Plover Systems

Gebruikers over webshop Plover Systems

Zondag een bestelling geplaatst van producten die op voorraad waren. Dinsdag al een email en voicemail bericht ontvangen dat de bestelling klaar ligt om op gehaald te worden. Ik had de optie afhalen gekozen omdat ik in de buurt woon.

Dinsdag de bestelling opgehaald,blijkt dat ik de verkeerde netwerk kaar had besteld. Email verstuurd naar Ploversop met de vraag of ik dit product kan ruilen met bij betaling voor een andere product. Het product had ik namelijk al opengemaakt. Dit was geen probleem en heb het product kunnen ruilen. Top!

De website is wat basic en soms even zoeken, maar ik heb wel gevonden wat ik nodig had. De prijzen zijn in orde, zeker omdat ik in de buurt woon en kon afhalen. Dat was dan meteen ook mijn voornaamste reden om hier te bestellen. Ik heb het pakket maandag 26 mei bestled, ik werd dinsdag 27 mei begin van de middag al gebeld dat het pakket binnen was. Snel daarna had ik ook een statusupdate op de mail. Al met al geen klachten over het bedrijf.

Ik ben hem gaan afhalen. Aan de sticker te zien (depot 3500) was het pakket met GLS afgeleverd bij Plover, die hebben er zo te zien normaal mee gedaan.

Hij staat nog in mijn kofferbak. Als de printer het goed doet, komt hier waarschijnlijk geen vervolg op.

Liggen qua prijzen lekker in de markt, niet al te duur.
De website is wel wat on overzichterlijk. Hard Disks staan bijv. onder Overig.
Voor de rest weinig op aan te merken.

De verzending verloop wat anders dan ik gewend ben.
Op zondag iets bestel dat op voorraad was bij hen.
Vervolgens wordt dat pas dinsdag bij hen verstuurd (maandag waren ze gewoon open).
De TNT was vervolgens wel netjes aan de deur (toen ik er niet was). Vrijdag pakket opgehaald bij het postkantoor.

Na lang te hebben gezocht naar een geschikte opvolger van mijn (crt) beeldscherm kwam ik uit bij de Samsung 215TW, een mooie 21'' tft-scherm met S-PVA paneel en veel extra's.
Het viel me al op dat hij bijna nergens op voorraad was, dus ik heb de 5 goedkoopste shops gemaild met de vraag of en wanneer hij leverbaar is. Daarbij vroeg ik nadrukkelijk of het product niet toevallig end-of-life was.

Plover Systems gaf een goede reactie en was ook nog eens de goedkoopste. (ik heb incl. pixelgarantie besteld, omdat ik als bedrijf bestel (=geen afkoelingsperiode) en ik zeker wil zijn van een pixel-perfect scherm) Ze gaven, in tegenstelling tot andere shops (Die veelal niks konden zeggen over levertijd of end-of-life), dat het product eruit gaat maar dat ze er nog een paar kregen over 2 weken.
Met die wetenschap heb ik het beeldscherm besteld, het duurt dan wel 2 weken, maar dat had ik er wel voor over.
Tot nu toe een prima indruk van de shop.

Nadat ik twee weken niks had gehoord van de shop, heb ik ze maar een mailtje gestuurd voor een update. Na 3 (werk)dagen (!) kreeg ik een automatisch gegenereerde statusupdate mail dat mijn order geannuleerd is omdat hij niet meer leverbaar is... Dit neem ik ze erg kwalijk. Ze verzekerde me vooraf ervan dat er nog een paar binnen kwamen, anders had ik niet bij ze besteld, ze komen dus hun 'belofte' niet na. Daar komt nog bij dat ze erg langzaam en onpersoonlijk reageren, in feite heb ik geen eens een reactie gehad op m'n mail, die statusupdate had ik waarschijnlijk ook wel gehad zonder dat ik mailde (maar wellicht later)

Vandaag maar direct bij Digitique besteld, die had 'm nog op voorraad. Wel iets duurder, maar 30 euro op 500 is niet zo'n probleem.

Als ik een bestelling plaats inspecteer ik altijd even de website en de voorwaarden, deze is bij Plover Systems niet in orde (gaf eerder iemand ook al aan).
Je mag bij kopen op afstand wel degelijk de verpakking openmaken en het product in gebruik nemen. Je hebt ook recht op vergoeding van de verzendkosten (van de eerste zending), je hoeft alleen het terugzenden te betalen.
Ook de zin 'De bedenktijd geld niet als het product speciaal voor u besteld is' is maar half waar. Het gaat hier uitsluitend om maatwerk, waarbij het product speciaal gemaakt is voor de klant (denk aan een maatpak, maatkasten, enz.), nooit om massaproductie.

