Franklin

Gebruikers over webshop Franklin

Het product wat ik zocht gelijk op de website gezien en gekocht via Ideal, dit is goed bevallen.

Levering was goed, het product was helemaal in orde en de levertijd was op tijd.

Ik had gechat via de site met een verkoper en die heeft mij goede informatie gegeven.

Franklin.nl geeft goede service, heeft goede prijzen en aardig en behulpzaam personeel. Ook is de levering vlot.

Het personeel reageert snel op mails en geeft goede informatie.

Snelle service, goed product en fijne hulp. Personeel die weten waar ze over praten en goed adviseren

Geweldige service! Snel geleverd en optijd. Precies zoals ze vermelden.

Uitmuntend! Geen klachten en de service is erg goed. Snelle reacties op emails en telefoon.

Toestel was nergens goedkoper te vinden, daarvoor ook nog uitstekend advies gehad, een dikke duim voor deze winkel!

Bestelling snel geleverd, na uitstekend advies

Had een vraag over het toestel werd direct op de juiste manier opgelost.

Komt bezorgtermijn belofte niet na. Voor 16:30 besteld volgende dag in huis, dit gebeurt helaas niet.

voor half 5 besteld volgende dag in huis, nee hoor we doen het pas 3 dagen later!

Klantenservice kan helaas niks doen, ze zeggen dat ze afhankelijk zijn van externe leveranciers. Bied het ook dan aan met een langere levertijd, niet met de volgende dag in huis!

Bestelling was makkelijk te plaatsen, kwam er via een link in de Pricewatch.
Er staat ook een nette lijst bij van eventuele extra's die nodig zijn.

De TV die ik besteld had zou later komen, maar de CI+ kaart werd al vooruit gestuurd. Netjes in een bubbel enveloppe.

Erg goede klantenservice. Voor de aanschaf wat besproken, en gisteren uiteindelijk de order voor de TV geannuleerd.
Niet de schuld van Franklin, maar Sony. En een review van het model deed mij besluiten dat een onderdeel te belangrijk is, en niet voldoet.
Daarom voor een model van 2014 gegaan, echter wel bij een ander bedrijf wegen niet op voorraad.

Gisteren vlak voor half 6 hierover gemailed, en vanmorgen vroeg al de mail dat het geld van de TV vandaag zou worden terug gestort.
Geld staat er nu ook al op als ik dit schrijf. Erg netjes.

Vond alles bij elkaar het waard om een review te schrijven.
De 5 sterren die het hier op Tweakers krijgt is het zeker waard naar mijn inziens.

aanvulling op tekst vorige review....slotzin moet natuurlijk zijn: Dat bleek thuis een erg GOEDE beslissing!

Duidelijke website, scherpe prijzen, goed advies en correcte levering. Kortom een prima webshop die ik een ieder durf aan te bevelen.

Ik had mijn bestelling op woensdag namiddag geplaatst, waardoor levering op donderdag logischerwijs niet meer mogelijk was. Stond gepland op vrijdag, maar toen ik donderdag 's avonds laat nog geen toegezegde "track&trace" had ontvangen werd ik een beetje onrustig. Dit vooral door een aantal nare ervaringen met andere webshops eerder. Dus vrijdagochtend gebeld met "mijn contactpersoon" bij Franklin, die meteen ging uitzoeken waarom het vervoersbedrijf dat nagelaten had. Maar om 11.30 uur ging de deurbel en mijn Oled was gearriveerd. Ikke blij dus !!! En tevreden. Ook zonder "track&trace" ;-)

Voor aanschaf eerst goed gezocht naar hetgeen me goed leek voor vervanging van mijn "oude" toestel. Er bleven 3 kandidaten over 2 4K's en een Oled. Ik heb me door meerdere verkopers laten adviseren en vervolgens contact opgenomen met Franklin. De persoon die ik daar te spreken kreeg nam de tijd mij goed te informeren en adviseren om tot een doordachte keus te komen. En dat is gelukt. De keus viel op LG 55EC930V Oled tv. En dat blijkt thuis een erg beslissing te zijn !!!!

- Goede prijs
- Overzichtelijke en professionele site
- Zeer goede klantenservice
- Snelle passende service

Product de volgende dag in huis! Super!

Had nadat ik de TV ontving nog een vraag over het instellen van mijn zenderlijst. Na één telefoontje met één van de medewerkers werd ik keurig geholpen! De verkoper nam uitgebreid de tijd voor mij en alles is perfect ingesteld! Dus ook na de verkoop staat men voor je klaar... Chapeau!

Bestellen gaat eenvoudig; ik had een Toshiba FPT-AG03G 3D bril besteld. De geautomatiseerde bevestigingen zijn helder en toegankelijk. De website werkt prettig. Ik ben uiterst tevreden over Franklin.nl

21 mei besteld, 22 mei geleverd; prima track and trace. Goed verpakt, ruim voldoende luchtkussentjes tussen het verpakte item en de extra doos eromheen. 'S middags rond 13:30u besteld; nog voor 15u een bericht van een medewerker dat de bestelling werd verzonden met in de mail het track en trace nummer.

