Gebruikers over webshop AccuPlus
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenEen bestelling plaatsen is makkelijk genoeg. De levering duurde langer dan verwacht maar goed, dat kan een keer gebeuren.
De levering duurde langer dan verwacht maar goed, dat kan een keer gebeuren.
KlantenserviceDe ontvangen accu blijkt niet op te laden. Na contact met de klantenservice heb ik die terug gestuurd. Na een week heb ik geïnformeerd naar de voortgang. Het pakket zou niet ontvangen zijn. PostNL zegt van wel maar Accuplus reageert daar gewoon niet meer op. De klantenservice blijft onbereikbaar. Ik heb geen accu meer en mijn geld ook niet terug.
AlgemeenIk heb een nieuwe camera gekocht en wilde hiervoor extra accu's kopen. Een paar jaar geleden heb ik hier al eens eerder accu's gekocht. De prijs is zeer laag en de kwaliteit behoorlijk. Na enkele jaren kan een accu ermee stoppen, maar voor het geld is dat geen probleem, want dan koop je meteen 2 extra accu's.
De website is ouderwets, maar functioneert goed.
Betaling via iDeal is gratis. Verzendkosten zijn €2,95 per briefpost.
De voorraadindicatie klopt helaas niet. De voorraadindicatie bij de bestelde accu's was direct leverbaar. Echter na 3 dagen ontving ik een mail dat ze niet op voorraad waren en een week later zouden binnenkomen. Dat klopt wel, want kort daarop had ik de accu's binnen. Ik had al eerder te maken gehad met een lange levertijd en dus had ik bijtijds besteld.
Een levertijd van een kleine 2 weken vind ik te lang. Maar dat risico had ik ingecalculeerd.
De 5 accu's pasten in een stevige met bubbels gevoerde enveloppe in mijn brievenbus. Je hoeft dan niet thuis te zijn. De accu's zelf waren verpakt in doosjes en hierin weer in een plastic zakje met gebruiksaanwijzing.
Ik ontving een mail dat de producten niet op voorraad waren met een indicatie wanneer ze weer binnen zouden komen.
Op 29 oktober 's nachts heb ik voor mijn vakantie (vertrek 6 november) 4 kopie-accu's van de Sony BX1 besteld. Accuplus heeft zeer goedkope accu's en ik heb sinds 2008 hier vaker besteld. Levertijd was toen al een aantal dagen ondanks de voorraadindicatie Direct leverbaar. Ook nu was de voorraadindicatie Direct leverbaar.
De website is eenvoudig. Op de productpagina staat geen voorraadindicatie. Dit is alleen zichtbaar als je een zoeklijst hebt. Vreemd.
Betaling met iDeal is gratis. Vroeger niet. Verzendkosten voor brievenbuspost zijn €2,95.
Ondanks dat de accu's direct leverbaar waren en ondanks een herinneringsmail van mijn kant of de accu's voor mijn vakantie binnen zouden zijn, zijn de accu's te laat bezorgd. Ik heb bij Replacedirect gelukkig voor de zekerheid extra accu's besteld.
Dit keer heb ik ook geen mail ontvangen dat de bestelling is verzonden. In vorige jaren deed Accuplus dat nog wel.
Op de website staat het volgende:
Bestellingen van produkten die bij onze magazijnlocatie Hengelo (NL) op voorraad zijn, worden direct verstuurd meestal op dezelfde dag echter uiterlijk binnen 24 uur nadat het totaalbedrag is bijgeschreven.
90% van onze artikelen zijn uit voorraadlocaties in NL | DU | ENG leverbaar en worden door ons met ca. 3-5 dagen uitgeleverd.
Op de website kunt u zien of een produkt op voorraad of wat de levertijd is. Deze voorraadinformatie wordt zorgvuldig bijgehouden.
Wanneer de levertijd onverhoops langer dan 5 werkdagen is, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.
Mijn ervaring is dat de voorraadindicatie niet klopt en dat ik ook niet op de hoogte ben gesteld dat de levering langer dan 5 werkdagen gaat duren.
De bestelling werd verzonden in een stevige enveloppe met luchtkussentjes die gewoon door de brievenbus kan.
