PSXShop

Gebruikers over webshop PSXShop

Deze shop heeft mij continue op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling. Snelle en correcte afhandeling van mijn bestelling,ondanks een klein foutje.
De site is overzichtelijk opgezet en ik kon dan ook al snel vinden wat ik zocht. Ook heeft de shop als een van de weinige de goede inductielader van speedlink voor de wii controllers, dus een interessant assortiment. Ook de prijsstelling van de producten is over het algemeen goed in mijn beleving.
Omdat in eerste instantie de verkeerde inductielader was afgeleverd heb ik contact opgenomen met het bedrijf. Helaas is dit een 0900 nummer maar ik had wel direct contact. Het was een kort gesprek en ik kreeg ook gelijk een mailtje met instructies na de nodige excuses voor de gemaakte fout.
Al met al hebben ze dit goed recht gezet en ben ik een tevreden persoon nu ik toch op korte termijn en tegen een goede prijs mijn inductielader heb. Ik zal hier zeker nog eens wat bestellen.

De verzendiing was zoals beloofd 1 dag na het plaatsen van de bestelling. Doordat ik met ideal had betaald kreeg ik ook gelijk een bevestiging van de betaling. Het product was goed verpakt de orginele verpakking in een gewone stevige doos. Ook het track en trace is erg prettig, zodoende kan je je product volgen.
Helaas werd de verkeerde inductielader geleverd en hierover heb ik gelijk contact opgenomen. Psxshop pakte dit goed op en hierbij werd zeer snel het juiste product opgestuurd. Ook hierbij kreeg ik een 3s code voor track en trace en zat het product goed verpakt.

Ondanks dat er in eerste instantie de inductielader van dsi werd geleverd in plaats van die voor de wii hebben ze dit uitstekend hersteld. Er werd snel en begripvol gereageerd. Bij de aflevering van mijn bestelling zat zelfs een excuus brief waarin ze aangeven dat ze hun uiterste best doen om de juiste producten te verzenden, maar aangezien de artikelen zo sterk qua uiterlijk (doos) en artikelnaam lijken hebben is er per abuis het verkeerde product verstuurd. Bij de verzending van het juiste artikel kreeg ik zelfs nog een smsje dat het product was verzonden. Dus ondanks de fout hebben ze zich uitstekend gerevangeerd.

Ik ben een echte PC gamer. Speel ook shooters competitie gericht. En daarom wil ik graag op mn PS3 met mn muis/toestenbord kunnen spelen. Want met zo'n controller, dat lukt me echt niet :P Echte PC gamers zullen dat wel snappen ^^

Vandaar was ik opzoek naar zo'n converter achtig iets en vond de XCM producten. Uiteindelijk besloten om de XFPS 3.0 te bestellen. Echter bleek na wat googlen, dat het product alleen uit amerika besteld kon worden(XCM site/ebay). Ben nog naar de bartsmit/intertoys geweest, maar daar hadden ze nog nooit gehoord van de XCM fps 3.0 -_-.

Maar later gelukkig vond ik toch nog een webshop in NL(PSXSHOP in dit geval) die de fps 3.0 wel verkoopt. Was even een opluchting(want ja, ps3 spelen zonder muis = a no go voor mij).

De bestelling ging vrij soepel, dankzij de zoekfunctie op de site kon ik alle XCM producten zo uitvissen en verder zijn de categorieën links ook aardig overzichtelijk. Betaling ging ook snel, dankzij Ideal. Goed dat ze zo'n betaalmethode er tussen hebben(gaat 10x sneller dan per bank/giro).
Ik had mn bestelling rond 3 uur in de middag geplaatst en tot mijn verbazing had ik na een uur al een barcode voor track n trace. Was even een "Zo...nu al? :o " momentje.

Ik heb mn pakketje de volgende ochtend ontvangen. Kwam in een wit doosje. Was goed opgevuld, factuur zat er bij....zag er verder heel netjes uit.

Toen het product getest en het werkt super. Eindelijk kan ik van mn PS3 genieten(FPS games), zonder boos te worden op die controller.

Maar verder over PSXSHOP, tja...geen negatieve punten te zien. Bestelling, betaling en verzending gingen allemaal soepel en snel.

