Univendi .com

Gebruikers over webshop Univendi .com

De winkel heeft duidelijk even een lastige maand gehad, later begreep ik dat er wat persoonlijke problemen aan ten grondslag lagen. Dat kan gebeuren bij een eenmanszaak, maar de communicatie hierover had beter gekund.

Telefonisch twee keer contact gehad, nadat de bestelling op zich liet wachten (mobiele nummer wordt direct opgenomen / mail contact lijkt een stuk moeizamer te gaan) en er is mij beloofd dat de zending deze week aan zou komen. Dit is vanochtend dan ook gebeurd.

Gezien de persoonlijke problemen, het feit dat er nu een tijdelijke orderstop is ingesteld (lijkt mij een goede beslissing) de uiteindelijke levering zoals telefonisch besproken en de goede recensies van de webshop tot nu toe, is mijn beoordeling toch redelijk positief.

Zending is prima verpakt. Levering is zoals gezegd erg laat geweest (status gaf aan 2-5 dagen), zijn er wegens omstandigheden meer geworden.

Nog geen echt gebruik gemaakt van after sales, echter het telefonische contact nadat de bestelling langer duurde liep prima. De belofte dat de zending uiterlijk 23 januari geleverd zou worden is waargemaakt.

Zondag 10 januari een disk besteld bij Univendi. Gelukkig gekozen voor ophalen en betalen bij levering. Vanaf gisteren probeer ik contact te krijgen met Univendi om de status van de bestelling na te vragen, maar ik krijg geen reactie. Alle artikelen zijn inmiddels van de Univendi site verwijderd, dus je kunt er ook geen bestellingen meer plaatsen.
Ik ga er inmiddels van uit dat de bestelling niet meer uitgeleverd gaat worden. Mocht ik nog een reactie krijgen, dan meld ik dat natuurlijk hier en stel de review bij.

Update 22-01: Mail gekregen dat familieomstandigheid de vertraging heeft veroorzaakt. Daarvoor heb ik begrip. Dat kan in een eenmans zaak gebeuren. Ik kan de schijf per ommegaande op afspraak ophalen.

Op 14 december jl. heb ik bij Univendi een tweetal artikelen besteld voor mijn ouders. Aangezien ik even moest wachten op hun geld heb ik 'pas' op 22 december het geld overgemaakt naar hun rekening.

Uiteraard de kerstdagen even afgewacht, ik verwacht niet dat er dan veel gebeurd in dat wereldje.

Op 7 januari ben ik echter maar eens gaan mailen waarop ik geen reactie kreeg. 11 januari nogmaals geprobeerd waarop ik op 12 januari een reactie kreeg. Geld was ontvangen, maar hun systeem had het niet verwerkt omdat het nie binnen 5 dagen betaald was. Wat voor onzin is dat?!? Anyway. Ze zouden de order uiterlijk de dag erna versturen.

Dus toen ik op de 18e nog niets had ontvangen toch maar weer gaan mailen. Geen reactie. Gisterenochtend de laatste mail de deur uit gestuurd met instructie te reageren op mijn verzoeken.

*UPDATE*

Vanavond gebeld. Schijnbaar waren er problemen in de familiaire sfeer. Alles is uitgesproken en er is al een halve oplossing gekomen, een deel van mijn bestelling wordt alvast uitgeleverd terwijl ik nog wacht op het andere deel. Jammer dat er geen kleine melding op de website was gemaakt van problemen, dat had deze hele situatie kunnen voorkomen, desondanks ziet het er dus beter uit. Ik hou jullie op de hoogte van de voortgang.

In mei 2009 heb ik bij Univendi een harde schijf gekocht (Hitachi Deskstar 1000GB, SATA II).
De website is niet flitsend maar wel effectief. De prijzen zijn goed. Dat is ook de reden dat ik mijn bestelling bij Univendi geplaatst heb. Het is jammer dat er geen mogelijkheid is om via IDeal te betalen. In geval van overschrijving zal het toch gauw weer een dag langer duren voor het product in huis is. In mijn situatie zal ik dan toch regelmatig kiezen voor shops met het motto "Voor .. uur besteld, morgen in huis"

Het product werd netjes binnen de afgesproken termijn geleverd. Je wordt duidelijk middels emails op de hoogte gehouden van waar je bestelling zich in het orderproces bevindt. Persoonlijk vond ik het wat patserige onderschift van de emails ('ir. Dennis de Swart (directeur Univendi)') enigszins irritant.

