Gebruikers over webshop deWinkel
Review toevoegenDe site is overzichtelijk en bestellen was makkelijk. Een beetje moderner design zou trouwens niet geheel overbodig zijn maar alles wat er is werkt uitstekend. De zoekfunctie mag van mij trouwens wel een prominentere plaats krijgen.
VerzendingEr zat één werkdag tussen het bestellen en het verzenden dus hier geen klachten. Het ging om een cameratas die ze in een doos hebben gedaan en verder hebben opgevuld met papier. Dat was adequaat voor dit product.
KlantenserviceGeen ervaring mee
Ik heb twee jaar geleden een Nikon D80 met Sandisk 2GB extreme kaart gekocht bij dewinkel.nl.
Eerst maandenlang gevraagd om een NL gebruiksaanwijzing en zeker 6 mails gestuurd. Met moeite kwam er een reactie en ondanks belofte door dewinkel.nl heb ik de gebruiksaanwijzing nooit gekregen.
Binnen twee jaar ging de SD kaart kapot (garantie 10 jaar) en na contact met deWinkel.nl zou de kaart vervangen worden. Volgens Britstra (eigenaar) is de 2Gb niet meer te krijgen en hij biedt een 4GB kaart aan. Dit was de mail die ik kreeg: "Bij betalen op 4gb incl porto 22.95 euro."
Niet echt netjes voor een kaart die op dat moment 25 euro kost (bron: pricewatch). Dewinkel.nl zegt eigenlijk: "u heeft wel tien jaar garantie en u krijgt ook een vervangend exemplaar, maar dan moet u wel bijna de nieuwprijs bijbetalen". Overigens was de 2GB wel leverbaar bij andere winkels dus ik heb voorgesteld dat dewinkel.nl via een andere winkel zou leveren. Uiteindelijk wil de heer Britstra niets doen en heb ik om verdere ergernis te voorkomen de kaart retour gevraagd.
Rampzalige winkel, dozenschuiver zonder hart voor klant en service.
Na twee mails en een telefoontje heb ik de kaart retour gekregen in een envelop op een papiertje geplakt. Geen tekst, niets. Weer een voorbeeld van de minachting voor de klant.
KlantenserviceZie boven. Bespaar je de ellende en kies een andere zaak.
Cameratas besteld en een geheugenkaartje. Werd opgebeld, bleek dat het tasje dat ik besteld had niet meer te krijgen was, ze hadden een alternatief voor me. Even bekeken hoe en wat op internet, teruggebeld en voor het alternatief gekozen. Vijf minuten later 2 emailtjes bestelling verzonden, de volgende dag in huis.
Prima telefonisch contact met medewerkers, ze hadden verzending al klaar liggen mocht ik voor het alternatief kiezen, dus lekker snel in huis.
Vriendelijk te woord gestaan, topservice dus.
Doosje was klein en alles paste goed, nog opgevuld met zo'n plasticje met lucht erin. Alles zat vast erin, doosje zelf was goed dichtgeplakt.
Goed verpakt dus.
Nog niet mee te maken gehad.
Had bij deze toko een tas besteld, staat ruim op voorraad. Toch nog even achter de bestelling aangebeld, de kleur was niet meer op voorraad. Bestelling omgezet naar andere kleur, mits ik em de 10de binnen zou krijgen (bij mijn opmerking waarom hij dan toch op voorraad staat kreeg ik te horen dat ze geen tijd hadden dat te veranderen.....). Vanochtend gebelt of de tas binnen komt vandaag, krijg ik te horen dat de ideal bestelling nog niet binnen is. Die betalingen komen vrijwel meteen binnen maar zij moesten nog wachten op een bevestiging (is voor het eerst dat ik dat hoor)
VerzendingOntvangst is dus vandaag (10-7) beloofd maar hij komt dus misschien morgen binnen als ik mazzel heb (wie is hier nou de klant?!?!)
KlantenserviceZe nemen de telefoon op maar daar is alles mee gezegt, heb in de afgelopen 3 telefoontjes 5 personeelsleden aan de telefoon gehad.
Product zou (beperkt) op voorraad zijn. Geheel in lijn met eerdere bestelling, product niet op voorraad. Voor mij is dit toch vaak een overweging boven enkele euro's prijsverschil, hier wordt m.i. dan ook misbruik van gemaakt door te melden dat het product wel op voorraad is (zou aan winkel liggen die, maar op zondag besteld en dan nog wat verkopen?). Voor dit product was de levertijd circa een week. Voor een eerdere producten heb ik ruim 2 weken moeten wachten en om de snelheid er in te houden heb ik van product moeten wisselen en bijbetalen. Met name mijn ervaring met aftersales is teleurstellend te noemen (zie hiervoor aftersales).
VerzendingVerzendingen zijn keurig verpakt.
