Gebruikers over webshop Play.com
Review toevoegenik heb op 17/04/2011 2 games besteld op play.com
1ste game ; verzonden op 19/04 ; nog niet aangekomen na 8 werkdagen ..
2de game ; verzonden op 20/04 ; aangekomen op 26/04 ..
Mijn vraag is hoe het mogelijk is dat een game dat later verzonden al is aangekomen terwijl het ander nog steeds 'onderweg' is .. iemand nog zulke ervaringen ..? vind het in ieder geval erg raar.
De website is overzichtelijk. De prijzen zijn scherp en je krijgt een bevestigings mail bij bestelling. Op je email wordt over het algemeen gereageerd na 1 dag.
VerzendingBij verzending krijg je geen tracking nummer en shipping heeft bij bij meer dan 2 weken geduurd ondanks dat het product op voorraad was.
KlantenserviceNadat ik geklaagd had over het niet ontvangen van mijn product is er meteen een replacement order aangemaakt en heb ik een vervangend product gekregen.
Tot voorkort was Play.com mijn favoriete webshop:redelijk snelle verzending, overzichtelijke site waar je nog al eens leuke koopjes tegenkwam, erg fijne prijzen.
De website is nog steeds erg overzichtelijk, maar de prijzen zijn behoorlijk gestegen sinds ze een nieuwe berekening doen op de euro. In plaats van 1 pond is 1.10 euro is het er eerder 1 pon is 1.50 euro, waardoor veel van hun "aanbiedingen" niet meer zo scherp zijn.
Altijd goed verpakt.
Soms wel kapotte hoesjes van cd's, maar dat ligt meer aan de lompheid van de postbode.
Je hebt alleen totaal geen inzicht in de verzending. Als Play.com aangeeft dat het verzonden is moet je eerst 21 dagen wachten voordat je bij hun kunt aangeven dat het niet ontvangen is.
Erg zonde.
Ik heb al een paar keer met de aftersales van Play.com te maken gehad.
Het vervelende is dat het steeds slechter wordt:
Ik heb twee keer een verkeerde cd gekregen.
De eerste keer kreeg ik bijna direct een mail dat ik hem mocht opsturen en dat ze alle kosten op zich zouden nemen. Erg grappig, omdat de cd die ik wilde ontvangen 4 euro was, en de cd die ik ontving 6 euro was. Dus ze hebben daar best wat verlies opgemaakt daar het verzenden 7a8 euro was.
Tweede keer ging het ook redelijk vlot.
Daarna ontving ik weer een verkeerde cd, na meerdere malen te hebben gemaild dat ik hem wilde ruilen kreeg ik in een keer een refund. Zonder dat ik nog een extra formulier of zo hoefde in te vullen. Het kostte mij wel 4x mailen.
Toen ontving ik voor de eerste keer een boek niet. Netjes 21 dagen gewacht. Daarna gemeld. Nadat ik een verkeerd formulier toegezonden kreeg via de mail kreeg ik nul response meer als ik naar allerlei mail adressen van hun mailde. Na 3 maanden hadden ze schijnbaar genoeg van mijn mailtjes en kreeg ik uit het niets (wederom niets ingevuld) een bericht dat het boek naar mij opgestuurd was. En die heb ik dan ook ontvangen.
Nou heb ik in september het brute spel "Red Dead Redemption" bij Play.com besteld voor 40 euro. Tegelijkertijd met dit spel had ik ook nog een stapeltje boeken mee besteld. Die spullen lagen binnen 6 dagen al op de stoep, maar het spel niet. Na 21 dagen nog steeds niet, dus weer netjes het formulier ingevuld, en gelijk aangegeven dat ik mijn geld terug wilde omdat ik hoopte dat het dan sneller geregeld zou zijn dan eerdere keren.
Toen kreeg ik een formulier in mijn mailbox, wat er uitzag als alleen maar een kopje "Missing item claim form" en een lijntje er onder. Zonder enige indicatie wat ik zou moeten invullen (alleen mijn handtekening op het lijntje) of zonder return address.
Gelijk terug gemaild, maar die mailbox was unattended.
Daarna naar customercare@play.com gemaild en daar kreeg ik na een tijdje een mailtje van terug dat ze het formulier naar mijn thuis adres op zouden sturen. In plaats van dat ze even een PDF op sturen...
