Gebruikers over webshop redcoon.nl
Review toevoegenAlgemene indruk is wat er achter blijft als je echt met een bedrijf te maken hebt gehad. omdat voor het afhandelen ook weer betaling nodig was heb ik deze erbij getrokken.
Klantenservice<TL;DR>
122 dagen zonder product
78 dagen touwtrekken voor een oplossing
65 dagen tussen mijn voorstel dat Redcoon afwijst en Redcoons voorstel (een copy-paste van mijn eigen voorstel + €10) omdat het nu wel redelijk is.
* Redcoon aanvullende garantie is niet van toepassing omdat "Redcoon zegt dat het niet van toepassing is"
</TL;DR>
----------
18-08-2015 product opgestuurd voor reparatie.
27-09-2015 gevraagd wanneer ik mijn product terug zou krijgen omdat de reparatie 2 tot 3 weken zou duren en dat al voorbij was.
- 1e antwoord was een standaard antwoord dat de reparatie 'in behandeling was'
- 2e antwoord was dat het product niet tijdig gerepareerd kon worden en er geen zicht was op een reparatie termijn.
Redcoon gevraagd wat ze daar aan zouden gaan doen, Redcoon verzocht mij alle overige onderdelen retour te sturen dus ik dacht dat ze het zouden regelen; jammer maar helaas...
Krijg een mail dat ik een Redcoon tegoed had en via hun website kon uitzoeken? Als opmerking dat de extra afgesloten garantie (5 jarig redcoon garantieplan) zou vervallen omdat het product wordt omgeruild. Contact opgenomen en Redcoon kenbaar gemaakt dat het natuurlijk niet zo kan dat Redcoon kiest voor vervanging van een product omdat ze niet tijdig gerepareerd krijgen en dat ik dan de kosten van een garantieplan maar moet slikken: "dat moest
ik anders zien" en "zo werkt het nou eenmaal" waren de boodschap.
10-10-2015 Heb ik Redcoon een voorstel gedaan voor vervanging (zelfde product/model nieuwer bouwjaar, eerdere bouwjaren waren niet meer leverbaar) met gedeelde bijbetaling (50-50), maar Redcoon ging hier pertinent niet mee akkoord want ik vroeg om een 'upgrade'.
Redcoon gewezen op de voorwaarden van hun eigen garantieplan (vergelijkbaar of beter product, geen uitsluiting voor de door Redcoon aangevoerde redenen); maar volgens redcoon: is dat niet van toepassing omdat zij het zeggen, Het feit dat ik benadeeld werd door de omruiling op initiatief van Redcoon was ook geen factor, klantvriendelijkheid en service ook niet. Ik moest maar gewoon betalen OF een minder product accepteren met minder bijbetaling en naar de extra garantie kon ik sowieso fluiten.
Niet akkoord gegaan! Aangehouden (ondertussen maar wel een dossiertje gemaakt voor rechtsbijstand waar het gelukkig nooit naartoe heeft gehoeven)
14-12-2015 Redcoon doet mij een voorstel voor vervanging met gedeelde bijbetaling, volgens Redcoon een heel redelijk voorstel. Het voorstel kwam me enigzins bekend voor, omdat het namelijk het voorstel was dat ik zelf op 10-10-2015 aan redcoon gedaan had (nou ja 10 euro meer). Akkoord gegaan want ik was het nu wel beu.
18-12-2015 vervangende producten eindelijk binnen.
03-01-2015 bijbetaling overgemaakt, zaak gesloten. Shopreview geschreven.
----------
NB: Redcoon gebruikt een systeem waarbij elke communicatie vanuit redcoon in een nieuwe mail gezet wordt met kleine verschillen in de onderwerpregel van de mail. Het lijkt een bijna opzettelijke actie om enige autid trail/mailgeschiedenis kapot te maken en is zeer irritant als je in een geval als dit de zaken op een rijtje wil zetten omdat je allemaal losse mails bij elkaar moet sprokkelen.
Lage tot zeer lage stuntprijzen. Heb hier meerdere mooie aankopen gedaan in het verleden. Zeker een aanrader!
VerzendingVlotte levering.
Product op voorraad besteld en betaald. Volgende dag ontvang ik een orderannulering omdat het product nooit meer leverbaar is.
KlantenserviceBij de annulering wordt mij gevraagd of ik stoptegoed wil of dat ik het bedrag teruggestort wil hebben. Ik antwoord direct en vraag om een bevestiging en om de verwachte betaaldatum. Hierna ontvang ik geen bericht meer. Enkele dagen later heb ik contact opgenomen met de klantenservice en werd het bedrag na enkele werkdagen pas weer teruggestort.
