Fnac

Gebruikers over webshop Fnac

TL;DR: BESTEL HIER NIET!! Geef gewoon een paar euro meer uit bij letterlijk eender welke andere webshop (zelfs aliexpress). Check ook zeker trustpilot eens een keertje als je aan mijn review niet voldoende hebt.

Het bestelproces was zeer eenvoudig, tot vlak na je betaald hebt. Opeens word je omgeleid naar de 'je bestellingen'-pagina die lijkt alsof die in 2005 gemaakt is. Hier staan trouwens ook 3 verschillende knoppen om de ontvangst van je bestelling te bevestigen, maar voor een link naar de klantendienst ben je even aan het zoeken.

Besteld op 18/04 met een levering gepland in een fysieke winkel van hun. Het product ging 'ten allerlaatste' op 24/04 geleverd worden. Het product kwam direct van fnac, dus niet van een derde partij. Op 25/04 neem ik contact op met hun klantendienst met de vraag waar het product zat. Op het eerste zicht leken ze zeer behulpzaam en konden ze me vertellen dat er wat vertraging op de levering zat, maar dat het ten laatste op 28/04 in de winkel zou liggen. In de tussentijd was ik ook eens op trustpilot gaan zien of dit vaker voor kwam, en natuurlijk, elke week 3 tot 5 negatieve reviews over deze webshop. Natuurlijk was het product op 28/04 nog steeds niet geleverd, dus nam ik opnieuw contact op met de klantendienst. Wederom hetzelfde antwoord, "ten laatste op ... wordt het geleverd". Weeral verstreek die datum en weeral nam ik contact op met hun klantendienst. Weeral hetzelfde antwoord. Vandaag (05/05) werd de bestelling geannuleerd en kreeg ik mijn geld terug. Na bijna 3 weken kwamen ze er dus achter dat het product niet geleverd kon worden, en dit terwijl het product nog steeds (nota bene aan dezelfde prijs) op hun website wordt aangeboden. Pure tijdsverspilling en naar mijn mening ook gewoon oplichting als ik naar de trustpilot reviews kijk. Zonder twijfel de slechtste webwinkel waar ik in mijn hele leven al een bestelling heb gedaan (en ik heb vroeger nog van wish besteld...)

Compleet waardeloos. Een hoop copy-paste berichten zoals "onze excuses voor dit ongemak" en "we begrijpen uw frustratie" zonder dat ze ook maar 1 keer effectief de status van de bestelling na te gaan of naar een oplossing te zoeken. Nogmaals, BESTEL HIER NIET!

Kon ik maar 0 sterren geven...

FNAC biedt op zijn webshop producten aan die ze niet in stock hebben. Vervolgens wordt je eindeloos aan het lijntje gehouden en verwijst mijn steeds door naar de leverancier. Als ze je dan weken/maanden bezig hebben gehouden, wordt je bestelling geannuleerd.

Klantenservice is ondermaats.

Dit is een webshop in 2025 onwaardig. Koop hier nooit.

Product werd niet geleverd. De bestelling wordt eenzijdig geannuleerd na weken bezigheidstherapie.

Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Vragen worden niet beantwoord en je wordt continu afgewimpeld.

Zoals vorige reviews zelfde ervaring.
Apple Watch besteld aan promoprijs
na een week zelf contact opgezocht, kon enkel via een chat systeem en dat met een reactietijd van meer dan 24 uur.
Eerste antwoord was copy-paste antwoord, zeer generiek met verontschuldigingen en eigenlijk geen echt antwoord op de kwestie. Het ging om een item verkocht door FNAC zelf maar hun antwoord was dat de leverancier vertraging opliep.... Op de site stond het item in stock.
Een tweede bericht gestuurd, waarbij ik levering verwachtte binnen de paar dagen
geen antwoord tot 2 dagen later toen mijn bestelling geannuleerd werd zonder enig commentaar.
Ik vraag me echt af of dit wel legaal is : goederen adverteren in voorraad, aan een lagere prijs dan competitie, maar eigenlijk nooit iets leveren. Dat lijkt mij niet echt volgens het boekje.

enkel een zeer generiek antwoord op eerste bericht, erna geen antwoorden op mijn vragen meer ontvangen.