Verder heb ik ook gemerkt dat ze aardig wat andere unieke producten hebben, dus waarschijnlijk binnenkort weer iets bestellen ;)

De website is niet zo heel erg goed; geen duidelijk structuur van de menu's waardoor het lastig vinden is. Gelukkig kan je wel zoeken waardoor je toch snel het gene vindt wat je nodig hebt. Voor de rest wordt er netjes een bevestiging gestuurd en zijn er verschillende manieren voor het betalen. Op de e-mail reageren ze vrij snel, tijdens werkdagen binnen 24 uur is mijn ervaring.

Heb mijn order geannuleerd vanwege een aankondiging van een nieuw product wat mijn toch beter leek. De annulering heb ik op dinsdag doorgegeven en op donderdag stond mijn geld alweer op mijn rekening! Via de e-mail werd er goed contact gehouden en het was duidelijk wat er ging gebeuren.

Website is duidelijk en bestellen ging reuze makkelijk. De bestelling betrof een PSX-Change (cd om import games te spelen op een playstation 1). Betalen via ideal is mogelijk, maar zelf overmaken is goedkoper dus heb ik voor die optie gekozen. De bestelling werd snel bevestigd per e-mail.

De bestelling kwam snel aan, zonder track&trace nummer maar dat had ik ook niet verwacht met een product als dit. Over de wijze van verzending ben wat minder positief. De Psx-Change kwam aan in een papieren hoesje in een bubbeltjesenvelop. Resultaat: cd in 50 stukjes.

Het product is ook niet compleet. Er ontbreekt een veer die ervoor zorgt dat je de cd-lade open kunt doen terwijl de playstation denkt dat ie dicht zit. Dat is het hele principe van een disc-changer. Nu stond op de website ook niet explicitiet dat er een veer bij zou zitten, dus ook dat vergeef ik ze. Met een veer uit een pen lukt 't ook wel. Handleiding ontbreekt ook, maar als gemiddelde tweaker is google natuurlijk je vriend.

Ik heb uiteraard direct de winkel een mail gestuurd en het probleem van de 50 stukjes aangekaard met daarbij een foto. De klacht is snel opgepikt; ik kreeg dezelfde nog antwoord dat een en ander zou worden doorgespeeld aan de verzendafdeling. Een paar dagen ontving ik de cd. Nu verpakt in een dvd hoesje. Hij werkt perfect.

De website een beetje onoverzichtelijk, maar bied veel aan. Ik krijg geen bevestiging van de bestelling, maar kan wel via de belangrijkste betaalmethoden betalen. Als ik wil klagen over de bevestiging moet ik een 0900 nummer bellen.

volgens de website zou alles op 1 april in huis zijn bij mij. Echter heeft het tot 10 april geduurd voordat ze een teken van leven gegeven hebben en op 11 april geleverd. Tussen 1 april en 10 april had ik het gevoel dat ze mijn geld hadden aangenomen en op vakantie waren gegaan. Op zijn minst een indicatie van nieuwe levertijd of mailtje na enkele dagen was verwacht door mij.

zodra het product bij TNT afgeleverd is, is het binnen no-time binnen. Maar daar heeft PSX niet aan bijgedragen.

geen aftersales contact gehad.

Aardige shop die veel dingen heeft die hier niet direct te krijgen zijn. Website ziet er wat minder uit.

Kreeg sms dat produkt afgehaald kon worden. Staat helaas niet bij dat de afhaal alleen maar vrijdag en zaterdag kan. Had dat gelukkig wel op website gezien.

Bij afhalen was bestelde DS headset niet te vinden. Bleek later dat de bestelde headsets helemaal niet binnengekomen waren. Wel een ander en die deed het ook was de opmerking. Ben teleurgesteld de shop verlaten: wat een drama. Je besteld wat en je wordt niet serieus genomen over wat je besteld. Heb inmiddels headsets bij gameshop in de US besteld. Nog goedkoper ook ;-)

De website is overzichtelijk genoeg. Alles staat correct gemeld behalve: dat het product wat ik heb gekocht, DHCP op me monitor vereist...

Het pakketje was zoals verteld binnen 3 dagen binnen. Ik was niet thuis toen het geleverd werd maar TNT is zo vriendelijk geweest om het pakketje even bij de buren af te leveren (gelukkig zijn me buren betrouwbaar.) Het pakketje was voldoende gevuld met lucht zakjes en piepschuim.. echter toen ik het daadwerkelijke product zag zat er een snee in het doosje ervan. Maar toen ik het product had geopend was alles naar toebehoren.