Na ca. een half jaar had ik echter geen toegang meer tot de schijf. Zowel het schrijven als lezen van data was niet meer mogelijk.
Op 8 januari heb ik een mailtje gestuurd naar Univendi waarin ik het euvel heb aangegeven. Tevens heb ik aangegeven niet meer over de originele verpakking, noch over de originele factuur te beschikken. Wel had ik nog een link naar de digitale factuur op het systeem van Univendi. Mijn vraag was wat de mogelijkheden waren met betrekking tot reparatie cq. vervanging van het product.
Op 13 januari had ik nog geen antwoord ontvangen. Opnieuw een mail gestuurd waarin ik tevens refereerde naar de goede recenties m.b.t. aftersales op Tweakers.net en mijn verbazing uitsprak over het feit dat er nu zo laks werd gereageerd. Prompt een reply gekregen met excuses voor de late respons (wegens uitzondelijke drukte) en de mededeling dat ik dezelfde dag nog uitsluitsel kon verwachten.
Op 18 januari echter nog steeds geen uitsluitsel. Om 09:15 opnieuw een mail gestuurd met een vraag naar de status.
Vandaag, 19 januari, om 14:00 nog steeds geen respons. Ik krijg inmiddels het bange vermoeden dat ik van Univendi geen antwoord meer krijg en op zoek moet naar een nieuwe schijf.

-- UPDATE --
Ik ben vanavond gebeld. Vanwege privé omstandigheden was de afhandeling niet gelopen zoals eigenlijk had gemoeten. Er is mij toegezegd dat het oorspronkelijke bedrag op mijn rekening zal worden teruggestort. Al met al lijkt het er op dat alles toch keurig wordt afgehandeld. Vandaar een herziening van de oorspronkelijke 'zeer slecht' beoordeling.

De website is simpel, en makkelijk te navigeren..scherpe prijzen..jammer dat je nog niet met IDEAL kan afrekenen,maar wat NIET is kan nog komen.....2 samsung spinpont F3 500 GB (HD502HJ) had ik bij Univerdi besteld,een voor mijn broer, en een voor mijzelf..Kom ik ruim 10 dagen later er achter ( via everest ) dat dit de F1 versie (HD502IJ) was,(zelf ook niet opgelet oetl..) ja scheelt maar een letter!! EN SNELHEID.. Ik balen...een mailtje gestuurt, waarop de volgende dag meteen response kwam...Kon hem gewoon omruilen voor een F3...
Ik heb in de loop der jaren al meerdere onderdelen bij deze zaak gekocht, en maak daar nog steeds gebruik van...

woon in de buurt ..heb ze opgehaald..

Twee dagen later kreeg ik een telefoontje met de boodschap dat ik de schijf kon omruilen..Fouten worden gemaakt..we zijn en blijven tenslotte mensen, zolang deze maar hersteld worden...en dat is bij deze dus gebeurd!! TOPSERVICE!!daar houden klanten van.....

De website van Univendi is wel overzichtelijk, een menu aan de linkerkant met onder iedere categorie een aantal sub-categorieën. Hierdoor heb je geen last van een enorm lang menu en het werkt enigszins fijn.
De website laad lekker snel doordat er niet echt veel poespas is, een logo bovenin, drie afbeeldingen onderin en de contact gegevens onderin en dan nog afbeeldingen bij de product pagina's en categorie pagina's.

De site van Univendi is voor mensen die weten wat ze willen en al informatie over het product hebben opgezocht (zoals ik), er staan bij de producten namelijk geen samenvatting of specificaties vermeld. Dit kan voor sommige potentiële klanten afschrikwekkend zijn, dus misschien dat Univendi hier in de toekomst toch een kleine samenvatting of specificaties van het product kan vermelden?

Het shoppen ging me goed af, was zo klaar met het afhandelen van alles, even het product in de winkelwagen plaatsen en een account aanmaken. De betaling gaat echter nog via een overboeking, dit duurt dus iets langer dan met iDeal.
Via de e-mail werd ik ook continu op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling, order is verwerkt, betaling is ontvangen, pakket wordt verstuurd (met track&trace code erbij). De laatste e-mail heb ik vannacht ontvangen met het bericht dat de bestelling verzonden werd, track&trace code erbij en vanmiddag werd het pakketje afgeleverd. Mooi binnen de 5 werkdagen die bij het product stonden.