Op 4 juli een TV besteld voor een erg goede prijs. TV zou 8 juli aankomen. Op 15(!) juli een mail dat het langer gaat duren. Op 23 juli opnieuw een mail dat de bestelling vertraging heeft opgelopen.

Op 24 juli opnieuw een mail met "Een deel van je bestelling is jammer genoeg nog niet beschikbaar.". Ik ga vandaag bij "mijn bestellingen" kijken bij hen en blijkt dat de bestelling sinds 24 juli simpelweg op "geannuleerd" staat, zonder verdere communicatie.

Ze hebben er maw 20 dagen over gedaan om te beseffen dat ze datgene dat ze verkopen, helemaal niet kunnen leveren.

Kansloos.

Contact kan niet over mail, alleen chat & telefonisch. Je krijgt geen transcript van je chat. Chat werkt niet in Firefox.

De medewerker wist me te vertellen dat de televisie "in bestelling" stond. Niet dus.

Communicatie is waardeloos.

Heb hier een simpele USB stick gekocht, deze is nooit toegekomen. Na contact te hebben opgenomen met de klantendienst hiervoor maakten ze de belofte deze opnieuw te versturen wat nooit is gebeurd. 10 dagen later weer contact opgenomen en toen kwamen ze weer met dezelfde belofte.
Maar 2 dagen later was die USB stick daar en een week later opnieuw ..

Bpost heeft het pakje een gehele tijd bij zich gehouden, Heeft meer dan 14 dagen na verzending geduurd tegen dat het toekwam. Daardoor had de winkel de goederen (na mijn talloze klachten) al opnieuw verzonden.

Nadat ik een probleem had werkten zij in het begin maar traagjes mee om tot een oplossing te komen, eerst een loze belofte. Na 10 dagen terug contact te hebben opgenomen werd dit keer alles wel goed afgehandeld.

TL;DR: mijn algemene ervaring was zo slecht, dat ik NOOIT nog iets bij deze winkel bestel.

Deze review gaat over de webshop van FNAC in België. Deze staat los van de fysische winkels. dat wist ik toen nog niet, ik ging er van uit dat dit hetzelfde was (zie verder).
Het gaat hier ook niet over de FNAC Marketplace, de verkoop was dus echt door Fnac.be zelf.

Dit was niet mijn eerste bestelling bij deze winkel, maar wel de eerste van een "groot electro" toestel, namelijk een TCL televisie (55C845). Ook de laatste keer dus.
Communicatie, levering, maar vooral dienst na verkoop en garantie afhandeling waren om bij te huilen.

Mochten er geïnteresseerden zijn om van dit verhaal een tele-novelle te maken, de scenario's liggen in de schuif :)

Bestelling was 15 dec 2023
Er was bijna geen communicatie over wanneer er geleverd ging worden. Pas na een week kreeg ik een telefoontje in het Frans om te melden dat het ergens de volgende dag ging zijn. Een tijdstip kon niet genoemd worden. De dame in kwestie wist niet eens over welk soort toestel het ging. Geen email bevestiging.
Pas 's avonds laat (21u30 of zo?) kwam iemand aan de deur met een gewone personenwagen, om de TV te leveren. Deze persoon sprak ook enkel Frans.

Nadat de TV geleverd was, heb ik deze de volgende dag geïnstalleerd. Helaas, twee dagen later was de televisie defect en had ik geen beeld meer. Kan gebeuren zeker?

Na meermaals proberen de FNAC webshop klantendienst te bereiken, uiteindelijk doorverwezen naar een fysieke winkel van FNAC. Dit was al een grove fout, dienst na verkoop voor groot electro kan niet via deze winkels.

