Gebruikers over webshop Digi2u
Review toevoegenWebsite van Digi2U is niet geweldig, soort veredelde prijslijst; wil je wat bestellen moet je via dat "geinige" linkerbovenhoekje naar de webshop "CameraTop100.nl"???? Lijkt of je bij een HEEL andere toko terecht komt; website toont geen enkele overeenkomst. (en op de factuur staat: Foto ten Velde (en CameraTOP100)).
??Waar hebt dat nou allemaal voor nodig??
Deze webwinkel is oké, maar helaas geen voorraadstatus. Een mailtje hierover werd, om 22:00 uur (!!) per omgaande beantwoord: de begeerde tas was in alle kleuren op voorraad. Dat dan weer wel. Betalen kan met i-deal. De Lowepro Fastpack 350 rugzak was hier (€ 83) in vergelijk met andere (foto-)zaken veel goedkoper (Verkoop.net:€ 91/ Konijnenberg € 105 / Kamera-express 119!).
Bij zo'n tas maakt het niet veel uit maar voor andere zaken vindt ik het altijd wel prettig dat er een "echte" (foto-) winkel achter zo'n site zit.
Na het mailtje heb ik de foto-rugzak de volgende dag besteld om 13:00 en met i-deal betaald; vrijwel meteen bevestiging (van "Foto ten Velde": order was verzonden; dag later bezorgd (17:00)!
Rugzak in originele grote doos (met sticker van de NL-importeur er nog op. Verzendkosten TNT (tot 10kg) 8,95 verzekerd kan ook (ik geloof + 2,-).
Alles bij elkaar prima :-)
NVT
Men heeft absoluut kennis van zaken! Donderdag j.l. zag ik voor het eerst hun site. Dit is inderdaad meer een digitale prijslijst maar goed, vond daar de Nikon D60 en D80 en zelfs op voorraad.
Mail werd keurig binnen 3 minuten! beantwoord en men bood zelfs aan om beide camera's te demonstreren in hun winkel in Holten.
Vergis je niet, achter de website gaat een zeer ruime en mooie winkel schuil in Holten, naast winkel houd men zich ook bezig met fotografie en reportages... dit zie je niet aan de website af.
nvt - Ik heb de Nikon D80 opgehaald in hun winkel te Holten.
KlantenserviceAlleen al de mogelijkheid om ter plekke de camera's beide in de handen te houden was voor mij de doorslag! Daarnaast merk je dat de personen in de winkel een behoorlijk kennis niveau hebben waardoor ik hier zeker vaker zaken ga doen.
Einde vorig jaar wilde ik nog kost wat koste een Fuji F31Fd te pakken krijgen voor de feestdagen. Overal was dit toestelletje nog niet leverbaar of uitverkocht buiten Digi2U.nl. Om dit te weten te komen moest ik wel eerst een mail sturen omdat de voorraad niet op de website af te lezen is.
Via mail wisten ze me telkens snel te woord te staan en na een paar mails met vragen en antwoorden was de bestelling rond en zou het toestelletje na ontvangst van het geld opgestuurd worden.
Een paar dagen na de betaling kreeg ik bevestiging dat het toestel opegstuurd was en nog een paar dagen later kreeg ik m'n bestelling mooi aan zoals het hoort. Alles verliep zoals afgesproken.
KlantenserviceNa een paar maanden begon het toestelletje echter een vreemd defect te vertonen ( cfr. forum: technische vraag: dode-pixel-lijn / sensor-probleem F31fd ).
Ik melde dit probleem en als eerste antwoord kreeg ik de melding dat ik het probleem via Fuji zelf moest oplossen. ( wat ik al heel vreemd vond voor een camera )
Bij Fuji zeiden ze natuurlijk het omgekeerde, omdat ik de camera bij DIGI2U.nl gekocht had heb ik m uiteraard naar hen teruggestuurd ter reparatie samen met de nodige documenten en een duidelijke probleemomschrijving + voorbeeldfoto's.
Na 5 weken wachten, nam ik contact met hen op met de vraag of er al nieuws was ivm mijn camera.
Ze wisten me te melden dar er geen probleem gevonden was en dat de camera een firmware-update gehad heeft om eventuele problemen te verhelpen.
Toen ik die melding kreeg heb ik nog een aantal voorbeeldfoto's doorgemaild om duidelijk te maken dat er wel degelijk een probleem was en of ze even wilden verifieren of de camera wel effectief gemaakt was.
Telefonisch kreeg ik de melding dat de camera geen defecten meer vertoonde. Via mail kreeg ik iets later bevestiging dat de camera teruggestuurd ging worden.
Welnu, vandaag ontving ik de camera en het probleem waar ik mee zat, was NIET verholpen ( in tegenstelling tot wat men bij DIGI2U beweerde ) Van een firmware update heb ik ook niets gemerkt... versie was en is nog steeds V1.00.
