Compucasion

Gebruikers over webshop Compucasion

Deze zaak is een walhalla voor de liefhebber van tweedehands hardware. Ik kocht hier ooit al een professionele CRT-monitor voor weinig met 12 maanden garantie, deze doet inmiddels al weer bijna drie jaar z'n werk. Sindsdien houd ik hun website regelmatig bij en kocht ik een paar weken terug een gebruikte Compaq Evo D310 (P4, 1.7GHz, 256Mb, 20 Gb à € 179,-), met 12 maanden garantie, inclusief WinXP Pro licentie voor de prijs van maar net iets meer dan de licentiekosten alleen.

De PC had lichte schade aan de kast, maar was verder ok. Netjes was bovendien dat de Windows installatie bijna volledig was gepatched met alle security updates, op de allerlaatste na dan. Zie je zelfs bij nieuwe pc lang niet altijd.

Hun website is erg simpel maar (daardoor) duidelijk. Jammer alleen dat sommige foto's bij de aangeboden artikelen erg brak zijn. Maar aan de andere kant: ze bieden veel 'value-for-money' dus waar klaag ik eigenlijk over.

Geen oordeel gegeven, want zelf afgehaald. Is trouwens een aanrader voor de tweaker met gevoel voor historie, want het is net een klein museumpje, met de allereerste van 'alles': de eerste IBM-PC, Apple Macintosh, Compaq "laptop", etc. Van PET2000 tot iMac, het staat er. En bijv. ook nog Windows 1.0, dichtgesealed en wel.Leuk! Bestellingen boven de € 100,- worden trouwens gratis verzonden. Ook dat is weinigen gegeven.

Zoals gezegd; ze bieden twaalf maanden garantie op gebruikte hardware. en da's net zoveel als sommige pc-verkopers bieden op nieuwe hardware. 't Is zeker meer dan de één tot drie maanden die de meeste andere aanbieders van gebruikte hardware geven.

Prima shop. Vooral voor tweedehands spullen. Heb er al diverse monitoren besteld. Als ik in de gelegenheid ben dan bestel ik 's morgens via het internet en haal dat spul een paar uur later op. Woon namelijk ook in Ede.

Heb nu een keer twee monitoren besteld. Boven de 100 euro heb je geen verzendkosten, dus heb ik vooruit betaald omdat ik geen zin had een auto te regelen. Woensdag overgemaakt en vrijdag stond er een medewerker van het bedrijf (Met vrouw en kinderen nog in de auto) om de spullen te overhandigen.

Toppie.

Scorekaart voor Compucasion