Pas dan werd ik doorverwezen naar de fabrikant TCL. Helaas was de garantieafhandeling daar ook bijzonder traag, maar daar gaat deze review niet over. Nadat pas na vele weken de fabrikant mijn toestel onherstelbaar verklaard heeft (inclusief een tweetal huisbezoeken van dezelfde vriendelijke technieker, de tweede keer om de TV op te halen), en er overgegaan werd tot terugbetaling aan de webshop, begon de pret helemaal.

Op emails werd niet gereageerd (behalve telkens een automatisch antwoord om nog maar een zeker in de FAQ te kijken), en telkens er telefonisch geprobeerd werd, werd gevraagd om alle details via email te sturen; waarop natuurlijk opnieuw niet gereageerd werd.
Na nog een aantal telefonische pogingen werd telkens gevraagd waar de televisie was, dat ik die terug moet sturen. Grappig, want die was natuurlijk bij de (externe) hersteldienst van de fabrikant, of wie weet, ondertussen al in recyclage. Het is duidelijk dat de personeelsleden van FNAC duidelijk niet hun procedures kennen. De meeste van deze telefoontjes werden door mijn echtgenote gedaan, ik was er al helemaal gek van geworden.

Nooit werd er ook maar ergens één of ander constructief voorstel gedaan zoals een vervangtoestel, men lijkt niet te beseffen dat het geen pretje is om vele weken zonder je toestel te zitten. Gelukkig had ik nog ergens een oude TV die ik in de logeerkamer had.

Pas gisteren (08 feb 2024) kreeg ik eindelijk de vraag via email om mijn bankgegevens in te vullen op mijn webshop account. Ik hoop dat deze soap eindelijk tot een einde kan komen. En dan kan ik weer ergens anders een andere televisie uitkiezen.

tl;dr : aankoop nooit ontvangen, ondermaatse klantenservice

Tijdens black friday heb ik een aankoop via de Fnac webshop gedaan van een product dat in promotie stond. Ik koos ervoor te laten leveren in de Fnac winkel in mijn buurt. Omdat de status ook na de geschatte levertermijn op “bezig met levering in de winkel” bleef staan, ben ik in de winkel gaan informeren. De boodschap was toen geduld te hebben.

Nadat ook een volle week later de status nog steeds onveranderd was, ben ik nogmaals gaan informeren. Ditmaal was het “niet normaal”. De medewerker ging onmiddellijk contact opnemen met de webshop en mij in CC zetten zodat ik per mail op de hoogte bleef.

Omdat ik geen mail ontving, heb ik de klantendienst van de webshop gebeld. De medewerker zij me dat ze een nieuwe bestelling moesten invoeren. Toen ik vroeg of dit überhaupt nog mogelijk was (het product was intussen uit stock en niet meer leverbaar volgens de website), stelde men mij gerust dat de nieuwe bestelling al in aanmaak was. Bij navraag hoe ik daarvan bevestiging zou krijgen, zou dat per mail gebeuren.

Toen ik ook daarvan geen mail ontving, heb ik teruggebeld. Ditmaal wist men mij te zeggen dat mijn eerste bestelling op status "terugbetaling" stond, maar meer info dan dat had men niet. Ik werd aangeraden een mail naar hun klachtendienst te sturen. Iets wat ik zelf voorbarig vond, omdat ik vooralsnog enkel informatie zocht over mijn aankoop. Maar ik heb hun raad gevolgd.

Ik heb uiteindelijk van de webshop een mail ontvangen dat het product uit stock was, en ik mijn bankrekeningnummer moest invullen op mijn Fnac account voor terugbetaling. Hoewel ik eerst nog protest aantekende, heb ik na enkele dagen toch maar mijn rekeningnummer ingevuld, aangezien ik noch van de webshop, noch van de klachtendienst enige reactie ontving. Complete radiostilte. Toch wel een frappante klanten ervaring.