Als je weet wat je zoekt (dus op tweakers heb gekeken) is het HEEL simpel om je bestelling af te ronden
VerzendingGoed ingepakt. geen schade. altijd netjes met genoeg bubbeltjes plastic of van die grote lucht packets.
KlantenserviceMaar 1 keer gebruik van gemaakt. was na 2 minuten ingelicht en weer verder. TOP.
ik heb een playstation 4 bundel besteld bij redcoon, Ik verwachte niet meteen een verzending in verband met de feestdagen. Na 11 dagen heb ik een email gestuurd, reactie kwam er niet. De volgende dag contact opgenomen met de live chat, ze hadden het bedrag niet ontvangen, echter was het wel van mijn rekening afgeschreven, afschrift opgestuurd, contact zou volgen. Wederom geen reactie van redcoon, dus maar weer chatten met de live chat. Er was blijkbaar iets fout gegaan( ja duidelijk) en de bundel zou meteen verstuurd worden. Dit bleek een dooie mus aangezien de bundel niet meer leverbaar is, Na een klachten brief, prijs ik mij gelukkig met een korting van 7.50!!! Man Man man wat ben ik tevreden over dit bedrijf, het contact is frustrerend en onduidelijk, je moet werkelijk zelf overal achter aan. Ik vind dit erg jammer en voornamelijk zonde van me tijd, ik zal niet snel meer een aankoop doen bij redcoon.
KlantenserviceTonen geen enkel initiatief, ik heb het idee dat het er een zooitje is. Aangezien ik verschillende dingen heb gehoord over wat er mis is gegaan met mijn order.
Beste Blondhottie,
We vinden het erg vervelend dat je onze service op deze manier hebt ervaren. Onze excuses hiervoor. Om onze service te kunnen verbeteren ontvang ik graag jouw redcoon bestelgegevens zodat ik jouw klacht kan onderzoeken. Deze kun je e-mailen naar reviews@redcoon.nl
Namens het redcoon Webcare-Team
Redcoon misleidend met hun advertentie betreffende aansluitkosten
Je denkt voor 20 Euro klaar te zijn ben je er 60 kwijt en een dag
slecht aangeven je denkt met de duurste optie meteen klaar te zijn maar nee
Natuurlijk klantenservice jullie hebben gelijk staat onderop geschreven,
Maar blijft onduidelijk ik ben klaar met jullie voor mij geen Redcoon Meer!
Let Op Let Op Let Op!!
Redcoon verkoopt mooie reclame plaatjes, maar is niet geheel duidelijk in hun verhaal betreffende het aansluiten van apparaten,
zie hier aanbieding:
Kies in het bestelproces voor onze aansluitservice:voor € 20,- geplaatst en aangesloten.
Helaas geld dit voor heel veel dingen NIET!!
Bv voor het neer zetten van een onderbouw vaatwasser. (staat allemaal onderop de advertentie)
technische misschien gelijk maar ik vindt het toch erg misleidend.
Chauffeur zij dat dit met regelmaat voorkomt!
Ben nu 40 euro kosten meer kwijt dus totaal 60 Euro voor het plaatsen en een dag kwijt....
Redcoon Thanks!!
Helaas zal ik nooit meer wat jullie kopen. Mvg Jeff
Tja Sorry Meneer helaas voor u had u beter moeten lezen,
gaan het intern opnemen..
Maar Mevrouw hoorde van de vervoerder dat een aantal keren per week voor komt.. en U gaat het intern opnemen,,, Ja Ja ( sprookjes)
Beste jeff kooistra,
Wat jammer dat je een negatieve ervaring met ons hebt gehad, bedankt voor jouw review hierover.
Uit je bericht begrijpen wij dat wat er precies onder de aansluitservice valt niet direct duidelijk was.
In de volgende link vind je meer informatie en voorwaarden over de levering van de grote artikelen;
Namens het redcoon Webcare-Team
Ik heb wel vaker wat besteld bij Redcoon, prima webshop. Nog geen problemen mee gehad!
VerzendingGourmetstel werd in de doos verzonden waar die in zat, geen verdere verpakking. Toch wel een verbeterpunt
Beste Jer0en-045,
Bedankt dat je via deze weg contact met ons opneemt, we stellen jou mening op prijs.
Het verschilt per product of hier nog een extra doos omheen zit. Deze beslissing wordt in ons magazijn genomen op het moment van verzending. Je melding hierover gaan wij intern verder bespreken om onze service te optimaliseren. Nogmaals bedankt hiervoor!
Wij verwachten dat je bestelling onbeschadigd bij je is aangekomen. Mocht dit helaas wel het geval zijn vernemen wij dit graag van je.
Wij wensen je veel gebruikersplezier van je aankoop!