Er is niet op mijn mail gereageerd. Ook is er geen bericht gestuurd dat mijn bestelling is verzonden. Dat laatste gebeurde bij mijn vorige bestellingen wel.
Makkelijk te bestellen, niet duur verder niks bijzonders te melden. Verzending vertraagd wegens vakantie, wwordt niet duidelijk gemaakt tijdens bestelling. Moet je zelf maar zien te vinden op de site.
KlantenserviceAccu geretourneerd omdat ik hem niet nodig had. Kwam pas na mijn vakantie binnen en camera is stuk gegaan dus accu overbodig.
Toen begon het ware gezicht naar voren te komen. Volgens de wet heb ik recht op 14 dagen zichtgarantie. Zij geven aan 1 week. Dat werd dan wel geaccepteerd, maar voorwaarden die in strijd zijn met de wet kunnen natuurlijk niet. Iemand die dit niet weet wordt zo misleid. Toen wilden ze geen verzendkosten vergoeden, hoewel dat ook uitdrukkelijk in de wet staat. Daar bleven ze bij, al verwees ik naar de site van rijksoverheid. € 2,95 is een bedrag waar je niks tegen kunt beginnen, dat weegt niet tegen de moeite op. Dat weten ze en daarom weigeren ze dit te vergoeden. Ze zijn ook nergens bij aangesloten, thuiswinkel.org of wat dan ook, dus ook daar hoeven ze geen verantwoording aan af te leggen.
Kortom, dit was de laatste keer dat ik daar besteld heb, al moet ik ergens anders het dubbele betalen.
Toevoeging:
Reactie nadat ik ze had verteld een negatieve review te plaatsen:
"Prima, ik zal uw naam ook vermelden en negatief beoordelen op de daarvoor verschillende relevante kanalen..."
Ok.
Ja...... het bestellen is geen probleem.
Maar garantie is niet van toepassing, en dat is zeker wel nodig bij deze zeer bedenkelijke Chinese accu's .
Ook is de reactie via e-mail zeer summier (kijkt denk ik 1X per maand de mailbox na), en bellen is zinloos.
Ook dat gaat nog wel goed.
KlantenserviceMaar dan beginnen de problemen.
Dan blijkt plots dat de 2 bestelde laptop accu's beide niet naar behoren werken.
Je denk ik stuur ze terug voor garantie krijg ik vast een paar nieuwe.
Mis... ze houden ze dan een half jaar voor onderzoek en sturen dan 2 andere.
Mooi denk je dan, maar deze hebben vervolgens exact dezelfde problemen.
Vervolgens krijg je dan te horen dat de de garantie nu verlopen is, als dit geen slecht verhaal is weet ik het ook niet meer.
De website is een standaard sjabloon dat je overal kan kopen en laat ziet er rommelig uit.
Het is raar dat je voor Ideal 1.50 moet betalen terwijl dit juist voor de leverancier een voordeel is.
Meerdere malen gebeld maar je krijgt standaard de voicemail.
Op mail wordt helemaal niet gereageerd.
Ik heb als bedrijf besteld en moet zelfs naar de gerechtsdeurwaarder stappen om mijn geld terug te krijgen.
Tip: ga hier niet shoppen
prima, duidelijke site. De informatieverstrekking is goed. Voldoende keuze's van het gezochte product . Indicatie van wel/niet op voorraad op de site aanwezig, dit vergemakkelijkt de keuze van het product. Koopprocedure prima te volgen en roept geen extra vragen op.
Verzendingvlotte verzending met bericht van verzendingsdatum
KlantenserviceHet pakketje in goede orde binnen 3 dagen ná bestelling ontvangen.
Goede, deugdelijke verpakking in luchtkussenenveloppe, kon in dit geval zo door de brievenbus wat te gunste is van de besteltijd.
Het product ook nog eens in gesealde verpakking aan-geleverd wat vertrouwen geeft.
Rekening bijgesloten, rekening bij bestelling ook te downloaden.
Reageren niet op email of telefoon. Betaling van mijn order was pas na 5 of 6 dagen zichtbaar bij mijn orderstatus. Geen bericht dat betaling ontvangen is of artikel is verzonden.
