BestelICT

Gebruikers over webshop BestelICT

Website ziet er goed uit, productinformatie wordt zeer helder weergeven. Voorraadindicatie is ook redelijk scherp, en er wordt duidelijk vermeldt dat dit de voorraad bij de leverancier betreft, en niet de directe voorraad.

Bestelling vrijdagnacht (zaterdag dus), gedaan, maandag gebeld wanneer ik kon afhalen, werd er verteld dat de bestelling in de middag naar de leverancier gaat en de volgende dag zou geleverd worden bij de winkel.

Volgende dag weer gebeld in de ochtend, werd er aangegeven dat de bestelling in de middag zou arriveren.

14.00 uur, smsje, én email gekregen, dat de bestelling klaar stond om op te halen. Vooral het SMSje vond ik super.

Al met al, binnen 1 werkdag opgehaald, wat mij zeer tevreden maakt.

Fijn dat ze in Nootdorp zitten, ook voor ons Rotterdammers goed te bereiken. Afhalen verliep vlot, en er was voldoende parkeergelegenheid.

Snelle zoekfunctie. Ruim voldoende informatie, ook om te checken of je de goede variant hebt.
Alle stappen van het bestelproces worden bevestigd per mail, met links voor de status. Zeer fijn om voortgang te volgen.

Ik haal altijd op, aangezien de winkel bij mij in het dorp ligt. Makkelijk parkeren. Geen wachtrijen, dus altijd direct geholpen (>10x reeds afgehaald).

Ik heb een numpad besteld van logitech. snel een bevestiging gekregen. ik had afhalen geselecteerd en wilde 'm direct afhalen maar t bleek dat de voorraadstatus op internet de voorraad was van hun leverancier, en dat ze bij hun leverancier eerst bestellen (dus geen magazijn) dat vond ik wel jammer.. maar voorderest ging alles goed, bij elke stap werd er een mail gestuurd (bevestiging > betaling > afhaalbericht) dus was wel goed om te weten wat de status was.

dus bij ophalen, wachten totdat er een mailtje is met "afhaalbericht".

ik woon vlakbij het afhaalcentrum van bestelict. het was makkelijk bereikbaar op de fiets. voor andere info zie algemeen.

geen problemen, apparaten die ik heb besteld werken naar behoren.

11 aug 2008

Bestelling via internet. Overzichtelijke website. Betaling via iDeal gedaan, en volgens de site was er één exemplaar op voorraad...

Veel mailtjes (eerst reservering, dan betalingsbevestiging, dan verzendbevestiging).

12 aug 2008

Een meneer van de TNT op de stoep, met een grote bruine envelop. En voila, het product in originele verpakking, met een extra envelop er omheen. Beetje slappe verpakking, maar afdoende.

Geen problemen, apparaat werkt naar behoren. Wel vreemd dat de status in de orderdetails op "Afgehaald" staat, terwijl het toch echt is bezorgd....

De website oogt op het eerste gezicht overzichtelijk en de productbeschrijvingen zijn duidelijk. Veel producten staan echter vaker vermeld op de website met sterk varierende prijzen en levertijden. Dit is erg verwarrend.

Na bestellen krijg je snel een geautomatiseerde bevestigingsmail en kun je online de status bijhouden.... helaas! De status-informatie lijkt niet actueel te zijn en ook verwachte levertijd wordt niet geupdate.

Bestelling uiteindelijk geannuleerd.

Zeer slechte aftersales! Het bestelde product (packard bell navigatiesysteem) was niet op voorraad en zou een iets langere levertijd hebben. Dit werd ook aangegeven via de online statusinfo en vond ik geen probleem.

Toen er 2 weken na leverdatum nog niets was verstuurd, en ook de verwachte leverdatum op de online statusinfo nog een oude datum aangaf, heb ik geprobeerd te emailen. De eerste twee mails werden volledig genegeerd en op de derde email ontving ik een standaard antwoord van shops.nl (het moederbedrijf?).

Aangezien de leverdatum ruim een maand (!) werd verschoven heb ik de bestelling geannuleerd. De emails met info over hoe te annuleren volgden snel, maar het geld dat binnen 10 werkdagen zou worden teruggestort heb ik nog niet ontvangen.

Vorige week bedrijfsmatig 4 reepjes extra geheugen besteld. Van te voren opgebelt om te vragen hoe lang dit zou duren aangezien er echt haast bij zat. Verteld werd dat de volgende dag gelevert zou worden of anders maximaal 2 dagen later. Het werden er dus uiteindelijk 3 wat voor ons al erg vervelend was. Bovendien dus ook een niet nagekomen afspraak.