Ze proberen dus op alle manieren onder deze afkoelingsperiode uit te komen... maar daarmee snijden ze alleen zichzelf in de vingers, want in de wet staat dat bij verkeerde (of afwezige) voorlichting, de afkoelingsperiode 3 maanden duurt... dus test gerust je producten 3 maanden en stuur het dan terug. (mits in nieuwstaat uiteraard)

Ik heb hier een Acer laptop voor mijn moeder besteld. De prijzen zijn gewoon goed, en na nog 2x telefonisch contact te hebben gehad, heb ik via internet besteld.

Het contact was prima, en ze waren niet te beroerd om nog even een paar dingen voor mij op te zoeken

3 dagen later had ik de laptop al in huis. Keurig verpakt, alles in orde

Winkelier houd zich niet aan wet koop op afstand! Harde schijf gekocht Plover wil deze niet terugnemen i.v.m. openen van de verpakking. Na overleg met rechtbijstandverzekering blijkt plover het niet bij juiste eind te hebben. Nogmaals een e-mail gestuurd waar vervolgens niet meer op gereageerd wordt! Telefonisch wordt je slecht en brutaal te woord gestaan, je kunt niemand aan de telefoon krijgen die je klacht kan afhandelen.

Prima verpakking en snelle verzending.

Welke aftersale, winkelier stelt voorwaarden op die in strijd zijn met de wet.

Eenvoudige maar bruikbare site met uitgebreide productinformatie en voorraadindicatie. Houd er wel rekening mee dat "in voorraad" niet betekent dat het artikel dezelfde dag verzonden wordt, dit duurt twee werkdagen.

Woensdag een all-in-one printer besteld, volgens de voorraadindicatie waren er nog maar liefst 98 stuks in voorraad. Betaald via Ideal, zonder extra kosten. Meteen per mail een bestelbevestiging ontvangen. Donderdag ontvingen we een mailtje met de mededeling dat de levering twee weken zou gaan duren. Dat bleek uiteindelijk een misverstand, na een mailtje van onze kant dat we dan de bestelling wilden annuleren. Vrijdagochtend zowel telefonisch (erg attent) als per email bericht dat er een foutje was gemaakt en het niet om twee weken maar om twee werkdagen levertijd ging. Diezelfde dag zou de printer nog worden verzonden. Dat gebeurde ook: 's middags volgde een mailtje met het track/tracenummer. De printer werd zaterdagochtend bezorgd.

Al met al heeft Plover het foutje m.b.t. de levertijd netjes opgelost, door middel van een telefoontje en email. Vandaar toch een goede beoordeling.

De printer zit vanzichzelf al in een stevige doos. Deze was weer in een grotere doos met milieuvriendelijk kartonnen opvulmateriaal verpakt. Keurig een mail met track/tracenummer ontvangen.

Nog geen ervaring mee.

Site is goed toegankelijk, met uitgebreide specificaties en duidelijke voorraadaanduiding. Email-updates zijn vrij compleet. Helaas geen mogelijkheid om openstaande bestelling op de site te bekijken of een geschiedenis.

Helaas kreeg ik aanvankelijk het verkeerde product toegestuurd. Na telefonisch contact heb ik deze teruggestuurd en twee dagen later had ik alsnog het juiste toetsenbord op m'n deurmat. Toch jammer dat het niet in een keer goed kon, maar het oponthoud viel uiteindelijk mee.

Belanghebbenden,

Dit is puur een reactie om shoppers te informeren en op geen enkele wijze om Plover in diskrediet te brengen. Ik plaats hier mijn reactie, omdat ik iets heb meegemaakt met Plover en dat zij misschien hier in het vervolg anders mee om zullen gaan.

Een tijd geleden heb ik bij Plover een product besteld, deze bestelling kon ik zonder problemen ophalen en alles bleek goed te zijn.

Het ging trouwens om een Hauppauge PVR-500 tv-kaart, deze heb ik dus ijverig op mijn moederbord geïnstalleerd. De kaart werkte naar behoren, maar echter na een paar minuten de kaart te gebruiken crashte mijn systeem. Ik heb toen meteen Plover opgebeld en het probleem voorgelegd, ze zouden er spoedig mee bezig zijn. Ik kreeg een telefoon terug dat vond ik overigens heel netjes, maar ze wisten het probleem niet meteen op te lossen.

Vervolgens in dit zelfde telefoongesprek, meldde ik dat ik de kaart liever retour bracht. Waarnaar de medewerker mij vrij zeker van zijn zaak vertelde dat zoiets niet zomaar kon. Ik had immers het pakje al geopend, aldus de medewerker.