VerzendingTe laat geleverd en ook nog een DOA
KlantenserviceReageren niet op email, contactformulier op de site of op voicemail. Ik heb twee dagen na ontvangst van mijn accu (deze moest eerst opladen) contact gezocht over de terugstuur procedure omdat de accu het in het geheel niet doet.
Geen enkele reactie tot op heden ontvangen, ik heb de indruk dat ze het rekken tot de periode voor het omruilen van een DOA is verstreken.
Ik kocht een NP – FM50 batterij voor mijn Sony DSC-F707. Toen de bestelling aankwam bleek echter dat ik een FM55H batterij had ontvangen. Om deze terug te sturen kostte het me al 6 euro.
Ik stuurde ze op 28 juli op. Ondertussen is het al 22 augustus en ze hebben nog niets van zich laten horen.
De batterij was direct leverbaar maar het duurde toch meer dan 10 dagen voor ze aankwam. Wanneer ik bij vb deal extreme iets koop dat direct leverbaar is heb ik het meestal binnen de 5 dagen.
Daar de batterij zo lang weg bleef ben ik uiteindelijk een dag voor ik op reis vertrok naar Mediamarkt gegaan om een nieuwe te kopen.
Rond 27 juli laatste contact gehad met winkel. Ze zijn blijkbaar bijna een volle maand gesloten, maar daar ben ik vet mee...
Drie jaar terug had ik via accuplus een accu besteld voor mijn DSLR en echt top, snelle levering en een accu die ik wekelijks vaak gebruikte en nu is hij aan vervanging toe.
Dus ik weer een besteld en meteen ook betaald via Ideal allemaal prima.
Maar nu heb ik tot op heden nog niets ontvangen, zondag 16 mei besteld en betaald.
Nu kan dat wel eens gebeuren dat je niet de volgende dat een bestelling geleverd krijgt maar 12 dagen vind ik wat veel worden voor een artikel dat direct leverbaar is en de volgende dag normaal gesproken verstuurd wordt.
Maar dan komt het, als je dan contact zoekt met Accuplus/Vimac dan je kan niemand bereiken. Je krijgt ook geen antwoordt via mail, een je krijgt een gsm nummer met meteen een voicemail, etc.
Nee, ik vindt het zeer slecht, ze zijn er de afgelopen 3 jaar niet op vooruit gegaan.
wordt vervolgd..........
Bij deze een update.
Vandaag is het pakketje binnengekomen. (29-05-10) en helaas de accu laadt niet op. En mijn camera dat er ook niets mee.
Dus maar weer gebeld en de voicemail maar weer ingesproken met de hoop dat ik hem kan terugsturen voor een andere.
p.s. bij accu-shop.nl ook een besteld en dat gaat wel goed.
Duurt veel te lang en als je er over informeert krijg je totaal geen antwoordt.
KlantenserviceTotaal geen contact mee te krijgen.
Bestellen gaat razendsnel, maar naarmate de vragen per mail 'lastiger' worden, laten de antwoorden langer op zich wachten.
VerzendingNiks op aan te merken.
KlantenserviceOpgelicht!!! Ik krijg supersnel een accu voor mijn camera geleverd, die het echter nog minder lang uithoudt dan het oude barrel dat ik juist wilde vervangen. Na 10-20 opnames zakt het ding in elkaar.
Na enig heen en weer mailen geeft mijnheer van de shop aan dat dit niet onder de garantie valt. Ondanks dat ik duidelijk maak dat ik een defect product heb gekregen, blijft hij volhouden dat het niet zijn feestje is wanneer accucapaciteit niet aan de verwachting voldoet. Ook nadat ik mijnheer erop gewezen heb dat volgens de consumentenwet de LEVERANCIER gedurende de eerste 6 maanden zal moeten bewijzen dat het product bij levering aan de gestelde specificaties voldaan heeft, geeft hij te kennen zich hier niet om te bekommeren aangezien enkel fabrieksgarantie aan de orde is. Het feit dat een 'nieuwe' accu van AccuPlus het slechter doet dan een accu die al op leeftijd is, geeft toch wel aan dat ik hier gewoon getild wordt. To be continued!
De website is overzichtelijk en de bestelling vlot. Betalen met IDeal kost € 1,50 extra. Je krijgt een bevestiging van bestelling per email. De prijzen voor accu's zijn t.o.v. andere leveranciers erg laag.
