 per maand lidgeld zal moeten betalen.

Kortom. Fnac en Fnac.be beschouwen hun klanten als melkkoeien en niet als klanten. Te mijden. Er zijn veel betere fysieke winkels en webwinkels die hun klanten wel op de eerste plaats zetten.

In totaal zeker 19 minuten aan de telefoon gehangen, terwijl je daar ook nog voor betaalt om dan waardeloze en alles behalve klantvriendelijke info te krijgen

Fujifilm X-T10 + objectief XC 16-50 mm II zilver besteld via de webshop van FNAC aangezien ik deze door een actie goedkoop kon aankopen. Het bestel- en betalingsproces verliep vlot.
De camera was in stock en ik heb daarom gekozen om deze te laten leveren in een fysieke winkel (normaal 3 dagen levertijd). Het heeft echter een week geduurd vooraleer deze geleverd was, wat gelukkig geen probleem was voor mij.

Deze keer tijdens de actieweek veel korting gekregen (467,13€) - je moest er wel naar zoeken. A6000 ingeven - ondertussen is die ietsje duurder geworden. Dit is nog zonder cashback!

Vrij trage levering (wel gratis, de termijn van 2 weken wordt nipt gehaald) - geen tracking-nummer geen shipping datum - wel een status. Gebruiken de belgische post - shipping gebeurt vanuit Frankrijk.

Scorekaart voor Fnac