Toen bleek dat ik het verkeerde geheugen had besteld. niet slim natuurlijk maar ik wou het graag ruilen voor geheugen dat ruim 2 keer zo duur was. Dit was onmogelijk vertelde ze mij omdat het een zakelijke bestelling was en dus alleen geretourneert kon worden met 20,- euro administratie kosten en 15% van het aankoop bedrag dat van de prijs afging.

Is dit nou service.....? Ik geef mijn geld volgende keer liever ergens anders uit...!

Een "Garmin Forerunner 305" proberen te bestellen, voor een leuke prijs. Ik zag de slechte beoordelingen al, maar wilde het toch proberen, vanwege de prijs...

Er waren er nog 14 op voorraad, maar belde nog even voor de zekerheid. Alles was in orde en er waren er zat op voorraad dus uitleveren kon per direct.

Toen de status van mijn bestelling een dag later op "bestellen" kwam te staan, heb ik gelijk gebeld. De dame vertelde mij dat zij het bij het magazijn (shops.nl) bestellen, maar daar hadden ze er nog genoeg dus allemaal geen probleem.

3 dagen na de verwachte (en vrijblijvende) leverdatum, krijg ik een mail dat ze helaas niets meer op voorraad hebben! Mailwisselingen leveren niets op!

Op de website staan een hoop producten dubbel. Het is niet direct duidelijk welk product nu gekozen moet worden, omdat de verschillende vermeldingen andere prijzen en voorraden vermelden.

Zoals hier al vaker gezegd geeft BestelICT erg slechte informatie wat betreft levertijd. Zo heb ik er een laptop besteld voor mijn vader. Op de website was te zien dat de laptop op voorraad was, dus ik dacht "Dat is mooi, dan heb ik 'm lekker snel ik huis!". Ik woon vlakbij Putten, dus kon de laptop zo ophalen. (afhaalpunt Putten bestond toen nog) Echter na bestellen bleek de laptop niet op voorraad te zijn en was de verwachte levertijd 2 weken. Na 2 weken heb ik contact opgenomen met BestelICT en toen bleek de levertijd met 2 weken verlengd te zijn. Beduldig als ik ben heb ik nog 2 weken gewacht. Wederom contact gehad met de klantenservice van BestelICT, die mij vertelde dat de verwachte levertijd vanaf dat moment nog een maand was! Dat ging mij te ver en ik heb de bestelling geannuleerd. Na ongeveer een week was mijn bestelling gecrediteerd en heb ik de laptop ergens anders besteld.

De informatievoorziening bij BestelICT vind ik erg slecht. Wanneer ik een e-mail stuur met een vraag krijg ik een geautomatiseerd bericht terug, terwijl ik meer vroeg dan enkel de verwachte levertijd.

Na de bestelling kreeg ik een vriendelijke mail of ik wilde afbestellen omdat de bestelde laptop niet direct leverbaar was. De leverdatum was nu 11 maart. Ik gaf aan dat ik best een weekje wilde wachten. Elke keer als ik op de site ging kijken was de leverdatum echter weer met een paar dagen opgeschoven. De beantwoording van vragen bleef vriendelijk, maar het werd steeds stiller en de datum bleef opschuiven. Tien april was ik het zat en vroeg de order te cancellen. Hierop kreeg ik snel reactie dat mijn order was geannuleerd. Toen ik hetzelfde product ergens anders bestelde, leek de theorie van een andere shopreview bevestigd te worden; het product was in prijs gestegen. Het lijkt er op dat BestelICT gewoon niet voor die prijs wilde leveren. Het is nu twee weken later en ze hebben nog niet mijn geld teruggestort. Kortom: niet bestellen bij BestelICT.

Niets ontvangen dus.

Nog steeds geen geld terug ontvangen

Ik heb hier een aantal weken geleden een bestelling gedaan (een laptop). Dat ging allemaal prima, de bestelling was ook aanwezig (ik koos voor de optie afhalen).

Gister wilde de laptop niet meer starten, dus heb vandaag even gebeld en ik moet zeggen dat ik heel vriendelijk werd geholpen. Ik kreeg de keus tussen direct naar de fabrikant sturen of naar bestelict.nl.

Ik ben dus eigenlijk tot nu toe erg tevreden over deze shop.

Ik ben zeer tevreden over communicatie! Ik krijg een duidelijk statusoverzicht en ik weet welke van mijn produkten op voorraad aanwezig waren.

