Gebruikers over webshop Picco Computers
Review toevoegenEind december aantal kabeltjes bij Picco besteld, want lekker goedkoop. Direct betaald conform aanwijzingen. Sommige artikelen hadden wat langere levertijd, dus niet verrast dat het even duurde.
Maar na 4 weken nog geen pakje en bestelling stond nog steeds op "wacht op betaling". Mail gestuurd met verzoek te leveren of als dat niet meer kan geld terug, binnen uur (11 uur 's avonds, dat wel) antwoord, sorry en we stortenn geld terug. Antwoord: ik heb toch liever dat je levert, niet voor niets besteld. Maar: geld al overgemaakt en staat al op mijn rekening. Daarom geen 1 ster, maar 2..
Vreemde manier van handelen, ik bestel in vervolg liever iets duurder...
Zie bij algemeen, erg snel terugbetaald (maar ik heb het liever geleverd...)
Voeding nodig voor een zuinig mini-itx systeempje. Picco computers had een ruim aanbod, wel even moeten zoeken naar de exacte specificaties van het product. Linkje naar een datasheet zou wenselijk zijn.
Besteld en betaald op 17 december. Vervolgens heb ik helemaal niks meer gehoord. Er wordt niet gereageerd op e-mails. Heb net een mail gestuurd dat ik binnen 48 uur mijn geld terug wil, anders ik aangifte ga doen en het geld ga ophalen + brandstof kosten.
KlantenserviceGeen reactie ontvangen van de klantenservice. Blijkbaar is het duidelijk dat ze geen service hebben.
Probeer dagelijks nog te bellen op de twee verschillende nummers die te vinden zijn op internet. Maar er neemt ook niemand op.
Update 28-12-2015: Zojuist werd de telefoon opgenomen door een vriendelijke mevrouw en ze heeft alles gecontroleerd. Het zou vandaag bij hun binnen komen omdat het ook een bestelling betreft die van 2 verschillende leveranciers vandaan moet komen en ivm de feestdagen etc.etc. is het nog niet binnen. Ik heb de bestelling geannuleerd en ze gaan de betaling terug draaien. Als ik het geld ook echt daadwerkelijk terug heb komt er wel weer een ster bij. En dit na 11 ! dagen.
Na aanvangs slechte ervaring (zie eerdere review), artikel toch retour gestuurd.
Technische medewerker heeft er veel moeite voorgedaan om een passende oplossing te vinden.
Zoals al eerder geschreven verpakt in pakpapier. voor artikelen in een minder stevige verpakking niet geschikt als verzendmethode.
KlantenserviceUiteindelijk heeft de technische medewerker veel moeite gedaan waarom het artikel niet werkt. Specs fabrikant waren niet duidelijk. Artikel is persoonlijk nogmaals bij mij afgeleverd en werkt op het eerste gezicht (moet nog verder geïnstalleerd worden om het volledig te testen.
tot dat je betaald hebt prima meet te praten. zoeken alles voor je uit .... tot dat je betaald hebt ...
VerzendingArikelen verpakt in pakpapier waardoor de door is ingedeukt en het artikel is beschadigd.
KlantenserviceAls je wilt retourneren wordt er moeilijk gedaan omdat het allemaal bestel artikelen zijn. er gelden dan andere regels. Als je ze dan belt, beginnen te tegen je te schreeuwen en gooien ze de horen er op.
Bestelling via website ging prima, later zelfs nog (kosteloos) een kabeltje kunnen toevoegen. Werd snel op email gereageerd.
VerzendingGeleverd volgens afspraak
KlantenserviceNa defecte voeding helaas nog steeds geen oplossing, ondanks meerdere emails.
De shop van Picco is goed ingedeeld en handig in gebruik. Bij vrijwel alle producten staat uitgebreide informatie. Mocht informatie ontbreken staat er vaak een productnummer waar je zelf mee aan de slag kunt op google. Op die manier heb ik alle informatie gevonden die ik nodig had. Dus informatie van Picco en zelf nog wat details nagezocht.
Het contact via de mail verloopt snel. Er zouden wel wat meer bevestingen teruggestuurd mogen worden. Bijvoorbeeld bij een orderwijziging. Nu maakt het mij niet zoveel uit omdat ik weet dat het goed gaat, maar het kan overzichtelijker gemaakt worden. Het is goed voor te stellen dat sommige klanten zich in het ongewisse gelaten voelen.