Zoals ik al zei wist ik niet dat het product DHCP vermelde. Ik heb een mail gestuurd vragen waarom hij niet werkt. Twee dagen erna krijg ik een reactie "Wij vermoeden dat het product kapot is" (geen formeel Nederlands zoals meerdere reviews al vertellen). Ik kreeg aangeboden het product terug te sturen, maar ik wou liever mijn geld terug. Hierna geen mail meer gehad.

Dus nu (2maanden later) zit ik nog steeds met een defect of "niet werkend met mijn monitor" product.

Jammer dat het zo is gegaan, dit is een van de weinige winkels die ik ken en de enigste(?) in Nederland dat unieke producten verkoopt.

De site is voldoende. Er staat genoeg informatie op om je producten te bestellen en het bestelproces gaat gemakkelijk. Echter kan er soms nog wel wat verbeterd worden aan de naam van de producent van het product. Hier wil nog wel eens 3rd party bij staan, terwijl er ook gewoon het 'echte' merk bij kan staan.

Er staat overigens ook geen 'extra' informatie op de site dan je nodig hebt om het zo maar te zeggen. En soms is de site rommelig en van slordig Nederlands voorzien, zie ook de Algemene voorwaarden bijvoorbeeld.

De verzending is al met al goed verlopen. Er werd een Track & Trace van TNT meegegeven en deze werkte ook naar behoren, wat ik bij sommige winkels toch wel eens anders heb gezien. Echter kwam het product in de originele verpakking (zo leek het) aan, waardoor het niet echt beschermd was. Ik had een draadloos product besteld en de draadloze ontvanger lag dan ook los in de doos. Dat was een beetje slordig en had zeker beter gekund!

Maar toch een voldoende vanwege de statusupdates, Track & Trace en ook de breekbaar stickers op de doos.

Toen ik het product binnenkreeg, zag ik al gelijk dat het het verkeerde product was. Dit was eigenlijk wel jammer, maargoed het was toch bijna hetzelfde wat ik had besteld. Echter toen ik op internet ging zoeken naar recensies, kwam ik erachter dat dit een goedkopere versie was (ook werd dit bevestigd toen ik op de site van PSXShop keek) en ook dat het een 'slechtere' versie betrof dan degene die ik had besteld.

Hierover heb ik toen dinsdagnacht (je bent gamer of niet :P) contact opgenomen met PSXShop, maar hier kreeg ik pas (vind ik laat) woensdagmiddag rond half 5 antwoord op. Of ik toevallig in Putten was om het product om te ruilen op vrijdag of zaterdag. Dat ben ik niet, aangezien ik uit Oss moet komen en dat dus nogal een eindje is voor iemand met alleen een OV.

Echter heb ik daarna ('s avonds) een mailtje terug gestuurd dat dit niet het geval was, maar helaas moet ik hier nu (inmiddels weer bijna 5u 's middags) nog geen reactie op gehad. Toen heb ik nog maar een mailtje verzonden, maar hier weer niets op ontvangen. Dit vind ik echter wel een slechte zaak. Ook zijn de mailtjes die je van PSXShop krigjt van erg slecht Nederlands voorzien en helemaal nie formeel. Dit vind ik ook jammer en eigenlijk een kwalijke zaak.

Daarom krigjt van mij de Aftersales een 'slecht' als beoordeling. Ik hoop wel dat dit geeuvel snel word afgehandeld....

UPDATE: 21:28u, Ik heb ze inmiddels een mailtje gestuurd, waarin ik graag de koop wil ontbinden. Het duurt me allemaal erg lang en ik heb totaal geen zin om te wachten hierop.. Nog even wachten of ik morgen een reactie krijg, ik hoop van wel, anders ga ik ook telefonisch contact met ze opnemen...

UPDATE: 16 nov @ 17:00u, ik heb het pakketje zojuist teruggestuurd. Er is na 3 mails nog steeds geen reactie gekomen en nadat ik het 0900 informatienummer had gebeld, werd mij verteld dat ik het pakketje gewoon kon terugsturen. Dus gedaan.. Nu maar afwachten ;)

Hier spreekt een retrogamer, iemand die opzoek was naar een aantal goedkope toevoegingen voor de PlayStation. Ik kwam bij PSXShop uit, een aantal producten tegen aantrekkelijke prijs (t.o.v. bijvoorbeeld Marktplaats). Enige research naar PSXShop gaf al snel een ietwat negatief beeld. Of mijn research klopte was slechts een aantal dagen afwachten.