Had Pioneer SC-LX57 besteld woensdagavond besteld. De dag daarop gebeld door Franklin. Omdat nog iemand een bestelling had geplaats was de receiver niet op korte termijn beschikbaar, en bood Franklin SC-LX77 aan tegen gereduceerd tarief. Goede oplossing, en tevreden met m'n versterker.

Versterker werd na bijbetaling voor de duurdere versterker de dag na de oorspronkelijke bestelling verstuurd (dus de aanpassing van de bestelling heeft niet tot vertraging geleid), en de dag daarop afgeleverd.

Klein punt van kritiek: Versturing was met DHL, en bij de service was het volgen van de bestelling met geschat aflevermoment niet inbegrepen. Daarnaast levert DHL blijkbaar niet op zaterdag. Zodoende kon ik zelf niet thuis zijn om de bestelling in ontvangst te nemen, wat bij een grotere bestelling mijn voorkeur heeft. Uiteindelijk probleemloos bij de buren afgeleverd, maar neem liever het risico niet.

Franklin heeft een nette site. Je kan makkelijk bestellen en betalen. Echter bij de beamerlamp die ik bestelde stond "Fabrikant: Epson", wat achteraf niet het geval was. (zie Aftersales)

De lamp was al goed verpakt in zijn eigen doosje, en was door Franklin samen met "ballonvulling" in een groter doosje verzonden.

Het bleek dat de lamp "namaak" was, en dus geen originele van Epson zelf.
Ik heb mijn geld terug gekregen, maar niet de retourkosten. Dit vond ik wel jammer, gezien het een foutje op de site betrof.

In het verleden een plasma scherm hier gekocht. Een jaar na levering bleek de netwerkpoort niet te werk en omdat het model niet meer leverbaar was heb ik via garantie afhandeling een vervangend scherm te mogen uitzoeken. Het model wat dezelfde functionaliteit bood was alleen nog in een kleiner en groter model leverbaar. Dat werd zonder bij betaling een groter model. Helemaal top!

Eigen personeel heeft het mij thuis geleverd. Volgens afspraak op de dag en binnen de afgesproken levertijds window. Prima dus

Ik ben altijd netjes te woord gestaan, goed geadviseerd en netjes geholpen.
Mijn ervaring is zeker positief !

Afgelopen week voor de tweede keer dit jaar een 47 inch LG TV gekocht (dit maal voor mijn ouders). Heldere website, goede prijs en prima telefonisch advies van verkoper Nick.

Zaterdag besteld, dinsdagochtend bezorgd. Uitstekend dus.

Bij installatie een aantal vragen deze werden snel en proffesioneel door Franklin beantwoord.

Op mijn vraag om extra korting op een order van bijna 4000 euro gaf de verkoper aan dat Franklin daar niet aan kon doen vanwege de uitstekende service die zij verlenen. Daar valt wat voor te zeggen en ik besloot mijn order te plaatsen. Nadat ik lange tijd niets hoorde belde ik zelf om te informeren naar de levering. De bestelde beamer lag al een tijdje in het magazijn en kon ik zelf op komen halen. Toen na drie weken het bestelde scherm er nog steeds niet was moest ik hier zelf over bellen. Dat werd een drama met een service die het tegendeel blijkt te zijn van de hoge norm waarover de verkoper mij vertelde. Het verkeerde (goedkopere) scherm werd verzonden waarna men beweerde dat ik dat scherm toch echt had besteld. Een aantal mailwisselingen verder gaf men de fout toe en zou een nieuw scherm besteld worden. Ook die nieuwe bestelling loopt inmiddels weer weken. Op mails van mijn kant wordt niet me gereageerd. Inmiddels weet ik niet meer waar ik van op aan kan en begin te twijfelen over een goede afwikkeling van mijn order. Die continue onduidelijkheid over de levering, gecombineerd met het niet reageren op een email maakt dat ik Franklin Presentations een onvoldoende geef.

Verkeerde levering, toezeggingen over levertijd niet nagekomen, onbereikbaar voor commentaar.

Het probleem bij mij als klant leggen (u heeft een verkeerd artikel besteld), niet bereikbaar zijn voor commentaar.

Via de pricewatch kwam ik op de website van Franklin. De (lage) prijs van de Toshiba 40HL933G was zeer aantrekkelijk, en na het lezen van de shopreviews had ik de tv besteld.

Ik werd op de hoogte gehouden via e-mail en toen de TV opgehaald kon worden ben ik gebeld. De medewerkers waren zeer vriendelijk en gaven mij aanvullende informatie wat er mogelijk is met deze TV.

Het is een mooie winkel die goed te bereiken is, de parkeerplaats is naast de deur.