Door heel dit voorval heb ik het gevoel dat ze weinig moeite gedaan hebben om hun klant verder te helpen en me wat voorgelogen hebben.
Ik heb nu rechtstreeks contact opgenomen met Fuji en hoop daar iets meer hulp te krijgen met m'n camera....
Ik heb al een tijdje ervaring met deze shop, ik kocht er eerder een Fuji Finepix F31FD. Deze gebruik ik nu naar alle tevredenheid een half jaar, maar ik wilde 'iets' meer. Mijn oog viel op de Nikon D40, via Digi2u was de prijs 449 euro incl 18-55mm kitlens. Ik heb zaterdag 3 november gebeld of de Nikon D40 op voorraad was, en dat was hij. Vervolgens dezelfde dag opgehaald, heb er voor een geringe meerprijs een boekje en geheugenkaart bijgekregen.
Al met al ben ik zeer positief over deze winkel, mijn plaatselijk combi winkel verkocht dit model zelfs voor 599 euro! En het is gewoon in een Combi winkel, dus je kunt er alle camera's ook nog eens vasthouden.
Ik heb geen ervaring met verzenden, dus hier kan ik geen oordeel over geven.
KlantenserviceNog geen ervaring met aftersales, dus hier kan ik geen oordeel over geven.
Reacties op e-mail binnen een dag. De reacties zijn wat kortaf, maar bevatten wel de gevraagde informatie. Na onderhandeling met leverancier ook een gratis 77mm UV-filter bij de lens gekregen, super dus!!!
VerzendingGoede en snelle levering, product is goed verpakkt,
Via speurders kwam ik een week geleden terecht bij digi2u.nl voor een Panasonic DMC-FZ18. Gebeld voor de beschikbaarheid en er werd mij verteld dat deze woensdag 19/9 op voorraad zou zijn. Ik kon deze camera bestellen via hun webwinkel nml. cameratop100.nl (deze zag er overigens overzichtelijk en duidelijk uit). Heb de camera dinsdagavond 18/9 eenvoudig besteld en betaald en de volgende dag kreeg ik een berichtje dat mijn order werd verzameld. En donderdag 20/9 stond de TNT op de stoep om mijn camera aan te bieden.
HULDE!
Prima, stevige doos met luchtkussentjes als verpakkingsmateriaal.
KlantenserviceHeb vandaag nog gemaild of ik alsnog m'n camera kon verzekeren tegen schade en diefstal ik had dit nml. niet aangeven bij m'n bestelling. Dit kon zonder problemen, de desbetreffende medewerker mailde terug dat hij vandaag nog een verzekeringscertificaat op de bus zou doen.
Website is niet meer dan een veredelde prijslijst maar is wel overzichtelijk. Mailen en bellen kan altijd en op mijn eerste mails met vragen over leverbaarheid kreeg ik dan ook netjes antwoord. Ik wilde een Pentax K10D body bestellen en wilde daar graag een goede standaardzoom bij hebben. Ik twijfelde tussen exemplaren en wilde deze graag eens uitproberen. Dat was geen probleem mailde men. Toen ik echter de camera bestelde per e-mail (zondagavond) kreeg ik geen antwoord. Even gebeld op dinsdag en men zou mij terugbellen. Niets gehoord. 's Avonds lichtjes geïrriteerd gemaild en de volgende dag belden ze mij. De body zou waarschijnlijk vrijdag binnenkomen maar de lenzen waar ik naar vroeg waren allebei niet op voorraad (wat niet overeen kwam met vorige berichten, maar goed, misschien inmiddels uitverkocht ofzo). Dan maar alleen de body. Ik kon 'm waarschijnlijk zaterdag afhalen en zou vrijdag bericht krijgen. Vrijdagmiddag iets na 12 uur maar eens gebeld en men zou even de leverancier bellen voor info en mij dan terugbellen. Om 3 uur nog steeds geen bericht. Ik werd het inmiddels een beetje zat en heb even met DigitalStreet gebeld. Zij hadden de body gewoon op voorraad. Toen heb ik dus besloten de bestelling bij digi2u af te zeggen en heb ik de camera dezelfde vrijdagmiddag nog bij DigitalStreet gehaald. De reactie op mijn afmelding was: "De K10 komt morgen binnen!". Tsja... Jammer digi2u...
VerzendingBestelling geannuleerd
KlantenserviceBestelling geannuleerd
Ik was al tijden opzoek naar een Nikon D50 dSLR 18-55mm kit. De prijs ging over de maanden heen langzaam naar beneden. Maar plotseling viel me Digi2u op, die spontaan als eerste onder de 500€ ging!
Mijn eerste indruk van de website was lauw. Tikkeltje onoverzichtelijk, mist informatie over producten en was infeite geen webwinkel. De prijzen waren wel dik inorde, waarvoor ik infeite kwam.