Na een week het formulier ontvangen, ondertekend, en terug gestuurd naar de Play.com mensen in Belfast. Ookal zit Play.com zelf in Jersey, wat dus erg raar was.
Na een week niets te hebben gehoord, wederom gemaild en bericht gekregen dat ze mijn formulier nog niets ontvangen hadden.
Weer een week verder weer gemaild. Toen kreeg ik bericht dat ik het formulier aangetekend naar hun op mocht sturen. Ik had natuurlijk geen kopie gemaakt van het formulier de vorige keer, dus weer netjes terug gemaild dat ik graag een PDF versie van het formulier zou willen hebben.
Eindconclusie is dat ik vandaag een bericht terug op die laatste vraag kreeg: wederom exact het zelfde kapotte formulier waarmee dit verhaal begon. Ik heb er een screenshot van gemaakt en met een verhaal er om heen wederom gevraagt om een werkend formulier. Binnen een uur kreeg ik tegenbericht: hetzelfde standaard mailtje met het kapotte formulier....
Voor de mensen die dit nu nog aan het lezen zijn: ik heb daarna nog 2 keer gemaild en redelijk snel response gekregen, wel telkens de zelfde.
Ik heb zo juist weer gemaild, maar als ik dan weer het kapotte formulier krijg ga ik wel in mijn volgende mail hard op twijfelen aan hun verstand. Dat zal ze leren!
Conclusie: bestellen bij Play.com is een goed als je van een koopje en gokje in een houdt.
Als je zo de aftersales leest denk je misschien; die ezel stoot zich vaak aan dezelfde steen. Maar bedenk je wel dat ik vroeger via deze website gemakkelijk aan cd's en boeken kon komen en dat het van de 250+ items die ik er heb besteld maar een keer of 5/6 verkeerd is gegaan.
De prijs is altijd goed bij play.com
Zoals vaker een bestelling geplaatst nu van Bad Company 2 voor de PS3
Order afhandeling ook prima verzenden is alleen wat lastig.
Pakket is op 15-10-2010 nog steeds niet binnen
Reeds twee keer een refund aangevraagd maar geen response gekregen.
19-10-2010
Nog steeds geen pakket en geen reactie van Play.com
Op de 21e dag direct een refund aangevraagd.
Gisteren nogmaals een refund aangevraagd met daarbij het bericht dat indien de zending nog in shipment is volgens hun track and trace systeem dat ik het nog wel wil hebben.
No response what so ever.
We wachten af.
Op 22-9 de game Civilization V besteld. Deze is volgens het bestelsysteem op de 23ste verzonden. Niets ontvangen en morgen mag ik (na 3 weken) de bestelling annuleren. Dit is niet de eerste keer. Op 14 april de game The Settlers 7 besteld en ook nooit ontvangen. Hiervoor heb ik wel netjes mijn geld terug gekregen, maar hiervoor moet je wel eerst 21 dagen wachten en een ondertekende brief naar Engeland versturen.
In het verleden hier wel vaker besteld en op 6 juni besloten om modnation te kopen via play aangezien hij daar toch 15 euro goedkoper was en op voorraad was.
VerzendingNa 21 dagen had ik nog steeds geen modnation in huis. Toen het verzoek ingedient om een credit te doen. na 24 dagen komt TNT post aan de deur met een pakketje van play.com met tevens de melding dat ik daar 25 euro voor moest betalen. Ik heb toen het pakket geweigerd aangezien ik hem al had betaald met mijn CC
KlantenserviceNadat ik 3x via de website van play.com het formulier heb ingevuld met de vraag of ik een refund kan krijgen en het hele verhaal had uitgelegd tot op heden nog niks gehoord. Mijn CC maatschappij maar gevraagd de procedure te starten om het geld terug te eisen. Ik bestel nooit meer bij play.com
Play.com heb ik onlangs ontdekt via iemand anders, en kwam erachter dat ze hier tegen spotprijzen DVD's en andere producten aanbieden. Zelfs nieuwe muziekalbums zijn hier te vinden en nergens goedkoper naar mijn idee. Erg goede site, overzichtelijk en werkt prima
VerzendingNiks op aan te merken. Ze verzenden alles apart in degelijke verpakking. Duurt eventjes voordat het aankomt maar daarentegen is de prijs ook bijzonder aantrekkelijk.