De prijzen bij Picco zijn uitstekend voor de producten die ik zocht, dikke pluim daarvoor. Het puntje van de prijzen is natuurlijk altijd goed. Als ik het duur vond zou ik er in eerste instantie niet bestellen en zou er ook geen shopreview verschijnen door mij gemaakt.
Er zijn nog wat verbeterpuntjes voor deze shop, dus van mij krijgen ze een 'goed'. Prima winkel, maar er is ruimte voor verbetering. Als dat zover is geef ik ze graag een 'zeer goed'.
Pakket bestond uit 2 moederborddozen (ITX formaat) en een zelfde formaat doos met daarin een aantal kabeltjes. Dit was in papier gevouwen. Ik vind dit prima maar wellicht dat sommigen een doos een betere manier vinden.
Het voordeel van in papier (stevig, dik papier) verpakken is dat het een stuk makkelijker opruimt dan een doos.
De doos bevat een Track&trace nummer. Ik hecht zelf niet zoveel waarde aan dat systeem, maar voor degene die dat wel doen is het een leuke bijkomstigheid.
De communicatie naar de koper toe is ontoereikend. Er wordt wel een orderbevestiging gestuurd, maar daar blijft het bij.
Geen bevestiging dat de voorafbetaling ontvangen is. Geen stand van zaken over de verwerking van de bestelling, volledige radiostilte.
De koper wordt in het ongewisse gelaten, hetgeen bijzonder vervelend is als de bestelling op zich laat wachten.
Het verzenden op zich is in orde. Netjes verpakt, T&T-nummer wordt meegeleverd, enz.
Daar staat tegenover dat het pakket onvolledig was (er ontbrak een RAM-latje).
Ik heb uiteraard contact opgenomen over het ontbrekende RAM-latje. Daar kreeg ik onmiddelijk een vriendelijke reactie op: het zou snel nagestuurd worden.
Een week later nog niets ontvangen, en opnieuw een mailtje gestuurd. Opnieuw een vriendelijke reactie: het was niet voorradig, maar komt binnen enkele dagen binnen en wordt dan opgestuurd.
Nog een week later opnieuw een mailtje, omdat er nog niets geleverd is. Geen reactie meer...
[Aanvulling]
Een weekje na het publiceren van bovengaand commentaar is het ontbrekende RAM-latje alsnog gearriveerd.
Daardoor heb ik mijn oordeel enigzins bijgesteld.
Ik bestelde o.a. 4 picoPSU/adapter kits en merkte pas later dat ik hier nog Molex/P4 adapter kabeltjes bij nodig had.
Omdat je de bestelling niet achteraf kan aanpassen heb ik een tweede bestelling geplaatst en probeerde ik te bellen met de vraag of de orders samengevoegd konden worden. Helaas werd ondanks vele pogingen op twee verschillende telefoon nummers niet opgenomen.
Mijn email hierover werd na ruim een dag wel beantwoord en de orders werden samengevoegd.
Na ontvangst bleek dat ik niet kreeg wat ik verwachtte.
Ik bestelde 4st van deze picoPSU kit:
Ik nam aan dat het om deze set ging van de fabrikant mini-box::
Het plaatje is hetzelfde en hier zit een "High efficiency, level V" voeding bij waarvan men heeft getest dat deze degelijk en betrouwbaar is. Juist om die reden heb ik de set besteld.
Helaas bleek dat Picco zelf maar een setje had gemaakt van de PicoPSU en een hele goedkope chinese voeding met een duits label op de doos. Van de 4 voedingen zijn er nu al 3 vervangen omdat ze een luid piepende of brommende herrie maakten.
Ik voel me behoorlijk genaaid door deze streek. Gezien de aftersales reputatie heb ik het niet aangedurfd de voedingen terug te sturen. Ik had net deze ene keer verzuimd de reputatie te controleren voordat ik ergens een bestelling plaatste, dus ik zie het maar als een wijze les..
Alle doosjes zaten omwikkeld met noppenfolie en tape in bruin papier. Het was net een grote bal.
Bij aflevering was het papier gescheurd en de helft hing er los bij. Het pakket had sleepsporen en krassen alsof het op de snelweg van de vrachtwagen was gerold. Gelukkig was de inhoud nog intact.
Hier meerdere malen GPS ontvangers besteld. In principe niks geks mee meegemaakt.
Specificaties op de site waren van de GPS ontvanger ook foutief.
Ik zal hier proberen niet meer te bestellen.
Levering is nooit heel snel, maar over het algemeen wel acceptabel. Zit vaak 4-5 werkdagen tussen.