Thalia Namens het redcoon Webcare-Team
EDIT
Na de negatieve berichten heeft redcoon op coulante wijze een tegemoetkoming aangeboden in de vorm van een tegoedbon. Ik ben tevreden over de wijze waarop men hierop gereageerd heeft.
De belofte op de website bij het product over levering de volgende dag indien voor 20u besteld (ik heb om 3u smiddags besteld) wordt niet nagekomen zonder enige uitleg of toelichting. Ook op email wordt niet gereageerd. Erg vervelend als je erop rekent, beloftes niet betrouwbaar blijken en men vervolgens niets van zich laat horen
KlantenserviceMen reageert met verzachtende toon en op gepaste wijze op de negatieve publiciteit. Ik ben er blij mee en zal zeker teruggaan naar deze winkel
Beste RHTizzy,
Allereerst onze welgemeende excuses. Bedankt voor jouw bericht!
De levertijd die je noemt is langer dan gebruikelijk. Graag ontvang ik jouw redcoon bestelgegevens zodat ik jouw klacht verder kan onderzoeken en oplossen. Deze kun je e-mailen naar reviews@redcoon.nl
Namens het redcoon Webcare-Team
Zeer goed toegankelijk en overzichtelijk, artikelen zeer makkelijk te selecteren en een zeer eenvoudige afhandeling
VerzendingAbsoluut op tijd conform de afspraak met dank aan PTT post
De beste prijs en de snelste levering! Meer heb ik niet nodig!
De website is trouwens ook erg overzichtelijk.
Het bestelde product werd de volgende dag al geleverd.
Betalen gaat snel en gemakkelijk op een veilige manier.
Via molly is betaald met de bankpas.
Alles is netjes geleverd binnen de opgegeven tijd en netjes weggezet waar gevraagd is. Bezorger was ook binnen het opgegeven tijdswindow.
KlantenserviceIn het verleden heb ik uitstekende ervaringen gehad met Redcoon. Geen gezeur geld terug en snel.
Product en prijs bekeken, bestelling geplaatst en een paar dagen later heb je het in huis.
De afhandeling was zoals mag worden verwacht van een webshop.
Er ging in de afhandeling wel een kleinigheid mis dat verder niet van belang was: ik had een kortingscode gebruikt bij de aanschaf en naderhand ontving ik een bericht waarin ik werd bedankt voor het aanschaffen van een tegoedbon (kortingscode). Daar heb ik RedCoon over geïnformeerd en het zou worden uitgezocht. Zoals gezegd, dat was verder niet van belang, de ingevoerde kortingscode werd goed verwerkt. RedCoon heeft dit goed afgehandeld.
Verzending / levering was zoals mag worden verwacht van een webshop. Levering was tijdig en het verpakken van het product was in orde.
Geen bijzonderheden.
Voorafgaand aan het bestellen van dit product had ik enkele keren contact met de klantenservice. Ik had vooraf enkele vragen, die werden zeer prompt beantwoord, waar ik zeer mee geholpen was.
Pluspunt! Hulde!
In dit geval bij redcoon uitgekomen vanwege de laagste prijs. 5 jaar eerder wel eens besteld maar qua communicatie zijn ze nog in die tijd blijven hangen. Niet meer van deze tijd.
VerzendingOp de bestelpagina stond dat als de TV voor 20:00 uur besteld zou zijn morgen geleverd zou worden. Dus vrijdagavond besteld en toen bleef het stil. Uiteindelijk maandagavond werd ik pas gebeld voor een leveringsafspraak met een koerier nadat ik eerst een onterecht PostNL track & trace nummer had gekregen. Pakketdienst zelf gevraagd of ze 30 minuten van te voren konden bellen, dit was geen probleem. Alleen stond hij zonder telefoontje toch ineens voor de deur.
Klantenservice2x via de chat contact gehad met een medewerker. Snel geholpen. Gaf wel foutieve informatie maar dat had ik gelukkig zelf door.
Beste kweenie,
Jammer om te vernemen dat de bezorging anders is gelopen dan verwacht.
Graag ontvang ik jouw redcoon bestelgegevens zodat ik jouw klacht kan onderzoeken. Deze kun je e-mailen naar reviews@redcoon.nl
Namens het redcoon Webcare-Team
Gewoon zoals je verwacht, winkelwagen, gegevens, afrekenen. Appeltje eitje. Geen foutmeldingen of vage tussenpagina's gezien.
VerzendingBestelling was precies op tijd in goede conditie. Ik had gebruik gemaakt van pakjegemak. Dat werkt uitstekend
Product besteld, zou binnen 4 dagen geleverd worden. Na diverse updates van Redcoon zou het product pas na meer dan 2 maanden geleverd worden. Bestelling geanulleerd via chat. Dat ging gelukkig wel vlot. Wel zonde van de tijd... Hopelijk wordt het bedrag zoals beloofd snel terug gestord.