Het bestellen ging vrij gemakkelijk en duidelijk. Eenmaal het geld overgemaakt was het pakket snel binnen. Per mail werd ik op de hoogte gehouden. Dusver geen enkel probleem, totdat ik het pakket open maakte. Een product ontbrak, een ander product was iets anders dan ik besteld had. De research klopte dus. Jammer dat men dit zo gedaan heeft.

In hoeverre men bovenstaand probleem zal afhandelen weet ik niet en zal ik nooit te weten komen omdat ik 'het wel best vind'. Uiteraard is het jammer dat men zich niet aan de afspraken kan houden maar de ontbrekende en/of niet correcte producten waren voor mij niet essentieel. De essentiële producten zijn gelukkig wel correct afgeleverd en gezien ik deze tegen lage prijs heb kunnen aanschaffen (t.o.v. andere aanbieders) zal ik geen moeite doen om de bestelling correct te krijgen (voor zover mogelijk bij deze shop).

De webshop is prima te bedienen. Het enige wat ik hier aan op kon merken waren de kleine afbeeldingen van de producten.

Wat verzending betreft krijgt men nét een voldoende. Alle producten hebben een eigen verpakking (fabrieksverpakking) en zijn dus redelijk beschermd. Enkel jammer dat al deze producten 'los' in een doos waren gedaan. Bij menig webshop wordt er opvulling / bescherming materiaal toegevoegd en dergelijke details maken de manier van verzenden 'perfect'.

Wat mij opvalt is dat bij deze shop nu haast alle reactie weer zijn weggehaald. Zelf heb ik twee keer een shop survey over deze zeer slechte toko ingevuld. Heel vreemd!

17-11-2006
Supercard + Passkey besteld met CC.
Achteraf gezien wilde ik toch niet via Psxshop bestellen. Direct een mail gestuurd om te annuleren en mijn CC niet te belasten of dit terug te draaien.
Aangezien de betalingen van CC via tripledeal gaan werd mij het rekening nummer gevraagd zodat het bedrag terug gestort kon worden. Nu 22-11-2006 staat het bedrag op weer mijn rekening.

Emails worden snel beantwoord maar in zeer slecht nederlands waardoor het bedrijf niet professioneel overkomt. Website ziet er goed uit en het bestel process is makkelijk te volgen.

Goede afhandeling van mijn geannuleerde order.

Nette site, duidelijk bestelproces inclusief mail met statusupdates

Pakje kwam netjes verpakt en snel binnen maar het verkeerde produkt is geleverd.
Ik had een XBOX360 VGA kabel besteld maar kreeg de Component versie.

Ik heb direct contact opgenomen via mail over de verkeerde levering, totaal geen reactie. Daarna nogmaals gemailed, en ook al een keer het contactformulier op de site ingevuld. Tot op heden geen enkele reactie mogen vernemen en ik zit dus nog altijd met het verkeerde produkt.

Nette website, overzichtelijk en makkelijk te navigeren. Bestellen gaat simpel en stap voor stap. Een bevestigingsmail krijg je na de bestelling, na verzending of na wijziging van de bestelling.

Op vrijdag besteld en zaterdag al in huis, netjes.

Het bleek dat men mij de verkeerde set had geleverd. Helaas pas na een paar mailtjes en een week later een reactie en ik kon daar de set omruilen voor de juiste. Men had niet de complete set op voorraad en zou mij nog een behuizing nasturen. Dit zou een paar dagen later binnenkomen. Netjes de verontschuldigingen gekregen van eigenaar en medewerker. Nu, bijna 2 weken later en 5 mailtjes verder nog steeds geen reactie. Ook aangegeven dat ik alles wel wil terugsturen of dat men me kan informeren wanneer de behuizing geleverd kan worden....geen reactie.. ja een automatische mail met alleen maar een ' ?' er in vermeld. Nog maar een paar mailtjes gestuurd..... geen reactie... Nu al een maand bezig en ik krijg geen voet aan de grond, men reageert gewoon totaal niet! Hier zit ik nu met een incomplete set en voel me bekocht...

Scorekaart voor PSXShop