KlantenserviceHad in één bestelling twee verschillende gps-ontvangers besteld. De één net wat luxer dan de ander. Vervolgens bij aankomst bleek dat ik viermaal de de goedkopere variant had. Contact opgenomen, meerdere malen herhaling gestuurd, maar tot op de dag van vandaag niks meer van vernomen. Het prijsverschil was niet schikbarend tussen deze twee, maar toch erg slecht.
HET ARTIKEL
Ik zocht naar de Compact Flash adapter van DeLOCK (SD/SDHC/SDXC?MMC -> CF), artikelnr. 61796.
Met Googlen kwam na een aantal vergelijkingswebstekken Picco Computers er uit met de adapter op voorraad en voor de laagste prijs.
BESLUITVORMING
1. Op Tweakers rondgeneusd in de Shopreviews. Positieve en negatieve geluiden
2. Webstek info kon beter vormgegeven worden maar alle informatie was identiek aan de info van de DeLOCK-webstek.
3. Sommige andere winkels verstrekten minder info.
4. Weinig andere winkels boden dit artikel aan.
Dus PICCO geprobeerd.
BESTELPROCES
1. Eigenlijk een standaard procedure. Account aanmaken en keurig op knopjes klikken. Loopt allemaal soepel.
Totdat -Sakkerloot- iDEAL onderhoud aan het plegen was. Dus die betaling ging mooi niet door.
2. Echter, ik kon mooi terugschakelen naar een eerder stadium in de betaalprocedure en heb later gewoon het geld via inloggen bij mijn bank overgemaakt. Dat heb ik bij andere webstekken wel eens anders meegemaakt, die konden soms ernstig in de war raken. Hier gelukkig dus niet.
3. Bevestiging van de bestelling liep onmiddellijk binnen op mijn emailadres.
So far so good.
Again so far so good! No, not good: Best! Ik had gerekend op een verzending en bestelling ten mijnent volgende week... Uh... een dinsdag of misschien wel een maandag, dacht/hoopte ik.
De bestelling had ik geplaatst in de nacht van 5 op 6 Mei om 02:07. De volgende dag kwam ik thuis van mijn werk en trof de bezorger op de stoep. Die kent mij wel en riep dat hij weer een pakje voor mij had, dat was om, pakweg, 18:30.
Het pakje was zo'n bubbeltjesenvelop en die leek mij adequaat voor het verzenden van dit artikel. Ik kende nl. de verpakkingsmethode (blister) van het artikel al. Had gemakkelijk door de brievenbus gekund!
Nou, in mijn bescheiden bestelboekje is dit razendsnel! Dus wat mij betreft is de verzending piccobello* in orde! (* Excuus als de grap al vaak gemaakt is)
Qua verkopen communiceert Picco wel goed, maar zodra het geld binnen is, reageert Picco niet meer op mijn mailtjes en telefoontjes. Ik wacht nog steeds op mijn geld en wat ik ook mail of bel, geen reactie
VerzendingVerzending was goed. Bestellen gaat vlot en de verzending wordt goed ingepakt.
KlantenserviceHet moederbord wat ik besteld had, functioneerde niet naar behoren. De reactie daarop was goed. Er werd gelijk gevraagd of de bestellign gecrediteerd moest worden. Prima voor mij waardoor ik een ander moederbord kon nemen die beter bij mij paste. Echter tot op de dag van vandaag heb ik mijn geld nog steeds niet terug ontvangen (15 maart 2011). Dus let goed op als je hier iets besteld, want reageren op mail en telefoon is uitermate slecht.
Geen juiste levertermijn op site, geen communicatie geven bij het niet halen van de levertermijn, zeer slechte communicatie over de status, zelfs naar herhaaldelijk bellen, geen reactie op emails.
VerzendingHet itx bordje was netjes verpakt en de verzending was erg vlot. Het gebruik van track&trace was aanwezig.
Alles klopte gewoon. Dit is wat ik van een webshop verwacht ze krijgen van mij een dikke 10!
Website ziet er goed uit
ik kan makkelijk vinden wat ik zocht
bestelgemak was 100%
communicatie met de medewerkers was snel vriendelijk en duidelijk
Was goed verpakt
vandaag besteld morgen in huis
Track en trace nummer werd gebruikt en werkte goed
er was geen probleem dus over het aftersales stuk kan ik weinig zeggen
Maar over het algemeen was de communicatie erg snel
er werd snel op e-mails gereageerd en de verkregen informatie was volledig
Over de website kan ik niet veel zeggen. Ik vond het product dat ik zocht via Google en kwam zo op de website van Picco uit.