Ik heb zondagavond met IDeal betaald (met € 1,50 extra kosten dus) om mijn accu snel te kunnen krijgen. Ik verwachtte hem dan ook dinsdag in de bus te hebben. Omdat de status van mijn account nog steeds 'IDeal paid' is, heb ik dinsdag 16:00 en donderdag 13:00 een email gestuurd wat de status was. Ondanks de vermelding dat je binnen 24 uur reactie krijgt, heb ik tot nog toe totaal geen reactie gekregen. Donderdag heb ik telefonisch contact opgenomen maar werd gezegd dat er niet in het systeem van de bestellingen gekeken kan worden en dat ik een email moet sturen... Ten tijde van de bestelling en de emails stond op de website vermeld dat mijn product op voorraad is, dus ik begrijp het probleem niet.....
Update: nog geen uur nadat ik deze (slechte) review geplaatst had werd de status omgezet naar "verzonden". Maar mijn emails zijn nooit beantwoord, ook niet degene waarin ik mijn iDeal kosten heb teruggevraagd. Daarom blijft dit gedeelte op slecht staan....
Op 14 november 16:26 werd de status omgezet in "Verzonden". Het pakket werd de volgende dag rond 10:00 afgegeven. Het was netjes verpakt in een doosje, waarbij de accu aan alle kanten goed beschermd was en ook in anti-statische folie zat. Prima dus!
Ik heb wat extra accu's voor mijn digicam besteld. Originele kosten rond de 60 euro, en bij accuplus 10 euro. Bij andere accushops waren ook namaakaccu's te koop voor de dubbele prijs of soms zelfs meer. Omdat het wat mij betreft allemaal een pot nat is (unbranded chinese accu X vs unbranded taiwanese accu Y) heb ik maar de goedkoopste gekocht bij accuplus. Waarschijnlijk gebruik ik mijn originele accu toch het meest en is dit reserve.
Komende weken de accu's maar eens testen, en kijken hoe ze vergelijken met originele accu's. Zelf heb ik er nooit zo'n vertrouwen in, maar we zullen zien. Aan de ene kant snap ik niet dat originele accu's soms tot 70 euro moeten kosten, aan de andere kant is 10 euro misschien wel erg goedkoop....
Zoals het hoort, dit weekend besteld, maandag verstuurd, dinsdag binnen. Hoeft volgens mij ook niet lang te duren met accus etc.
Accuplus leverd niet datgene wat er besteld en durft hier niet voor uit te komen.
VerzendingSnell bezorging.
KlantenserviceAccuplus zend een ander artikel op dan besteld is en beweerd dan dat het hetzelfde produkt is.
Op de vraag waarom een artikel met een ander type aanduiding dan het bestelde wordt opgestuurd krijg ik geen reactie. Een hele botte benadering en niet meer herhaling vatbaar.
In principe een goede site, en in het verleden ook goede ervaringen. Maar deze keer had ik snel een accu nodig, dus bestel op dinsdag de 14e iets. Ik krijg een automatische orderbevestiging, en hoor vervolgens niets, ook niet op mails van woensdagmiddag en woensdagavond.
Laat op de woensdagavond kom ik erachter dat er in hele kleine letters onderaan de voorpagina, drie schermen naar beneden, staat dat ze drie weken op vakantie zijn. Op de bestellingsinformatie-pagina staat nog doodleuk: "Uw bestelling wordt direct verstuurd meestal op dezelfde dag echter uiterlijk binnen 24 uur nadat het totaalbedrag is bijgeschreven.". Ik vind het bijzonder slecht dat dit zo verborgen staat, dat het niet in de bevestigingsmail staat, geen out-of-office-reply-achtig iets is, niets.
Ik vind dit echt heel erg slordig, vandaar de "slecht".
Na mijn annuleringsmail wel keurig een reply op de dag dat ze terugkwamen van vakantie, en ook direct het geld teruggestort. Dat vind ik dan wel weer netjes.
Goeie simpele, maar goed overzichtelijke site. De searchfunctie is alleen niet de beste.
