Gebruikers over webshop Projectieshop.nl
Review toevoegenij hebben bij Projectieshop.nl op 29 December een projectie scherm besteld en vooruitbetaald welke volgens hun richtlijnen binnen enkele dagen geleverd zou worden. Hierop kregen we niets te horen, zelfs geen automatische bevestiging.
Na enkele telefoontjes bleek dat de schermen niet leverbaar waren voor eind februari waarop we ons geld terug wilde.
Dit is tot op de dag van vandaag zelfs na toezegging niet teruggestort waarop we onze advocaat hebben ingeschakeld.
Dit is een malafide bedrijf; licht uitgedrukt.
Ik had met spoed een projectiescherm nodig. Ik ben thuis aan het verbouwen en een vriend kan a.s. donderdag helpen met het scherm ophangen, extra stopcontacten maken, gaten door het beton boren e.d.
Ik kwam qua prijs en levertijd bij Projectieshop.nl . Het scherm was (is?) "op voorraad" en ik dacht dat ik deze wel binnen 3 dagen binnen zou hebben. Ik heb dus een maandag besteld. Tijdens het bestellen kreeg ik een IDEAL error op de webpagina. Ik heb toen met wat zoekwerk een telefoonnummer kunnen vinden op de website. Ik kreeg een dame aan de lijn en die zei dat ze de de telefoon doorgeschakeld had staan van de receptie en dat ze niet in het systeem kon kijken. Ze zou het doorgeven en we zouden worden teruggebeld.
Die dag erna niks gehoord, dus nogmaals zelf gebeld. Weer kregen we hetzelfde verhaal. De dag erop hebben ze weer niet gebeld. Weer zelf gebeld en weer hetzelfde verhaal. De IDEAL betaling is wel van mijn rekening afgeschreven en ik weet dus nieteens of de order is gelukt, laat staan of ik mijn bestelling op tijd binnen krijg.
Ik vind het belachelijk dat ik nieteens iemand aan de telefoon kan krijgen die mij een antwoord kan geven op mijn vragen. De beloftes van terugbellen komt het bedrijf ook niet na. Hoor ik vandaag niks, dan moet ik mijn bestelling maar annuleren en hopen dat ze met het terugstorten van mijn geld wel reageren.
*Update*
Zojuist weer gebeld. Weer een dame aan de telefoon gehad die me weer hetzelfde verhaal vertelde. Het bedrijf dat de telefoon opneemt is een bedrijf dat is ingehuurd om de telefoon op te nemen en staat totaal los van AV Presentations.
Het bedrijf dat de telefoon aanneemt heeft geen enkele manier om met AV Presentations/Projectieshop.nl in contact te treden. Het enige wat ze kunnen doen is een mailtje doorsturen. Ik heb gevraagd of ze erbij willen zetten dat ik binnen korte termijn aangifte ga doen bij de politie als ik niet te woord wordt gestaan door het bedrijf over mijn order. Ik heb wel meer dan tweehonderd euro via IDEAL overgemaakt en het zou gewoon zomaar kunnen dat het bedrijf failliet is. Er is in ieder geval niemand die contact opneemt of bereikbaar is.
Ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik hier van te voren geld naar heb overgemaakt.
Opeens out of the blue een mailtje gekregen:
Geachte heer XXX,
Bij deze bevestigen wij uw annulering en zullen het bedrag aan u crediteren.
Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
AV Presentations
Wanneer ze daadwerkelijk gecrediteerd hebben, zal ik het hier laten weten.
EDIT 2:
Nog steeds niks terugontvangen. Helaas hebben ze wettelijk 30 dagen de tijd om terug te storten. In ieder geval volgens hun eigen Algemene Voorwaarden. Ik heb ook een mailtje gestuurd om te vragen wanneer de terugbetaling wordt gedaan.Hierop wordt niet gereageerd.
EDIT 3:
Vandaag mijn geld teruggestort gekregen. Gelukkig kan ik dit hoofdstuk nu afsluiten.
Erg lage prijs, fijne website en waren de enige shop die volgens de website hem in 3 tot 5 dagen konden leveren, leek ideaal.
Helaas was er bij de leverancier wat problemen met de levering, 2 maanden moeten wachten. Heb uiteindelijk wel een luxere beamer gekregen wegens de lange wachttijd.
Ik kan begrijpen dat als de leverancier problemen heeft het wat langer kan duren, wat ik niet kan begrijpen is de slechte communicatie hierover (op de website stond 3 tot 5 werkdagen levertijd, na 2 weken toch even een mailtje gestuurd, zouden me de levertijd zsm laten weten, maand later weer een mail gestuurd en toen zou hij zsm binnen komen) => ik heb telkens iniatief moeten tonen om informatie te krijgen wat ik een redelijk slechte zaak vind.
Na 2 maanden kreeg ik een track en trace mailtje in mn inbox en een dag later kwam de beamer inclusief het scherm binnen.