Ben dus goed te spreken in het algemeen over Univendi.

Nou de verzending ben ik zeer goed over te spreken. Zoals ik al aangaf is het pakketje snel bij me aangekomen, bij het product stond 2-5 werkdagen levertijd, ik weet niet of dit na ontvangst van betaling is of niet. Vannacht een mail gekregen met de track&trace code en vanmiddag werd het afgeleverd.

Het pakketje:
Dit betrof een kartonnen doos met aan de binnenkant zo een soort van eierdoppen schuim en daarin de harde schijf met bubbeltjesplastic eromheen gewikkeld. De afmeting van de kartonnen doos waren perfect voor deze schijf, hierdoor was er ook geen beweging mogelijk en is de kans op een defect bij een stoot dus kleiner. Er was ook geen beschadiging aan het doosje te zien dus er is goed mee omgegaan.

Goede prijzen, leuke aanbiedingen. Contact met de winkel gaat wat moeizaam, de telefoon wordt beantwoord en er is de mogelijkheid om je bestelling te veranderen. Echter een mailtje ter bevestiging waar om gevraagd is wordt niet verzonden, evenmin een mailtje met geupdate bestelling + nog te voldoen bedrag en ook geen mailtje met tracktrace code. Op emails waar de zending blijft (ik zat er dringend op te wachten...) wordt niet gereageerd.

Als er contact nodig is, bellen!

De site vind ik persoonlijk nogal web 1.5-achtig, maar de indeling en het zoek-gemak is voldoende.

Eenvoudig bruin doosje met geprinte adres-sticker, voldoende bubblewrap en karton dat de onderdelen niet gaan schuiven. Helaas niets tussen de verschillende onderdelen, HDD en geheugenreepje lagen in anti-statisch folie op elkaar...

Contact via de telefoon gehad, dat ging goed, goed geholpen. Echter wel een langdradig persoon aan de lijn...

Bij Dennis een Samsung SH-S223B sata DVD RW recorder,
een Samsung spinpoint F2 32 MB Sata II HD154ui 5400 rpm en een Hitachi Deskstar 7K1000GB , Sata II besteld,
En geheel naar verwachting wederom op tijd geleverd!!

Toen hij nog in Enschede zat heb ik hem leren kennen als een betrouwbaar man, en dat is hij nu nog steeds

groetjes Arnold

Alles zeer secure ingepact, ook hier weer geen klachten

nog niet mee te maken gehad

Website is vrij simpel, maar duidelijk. Helaas niet de mogelijkheid om via Ideal te betalen. Het is alleen mogelijk om vooruit te betalen, waardoor de bestelling iets langer op zich laat wachten aangezien er met de hand gecontroleerd wordt of de betaling binnen gekomen is.

Dinsdag de bestelling geplaatst. Donderdag gebeld en direct iemand aan de lijn gehad om te vragen of de OCZ Vertex die ik besteld had vandaag verzonden zou worden. Dat zou inderdaad gebeuren. Vrijdag geen verzendbevestiging ontvangen dus 's middags er een telefoontje aan besteed. Was door drukte niet verzonden, maar het aflever adres kon zonder problemen gewijzigd worden naar ander adres (thuis ipv kantoor) zodat hij zaterdag zou kunnen arriveren. Ook was het mogelijk om de Vertex bij hun in Almere op te halen. Heb voor de laatste mogelijkheid gekozen. Kon de ssd na legetimatie te laten zien zo meekrijgen. Ook de verzendkosten zouden terug gestort worden. Top dus :-)

Na bestelling van een harde schijf (de prijs was erg netjes, ook de verzendkosten) drie mailtjes ontvangen met updates, prima (wel jammer dat twee van de mailtjes geen onderwerp hebben, en dat ik in het ene mailtje met U (hoofdletter ja) wordt aangesproken en in het andere amicaal met je. Wat beide geen probleem is, maar iets consequenter mag wel van iemand die met de titel ingenieur schermt)

Na betaling een vierde mailtje met een ontvangstbevestiging ontvangen, maar een mailtje om mij op de hoogte te stellen dat de order verzonden was ontbrak.

de HDD was prima verpakt, niets op aan te merken.