KlantenserviceNa telefonisch overleg product (koptelefoon) retour gezonden ("om hygienische redenen doen we dat normaal niet, maar zou in dit geval toch eigenlijk om verpakking gaan dus doe toch maar..."). Teleurstellend is het verkeerde retouradres op de bijgeleverde factuur, waardoor bij retourzending dubbel door mij is betaald. Uiteraard een week vertraging. Geen excuus, niets:"Tja, alwides niets ontvangen, dat is het verkeerde adres dat u heeft gebruikt...(?!)" Na ruim 3 weken van: "niet met mij, maar je moet mijn collega hebben en die werkt maar een dag per week", geen adequate oplossing voor retourname product of compensatie voor aanschaf ander product ("mijn-baas-staat-het-mij-niet-toe-routine"). Bij gratie wordt product nu kostenloos aan mij retourgezonden als compensatie. Bijzonder teleurstellend, firma geen aanrader.
2 weken voordat mijn broer op vakantie ging hier een digitale camera voor hem besteld. Duidelijke website, groot aanbod en goede prijzen.De gewenste camera, de IXUS 800 IS en extra accu, was op voorraad en gunstig geprijsd. Voorwaarde was dus dat hij binnen 2 weken binnen was, want hij moest mee op vakantie. Direct betaald via ideal.
VerzendingDe voorraad status stond op 'ruim op voorraad, indicatie ontvangst 1 a 2 dagen'. Orderbevesting direct na bestelling ontvangen, maar de verzending-bevestiging liet enkele dagen op zich wachten. Na telefonisch contact (prima bereikbaar) werd er aangegeven dat er morgen een nieuwe lading camera's verwacht werd en dan direct verzonden zou worden (blijkbaar toch niet op voorraad). Dit was geen probleem aangezien er nog ruim een week te gaan was voor de vakantie. Na 2 dagen nog geen verzend bevestiging gehad en nogmaals gebeld. Blijkbaar waren er meer orders van deze camera want er werd verteld dat de ontvangen camera's al verzonden waren aan andere wachtende bestellers en ik nog niet aan de beurt was. Diezelfde dag zou er wederom een lading camera's komen en er werd mij verzekerd dat ik dan wel aan de beurt was (misschien mede door mijn uitleg van de situatie ivm vertrek vakantie). Inderdaad de volgende dag de camera en extra accu prima verpakt ontvangen.
Ik geef een goed omdat ik 2 maal prima te woord ben gestaan. De uitleg van dewinkel.nl was acceptabel en het is begrijpelijk dat dit in de vakantieperiode (de drukste periode voor cameraverkoop) voorkomt. Wel moet gezegd dat de voorraadstatus niet geheel betrouwbaar is. Telefonisch contact is wellicht het meest betrouwbaar als de ontvangsttermijn van de producten heel strict en belangrijk is.
Nog niet nodig gehad
Was al een tijdje op zoek naar een goede camcorder. Uiteindelijk gekozen voor de Panasonic NV-GS320. Na beetje rondkijken uitgekomen bij deWinkel omdat deze goede prijzen hanteert en dicht in de buurt zit en je kunt afhalen. Naast dit alles betrekken ze alles van Nederlandse importeurs dus alles met een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.
De website zit duidelijk in elkaar en spreekt eigenlijk voor zich. Ieder artikel heeft een voorraadindicatie.
deWinkel zit op een soort industrieterreintje in Meppel vlakbij de A32: goed bereikbaar dus. Vooraf gemaild of de camera op voorraad was: hij was op voorraad. Er is een ontvangstruimte waar diverse artikelen, vooral supplies, staan. Nadat een medewerker mij had ontvangen gaf ik aan dat ik voor de Panasonic kwam. Op de site stond een combi aanbieding met een Lowepro Edit 100 tas. Deze is echter veel te klein voor deze camera. Zonder probleem werd deze tas gewijzigd in de Edit 110. Daar past de camera perfect in. Dit alles zonder extra te betalen. Ook maar gelijk een paar minidv tapes en een firewire kabeltje gekocht.
Dit was mijn eerste ervaring met deWinkel.nl. Mocht ik in de toekomst nog iets nodig hebben wat in hun assortiment zit dan ga ik zeker kijken.
Niet van toepassing
Ik heb een week geleden een Leica C-LUX1 besteld. Het verbaasde me dat deze camera hier grofweg 100,- goedkoper was dan bij andere online shops, ze claimden dat hij in de opruiming was.
Ik voorzag enige problemen, wat je vaker hebt bij acties. Dit was daarentegen helemaal niet het geval. Ik kreeg netjes een bevestiging van betaling en kon op de website de voortgang volgen. Bij verzending kreeg ik een track&trace nummer.
Het pakketje was binnen een dag na verzending al binnen. Het was netjes verpakt in een kartonnen doos met bubbeltjespapier (of hoe dat dan ook heet).
