Eu-gsm.nl

Gebruikers over webshop Eu-gsm.nl

Zodra je op de website komt ziet hij er vaag uit. Volledig vol met banners en andere troep. Er staan allerlei beloftes op gratis verzending, 12 maanden garantie en 100% tevredenheids garantie. HIerbij gaan de belletjes rinkelen, "moet ik deze site vertrouwen?"

We gaan de keurmerken af waar deze site op leunt. "BEkeurmerk" is een keurmerk dat zijn werkzaamheden heeft gestaakt. Waarom staat dit nog op de site? Vervolgens, het digikeurmerk beweerd dat deze site te vertrouwen is. Ik ken dit keurmerk niet echt goed. Na wat googlen, merk ik dat dit keurmerk aan te schaffen is voor 30 euro en de belofte; dat je alles goed zal doen. Andere reputable keurmerken vanuit Nederland zijn niet te zien.

Hierdoor ben ik aangewezen op het internet, de reviews hier op tweakers waren goed en op andere websites waren ze ook goed. Met een enkeling na, over het algemeen voor kleine aankopen was deze site te vertrouwen. Omdat ik een nieuwe accu wilde aanschaffen voor mijn telefoon en de prijs mee viel ben ik over gegaan op een aankoop.

Wellicht als u een grotere aanschaf wilt doen kunt u dit beter bij een andere site doen.

---

Geen klachten over ontvangst dus er was weinig om aan aftersales te doen. Ik zou wel aan de webshop beheerders willen verzoeken om te overwegen een ander keurmerk aan te schaffen.

Van de twee keurmerken die op de site staan, bestaat er 1 niet meer, en de tweede is niet de meest reputable. Voor mij hoeft niet elke webshop een keurmerk te hebben. Maar verwijder de oude keurmerken. Waarom naast de webshop ook allerlei andere pagina's hebben met betrekking tot java games en weet ik het. Slank de site af tot het minimale webshop met een schonere layout en look. Plaats alle hobbies op een andere site, dit zal de verkopen alleen ten goede komen.

Voor de rest is het makkelijk de producten vinden, wat schitterend werkt. Ik was binnen 20 seconde bij het product wat ik zocht.

De bestelling was geplaatst op zaterdag avond, maandag was de bestelling verzonden, hiervan werd ik via de mail op de hoogte gesteld, dinsdag was de bestelling in huis.

De site is redelijk, en bevat correcte informatie, net als een handige zoekfunctie. Je kunt gemakkelijk shoppen, en van de bestelling wordt een bevestiging verstuurd. Registratie is niet nodig, en betalen met iDeal kost niets extra.
Voorraad en assortiment is ook goed; er zijn zeer veel verschillende producten leverbaar binnen een korte periode (enkele dagen).

Er is wel het eea op aan te merken, zoals de layout van de site die niet heel duidelijk is, maar voor de rest is het goed tot prima.

De verzending gebeurd zonder hiervan een melding te krijgen, maar elke keer dat ik iets ontving was dit twee dagen na de bestelling en de mail die bij de bestelling hoort, echt nodig was het dus niet. Ik heb de opladers die ik besteld heb ontvangen in een voldoende gefrankeerde bubbeltjesenvelop via de post, die er enorm netjes uit zag, voorzien van twee stickers en netjes was dichtgeplakt. In deze envelop zat in een balonnetje een kaartje van de zaak en het product; erg netjes en goed verpakt dus.

De producten worden gewoon met TNT verzonden, in dit geval over de post dus, wat lekker snel gaat.

De aftersales van dit bedrijf zijn énorm goed, tenminste, dat is mijn ervaring. Ik zal even samenvatten wat er is gebeurd:

Toen ik een oplader voor mijn telefoon besteld had, welke eigenlijk vrijwel nergens anders leverbaar was, kreeg ik deze binnen twee dagen. Echter, toen ik deze (niet-originele uiteraard) oplader gebruikte is er van binnen waarschijnlijk een capacitor oid geklapt, waardoor de oplader vrijwel direct kapot was. Ik heb een mail gestuurd naar de klantenservice, en een vriendelijk mailtje teruggehad dat ik het product met een klein briefje met beschrijving retour kon sturen. Zo gezegd, zo gedaan.
Drie dagen later zat er ineens een envelop in de bus met een nieuwe oplader en een kaartje van eu-gsm. Deze oplader heb ik weer gebruikt, en is weer binnen enkele seconden ermee gestopt.

Omdat ik het niet helemaal meer zag zitten heb ik eu-gsm een mail gestuurd, met de vraag of het mogelijk was de koop te ontbinden, maar dan zonder de lader op te sturen, en een foto te maken oid als bewijs (immers, de symptomen waren hetzelfde, en ik wilde niet weer anderhalve euro neerleggen). Diezelfde dag nog kreeg ik een mail terug met de excuses voor het falende product, en de melding dat ik binnenkort kon rekenen op een originele oplader van Samsung zelf. En jahoor, die heb ik nu gehad en werkt prima. Top service d:)b

Ik had bij diverse bedrijven een redelijke simpele vraagstelling neergelegd;
-Ik heb een Samsung X660-V aangeschaft, en wilde daar een kabel voor hebben, maar wel eentje die paste
-Daarnaast stelde ik een vraag over de Nokia 6060 namens een collega, hij zocht hier een specifieke kabel voor en buiten Tokio en het VK waren hier nog geen leveranciers.

Bij veel leveranciers kreeg ik geen antwoord terug, ook niet op de eerste vraag omtrend het type (terwijl de V op het einde van het type-nummer dus gewoon voor Vodafone staat, een beetje zichzelf respecterende leverancier had dit antwoord aardig direct gegeven, zoals bijvoorbeeld gsmleverancier.nl welke na mijn survey direct is teruggetrokken uit tweakers... verdacht) maar deze leverancier wist mij direct de juiste antwoorden te geven. Omtrend vraag 2 gaan ze nog testen maar houden me tot dusver redelijk op de hoogte; even in gedachte nemende dat ik hun zelf meer dan 1 maand de tijd heb gegeven vanwege de vakantie van die collega.

Een indrukwekkende hoeveelheid van diensten; mag kiezen of ik teruggebeld wordt, wil skypen, mailen, faxen... noem het maar op; top!
Kennis prima verdeelt over het bedrijf, als iemand een bepaald model niet kent krijg je direct een ander aan de lijn met wel de aanwezige kennis, vakantie-tijd; dus minder mensen aanwezig... maar wordt wel netjes gemeld.

Voor mijn collega gaan ze nog kabels testen (moeilijk model, maar was ik zelf ook achter) en als ze een werkend model hebben krijg ik bericht.

Voor mijn eigen toestel kabel besteld, eenmalige machtiging gegeven; en het exacte bedrag afschrijven dus ook voor elkaar.
Kabel werkt naar tevredenheid, kwam netjes aan in een no-nonsense bubbeltjes-envelop. Ik moest qua software even rommelen, maar ligt meer aan de Samsung firmware (ik vermoed icm Vodafone contract), ben zelf aan het rommelen geweest en heb de leverancier niet meer gebeld en werkt als een zonnetje.

Ik heb ruim 10+ leveranciers benadert, en deze was een van de weinigen die reageerde, zijn er ongetwijfeld nog meer maar kan aan mijn zoekakties liggen, ik ben meer dan tevreden en zal daarom ook voorlopig hier blijven, aardig tevreden.

kwam aan volgens afspraak en melding, ik had mijn huisadres als factuuradres opgegeven en mijn werk als verzendadres; netjes opgevolgd.

Scorekaart voor Eu-gsm.nl