Al met al een goede ervaring.

Opzoek naar een 1TB Hitachi harddisk kwam ik via de pricewatch bij Univendi uit. Door de prijs en goede beoordeling in de shopsurvey heb ik besloten de schijf hier te bestellen.

Betaling via Ideal is niet mogelijk bij Univendi, dus bleef voor mij als enige optie vooruitbetalen over. Tijdens het bestel / leverproces werd ik netjes via email op de hoogte gehouden.

Verzending via TNT pakketpost, moet zeggen dat de harddisk erg goed verpakt was, ook de verzendkosten (5 euro) zijn natuurlijk prima in orde.

Kortom: prima ervaring :)

Website ziet er prima uit en het bestellen ging snel en eenvoudig. Na het bestellen keurig een mailtje en ook een mailtje toen de betaling binnen was.

Het afhandelen van de e-mail zou iets sneller kunnen maar meestal reageren ze 's avonds. Mijn barracuda schijf liet iets langer op zich wachten.

Pakket was goed verpakt en via TNT post. Track en trace nummer was meegeleverd. Schijf doet op dit moment prima zijn werk!

De website van Univendi doet wat ouderwets aan, is op zich niet erg ('het werkt'), maar als ze klanten willen trekken is een goede website een pré. Ik had ook wat probleempjes met de site (het leek niet goed te werken, ivm formulieren en dergelijke), dus daar zouden ze ook naar kunnen kijken.

De verplichting om te registreren op de site om een bestelling te plaatsen ben ik ook niet echt blij mee - ik vindt het persoonlijk fijner om zonder account een bestelling te kunnen plaatsen, en dit moet ook gewoon kunnen, vindt ik.

Het heeft 7 dagen geduurd voordat m'n bestelling (een Samsung F2 nogwat harde schijf) binnenkwam nadat de bestelling geplaatst en het geld overgemaakt was. Ben ik niet echt tevreden over (een tijd van 2-3 dagen vindt ik geschikter), maar er was dan ook geen geschatte levertijd aangegeven op T.net, én het was voor het weekend besteld - Maandag kreeg ik een bevestiging van de betaling, Woensdag was het pakket binnen.

De schijf zelf kwam zeer goed verpakt binnen, in een doos van 20 bij 20 bij 20, met boven en onder de schijf een flinke hoeveelheid bubbelplastiek, ongeveer een vierkante meter totaal. Het pakket werdt ook aangetekend verstuurd en door een aardige meneer van TPG naar de deur gebracht, dus dat zit wel goed.

Geen aftersales nodig op dit moment - de harde schijf lijkt goed te werken.

Bestelling: LC-Power LC6550 Super Silent Black 550W ATX 2.0

Website is dik in orde, je vindt er alles. Hij ziet er niet al te flitsend uit, maar alles werkt en dat is voor mij het voornaamste. Het assortiment is misschien niet zo groot als bij andere winkels, maar de prijzen zijn goed.

Vanaf het moment van bestellen heb ik duidelijke updates gekregen over het hele verloop van de bestelling, inclusief het moment dat Univendi het artikel zelf binnenkreeg.

Over de bereikbaarheid heb ik geen idee, de hele bestelling verliep nogal voorspoedig.

Univendi heeft de zending direct doorgezonden nadat zij deze binnen kregen. De doos van de voeding was verpakt in een stevige omdoos en was na een dag bij me. Een Track & Trace nummer heb ik niet ontvangen, da's dan wel jammer.

Website niet mooi, maar goed, dat hindert niet perse, jammer dat je niet met iDeal kan betalen, maar vooruitbetaling werkt prima.

Binnen 2 dagen afgeleverd (verzendtijd stond op 2-5 dagen), netjes, stevig ingepakt. Moest tekenen voor aflevering.

De website van Univendi is overzichtelijk. Helaas linken de links uit de pricewatch niet goed door naar de items in de webshop. Ik had ook problemen met de winkelwagen die opeens leeg was nadat ik even weg was en een uur later terugkwam). Een refresh zorgde ervoor dat ik alle items opnieuw toe moest gaan voegen.
Univendi is zeer snel met het reageren op e-mails en houd je goed op de hoogte van je bestelling dmv e-mails.
Verder is het jammer dat het niet mogelijk is om met ideal te betalen.