KlantenservicePerfect, na een tijdje ging ik afvragen waar mijn CD nou bleef aangezien ik al meer dan 20 dagen moest wachten. Toch na die 20 dagen maar een "niet ontvangen bestelling" doorgegeven en dat is slechts een paar muisklikken verder. Ze verzenden het gewoon opnieuw, en iets later ontvang je alsnog je bestelling. Helemaal top~!
Ik bestel hier al jaren boeken/dvd's/blu-rays/games/etc. Aantrekkelijke prijzen, zeer groot assortiment. Soms klopt de productinformatie niet mbt ondertiteling bij bijv blu-rays. dat is erg jammer.
Website is helder en makkelijk navigeerbaar. Na plaatsen bestelling krijg je een bestelbevestiging en bij verzending nog eens een email. Geen tracking.
Ook handig is playtrade, een soort marktplaats die gekoppeld is aan producten op hun website.
Verzending gebeurd meestal binnen 1 a 2 dagen en zelfs in het weekend krijg je nog statuupdates. Het maakt niet uit hoeveel artikelen je bestelt, verzending is voor boeken, dvd's, games, etc gratis en elk artikel wordt ook apart verzonden in een bubbeltjesenvelop. Artikelen komen uit engeland en worden vaak binnen 5 tot 10 werkdagen afgeleverd.
KlantenserviceAl meerdere keren meegemaakt dat een artikel niet aankwam, daar doen ze totaal niet moeilijk over en sturen gewoon opnieuw het artikel zonder extra kosten of gedoe. helpdesk is goed te bereiken maar wel engelstalig, verder geen probleem.
Ook hadden ze mij een keer tweemal hetzelfde product gestuurd, terwijl ik voor 1 betaald had. Na een mailtje mocht ik het extra product gewoon houden
Website is overzichtelijk, goede omschrijving van de producten
VerzendingBeetje goedkoop. Had een Rockband the Beatles gitaar besteld. Was verpakt in een soort vuilniszak. De doos was ingedeukt en deels open/los. Wellicht kan Play hier niets aan doen, maar gezien de inhoud was een betere verpakking op zijn plaats.
Helaas in mijn geval een totaal verkeeerd product geleverd.
Ik had een Gretsch duo jet besteld voor de ps3.
Ik heb een Rickenbacker ontvangen voor de xbox360!!
Da's wel heel erg fout vind ik.
Na melding van het ontvangen van een fout product heb ik meteen op 12 december een mail gekregen. Echter, daarna nooit meer iets gehoord. Ik heb de het foute artikel retour gestuurd (kost Euro 19,50) en via de track en trace van TNT zie ik dat het inmiddels door Play is ontvangen. Hiervan geen melding gehad, dus ook geen refund voor de postage kosten.
Ook het correct item, dat alsnog op 12 december verstuurd zou zijn is nog niet ontvangen. Bellen naar Play.com is een ramp, minimale wachttijd 15 minuten, ongeacht het tijdstip. De mensen van de helpdesk spreken zeer slecht engels en je vraagt je soms af of ze wel begrijpen wat je zegt.
Ik heb gevraagd waneer mijn correcte item nu precies is verstuurd, echter hier krijg ik geen duidelijk antwoord op. Alleen maar standaard zinnen en excuses.
Dit was voor mij de 1e keer en meteen de laatste keer dat ik bij play.com heb besteld, wat mij betreft 1 groot drama.
Site is duidelijk en werkt prima. Je moet je registreren voordat je iets kunt bestellen, maar dat gaat allemaal soepel. Je kunt online een overzicht bekijken van je bestellingen en je krijgt ook een mailtje als de status verandert.
VerzendingOp 20 oktober twee DVD boxen besteld die de volgende dag verzonden zouden moeten zijn. Alle artikelen worden apart verzonden en dit gebeurt zonder enige vorm van track en trace. De verzending is gratis, maar wekt dan ook wel de indruk dat het extreem low-budget is.