Ze gebruiken OSCommerce als webshop en dan is het nodig dat je na betaling doorklikt terug naar de website van Picco, anders weet hun webshop niet dat je betaald hebt. Ik was die laatste stap vergeten en kwam daar pas achter toen ik na een dag of 6 een mailtje stuurde om te vragen waar mijn bestelling was gebleven.
Het is een bekend probleem van OSCommerce, maar men zou dit kunnen oplossen door af en toe de betalingen die binnenkomen via iDeal handmatig te matchen met openstaande orders. Dat doen ze blijkbaar niet.
Bestelling geplaatst op 3 maart. Op 9 maart heb ik navraag gedaan omdat ik nog geen reactie had ontvangen. Het bleek dat ik had door moeten klikken nadat ik via iDeal had betaald (zie hierboven).
Ik heb op 9 maart een betalingsbewijs gestuurd naar Picco en pas op 19 maart heb ik de bestelling ontvangen.
De bestelling bestond uit 2 PCI-e8x Riser Cards. Deze waren per stuk verpakt in een bubble-wrap zakje en zaten samen in een bubble-wrap envelop.
Dit vind ik een matige manier van verzenden, want er komt best wel veel druk te staan op de inhoud van een envelop. Ik denk dat verzenden in een doosje beter was geweest.
Nadat ik de envelop had geopend, zag ik dat er een snee zat in de flatcable van een van de riser cards. Precies dezelfde snee zit ook in het bubble-wrap zakje van die Riser Card (maar niet in de envelop).
Dit leek mij iets wat gebeurd moet zijn tijdens het openmaken van de doos waarin Picco de Riser Card geleverd krijgt.
Het is niet zeker dat de snee de werking van de Riser Card zal beinvloeden, maar echt uitsluiten kan ik dat ook niet.
Ik heb dit direct via mail aan Picco laten weten op 19 maart.
Ik kreeg de Riser Cards niet aan de praat in de computer waar deze voor bedoelt waren. Ik heb Picco laten weten dat ik het nog in een andere computer zou proberen met een andere PCI-e kaart, maar als dat ook niet zou werken, dat ik dan de Riser Cards zou willen retourneren.
Ik krijg dezelfde dag antwoord van Picco dat het volgens hun niet gebeurd kan zijn bij het openmaken van de omdoos omdat deze niet met plakband vast zit. Picco vraagt mij om een foto op te sturen zodat ze beter inzicht krijgen in het probleem.
Op 22-03-2010 heb ik foto's opgestuurd naar Picco. In dezelfde mail heb ik gemaild dat ik de Riser Card ook niet aan de praat heb gekregen in een andere PC. Ik heb hun om advies gevraagd.
Op 02-04-2010 had ik nog geen antwoord gekregen dus nogmaals dezelfde mail verstuurd.
Op 14-04-2010 had ik nog geen antwoord gekregen dus nogmaals dezelfde mail verstuurd.
Ditzelfde dag krijg ik (eindelijk) antwoord. Een e-mail waarin staat dat ze in de veronderstelling waren dat ik het probleem zelf al had opgelost.
Verder schrijft Picco dat het een incompatibiliteitsprobleem kan zijn waardoor de Riser Cards niet werken. Het signaal op de PCI-e bus zou te zwak kunnen zijn om te verlengen.
Ik heb dezelfde dag geantwoord dat ik de Riser Cards graag zou willen retourneren.
Op 30-06-2010 (2,5 maand later) heb ik nog geen antwoord gekregen van Picco. Daarom heb ik nogmaals dezelfde mail gestuurd.
Tot op heden (06-07-2010) nog geen antwoord gekregen dus daarom plaats ik deze review.
Erg goed persoonlijk geholpen met mijn keuzes, aangezien mitx voor mij nog allemaal nieuw was. Via de telefoon had ik tenminste echt het idee dat hij er tijd voor nam en dat ook nog is s'avonds.
VerzendingSpullen netjes binnen zoals besteld. prima verpakt en snel verzonden dus.
KlantenserviceNog niet nodig gehad, maar ik heb wel het idee dat ik voor vragen altijd even kan bellen en dat ik dan ook netjes geholpen ga worden.
Prima en overzichtelijke website, er worden ook regelmatig nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment.
Het enige minpuntje vind ik dat er soms slecht of niet gereageerd wordt op een e-mail.