De bestelling was prima op tijd in huis. Er was geen T&T, maar dit is naar mijn mening ook niet nodig geweest omdat de producten een dag na verzending binnen waren. Er werd een AMD Phenom II X4 955 BE geleverd in plaats van een bestelde DVD brander.

Omdat ik een processor had ontvangen in plaats van een DVD brander heb ik een mailtje gestuurd. Binnen een half uur werd ik opgebeld of het goed was als Univendi de processor en de DVD brander 's avonds om zou komen wisselen! Univendi heeft voor mijn eerlijkheid/het ongemak (processor is €200,-, brander €20,-) de brander cadeau gedaan en mij dus het geld teruggestort.

Simpele webshop, no nonsense pagina.
Scherpe prijzen!
Snel, direct besteld en betaling vooruit uitgevoerd.
Status meldingen van bestelling worden snel en goed opgevolgd.

19-06-2009 Bestelling is bij Univendi.
Gezien ik afhalen op afspraak had gekozen tijdens bestelling heb ik een belletje gepleegd. Het was al in de middag en eigenaar Univendi gaf te kennen nog zelfs eventueel voor dezelfde avond een afspraak voor afhalen te kunnen maken. Afgesproken voor volgende dag. Prima service en geen enkel probleem.

Afhandeling is prima. Ik had nog RAM nodig en vroeg bij afhalen of dit toevallig op voorraad was, wat tevens ook het geval was. Ik dus nog blijer naar huis met mjn bestelling + de extra RAM die ik vergeten was te bestellen.

Een i920 D0, moederbord, geheugen en videokaart besteld.
Duidelijke site, goed e-mail verkeer.

Dinsdag waren mijn spullen bij hun binnen en er werd me gevraagd of ik het een probleem vond dat ze het langs kwamen brengen!

Het werd de volgende dag op een afgesproken tijd keurig gebracht.

De website is eenvoudig en daardoor overzichtelijk en makkelijk om te shoppen, zonder schreeuwende flash reclames. Uitstekend. Je wordt goed "up-to-date" gehouden over orderbevestiging, betaling en verzenden via de email. Scherpe prijzen, en lage verzendkosten.

Alleen jammer dat er niet met iDeal betaald kan worden.

De bestelling was 3xHD103SI en een 2,5" naar 3,5" bracket

De aangegeven levertijd was 2 tot 5 werkdagen, op dag 4 had ik de bestelling binnen. De bestelling was ruim verpakt in bubbeltjesfolie en is heelhuids overgekomen. Na het openen van de doos zag ik dat er een 3,5" naar 5,25" bracket bij zat, ipv een 2,5" naar 3,5" bracket. Kan gebeuren. Komt toch wel eens van pas.

Omdat er een verkeerde bracket was gestuurd had ik daarover een email gestuurd, dat ik de bracket wel opnieuw wilde bestellen, en of het dan in een envelop verstuurd kon worden. Al snel kreeg ik een reactie, dat ik de bracket mocht houden, en dat er op hun kosten de goede werd geleverd. Verwacht werd dat hij op woensdag bij mij zou aankomen, en dat is gebeurd.

Uitstekende service!

ik had al eerder een review geplaatst dus ga ik het nu kort houden.

website ziet er prima uit. Geen onnodige extra's. Ik had telefonisch contact opgenomen met Univendi en de eigenaar heeft zowel mijn vragen kunnen beantwoorden betreffende de technische kant als de vragen over de levertijd.

het pakket was prima ingepakt. De levertijd die ik vantevorden doorgekregen heb is niet gehaald, maar daarover heeft de eigenaar mij tijdig gebeld.

De termijn van 5 dagen werd overigens wel gehaald. Niets op aan te merken dus.

enigste minpuntje vond ik dat ik een keertje extra moest bellen voor de track and trace code, maar wat ik hierboven heb geschreven heeft het naar mijn mening ruim goedgemaakt.

het product werkte (en werkt) prima dus kan ik hier niets over vertellen. In het verleden heb ik wel iets RMA moeten sturen, maar dat werd netjes opgelost!

Scorekaart voor Univendi .com