VerzendingProduct nooit geleverd, vertraging bleef maar oplopen (tot meer dan 2 maanden!)
KlantenservicePrima en snel. Behalve mogelijkheid tot annuleren, geen enkele tegemoetkoming.
Beste KoRnman,
Jammer om te vernemen dat je bestelling op deze wijze is verlopen, bedankt dat je dit op deze manier aan ons kenbaar hebt gemaakt.
Het is inderdaad erg vervelend wanneer de levertijd van jouw bestelling wordt uitgesteld.
Wij geven indicatieve levertijden aan op onze website. Uiteraard proberen wij de levertijden zo realistisch mogelijk weer te geven om zo teleurstelling te voorkomen.
Wanneer een artikel niet op voorraad is, bestellen wij dit product bij de leverancier.
Er wordt dan een datum afgesproken waarop de nieuwe voorraad verwacht wordt, deze datum wordt ook aan jou als consument gecommuniceerd.
Het kan helaas voorkomen dat een leverancier deze datum niet kan waarmaken wegens diversen mogelijke redenen. Bijvoorbeeld wanneer de vraag groter is dan het aanbod.
Zodra deze informatie bij ons bekend is wordt je direct via e-mail hiervan op de hoogte gesteld met daarbij een nieuwe verwachte binnenkomst datum.
Uiteraard kunnen wij het ons voorstellen dat je niet altijd de mogelijkheid hebt of wilt wachten op de binnenkomst in ons magazijn.
Je altijd de mogelijkheid om je bestelling te annuleren zoals je in dit geval hebt gedaan.
De terugbetaling zal binnen enkele werkdagen na de annulering terug te vinden zijn op het door jouw opgegeven rekeningnummer.
Onze welgemeende excuses voor het ongemak.
Namens het redcoon Webcare-Team
The service from Redcoon was very exemplary. Everything arrived in good condition and ontime. Thanks Redcoon!
Sincerely your satisfied customer,
Matthew Grimaldi
The product was packed well and arrived safely and on-time.
KlantenserviceThe client serve was excellent. Good job Redcoon!
Op dinsdagavond bestelling gedaan van de Dell ultrasharp 34" monitor en netjes betaald via ideal. Monitor was op voorraad en stond bij 48 uur levering.
Woensdagochtend even gebeld aangezien ik geen bevestigings email had gezien (deze bleek in de reclame folder bij google te zijn beland, dus beetje mijn fout). Ik kreeg echter wel te horen dat mijn bestelling het magazijn die woensdag nog zou verlaten dus ik hoop dan op donderdag de monitor te ontvangen. Op donderdag echter nog geen track en trace dus via de live chat contact opgezocht, deze dame wist me te vermelden dat de monitor op donderdag het magazijn zou verlaten, dit hoorde ik de dag daarvoor ook echter werd daar niet echt op gereageerd ..... als ik vrijdag nog geen track n trace zou hebben gekregen via de email moest ik maar even contact opzoeken.
Vandaag vrijdag tot 09:30 gewacht echter nog geen email, wederom zelf contact gezocht en kreeg te horen dat men het product had getest en het defect was (waarom test je een product vraag ik me dan af, je gaat mij niet wijsmaken dat alle producten even aangesloten worden bij het verlaten van het magazijn), daarnaast was het ook nog het laatste exemplaar dus kan niet geleverd worden.
Ik vind het erg bijzonder dat er meer dan 2 dagen over gedaan word om erachter te komen dat het product kapot in je magazijn is opgeslagen want iets anders kan ik er niet van maken en dat ikzelf steeds achter de status moet vragen. Kortom, teleurstellend Redcoon.
Moest zelf contact opnemen, als je vaak besteld weet je dat alles redelijk geautomatiseerd gaat en dit overbodig zou moeten zijn.
Beste Nimrah,
Hartelijk dank voor jouw review. Jouw mening over en ervaringen met redcoon zijn erg belangrijk voor ons!
Graag ontvang ik jouw redcoon bestelgegevens zodat ik jouw klacht kan onderzoeken en oplossen. Deze kun je e-mailen naar reviews@redcoon.nl
Namens het redcoon Webcare-Team
Ruime keuze. Vaak erg voordelige aanbiedingen. En vooral belangrijk, goede garantieservice. Mijn na 14 maanden defecte HP laptop (slechts 1 jaar fabrieksgarantie van HP) niet alleen binnen de 2 jaar wettelijke garantie gratis gerepareerd, maar ook gratis verzending.
Netjes een RMA-nummer / label ontvangen voor gratis verzending.
Altijd vlotte levering in deugdelijke verpakking.