Gewoon goed allemaal, niet veel op aantemerken.
nvt
Na bij een vriend een Optoma HD800XLV Full HD beamer gezien te hebben heb ik besloten om er ook 1 te gaan kopen. Projectieshop.nl viel meteen op door de lage prijs van deze beamer. Het scheelde ontzettend veel met concurrerende winkels. Ook de website bleek uit in eenvoud en overzichtelijkheid en hier hou ik wel van. Dus besloten de beamer te bestellen samen met een 92" automatisch projectiescherm. Ik kreeg keurig een bevestiging van de bestelling en kon met iDeal betalen. Ideaal!
Na de betaling gedaan te hebben kreeg ik een week later een mail van Projectieshop.nl dat de beamer verzonden was. Ik kreeg ook keurig een Track en trace nummer zodat ik de verzending kon volgen. Keurig.
KlantenserviceNa de beamer een week in huis te hebben gehad kwam ik tot de conclusie dat er een defect was. De beamer begon na een poosje enorm te brommen. Een film was niet meer fatsoenlijk te volgen. Dus contact opgenomen met Beamershop.nl. Ik kreeg Dhr. Heideman aan de lijn en die adviseerde me om de beamer op te sturen naar de geautoriseerde Optoma reparatiedealer. In eerste instantie was ik hier niet erg blij mee, maar omdat ik zeer tevreden was met de levering van de beamer heb ik toch maar een RMA nummer aangevraagd. Nadat ik de beamer opgestuurd had duurde het ongeveer 2 weken voordat ik de beamer terug had. Dit kwam omdat het kleurenwiel defect was en besteld moest worden. Na 2 weken had ik de beamer terug. Tot mijn verbazing bleek de brom er nog steeds in te zitten. Ik heb dus contact opgenomen met Dhr. Heideman en die gaf als oplossing om een nieuwe beamer op te sturen nadat ik de oude teruggestuurd had. Zo gezegd zo gedaan en een week later werd een gloednieuwe beamer afgeleverd. Alle verzendkosten voor het opsturen van de beamer zijn trouwens keurig vergoed.
Mijn conclusie is dus: uitstekende service, snelle handelingen. Zoals het moet! Complimenten aan Beamershop.nl
Website is redelijk overzichtelijk, verkoper biedt iDeal aan wat ik erg makkelijk vind. Verkoper belooft binnen twee uur op mail te reageren tijdens kantooruren, dit blijkt in de praktijk niet zo te zijn. Twee mails verzonden nooit antwoord op gekregen.
Verzending6 dagen tussen bestelling en aflevering, is redelijk. De verkoper biedt geen mogelijkheid aan om een ander afleveradres te gebruiken dan het factuuradres. Geen track&trace mogelijkheid.
KlantenserviceToen ik het product (een koffer voor mijn beamer) had bleek het net iets te klein te zijn, de accessoires passen er niet bij in en dit wil ik toch graag. Ik wilde de koffer omruilen voor een grotere maar die hadden ze niet in het assortiment. Daarom wilde ik gebruik maken van de afkoelingsperiode voor consumenten, dan kun je je geld terugkrijgen binnen 7 dagen na ontvangst. Van deze regeling kon ik niet gebruik maken omdat ik zogenaamd als bedrijf het had besteld en niet als consument. Dit was niet het geval, ik had alleen een bedrijfsnaam opgegeven omdat ik het op mijn werk afgeleverd wilde hebben en je geen ander afleveradres kunt opgeven. Na telefonisch contact werd mij duidelijk gemaakt dat ik maar in de opmerkingen had moeten vermelden dat ik het product ergens anders afgeleverd wilde hebben en dat ik geen gebruik kon maken van de afkoelingsregeling. Voor mij dus de eerste en de laatste keer dat ik hier iets bestel, liever iets meer betalen en dan wel een goede service!
Begin December 2005 heb ik een projectiescherm besteld bij deze winkel het geld had ik gewoon via een bank/giro overschrijving over gemaakt. Op de site (bij bedrijfsinfo) staat: "Tevens proberen wij zoveel mogelijk uit voorraad te leveren of de levertijd zo kort mogelijk te houden." Mijn ervaring is echter geweest dat er uiterst vaag wordt gedaan over de levertijd. Over mijn bestelling werd gezegd dat de levertijd waarchijnlijk 5 werkdagen zou zijn. Na 5 werkdagen werd gezegd dat het "volgende week" binnen zou komen. Toen het artikel na een week nog niet geleverd kon worden, heb ik de bestelling maar gecanceled. In die periode was het bedrijf telefonisch zeer slecht te bereiken (telefoon en email werden niet of sporadisch beantwoord). Er werd mij verteld dat mijn geld binnen 7 werkdagen terug gestort zou worden. Dit is ook gebeurd.