De bestelde DVDs heb ik nooit ontvangen. Een klacht over niet aangekomen producten is pas mogelijk nadat minimaal 3 weken verstreken zijn. Blijkbaar zijn reclamaties van niet ontvangen producten bij Play.com aan de orde van de dag, want dit is volledig geautomatiseerd. Als je inlogt op de website klik je op een speciaal knopje naast je bestellingen en dan krijg je de keuze of je nog een keer 3 weken wilt wachten of dat je je geld terug wilt. Ik heb voor dat laatste gekozen omdat ik me nu besef dat Amazon die paar euro extra meer dan waard is.
Site is erg duidelijk, producten zijn makkelijk te vinden, afwikkeling als je 1x geregistreerd bent gaat ook erg soepel. Je krijgt een mail als je je order bevestigd en een mail als je product(en) verstuurd worden. Prijzen zijn erg goed, vooral computergames zijn soms de helft tot 2/3 van de prijzen in NL. Bij DVD's is het helaas vaak zo dat de ondertiteling niet in NL erbij is. Ernaar zoeken op de site wel mogelijk maar te grof om echt lekker te kunnen zoeken, je kan namelijk alleen maar zoeken op Ondertitels NL en dan houdt het op. Een meer geavanceerde mogelijkheid om te zoeken zou zeer welkom zijn. Contact via Email is niet echt makkelijk, maar tot nu toe nog niet nodig gehad.
VerzendingVerzending is qua snelheid zeer wisselend. Bij nieuwe games die je Pre-ordered heb ik al regelmatig meegemaakt dat het 2-3 weken kan duren voordat je het in huis hebt. Bij deze order ging het om een 6-tal DVD's en die had ik binnen een week in huis, dus in dit geval zeker geen klagen over. De verpakking is altijd op en top. Geen Track&Trace, maar daarvoor ook geen verzendkosten. Nog niet meegemaakt dat ik het verkeerde artikel binnen heb gekregen.
KlantenserviceNog niet nodig gehad. Zag alleen op de site niet zo snel een emailformulier waarmee je snel contact kan opnemen, dat staat me wel tegen.
Overzichtelijke site, kan altijd de dingen die ik zoek altijd snel vinden. Bestel al jaren bij play.com (zie in mijn order history dat ik 10-6-2003 mijn 1e DVD daar besteld heb)
In vergelijking met Nederland vaak behoorlijk goedkoop, zeker als je in ponden betaald en ze bezorgen gratis. Bezorgen duurt voor mij meestal ongeveer een week.
Het gebeurt wel af en toe dat er iets niet aankomt (heb ik 2x gehad op totaal 60 artikelen) of dat het onderweg stuk gaat (1x gehad met een DVD) maar dan sturen ze in het 1e geval direct een nieuwe op en in het 2e geval een nieuwe na een foto gestuurd te hebben van het gesneuvelde doosje en de daardoor ontstane kras. (Die DVD kon ik op hun kosten retour zenden, kosten werden gecrediteerd op mijn creditcard)
Heb bij deze bestelling 3 XBOX games, 2 op voorraad (die na 6 dagen binnen waren) en 1 niet op voorraad die nog steeds op awaiting stock staat.
Artikelen worden los verpakt verzonden in een stevig kartonnen hoesje.
KlantenserviceNiet nodig gehad, de 3x dat ik er wel mee te maken werd was de ervaring goed (zie algemeen)
De site zelf is overzichtelijk. Hier geen klachten over!
Ik heb alleen wel de indruk dat de voorraadstatus niet actueel is.
Contact opnemen met de leverancier, wordt je hier niet makkelijk gemaakt.
Ik had 2 games besteld: Grand Turismo 5 Prologue en Oblivion
Grand Turismo 5:
2 jan besteld, 4 jan verzonden, nooit iets gehad
Oblivion:
2 jan besteld, 24 jan verzonden, anderhalve week later binnen.
Dat de verzending even duurt, kan ik me voorstellen, maar in totaal bijna 5 weken wacht op een game (Oblivion), wordt me te dol.
Voor Grand Tursimo 5 heb ik een klacht ingediend en ik heb zonder dat ze mij verdere vragen stelden, direct mijn geld teruggekregen. Dat is wel weer netjes!
Het was mijn eerste en laatste ervaring met Play.com. Het lange wachten heeft dit er voor gezorgd dat ik hier niet snel meer iets zal bestellen. Amazon.co.uk kan bijvoorbeeld wel vaak in drie dagen leveren. Waarom Play.com niet?
