Gebruikers over webshop Schako Computers
Review toevoegenDeze shop zit vlak bij mijn huis zodat ik voor kleine dingen liever even langs ga en gelijk meeneem.
Zag op hun site een SATA+IDE naar USB converter voor €19,00. En aangezien ik al een tijdje naar zoiets uitkeek heb ik deze maar gelijk even opgehaald.
De SATA/IDE converter bleek een defecte voeding te hebben. Tevens bleek deze niet te werken met 2,5 inch laptop IDE schijfjes. Die worden gevoed via USB. Volgens de specs tot 500 mA. Maar kwam er achter bij een oude schijf van 350mA dat deze niet wilde werken. Via losse converter en power aansluiting echter wel. Dus converter retour, en kreeg direct mijn geld terug zonder gezeur. Daardoor maar gelijk Sharkoon Quikport SATA/IDE USB 2.0 en SATA USB 3.0 besteld met telefoonnummer zodat kon worden gebeld als het binnen was. EErste telefoontje dat IDE niet op USB 3.0 leverbaar was, wist ik al, maar netjes dat ze belden. Daarna kreeg ik netjes een telefoontje dat alles binnen was. Gisteren alles opgehaald.
Kortom: prima shop, zoals het hoort, en een leerplaats voor vele (prijsvechtende) webshops.
Schako is een PC-winkel waar zowel de hobbyist als de 'gewone' PC gebruiker graag komt.
De eigenaren Harry en Theo hebben technisch verstand van zaken en geven goed advies, zelfs als het voor hen commercieel gezien minder uitpakt.
Schako wordt ook wel vergeleken met de PC-winkels uit de begintijd in de jaren 80 en 90, zoals het voor de tweaker eigenlijk hoort te zijn.
Bestellingen worden zeer snel geleverd, als het product niet op voorraad is dan kan je je bestelling (bijna) altijd de volgende dag afhalen.
Klantenservice- Een defecte samsung 1GB harde schijf werd na 8 maanden zonder gezeur direct voor een nieuw exemplaar omgeruild.
- Een niet-willen-starten PC, welke bij Schako 2 jaar geleden was aangeschaft, werd direct op de testbank gezet en aan de praat geholpen.
- Een Toshiba laptop (elders gekocht) met een soort-van-draadbreuk in de schermaansturing werd eveneens direct op de testbank gezet en gerepareerd.
Ze nemen bij Schako de tijd om je te adviseren en nemen geen arrogante houding aan als je een noob-vraag stelt.
Zijn ook eerlijk en dat kan ik wel waarderen.
Heb hier voor mijn vrouw een PC besteld en dat is goed bevallen.
Zelf nu ook een PC besteld.
Deze winkel is een aanrader.
Afgehaald.
KlantenserviceNog niet nodig gehad.
Had op de Benelux Computerbeurs in Eindhoven een A-Open Geforce 6600GT gekocht. Helaas was deze kaart na een halve dag plotseling al overleden. Kan gebeuren natuurlijk. Via mail (snelle reacties) kreeg ik 2 opties'. Aangezien deze kaart niet meer leverbaar was, kon ik kiezen tussen het terugstorten van het geld en het bijbetalen voor een Geforce 6800. Ik heb dus voor het terugstorten van het geld gekozen en dit is allemaal netjes verlopen nadat zij de kaart binnen hebben gekregen met de post. Netjes afgehandeld allemaal en totaal geen gezeur!
Vanwege het overlijden van mijn 3 jaar oude Radeon 9800pro (3 jaar lang op XT speeds werd hem teveel denk ik) was ik op zoek naar een goedkope AGP kaart, die toch nog aardig mee kon komen. Ik zag een mooie aanbieding: een AOpen Geforce 6600GT 128MB (AGP) voor slechts 49,95(!) op de website van Schako. Op zoek naar het addertje onder het gras zag ik al snel dat het om een versie ging met een geheugenbus van slechts 128bit, ipv de gebruikelijke 256bit. Dit stond duidelijk vermeld op de website van Schako, zeer correct!
Website is niet heel fancy ofzo maar wel overzichtelijk en actueel wat betreft de voorraad. Kreeg een email ter bevestiging van mijn bestelling.
Een dag na betaling (van bank naar giro) kreeg ik per email een bevestiging van versturen en bijbehorende track&trace nummer. Weer een dag later stond de postbode op de stoep.
Ondanks dat de kaart gewoon in de retail box is verzonden toch de beoordeling "goed", aangezien het een zeer degelijke retailbox was, waar alles goed in vast zat. Factuur/pakbon was meegeleverd.
Ik was op zoek naar een nieuwe videokaart voor mijn computer...Na wat rondzoeken kwam ik bij Schako Computers terrecht..Ze boden een Aopen Aeolus 6600gt 128 mb AGP voor 49.95 euro aan..!!! Ik heb er meteen twee gekocht. Nou dat zijn nog eens prijzen !!!!
Ze hebben een overzichtelijke website, en reageren snel op e-mail....vriendelijke bediening,zoals het hoort...
Hou deze site in de gaten !!
De planning was om het via de post naar mij op te sturen, maar ze stonden die zondag op de beurs in almere-haven...nou dat is vlak bij mij in de buurt...dus hier heb ik geen gebruik van gemaakt....
Klantenservicegeen gebruik van gemaakt..
Ik ken Schako Computers nu een tijdje.
Er zijn nooit problemen met het plaatsen van de orders en het afwerken daarvan. Wij als school (ze zijn onze leverancier) doen soms grote orders (zoals laatst 37 Xerox tft's, welk lastig te vinden zijn) en dan duurt het een weekje maar wanneer ze geleverd zijn, zijn ze allemaal getest op correcte werking.
Op de HCC 2x 200 gekocht, maar het zijn harde schijven, wat kan daarmee mis gaan..
(hun website draait nu, maar nog niet alles is ingevoerd..)
Wanneer we een order plaatsen, kan het of afgeleverd worden of opgehaald worden, het is maar net wat het beste uitkomt voor ons/hun.
De order komt in iedergeval altijd op de plaats van bestemming.
Bij problemen helpen ze actief naar een oplossing en deze wordt altijd ook wel snel gevonden.
Ik heb vaker onderdelen op beurzen gekocht van Schako en ik moet zeggen dat ik tot nu toe tevreden ben over het bedrijf.
Ik had begin september voor mijn zwager een computer inelkaar gezet en tijdens het gebruik kwamen er vonken uit de voeding. Dus ik heb toen gebeld met de vraag of we het terug konden sturen en het kon.
Zo gezegd, zo gedaan. Het duurde echter wel een week of twee voordat we de nieuwe voeding terug kregen met een eerlijk excuusje erbij.
Het enige minpunt is dat ze geen website hebben (of ik kan het gewoon niet vinden) vandaar ook de 5 voor algemene indruk.
Kortom, het is een winkel waar je waar krijgt voor je geld en de omruil/reparatie redelijk goed geregeld is.
Ik zal dus vaker bij Schako inkopen doen.
Op de benelux computer beurs in Eindhoven in februari een WD600BB gekocht. 2,5 maanden geleden kreeg ik daar problemen mee (spinde op te vreemdste momenten down en weer up, werd soms niet herkend in de BIOS). Ik mailen, ok, stuur maar op.
Na de hardeschijf te hebben verstuurd nix meer van gehoord, 20 mailtjes en een paar telefoontjes verder heeft Theo mij toegezegd dat ie mij een Maxtor 60gb 7200RPM liquid zou toesturen. (dat was vandaag, hij doet em morgen op de bus).
Kijken hoe dit uitpakt...