Ik kan iedereen deze winkel aanraden, de medewerkers nemen de tijd om je goed te woord te staan en zijn bereid je vragen te beantwoorden. Ben dan ook zeer tevreden en zal in de toekomst zeker aan deze winkel denken wanneer ik audio of video apparatuur nodig heb.

Gekozen voor afhalen. De TV is aangekomen in de winkel binnen de verwachte levertijd die aangegeven staat op de website. Parkeerplaats naast de deur dus er hoeft niet gesjouwd te worden.

Voorafgaand aan de bestelling van een nieuwe TV heb ik per e-mail contact opgenomen en werd ik zeer prettig en snel geholpen door Maarten. De vragen die ik had werden helder beantwoord. Tevens een mooie aanbieding gehad.

In de winkel werd ik hartelijk welkom geheten en waren de verkopers/adviseurs duidelijk enthousiast en wilden ze graag e.e.a. vertellen en uitleggen.

Terwijl ik in de winkel was, stond een van de medewerkers een andere klant via de telefoon te woord, en legde rustig en helder de werking van bepaalde instellingen van een apparaat uit. Goed om te zien dat deze service verleend wordt. Aan mij werd later, na aankoop, ook gevraagd om contact op te nemen als ik ergens vragen over had.

Het was eerst mijn bedoeling om de TV op te laten sturen, dit was bij mijn toestel gratis. Het zou door hen zelf of door hun externe dienst (Extra@Home) verzorgd worden.

Toen ik gebeld werd om een afspraak voor levering te maken, werd me verteld dat de bezorging door PostNL gedaan zou worden. Omdat ik geen hoge pet op heb van PostNL met de behandeling van pakketten en al helemaal niet met elektronica heb ik er voor gekozen om het de volgende dag (zaterdag) zelf op te halen. Qua tijd kwam mij dit ook beter uit omdat ik bij bezorging anders pas in de loop van de week het pakket had ontvangen.

Het ophaaladres was op een andere locatie dan de winkel maar wel vlak daar bij in de buurt en met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Het pakket stond daar al voor me klaar en ik kreeg nog een aantal tips mee voor de installatie. Ook kreeg ik wat te drinken aangeboden.

Aangezien de shop zeer goede reviews kreeg heb ik contact opgenomen met Franklin Presentations. Uiterst vriendelijk en behulpzaam te woord gestaan door Maarten. Ook een zeer scherp aanbod gekregen, daarom uiteindelijk hier besteld. Op de website stond "op voorraad" en dit was ook zo, iets bij andere webshops nog wel eens afwijkt. Al met al is de ervaring met deze shop dus uitstekend, hier leveren ze echt service en is de klant koning.

Ik heb de bestelling in de winkel in Westervoort opgehaald. Alles stond keurig klaar zoals de dag ervoor afgesproken.

Franklin Presentations is niet de allergoedkoopste, maar ze zitten dichtbij mijn woonplaats en ophalen is nog sneller dan op laten sturen. En het liefst heb ik een fysieke winkel waar ik nog even kan rondkijken en eventueel terug kan als er problemen/vragen zijn. Oh, en er is genoeg parkeergelegenheid. Dus niet de halve stad door met zo'n grote TV-doos...

Ontvangst
Het lijkt niet echt op een bedrijf dat aan particulieren verkoopt. Een receptie waar je je moet melden en die de verkoper roept. Maar de ontvangst is vriendelijk en correct.

Personeel
Vriendelijk geholpen en goed geadviseerd. Bevestigde mijn eigen 'onderzoek' op diverse fora en internetsites over dit onderwerp. Men adviseerde mij, op basis van mijn eisen een bepaalde TV die onder mijn budget lag. Ondanks het feit dat ik dat budget al had genoemd en men mij dus een duurdere TV had kunnen verkopen.

Daarna: TV inladen, naar huis rijden en installeren. Tot nu toe geen after sales nodig gehad, dus daar kan ik verder niets over vertellen.

De eerste indruk die ik van de winkel kreeg op tweakers en op hun eigen site was goed en daarnaast waren de bestaande reviews goed. Het product dat ik zocht was bij hun het goedkoopst dus de keuze was snel gemaakt.

De levering was snel en ik werd netjes op de hoogte gehouden van de status. Plus dat het product voorzien was van een track and trace nummer dus ook dat traject kon ik volgen. Daarnaast was het product zeer zorgvuldig en goed verpakt. Het kwam ook dan ook in uitstekende staat aan.

Bij het installeren van mijn product was er een onderdeel direct kapot gegaan. De volgende dag stuurde ik een email naar het algemene support adres met de vraag of dit vervangen zou worden binnen de garantie. Binnen een halve dag werd er gereageerd dat er vanuit de leverancier een nieuw onderdeel naar mij onderweg was. Top service! Ik ga zeker weer bij deze shop bestellen.

Scorekaart voor Franklin

Qshops