Winkelwijs.nl

Gebruikers over webshop Winkelwijs.nl

Hoi,

ik heb op 21 maart een spel voor de PC besteld. Na een paar telefoontjes (die wel werden opgenomen) en een paar mailtjes (die niet werden beantwoord) heb ik besloten om de bestelling te annuleren, op 12 mei kreeg ik een bevestiging van mij annulering met de boodschap dat ik het geld binnen 30 dagen terug zou krijgen. Tot op heden heb ik het geld nog niet gekregen, en ben ik bang dat ik nu €43,90 armer ben. Ik kreeg vandaag een mailtje waarin stond dat er interne problemen waren: iets met holdings en zo . In dat mailtje staat dat ik de hoogste prioriteit heb(jaja), en dat ze er alles aan zullen doen om mij z.s.m. het geld terug te storten.
Als ik het geld teruggestort krijg zal ik het hier posten, maar ik ben bang...... Nu is tot overmaat van ramp de site uit de lucht gehaald, reageren ze niet op mail en telefoontjes en hebben ze een faillisement aangevraagd. Ik denk dat ik ben opgelicht.
Ik heb dus op 28 juni 2006 nog niets ontvangen.

Gr. Roy Lubbers

er stond dat de levertijd 3-5 dagen was, na 52 dagen heb ik de bestelling geannuleerd, en conform de algemene vorowaarden zou ik het geld binnen 30 dagen terug krijgen.

Mijn algemene indruk was in eerste instantie goed. Ik zocht dus een Razer muis + muismat en die was hier redelijk goedkoop. De uitstraling van de site gaf voor mij de doorslag, beetje bol.com achtig. Het enige nadeel, en dat is dan ook meteen een groot nadeel, is dat je niet kan zien of iets voorradig is. Hier was meteen ook een minpuntje omdat ik via hun contactformulier (waar eigenlijk alles via loopt) gevraagd had wat de voorraad status was en ik gewoon nooit geen antwoord gehad heb. Ik gokte er toch op dat het voorradig was omdat hun uitstraling mij zegt dat ze een grote winkel zijn en dat vast wel hebben.
Ik keurig bestellen en meteen afrekenen via Ideal. Ging perfect! Dat was tevens mijn eerste ervaring met Ideal betalen. Volgende dag keurig een bevestiging via de mail en ik kon de bestelstatus volgen. Hij stond mooi op "In behandeling" dus so far so good.

Je hoopt bij een bestelling via internet op 1 hooguit 3 dagen levertijd dus ik besloot dat even af te wachten. Na 3 dagen wachten voelde ik al een beetje argwaan. Dus ik besloot te bellen omdat hun mailtjes via het formulier niet beantwoord werden (ongeveer 2 gestuurd na 3 dagen). Ik heb die dag 3x een poging gedaan te bellen op de openingstijden van hun klantenservice. Leuk detail is trouwens dat de openingstijden van de klantenservice soms per dag alweer verschillen. Komt vast vanwege de beschikbaarheid van personeel?! Maar wel irritant voor de klant.
Ik besloot dan maar weer te mailen en zat nu op ongeveer 5 mailtjes met de vraag wat de status was en wanneer ik mijn bestelling tegemoet kon zien. Geen enkele reactie. Ik de dag erop weer bellen en na twee pogingen had ik waarachtig iemand aan de lijn. Deze meneer was verder vriendelijk en kon mij vertellen dat de muis geen probleem was maar de mat wel. Vriendelijk vroeg ik hem of hij dan de muis alvast op kon sturen en de mat achteraf nog kon sturen. Dit was goed en we sloten het gesprek af. De dag erop weer de status gecontroleerd maar er was niks verzonden en na een dikke week had ik nog niks in huis.

Ik was toen even op tweakers aan het kijken en kwam achter deze shopsurvey, waar ik daarvoor het bestaan niet vanaf wist. Ik las de beoordelingen van vorige kopers bij deze winkel en ik schrok me een hoedje. Bijna iedereen had hetzelfde verhaal met lange levertijden en slechte service! Ik voelde mij wat bedrogen maar probeerde toch positief te blijven dankzij de woorden van de verkoper. Hij had immers gezegd dat de muis er wel was!
Na twee (!!) weken en ongeveer 10 vragen en klagende mailtjes had ik nog steeds niks. Het totaal bedrag van 90,- euro was al lang afgeschreven maar ik had nog altijd niks. Ik ben weer begonnen met bellen omdat mailen niks uithaalt en kreeg na weer eens 2,5 dag pas iemand aan de lijn. Echt te gek voor woorden. Weer kreeg ik toch wel een vriendelijke verkoper aan de lijn die zich van geen kwaad bewust was. Ik vroeg of deze gang van zaken normaal was? Hij ging er niet echt diep op in en gaf als antwoord: We zijn tenslotte brabanders! Nou daar kun je wat mee :-) We spraken af dat hij mij op de hoogte zou stellen van de levertijd en aan de hand daarvan knopen gingen doorhakken.

Eén dag later kreeg ik mail dat de producten niet te leveren waren en gezien mijn lange wachttijd het hun maar beter leek om de order te cancelen. Ik was teleurgesteld maar ook enigzins opgelucht. Ik heb twee dagen erna meteen bij iemand anders die muis+mat besteld en ze waren binnen 1 dag in mijn bezit. Andere shopsurvey hierover volgt.