Shoppen is makkelijker, evenals betalen, ze accepteren bv. ook ideal, waar ik de laatste tijd graag mee werk.
Bevestiging van bestelling en verzending gehad. Goeie prijzen voor de branche waarin ze werken; accu's en batterijen zijn er echt goedkoop..zo ook de acculaders, waar ik er deze keer één van heb besteld, voor m'n vriendin. Goed maar niet zeer goed, lijkt me redelijk
Vlotte verzending, zaterdagavond besteld, maandag zien ze de betaling en gaat het op de bus, vandaag=dinsdag de boel goedverpakt thuis ontvangen. No troubles at all.
Prima website, overzichtelijk en de gezochte accu's waren makkelijk te vinden. Jammer dat je voor iDeal extra moet betalen.
VerzendingVerzending was supersnel! Vrijdag bestelt, zaterdagochtend in de post! Prima verpakt in een bubbelenvelop.
Detail: Geen extra verzendkosten, deze zitten in de prijs van de accu's. Als je dus meerdere zaken bestelt, betaal je ook meerdere keren de verzendkosten terwijl alles in 1 envelop verstuurd wordt.
Nog niet nodig gehad.
Overzichtelijke website met voorraadinformatie. Zoeken op typenummer werkt prima. Je krijgt gelijk een overzicht te zien met de beschikbare producten voor dat nummer
VerzendingMaandagavond laat besteld. Via Ideal (kost 1,50, maar wel gelijk overgeschreven) overgemaakt. Verzekerd laten verzenden. Vandaag (woensdag) zaten de 2 accu's (replica's) in een doosje, opgevuld met piepschuim, ofwel keurig verpakt.
Ik heb diep in de nacht (rond 1uur 's morgens) een accu voor mn Nikon D70s besteld & gelijk betaald (postbank naar postbank) en kreeg diezelfde dag nog een mail dat het al verzonden was.
De dag erna lag mijn bestelling al in de brievenbus. Mooie ervan is dat de verzendkosten al in de prijs doorberekend zijn (je kan kiezen voor een verzekerde verzending tegen meeprijs).
Echt een aanrader!
De Accu zat in een bubbelenvelop & kon ook niet echt beschadigd worden (heb zelfs cd's/dvds zo verstuurd zonder problemen).
De factuur zat netjes in apart plastic op de envelop geplakt.
Netjes & duidelijk dus.
De website van accuplus is goed overzichtelijk. Aan de linkerkant de verschillende, logisch onder elkaar ingedeelde categoriën. Wel een type webshop als je ze (zo) vaak ziet. Correcte informatie. Shoppen gaat makkelijk. Volgens mij was er geen bevestiging van bestelling, maar aangezien ik met Paypal betaalde (ja dat kan! ) kreeg ik daar wel een schema in te zien met m'n bestelling en alle details. Andere betaalmogelijkheden : Overboeking, iDeal. Per mail één statusupdate dat m'n bestelling verzonden was, hierin staat een link naar je order en kan je de details ook nog bekijken. Prijzen zijn absoluut prima, zeer goedkope batterijen en accu's.
Voor de verzending krijgt AccuPLUS van mij een dikke PLUS. Ik had speciaal gevraagd of ze wat haast wilde maken met m'n order (en had daarom ook via Paypal betaald). Aangezien ik de 8 AA batterijen met hoge capaciteit, die ik had besteld, graag wilde meenemen op m'n komende vakantie. Ik weet niet of het hierdoor extra snel is gegaan, of dat ze altijd zo snel zijn, maar sneller kon haast niet. Maandagavond (14-08) besteld + betaald, dinsdag bericht dat ze verzonden waren. Vandaag (16-08) waren ze binnen. Misschien als ik ze dinsdagochtend had besteld dat ze alsnog vandaag binnen waren gekomen! (ivm directe betaling door Paypal), maar dat weet ik natuurlijk niet zeker.
Anyhow, verzending was echt prima. Voldoende verpakt, batterijen immers niet echt breekbaar. Kon ook mooi door de brievenbus, handig als er niemand thuis had geweest.
Hulde voor accuplus. Hier wil ik zeker nog vaker bestellen!
EN! ze rekenen geen verzendkosten, nogmaals geweldig!
Niet nodig.