Toen bleek dat een aantal produkten een langere levertermijn hadden, kreeg ik een mail met de vraag of ik eventueel mijn bestelling wilde annuleren. Ik mailde terug dat ik op alles wilde wachten mite de reeds aanwezige produkten al opgestuurd zouden worden. Dit werd meteen verwerkt en een dag later kreeg ik mijn bestelling thuis. Netjes!

Verder ben ik netjes op de hoogte gehouden van de status van de rest van de bestelling. Ik zal hier zeker vaker bestellen.

Zie algemeen

Goed en overzichtelijk op de hoogte gehouden over de nabestelling.

Mijn oordeel betreft alleen de informatie die ik kreeg over mijn bestelling. Die is meer dan in orde. Elke stap wordt duidelijk en helder gecommuniceerd, en toen mijn bestelling binnen was kreeg ik een sms. Nadat de bestelling was afgehaald kreeg ik ook daar een keurige melding van, met pdf document voor de eigen administratie. Over de support kan weinig zeggen, product was verder in orde.

Als je hier een bestelling plaatst (en betaalt!), dan is het lang niet zeker dat je ook geleverd krijgt.
Als nl. blijkt dat de prijzen van hun tussenleverancier in de tussentijd omhoog zijn gegaan, dan weigert BestelICT tegen de afgesproken prijs te leveren. Ondanks dat je al betaald hebt en ondanks dat je een orderbevestiging hebt gekregen.
Je krijgt een excuus dat in een site met zoveel artikelen fouten kunnen staan. Lijkt mij een bedrijfsrisico als je als winkel dat zelf dan niet goed controleert, voor je een order accepteert!
En als je een klacht indient, is binnen een dag opeens je online klantaccount en bestelling verdwenen!
Aan het principe 'koop is koop' heeft men blijkbaar geen boodschap, en mailtjes aan de directie worden niet beantwoordt. Kortom, nooit meer.
En als ik zo hieronder lees, ben ik niet de enige met deze ervaring.

De shop had een scherpe aanbieding voor de Samsung SyncMaster 206BW - . Vooraf even op de pricewatch gekeken en de monitor was concurrerend geprijsd en ik kom hem afhalen want ze zitten in Nootdorp dus geen verzendkosten !

Nadat ik de bestelling had geplaatst op (donderdag)volgde er een mailtje dat de bestelling gereserveerd was. Op maandag weer een mailtje dat de monitor gearriveerd was en afgehaald kon worden.

Duidelijke mailtjes en alles goed terug te vinden op de website. Je kan een account aanmaken waarop alles is te volgen en je de mails kan teruglezen. Goed geregeld !

Ik heb de monitor opgehaald in Nootdorp dus geen oordeel over de verzending. Maar het pand was goed te vinden. De monitor werd snel uit te magazijn gehaald en ik was weer snel op pad na het afrekenen.

Website is duidelijk genoeg. Enig minpunt: de site is soms traag. Het shoppen is makkelijk. De bestelling wordt per email bevestigd, waarbij statusupdates ook per mail worden verstuurd. Afhaalberichten worden ook per sms verstuurd.

Het product, een harddisk van Seagate, was prima verpakt. Snelheid van afleveren is prima, in 4 kalenderdagen tijd.

Via Tweakers bij deze site terecht gekomen. De site is overzichtelijk, prijzen zijn redelijk en ik woon vlak bij het afhaalpunt. Dus het artikel besteld wat ik graag wil hebben, namelijk een WD My Book World Edition - NAS - 500 GB Harddisk om aan te sluiten op mijn netwerk. Volgens de site voldoende op voorraad.

De volgende dag om 18.00 uur krijg ik een mail dat de verwachte leverdatum voor het artikel al op 12-07-2007 aanstaande is. Was ik dan abuis, had ik niet goed op de site gekeken. Nee hoor, ook nu staat het artikel op de site nog als:"Uit Voorraad Leverbaar".

Deze gang van zaken is voor mij reden de order te annuleren. Dan rijd ik morgen wel ff naar de computerwinkel om elders zo'n harddisk te kopen en dat ik dan iets meer kwijt ben dan nu neem ik op de koop toe.