Dit is een zeer onbetrouwbare winkel. Zoals eerder is verteld is de service zeer slecht te noemen. Ik wacht vanaf 6 februari op 2 "normale producten", het gaat hier op het spel Diablo 2 en om Suse Linux 10 UK.

Na een week of 3 belde ik op naar Winkelwijs met de vraag naar de levering. Door onverklaarbare wijze is het geld blijkbaar niet goed binnengekomen via de ideal transactie van de ABN-AMRO, de medewerker vertelde dat dit al een paar keer eerder was gebeurd en zou het uitzoeken. Een dag later kreeg ik een mailtje dat mijn opdracht in behandeling werd genomen.

Na vele telefoontjes en mailtjes werd er me op 20 maart j.l. belooft dat het opnieuw verstuurd zou worden.
Helaas heb ik tot op heden niets meer van hen vernomen en heeft mijn laatste klachtenbrief van eind april tot nu toe niets opgeleverd.

Is er misschien een mogelijkheid om alsnog het bedrag van +/- 75 euro toch nog terug te krijgen.

MVG H.Goeloe

oke, 1 maart bestelling geplaatst bij deze winkel.
Dat zag er goed uit. Een week later ontvang ik een mailtje dat het spel iets langer kan duren. ( op de webstie staat nog steeds vrolik 5 a 10 werkdagen)
na iets meer dan een maand ben ik het zat en annuleer mijn bestelling. Met geld over de balk komen doen ze wel heel erg lang. Dit duurt nu al 3 weken. Ook het telefoonnummer is gewijzigd naar een 0900 nummer. Hier moet je dus opeens 15 cent per minuut voor gaan betalen. Daar zakt je broek toch vanaf? Voor mij geen winkelwijs meer. Reageren op mail schijnen ze daar ook niet te kunnen en bellen vertik ik. ( toen ik bestelling plaatste hadden ze nog 0165 nummer.)

Ik heb bij Winkelwijs een spel besteld voor de GameCube. Ik heb netjes betaald en ik kreeg ook netjes een orderbevestiging. Tot zover ging het goed. Een dag later willen ze echter ineens terugkomen op de bestelling, ze konden het ineens niet meer leveren voor die prijs. Dus ik had de keuze of geld terug of de nieuwe prijs betalen.
Ik ben daar niet mee akkoord gegaan, want we hadden gewoon een overeenkomst gesloten en dan hebben ze niet het recht ineens de prijs te gaan verhogen, omdat ze anders kennelijk toch te weinig marge hebben. Ik heb ze dus verteld hoe het een en ander in elkaar zat in het Nederlands Recht, maar ik kon net zo goed tegen een muur aanpraten. Ze vonden dat ze heel netjes hadden gehandeld door mij op de hoogte te brengen. Ik heb ze er tig keer over gemaild, en pas na een paar mailtjes werd er gereageerd op de mails. Eerst zeiden ze dat ik de order spoedig kon verwachten, en later zeiden ze ineens weer dat het een misverstand was.
Uiteindelijk ben ik maar overstag gegaan en heb gevraagd of ze mijn geld terugstorten. Ik moet nog zien dat dat gebeurd, want ik heb het ze pas net gemaild.

Conclusie: Ze hebben hun zaken erg slecht op orde, ze hebben lak aan ons rechtsysteem en ze behandelen klanten als oud vuil. Ik raad iedereen aan om nooit maar dan ook nooit met hun in zee te gaan, want er komt alleen maar gezeik van. Bah :(

Ze hebben groot aanbod van films ook films die niet bekend zijn. Had een stel dvd's besteld sommige stonden 15 dagen bestel tijd voor ander 3. Had na 19 dagen de eerste dvd's binnen. Zat een briefje bij dat 1 dvd heel lang duurde dus dat zei deze alvast opstuurden en dat de andere nog komt en dat zij de bezorgkosten in rekening nemen. Dat is wel weer goed alleen duurde wat lang (en heb dus 1 dvd nog niet :P )

Prijzen iets onder het gemiddelde en genoeg betaalmogelijkheden. Ik bestelde hier de DVD 'wonder van een nieuw leven' die bij andere toko's minder snel leverbaar was. Aangegeven: 3-5 werkdagen en dat werden er exact 5. Bevestigingsmailtje en dat van de betaling kwamen ruim een halve dag later.

Op een mailtje dat ik enkele uren na de bestelling deed met de vraag 'is dit wel goed gegaan' omdat er geen bevestigingsmailtje kwam en op de site mijn order in de historie niet zichtbaar was, is na een week geen reactie gekomen.

Layout is wel erg Amazon-look-a-like, maar aan service en orderstatus mogen ze nog wel werken...

Een paar keer DVD's besteld bij winkelwijs.nl. De levertijden zijn net iets te krap aangegeven; de kans is groot dat het langer duurt. Betaling geschiedt op moment van plaatsing van de bestelling (niet te leveren of duurt langer? helaas, je hebt al betaald...). De zorgvuldigheid is niet erg groot: 2 dezelfde DVD's besteld, en ze leveren er maar 1. Wel zijn ze (erg) snel met het antwoorden van e-mailtjes. Veel betaalmogelijkheden, ook Rabo direkt en creditcards. Voordeel van de twijfel, denk ik.

Scorekaart voor Winkelwijs.nl