Goedkoop, groot aanbod en een goede website. Daar hoef ik verder geen woorden aan vuil te maken
VerzendingIk heb op 25 januari een playstation 3 bluray remote en een chargestandaard voor twee controllers besteld. Uiteindelijk was de remote op ongeveer 8 februari pas aangekomen, en de controllerlader is nu (16 dagen later) nog steeds niet afgeleverd. De verzending is dus irritant lang. Ik heb er vertrouwen in dat het product nog wel komt, alleen wanneer dat is, geen idee. Er staat nog steeds awaiting stock, terwijl er bij het product stond toen ik het bestelde dat het op voorraad was.
Volgende keer ga ik even goed nadenken of ik er nog iets bestel...
In mijn ervaring is Play.com een betrouwbare en goedkope webwinkel. Het aanbod is enorm, de website zit erg goed in elkaar en het bestellen werkt soepel (vooral nadat je eenmaal bent aangemeld en dergelijke).
Mijn bestelling was een 9-tal dvd's. Uiteraard heeft slechts een klein deel van de dvd's Nederlandse ondertiteling, dus kopers die daar veel waarde aan hechten dienen daar rekening mee te houden. Bij muziek-cd's en dergelijke is dit uiteraard geen factor.
Nog enkele voordelen van deze Engelse shop:
- Producten zijn vaak al verkrijgbaar voordat ze in Nederland uit zijn;
- Producten die in Nederland net nieuw zijn en het volle pond kosten, zijn bij Play.com vaak al voor de helft minder te vinden;
- Ook voor liefhebbers van geïmporteerde producten vanuit Amerika is er vrij veel aanbod.
De producten waren goed verpakt en kwamen aan per koerier.
Er wordt veel gezegd over de levertijd. Naar mijn mening doet Play.com alles wat ze kunnen, en is het vooral het internationale transport dat helaas wat tijd kost. De winkel heeft namelijk erg veel producten in voorraad (meer dan bijvoorbeeld Bol.com naar mijn idee) en verzendt de bestelling vrij snel (7 van de 9 producten na één dag verzonden, de rest iets later). Hoe lang de producten vervolgens onderweg zijn, valt soms wat tegen. In mijn geval was het ruim een week onderweg, terwijl Play.com aangeeft om 3-5 dagen tijd te gunnen.
Conclusie: Als je iets heel specifiek in hele korte tijd binnen wilt hebben, laat Play.com dan links liggen. Als je daarentegen geen moeite hebt met 5-15 dagen levertijd is het één van de beste webwinkels van Europa, en schiet het aanbod en prijsniveau de Nederlandse concurrentie voorbij.
Geen ervaring mee, aangezien alles erg netjes verpakt was en ik nog geen problemen heb gevonden. Uit andere reacties lees ik licht variërende berichten, maar over het algemeen schijnt de service vrij coulant en snel te zijn.
De site is mooi en de winkel op zich is overzichtelijk.
Alleen is de communicatie om te janken, er is geen mogelijkheid om met ze te mailen. Ze hebben wel een contactformulier voor technische ondersteuning op de site, maar daar word niet op gereageerd.
Ik had een bestelling gedaan die volgens hun eigen gegegevens 1-3 werkdagen zou duren + verzending. Ik ging er dus vanuit dat het 2 tot 3 weken zou duren. Na betaling via creditcard, kwam de bestelling al snel in "processing status". Daar staat de bestelling nog steeds in, ik heb tot op heden nog geen 1 reactie gehad van hun. En ik heb een poging gedaan om de bestelling te annuleren, maar nog steeds geen reactie van hun. De betaling was nog niet afgeschreven van me creditcard, aangezien me cc volgende maand toch afloopt heb ik maar gelijk een nwe aangevraag en me huidige geblokkeerd.
Ik bestel niet meer bij hun.
Door de goedkope prijzen en geweldige aftersales haal ik mijn media voortaan alleen nog maar via play.com.
Als je met de levertijd rekening houdt heb je niks om over te klagen bij dit bedrijf. TOP!
De producten worden allemaal apart verpakt. Buiten op de doos staat wat er in zit en de waarde van het product. Het product komt in een kartonnen omhulsel. Dit is een prima verpakking.