De website vind ik goed, alles wat er op moet staan, staat er overzichtelijk op.
De voorraad-indicatie klopt voor geen meter, ik heb hier een LCD-tv besteld waarvan er 4 op voorraad zouden zijn.
In mijn order-bevestiging staat dat het 2 weken gaat duren voordat mijn LCD bij hen is en dat de aangeduide voorraad van hun leverancier is. Daaronder staat aangegeven dat een product dat bij de leverancier op voorrraad is er gemiddeld 1 werkdag over doet om in hun magazijn aan te komen. Toen had ik daar nog niet zo'n probleem mee, als hij er dan ook over 2 weken zou zijn.
Inmiddels ben ik 4 weken verder en na verschillende mailtjes wordt de vraag naar de oorzaak van de vertraging nog steeds niet beantwoord. In mijn laatste mailtje heb ik aangegeven dat ik ze een week geef om de tv bij mij voor de deur te brengen, hierop kreeg ik een standaard levertijd-indicatie mailtje terug die ik al 3 keer heb ontvangen met verschillende data.

Deze shop heeft een overzichtelijke site waarmee alles gemakkelijk te vinden is. De product informatie is in orde en je kan dus genoeg info vinden over wat je koopt. We staat er een voorraad bij, maar dat is die van de leverancier. Gelukkig had ik dit al op internet gelezen en had daarom even gebeld hoe lang het normaal duurde. Binnen 3 werkdagen moest ik het in huis hebben, en daar had ze gelijk in. Je moet dan wel voor 15.00 uur bestellen, maar ik had al om 10 uur besteld dus dat zat goed.

De doos van de TV is gewoon opgestuurd met TPG. Track en Trace nummer gekregen zodat ik alles kon volgen, dus verder prima. De doos van niet extra beschermd ofzo, maar dat is ook niet nodig vind ik.

Op de 2e besteld, en op de 3e verzonden naar mij toe. Op de 4e binnen gekregen en alles zag er netjes uit zoals je mag verwachten.

Ik ben op deze site gekomen via kieskeurig toen ik op zoek was naar een zonnehemel van philips.

De website is duidelijk en de productvoorraad wordt netjes aangegeven.

Je kan vooruit betalen dan wordt het pakketje bezorgd maar je kan het ook afhalen in het magazijn. Ik heb voor het laatste gekozen.

Zondag het product besteld en dinsdagochtend kreeg ik een berichtje dat ik het kon afhalen. Dit lijkt overtoom wel!

Een hele nette afhandeling van zaken doen. Bij het afhalen heeft de medewerker van Bestel ICT het grote pakket met steekwagen naar onze auto gebracht. Goede service!

Dus mij hebben ze als klant.

Ik heb het pakketje afgehaald dus hierbij geen oordeel

Nog geen ervaring mee.

Er is geen touw vast te knopen aan de beloofde levertijden. Ik heb nu 3x een bestelling gedaan en heb nooit wat bij ze mogen afhalen... Je hoort er simpelweg niets meer van en de bestellingen hebben alle de status "onderweg".

In januari heb ik een Norton 2007 3usr Retail en een Upgrade besteld. De retail was na 5 dagen bij hun binnen, terwijl de upgrade nu nog steeds onderweg is. Dat is dus niet echt "doorgaans binnen 1 werkdag".

Nu heb ik afgelopen woensdag (11-4) wederom 2 400Gb harddisks en een PCI-e videokaart besteld. Op de site stonden de producten op voorraad en de realtime-check gaf ook 50+ op voorraad. Ik dacht dus "mooi, die kan ik vrijdag ophalen (2 dagen)". MOOI NIET. Vrijdagmiddag maar eens gebeld of het al binnen was. "Nee, de producten zijn onderweg". Nogmaals een realtime-check uitgevoerd. Alles op voorraad. De medewerker controleerde bij de leverancier wanneer de producten zouden komen. "Maandag worden ze afgeleverd". Vandaag dus maar weer eens gebeld. "Nee, nog niet binnen." "De vrachtwagen komt meestal na 5 uur, en dan zijn we dicht. Morgen kunt u ze waarschijnlijk ophalen"

Wat heeft die realtime-check nou nog voor zin, als de producten toch niet binnen 7 dagen geleverd kunnen worden?

Als je echt haast hebt moet je hier niet kopen. De levertijden kloppen niet, je krijgt geen updates via email of SMS en je moet zelf maar uitzoeken wanneer de boel geleverd word.

Misschien kunnen ze die dure auto (Maserati ofzo) van de baas eens gebruiken om de pakketjes af te halen dan krijgen ze tenminste tevreden klanten en gaat het misschien wel snel.
Ik klaag niet snel maar 3x dezelfde situatie geeft toch wel iets aan.

afhaal

Scorekaart voor BestelICT