Werd telefonisch vriendelijk te woord gestaan. Alhoewel op de site stond dat de JVC 32x70s op voorraad zou zijn, moest het toestel besteld worden. Een klein minpuntje, anders een zeer goed. Gelijk besteld. Kreeg de mededeling dat het wel na oud en nieuw kon worden. Tot mijn verbazing kreeg ik een mail op vrijdag de 29e dat de TV er was. Ben gelijk gegaan en heb de TV gehaald. Netjes te woord gestaan en geholpen. Prima zaak! Om te onthouden voor een volgende keer.
Oh ja, de verwijderingsbijdrage zat bij het bedrag in en totaal bedrag scheelt tot een kleine 250 euries met de Mediamarkt!
Duidelijke website en voorwaarden staan uitgebreid vermeldt.
Had een LCD tv besteld. De website gaf aan dat deze op voorraad was, of op voorraad bij de leverancier.
De tv was uiteindelijk niet op voorraad. Ik kreeg bij bestelling een orderbevestiging en een betaalbevestiging, maar geen orderstatus of iets dergelijks. Na een week toch maar eens gebeld en bleek dus dat de tv de dag erop zou binnen komen. 4 dagen later nog eens gebeld, de tvs waren binnengekomen, maar mijn tv zat daar dus niet bij. Na nog een week wachten maar weer eens gebeld en de TV was binnen. De levering zou over 5 dagen zijn. Uiteindelijk stond de tv een dag erop al in Tilburg, in een magazijn (ik werd namelijk gebeld voor een installatie afspraak). Heb de tv zelf maar opgehaald omdat ik het dan in het weekend al in huis zou hebben en hem liever zelf installeer dan dat de zogenaamde professional dat komt doen.
Een aantal jaar geleden heb ik hier ooit een digitale camera besteld en had daar toen goede ervaring mee, deze keer dus weer eens een bestelling geplaatst.
De website is overzichtelijk en alle producten zijn goed te vinden. Levertijden zijn vermeld, dat is ook altijd handig.
Zodra je besteld hebt, krijg je per mail een bevestiging van je bestelling en vervolgens krijg je nog een track&trace code zodra de bestelling wordt verzonden.
Voor het bestelde product stond de voorraadstatus op in voorraad, 2-4 dagen levertijd. Echter heeft het ruim 2 weken geduurd voordat het product in huis was. Na een week zelf gemaild met de klantenservice, maar daarop kwam niet meer dan een email terug van niet meer dan één zin (overigens wel snel antwoord). Dat vond ik erg slecht.
Verzending is verder in orde.
Vorige week een Canon PowerShot Pro 1 besteld.
Volgende dag al thuis afgeleverd.
Zat nog erg te twijfelen of ik de Pro 1 of een Nikon D70 zou kopen. Dankzij de goede tips van een deWinkel medewerker (Jan geloof ik) heb ik uiteindelijk voor de Pro 1 gekozen.
Pas geleden een videocamera besteld. Zij waren met stip op nummer 1 de goedkoopste. (210 euro verschil met mediamarkt, en die wilden niet met de prijs omlaag) Verder is de site duidelijk en staan de bedrijfsgegevens duidelijk vermeld. Je weet dus met wie je zaken doet en waar ze zitten. Een vertrouwde indruk, wat ik heel belangrijk vind bij een bestelling via internet. Het is ook een gewone winkel met showroom, dus je kunt ook zelf spullen afhalen en even kijken etc.
Eerst een email gestuurd met een vraag over levertijd, snel een reactie gehad, ze konden binnen 4 dagen leveren.
Vervolgens videocamera en accessoires besteld, verzendkosten 10 euro voor rembourszending.
Kreeg netjes bevestiging via email. Vervolgens een mailtje gekregen met info over betalen via hun bankrekening, maar direct erna een emailtje dat die info onjuist was en dat het gewoon per rembours betaald zou worden zoals ik gevraagd had. Dat was dus wel in orde.
Een paar dagen later een verzendmelding gehad en de volgende dag stond de postbode al voor de deur. Netjes geleverd in de aangegeven termijn.
Alles was goed verpakt en zag er netjes uit.
Over de Service kan ik niets zeggen, daar heb ik geen ervaring mee, alles werkt naar behoren.
Onlangs bij deze zaak een Minolta 5400 scanner gekocht. Scanner was op voorraad en kon afgehaald worden. Thuisgekomen bleek de scanner niet te werken (waarschijnlijk aan/uit schakelaar kapot). Gebeld en kon meteen de scanner om komen ruilen voor een nieuwe. Prima afgehandeld. Alleen jammer van het extra op-en-neer rijden, maar daar kunnen zij ook niets aan doen.
Ik heb vorige week de Pentax Optio S besteld en opgehaald bij FotoVideoShop.nl.
Was uit voorraad leverbaar, dus kon dezelfde dag nog gehaald worden (ook de extra accu en speciale tas waren op voorraad).
Heb voor deze camera gekozen naar aanleiding van het stukje op tweakers.net en de test op dpreview.com.
Camera netjes in de doos geleverd inclusief Nederlandse garantie.
Netjes uitleg gekregen over de camera en het aansluiten en gebruiken op de computer.