Het product ging geleverd worden in de lokale Fnac winkel, maar dat is nooit gebeurd.

Als klant moet je zelf steeds het initiatief nemen om informatie in te winnen. Ondanks beloftes je op de hoogte te houden, doet men dit niet.

Levering op 2 dagen. Nieuwstaat. Geleverd wat gevraagd is aan heel scherpe prijs. Heel tevreden.

Fnac past zijn prijs aan aan een promotie van de concurrentie, maar levert vervolgens gewoon niet.

Bij klachten wordt enkel verwezen naar de FAQ op de website.

Ging over 2 Google Pixel 6a.
Op het eerste zicht alles ok.
Opletten: Dit was Fnac, niet Fnac Marketplace, ik denk dat dit een groot verschil maakt en de website maakt het maar moelijk duidelijk van wie je eigenlijk koopt.

Niet supersnel, zondag besteld, woensdag geleverd (was ook wat bij de bestelling werd aangegeven), maar voor de rest niets op aan te merken. Verliep via BPost.

Tijdens black friday week op maandag een Lenovo laptop besteld en betaald. Toestel was in voorraad in de Belgische Fnac winkels en online. Gekozen voor gratis thuislevering.

Na 5 dagen status ongewijzigd: "bestelling wacht op acceptatie door verkoper". Verkoper was "Fnac Belgium". Voorraad gecontroleerd op fnac website en op dat ogenblik niet meer online in voorraad maar wel nog "beperkte voorraad" in 3 van de 4 Belgische Fnac winkels. Gebeld met klantendienst en die ging vragen of er een laptop uit een van de winkels kon geleverd worden.

Na 7 dagen status ongewijzigd: "bestelling wacht op acceptatie door verkoper". Opnieuw voorraad gecontroleerd en op dat ogenblik niet meer online in voorraad en ook niet meer in de Fnac winkels.

Opnieuw gebeld met klantendienst. Eerste keer werd na 3 minuten wachten de verbinding verbroken net toen ik de agent aan de lijn kreeg. Tweede keer kreeg ik een vriendelijke dame aan de lijn die mij echter niet kon helpen: de laptops konden niet meer geleverd worden en er leek geen zicht op een snelle aanvulling van de voorraad. Op mijn suggestie voor een waardebon of compensatie om een alternatief product te kopen ging de customer service niet in.

Het geld dat al bij bestelling onmiddellijk van mijn rekening ging kan ik pas terugkrijgen als ik in mijn klantprofiel op de Fnac website mijn rekeninggegevens invul.

Een week geleden stond de laptop mooi "groen" in voorraad, zowel online als in de winkels en daarom bestelde ik die toen. Uiteindelijk moest ik zelf 3 keer bellen en heeft Fnac pas 7 dagen later op mijn vraag de bestelling geannuleerd omdat ze de laptop niet konden leveren.

Het betalingsproces is in order naar het UI van de website is wat ouderwets t.o.v. andere websites.

Het pakketje is nooit geleverd geweest. Ze hebben me 6 weken laten wachten zonder antwoord om daarna te weten te komen dat de partner waarvan ze het toestel besteld voor mij hebben moeten verwijderen van de lijst van leveranciers. Ze hebben mij aangeboden om het toestel terug te betalen of het toestel aan een hogere prijs terug te bestellen.

Samsung tablet gekocht en bij de advertentie stond dat je via Samsung een actie kon aanvragen. Wat blijkt, het is een externe verkoper die een niet benelux model heeft opgestuurd. Dit betekend geen actie en dan nog maar te zwijgen als ik ooit garantie moet claimen. Intact met klantendienst genomen, hun uitleg is dat ik de kleine lettertjes maar beter had moeten lezen en de verkoper communiceert afwisselend in verschillende talen maar geen Nederlands. Wat een service, aliexpres doet het beter. Schandalig dat zo een bedrijf zicht met zo een toestanden bezig houd!