Ik vertelde hem meteen over de 'Wet kopen op afstand', want dit alles gebeurde binnen het termijn van zeven dagen. Maar omdat ik de kaart graag wilde behouden heb ik het probleem toch kunnen oplossen en was dit dus niet meer nodig.

Wat ik probeer te zeggen is:
Consumenten, laat jullie niet alles wijsmaken! Binnen zeven dagen kun je vrijwel alles retourneren, mits je dit via internet hebt besteld en het geen cd's/dvd's met software of cd's/dvd's met audio/video opnames bevat. Bij dit laatste geldt namelijk dat de zegel inderdaad niet verbroken mag zijn.

En voor de mensen die te maken hebben met professionele verkopers via internet, die menen dat 'besteld' via internet maatwerk inhoud, dat is in klinkklare boter gebakken. Bij maatwerk geldt namelijk de afkoelperiode van zeven dagen niet, vandaar dat dit jullie wordt wijsgemaakt.

Krijgen de consumenten verkeerde/foutieve informatie voorgeschoteld wat betreft dit soort zaken, dan kan het termijn zelfs oplopen tot maximaal drie maanden.

Ik hoop dat ik een aantal consumenten iets heb bijgebracht.

Out!

Goede scherpe prijs voor een Freecom mediaplayer en de mogelijkheid tot het ophalen van het product, gaven mij de doorslag om bij deze winkel te bestellen.
Contact via de e-mail verloopt goed en ook snel.

Op de site stond vermeld dat het product op voorraad lag en met 2 dagen verstuurd zou worden. Na 2 dagen (op woensdag) een mailtje gekregen met daarin de mededeling dat het product met ongeveer een week vertraging geleverd wordt. Tevens stond de vraag in het mailtje of je dan de order wil laten staan.
Mail terug gestuurd dat ik de order liet staan, maar dat ik het wel erg jammer vond dat het product niet leverbaar is. Dezelfde dag nog een mail terug met de mededeling dat ze de bestelling nog wel dezelfde week hopen te ontvangen.
Donderdagochtend een voicemail bericht op mijn telefoon met de mededeling dat het product klaar lag om te worden afgehaald.

Niet nodig gehad.

De website oogt een beetje amateuristisch maar functioneert beter dan je zou verwachten.

De functionaliteiten van de website zijn vrij beperkt, je kunt niet je bestellingen of order status bekijken.

Wel krijg je netjes via email te horen wanneer de status van je bestelling veranderd.

De prijzen zijn laag, daarom heb ik voor deze webshop gekozen.

Het bestelde product was op vooraad maar werd pas na 2 dagen verzonden. (besteld op 14-08, ontvangen op 17-08).
Op zich is dat een acceptabele levertijd maar ik ben van andere webshops wel sneller gewend, vooral als het gaat om producten die volop op vooraad zijn.

De verzending is voor de rest prima verlopen, het pakket kon worden gevolgd via track & trace en werd een dag na verzending afgeleverd!

HP C5180 all-in-one printer besteld en opgehaald bij vestiging zelf in Nieuwegein. Let op: ze zijn verhuisd en zitten niet meer aan de symfoniebaan, maar iets verderop meer in het zuiden van Nieuwegein.

Weet niet meer exacte datum maar was binnen 3 dagen beschikbaar.

Naast de externe harddisk ook een USB 2.0 card gekocht. Stond niet in het assortiment op de site, maar via de telefoon mij verzekerd dat ze die wel ergens vandaan konden halen! En zo zij het geschied. Aangezien ik vooruit betaalde was het lastig tegelijkertijd de (niet in het assortiment vermelde) USB card op de order te zetten, maar ze waren creatief in het oplossen van dit probleem. Bevestiging via de mail met T&T-link en aanvullende mails over de status. Klantvriendelijk en zeer behulpzaam tijdens het gesprek. Kijk dat is pas service!
Het minpuntje die ik kon ontdekken was dat de productinformatie over de Lacie 250 Gig/USB 2.0/8MB in zijn totaal ontbrak.

Na 6 dagen pas het spul ontvangen. Was iets mis gegaan in het sorteerdestributiecentrum in Zwolle zo las ik. De 2 pakketjes in 1 doos met flink wat luchtkussentjes erboven op. Pakketjes netjes verzorgd met eveneens de nodige schokabsorbeerstuff in de verpakking.

Geen idee, maar ik heb er alle vertrouwen in.