Het duurt bij mij 5 of minder werkdagen voor het product bij mij thuis arriveert.
Ik heb de afstersales nodig gehad toen de limited edition cd hoes van metallica -death magnetic beschadigt aankwam.
Ik had ze over het voorval gemailt en kreeg dezelfde dag nog antwoord. Ik moest de cd terug sturen en het bonnetje van het opsturen naar hun toe mailen. Zo gezegt zo gedaan, De cd was opgestuurd en het bonnetje was gemailt. Op mijn creditcard werd netjes het bedrag terug gestort wat het mij koste om het product te betalen.
Binnen aanzienlijke tijd had ik dan ook mijn vervangend product thuis!
geweldige aftersales. Zelden zo gezien.
Ook kan je er voor kiezen om ipv een ander product te krijgen, je geld terug te laten storten.
Bestel al enkele jaren bij play.com. Totaal iets van 50+ bestellingen geplaatst. Dit review is dus meer 'algemeen' dan speciek om een order.
Website is goed, prijzen zijn goed. Ik bestel eigenlijk nooit meer cd's, games of dvd's in Nederland. Altijd bij Play.com of cd-wow.
Je wordt goed op de hoogte gehouden van de bestelling status.
De box set die ik laatst had besteld, kwam na 3 dagen al aan per koerier. Dit had ik zeker niet verwacht. Verpakking kon beter, maar de box set is heel gebleven.
Overige bestellingen duren ongeveer 10 dagen. Prima dus, hier moet je alleen wel rekening mee houden.
Indien een artikel niet (op tijd) aankwam. Kan je makkelijk aangeven dat het artikel nog niet bezorgd is. Dit proces is geautomatiseerd en een nieuwe kopie wordt automatisch weer opgestuurd.
Ik heb hier 3x gebruik van gemaakt, naar tevredenheid.
Zeer prettige website. Als ik in de PS3 categorie sta, staat de search box ook automatisch in die categorie. Veel handige categorieën als new releases, Bargains etc. Grote site dus veel ratings en reviews van klanten. Ook tweedehands is leverbaar.
Verder is de site overzichtelijk en snel. Prijzen zijn erg scherp, alles is inclusief verzenden (en dat vind ik persoonlijk prettig, geen verrassingen achteraf). Als ze je gegevens helemaal hebben is het klikken en bestellen.
Ik was van tevoren gewaarschuwd. Prijzen zijn scherp maar levertijd... Ik heb verschillende DVD's en wat kabels tegelijkertijd besteld. Ik kreeg alles netjes binnen, goed verpakt, 1 van de DVD's was uit zijn houder geschoten maar geen krassen. Alles kwam echter over een periode van 1 a twee weken binnen. Hou dus een levertijd van 5 tot 15 werkdagen aan. Nou was ik hier al van op de hoogte gebracht, dus ik had de verwachting al bijgesteld.
KlantenserviceNog niet nodig gehad, maar ik zag in Order history een Leave Feedback knopje en bij een preorder staat standaard ook de mogelijkheid om deze te annuleren. Dat is in ieder geval netjes.
Ruim aanbod van games en dvd's, waarvan het meeste direct leverbaar is. Tevens zijn de prijzen vaak erg gunstig t.o.v. Nederland.
VerzendingDe verzending is altijd een hekel punt bij Play. DVD's en games duren verschrikkelijk lang om aan te komen, maar ik heb onlangs naast een game ook een controller voor de PS3 besteld, en die was binnen 2 dagen in Nederland!
Ik kan het een met het ander dus niet rijmen, waarom komt een pakketje wel vlot aan, maar duurt briefpost (wat de games eigenlijk zijn) zo ongelooflijk lang?
Voor games en DVD's is de aftersales erg goed. Is een game niet binnen de 3 weken die gesteld zijn binnen, dan is een mailtje (via de site) voldoende om een nieuw exemplaar toegestuurd te krijgen.
Alleen is het wel vreemd dat wanneer een game na de 3 weken (en een nieuwe verzending) alsnog binnenkomt, er geen mogeljikheid is om het te retourneren. Zo had ik laatst ineens 2* een bestelde game. Maar goed, als Play geen goede mogeljikheden bied om dubbel ontvangen items te retourneren (telefoon o.a. onbereikbaar), dan houd het voor mij ook enigsinds op.