Communicatie en bestelling aanvraag lopen via e-mail. Dat ging uitstekend, snelle replies en goede service. Ik moest even wachten op overgeboekt geld, daarom zette de eigenaar een D50 kit voor me opzij, en stelde alvast een factuur op.
De verzending ging verbazingwekkend goed! Zodra ik had het geld had overgemaakt, ging men aan de slag. Het geld stond 21 december op de rekening van de winkel, in de vroege morgen van 22 december was het pakketje bij mij aangekomen! 24 uur op de kop af!
Al met al zeer tevreden, dus.
2 november jl. had ik een bestelling geplaatst bij Foto Konijnenberg voor een D50 kit met Lowepro rugzak. De levertijd was onbekend, maar er werd gezegd dat op grond van ervaringen de levering 2 weken kon duren.
Daar had ik geen problemen mee, maar toen ik 16 november vroeg hoe de levering ervoor stond, werd geantwoord dat het nog 2 tot 3 weken kon duren. Dat vond ik te veel, en heb de bestelling geannuleerd.
Toen de annulering was bevestigd heb ik gelijk bij digi2u de bestelling geplaatst. Helaas moet dit via email, en is de site ook niet zo overzichtelijk. Echter is het emailverkeer klasse.
Toen het geld teruggestort was van Konijnenberg (de dag erop) heb ik het geld naar digi2u overgemaakt. Daarnaast hadden ze de Sigma 70-300APO lens zeer voordelig, dus die heb ik er gelijk bijgekocht.
Digi2u had het pakket ook diezelfde vrijdag al opgestuurd en ik kreeg het die maandag aan huis bezorgd.
De verpakking was goed, in een grote doos. Netjes aangetekend verstuurd en alles goed verpakt.
Wel wat rommel aan reclamefolders van de Combi fotozaak (verzekering en standaard folders) maar dat mocht de pret van de nieuwe aanwinst niet drukken.
De website is wel overzichtelijk, het mist alleen de nodige informatie per product. En het kleurgebruik van de product rijen was mij een beetje onduidelijk. Beschikbaarheid van producten was niet te vinden. Ik heb ze daarom dus gemaild, ze reageerden wel, maar het leek of ze dit maar eenmaal per dag deden (meestal rond het middaguur) Dus als ik antwoord wilde moest ik bijna een gehele dag wachten. Na het heen en weer gemail over accesoires en beschikbaarheid bestelde ik een Nikon d50 body.
Toen ik mijn eerste bestelling plaatste, kreeg ik de volgende dag een mailtje dat zodra ik betaald zou hebben de nikon verstuurd zou worden. Terwijl ik overduidelijk 'onder rembours' had getypt (bestellingen gaat via de mail, geen webshop oid).
De volgende dag maar gebeld en bleek dat mijn pakketje klaar stond om verzonden te worden. Alleen hier had ik dus niets over geweten als ik niet gebeld had ...
Het juist product is (gelukkig) geleverd, alleen ik kreeg in een (kort) mailtje een track&trace nummer dat niet klopte... Beetje lastig om dan te achterhalen wanneer ik hem thuis kon verwachten. Maar vrijdag middag besteld en maandag had ik hem thuis. Alles was stevig verpakt met goede bescherming erin.
Klantenservice(nog) geen gebruik gemaakt v/d aftersales
Website is ovverzichtelijk maar is eigenlijk niet meer dan een digitale reclame folder. Geen bestel functionaliteit en ook is niet inzichtelijk voorraad.
Communicatie dus via email en telefoon.
Eerste dus voorraad geverifieerd. Lens bleek niet op voorraad. Zou woensdag binnen komen. Onder voorbehoud besteld.
Betaald via electronisch bankoverschrijving. Zowel telefonische als email bereikbaarheid is redelijk. de ene keer wat sneller dan de andere keer.
Zaak was de goedkoopste met Tamron 18-200 en Exterme III 1GB.
Producten zijn verzonden via een onbekend transport bedijf. Niets mis mee, alleen geen track en trace.
Verpakking van de goederen was in orde. Bestelling bevatte de bestelde goederen.
De spullen zijn geleverd en functioneren tot nu toe naar behoren. Dus nog geen ervaring met aftersales.
De website is redelijk overzichtelijk en compleet. Het e-mail contact verloopt enorm moeizaam, na 3 dagen wachten nam ik initiatief door te bellen waar mij verteld werd dat ik moest mailen.
Sommige mails verlopen wat langzaam, andere mails wat sneller kreeg een alternatief aangeboden en nadien ging de communicatie weer wat moeizamer en opeens weer lekker vlot.
Een voorraad aanduiding zou wel op prijs gesteld worden, een enorm lange waslijst van leveranciers copy pasten verschaft een enorm assortiment maar schept ook een heel onduidelijk idee over levertijden en response tijden.