Website is gewoon. Plover maakt gebruik van verschillende leveranciers en je kunt online de status van de voorraad zien. Heb zondag op maandag een HP 6320 besteld (met gratis IPAQ) om 0:07 via mail bevestiging van mijn bestelling gehad. Werd om 12:00 uur gebeld met de vraag of ik inderdaad de bestellling had gedaan. Na bevestiging te horen gekregen dat het 1 a 2 dagen zou duren. Volgende dag om 12:15 werd ik gebeld dat de laptop binnen was. Alle melding komen ook via de mail. 3 uur later heb ik m opgehaald. Werd netjes ontvangen. Heel handig is dat je kunt pinnen. Vriendelijke meneer. Het is daar echt een afhaalmagazijn. De voorraden leten ze bij de leveranciers liggen. Voordeel is dat je altijd verse waar krijgt. Al met al ruim binnen de 48 uur mn laptop binnen. Vooral het feit dat je wordt gebeld vind ik super. Klasse. Ga hier zeker vaker bestellen.

Afgehaald.

Website - simpel maar overzichtelijk
Personeel - vriendelijk, prompt en goed geinformeerd
Telefonisch contact - uitstekend
E-mail: op alles wordt keurig en snel geantwoordt

LCD Scherm was netjes verpakt in originele doos, binnen 1 dag afgeleverd op een afwijkend adres zoals door mij opgegeven.

Acer LCD viel toch tegen, iets te veel backlightbleeding, matige verticale kijkhoeken etc.
Er werd totaal niet moeilijk gedaan over retourneren op basis van 8 dagen niet goed geld terug (Wet Kopen op Afstand). Ivm feestdagen zou het iets lander duren dan 8 dagen, was ook geen enkel probleem.
Kreeg netjes e-mail update van ontvangst. Scherm zou getest worden en daarna zou ik geld terugkrijgen. Begin Januari vroeg ik hoe lang het ging duren, toen bleek dat er ingebroken was in de magazijn en dat onderandere mijn scherm gestolen was, binnen 1 week zou verzekering alles regelen en zou ik mijn geld terugkrijgen.
Ze hebben zich keurig aan hun woord gehouden, geld is binnen de opgegeven termijn teruggestort en ben netjes per mail ingelicht.

Klasse!

PLover is een keurige zaak. Rustige, duidelijk website, het is gemakkelijk om te vinden wat je zoekt. Er staat veel productinformatie bij, dat is prettig vergelijken.
de prijzen zijn redelijk scherp. Dat zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat er nauwelijks een showroom is; PLover zit op een pleintje in Nieuwegein waar allerlei kleine bedrijfjes samen bij elkaar zitten. Niks mis mee, maar het is misschien niet wat je verwacht.

Ik heb wat vragen gesteld over een Samsung 225TW scherm wat ik wilde bestellen, en ik kreeg dezelfde dag nog duidelijke antwoorden op al mijn vragen. De berichten stralen kwaliteit uit en zorgen voor vetrouwen in het bedrijf. Daarom heb ik het iets duurdere 215TW scherm aangeschaft, omdat die wel leverbaar was.

ik heb mijn scherm vanochtend afgehaald.
De deur naar een magazijn stond heel iets open, daar lag dusdanig veel verpakkingsmateriaal klaar voor gebruik dat ik me niet kan voorstellen dat er door fouten van PLover een verzending mis zou gaan.

pixel perfect X-D

De winkel heeft een duidelijke website en het bestellen ging dan ook probleemloos, helaas kreeg ik vandaag (vandaag ook besteld en betaald) de melding dat het product niet meer leverbaar is. Een beetje jammer aangezien er stond aangegeven dat er nog 3 op voorraad waren. De service is verder (voor zover ik het heb gezien) wel erg goed, daarom toch een goed.

Ik heb bij Plover Systems een LCD TV besteld. Ondanks de lage prijzen is de kwaliteit van de service opvallend! Op mijn mail werd dezelfde dag gereageerd (met een zinnig antwoord).

Voor aflevering had ik het adres van mijn werk opgegeven. De TV kon echter sneller dan verwacht op zaterdag al geleverd worden. Daarom kreeg ik op vrijdag een telefoontje of ik de TV niet toch thuis bezorgd wilde krijgen. Fantastische service dus!

Ook op de bezorging zelf is niets aan te merken, de koerier behandelde de TV alsof hij een museumstuk aan het verhuizen was!

Dinsdag Philips TFT besteld, vrijdags binnen.

Goede shop en simpele maar overzichtelijke website, snelle/vriendelijke afhandeling van vragen via e-mail en telefoon.

Ik kreeg een mail met een link zodat ik de verzendstatus kon volgen. Link deed het niet, maar was niet nodig, want de bezorger stond dezelfde dag nog op de stoep.

Achteraf had ik nog een kleine vraag over het product. Hier kreeg ik snel antwoord op.

Scorekaart voor Plover Systems