De klantendienst verwijst door naar de kleine lettertjes en dat ik het maat moet oplossen met hun externe verkoper. Hier heb ik maar 1 woord voor: bandieten! Schandalig dat zo een keten zicht met zoiets bezig houd voor een paar euro

Verkopers sturen nep airpods uit Japan! Bovendien, totdat het product aankomt, begrijp je niet dat het uit Japan kwam! Het product staat vermeld in de categorie die de originele productcategorie is!

ik denk dat ik brak het record voor de langste levertijd door levering in 12 dagen!

Ik heb al meerdere keren een Chromecast met Google TV besteld bij Fnac, en iedere keer ben ik zeer tevreden geweest met de service van Fanc.
Zeker voor Google producten die niet in Nederland verkocht worden is Fnac enorm fijn.
Ze hebben ook vaak goede kortingen op nieuwe producten.

Alleen jammer dat Fnac nog niet terug te vinden is in de Pricewatch.

Edit: Dit gaat over de Franse webshop

Fnac levert vanuit Frankrijk, maar bij iedere bestelling werd het product binnen een week geleverd. Ze zijn bijna net zo snel als Nederlandse webshops.

Aanbieding van PS5 controller die ik direct online bestelde. Daags nadien bericht dat er "iets is misgegaan" met mijn bestelling en dat ik deze opnieuw moet maken. Ik kijk dit na en zie dat er wel degelijk van mijn rekening het juiste bedrag is afgeschreven. Zeer moeizame interactie met de klantendienst die uiteindelijk conformeren dat het bedrag is overgeschreven maar dat de prijs die zij hadden aangegeven op de site niet correct was. Ondertussen is dus wel dit niet correcte bedrag van mijn rekening geschreven en leveren ze niet het product dat wel degelijk voor deze prijs als aanbieding zo stond geadverteerd..

automatische reply op elke mail, geen antwoord op de vraag in kwestie. Geen bereidheid tot zoeken naar een oplossing.

Op 27 januari een telefoon besteld, tijdig en netjes geïnformeerd over de leverdatum. Volgens afspraak op 1 februari geleverd.

Goed verpakt, levering volgens afspraak binnen 2 werkdagen.

Verkeerd product geleverd. De klantendienst antwoordt niet. Het email adres om een klacht in te dienen is hetzelfde email adres als de helpdesk waar niet op wordt geantwoord. Zeer teleurgesteld over hoe Fnac zijn klanten behandeld. Na het afrekenen wordt door een partner reclame gemaakt om €10 korting te krijgen via een koop en spaar aanbod (een bewust onduidelijke website met verdoken abonnement).

Geen supersnelle levering maar correcte levering door bpost en binnen de voorziene termijn.

Via mail 3 keer contact opgenomen met klantendienst n.a.v. een verkeerde levering. Nog steeds geen antwoord gekregen behalve een automatische e-mail dat de klantendienst het druk heeft. Dit sleept bijna 3 maanden aan. Ik zal hiervoor klacht indienen bij de consumentenbond.

De bestelling betalen was geen enkel probleem.
De levering aankrijgen daarintegen niet.
Blijkbaar kan iedereen op FNAC iets aanbieden en dus zijn er malafide ventjes die zich hier mee bezig houden, nu, na 3 weken en eindelijk telefonisch contact te hebben gehad, zeggen ze dat ze het geld zouden terugstorten.

Nooit aangekregen, hoewel het als verzonden en geleverd gemarkeerd was.

Tig keer gemaild, enkel maar autoreply's. Paar keer gebeld ofwel niet afgenomen ofwel een half uur wachten.

Bestellingen worden geannuleerd zonder overleg en kan je het opnieuw bestellen aan een hogere prijs.

Pakket is zogezegd verzonden, maar achteraf gebleken nooit het magazijn verlaten.

Klantenservice reageert niet op emails. dus kan er ook geen positieve onderbouwing gegeven worden?
Is een faillissement hangende?

Scorekaart voor Fnac