Je kan op verschillende manieren betalen, ik heb op de makkelijkste manier via I-deal betaald, ging eenvoudig en prima. Via de mail ontvang je wat de status van je product is en wanneer het product wordt verzonden, als je hebt gekozen voor pakketpost kun je de zending eenvoudig volgen d.m.v. Track & Trace.
Aangezien ik een 2 Gigabyte geheugenmodule (Low Profile) had bestelt kon ik kiezen om deze te versturen via briefenbuspost, echter werd dit gewoon apart met met een busje bezorgd, scheelt wel weer mooi een paar euro's .
Verder bestelling in prima staat aangekomen.
Redelijke prijzen voor een Zotac ITX-board en een 0528i ITX-case met voldoende informatie op de site. De geplaatste bestelling is terug te vinden in het eigen account. Zowel via e-mail als telefonisch was Picco steeds goed bereikbaar. Op maandagochtend 15 februari bestelde ik, ondanks dat één of beide producten tijdelijk niet op voorraad waren. Men vermeldde op de site een levertijd van 2 tot 7 werkdagen en in de FAQ's staat zelfs vermeld dat een artikel op de donderdag op voorraad is als het voor dinsdag wordt besteld. Een levertijd van maximaal 7 werkdagen was voor mij echter acceptabel dus heb ik direct besteld én betaald.
VerzendingOp maandagochtend 1 maart, de elfde werkdag na mijn bestelling, bleek na een mailtje van een medewerkster dat de voorraad bij Picco nog niet op orde was en men kon me geen uitsluitsel geven over de verwachte verzenddatum. Hierop is de order door mij geannuleerd en bestelde ik bij een ander bedrijf dat de bestelling binnen twee dagen uit eigen voorraad inmiddels heeft laten bezorgen.
Direct na mijn verzoek is de order door Picco geannuleerd en dit werd snel bevestigd. Echter, heel kort daarna, kreeg ik een mailtje van een andere medewerker van Picco die verrast was dat ik annuleerde op de dag dat het bestelde op voorraad was en verzonden zou worden. Op mijn beurt was ik verrast dat men dat dan niet direct liet weten toen ik daar eerder die dag via e-mail om vroeg, toen werd mij immers gemaild dat de levertijd nog niet bekend was. Als men die ochtend direct had laten weten dat er die dag wel verzonden zou worden had ik natuurlijk niet geannuleerd.
Geen ervaring, m.u.v. de correcte en snelle terugbetaling van de op 1 maart geannuleerde order. Al op 3 maart was het aankoopbedrag door Picco terugbetaald.
Picco schijnt zo'n beetje de enige leverancier voor micro-ITX onderdelen in Nederland te zijn. Ik was op zoek naar een nederlandse winkel die een PCI express riser in het asortiment had, en ik vond picco. Ik heb hier toen maar besteld. De bestelprocedure verliep prima, tot aan het eind, waar deze na betalen ineens is afgelopen. Op de site was ik uitgelogd, en na inloggen was er van de order niets te vinden. Daar heb ik direct een mailtje achteraan gestuurd, ('s avonds om een uur of tien) waar ik de volgende ochtend een antwoord op had: de order was voor mij toegevoegd.
Natuurlijk schrik je even als je order niet terug te vinden is, maar met een dergelijke snelle afhandeling is dat te vergeven.
Bij verzending van een klein product kan gekozen worden om met brievenbuspost te verzenden. Dat vind ik ideaal, dat scheelt weer een euro of 6 aan verzendkosten. Pakketje werd binnen de op de site vermelde termijn afgeleverd, verpakt in stevig karton met bubbelfolie. Heel tevreden over verzending.
KlantenserviceGeen ervaring mee gehad, product werkt helemaal.
Voordat ik iets bestel bij een webshop waar ik nog nooit iets besteld heb probeer ik altijd eerst een vraag via de e-mail te stellen. Dit om te kijken hoe er gereageerd wordt. De vraag die ik gesteld had werd snel (binnen 1 dag) en goed beantwoord.
Daarna de bestelling geplaatst en via de automatische e-mail op de hoogte gehouden van de voortgang. Ik heb tussen door nog 1 keer gevraagd wat de status van mijn bestelling was, maar daar geen antwoord op gekregen.Een dag later kreeg ik een e-mail dat de bestelling verzonden was, dus zo'n probleem was het ook weer niet.
De spullen waren goed verpakt in bubbeltjesfolie en van dat dikke, bruine papier. Helaas kreeg ik de Track en Trace nadat het pakketje al afgeleverd was, dus dat zou nog wat beter kunnen.