Gebruikers over webshop VTU-Telecom
Review toevoegenHoe telefonisch contact of probleemafhandeling weet ik niet omdat dat niet aan de orde geweest is. Het bestellen, verzenden was iig in orde. Vtu had, voor zover ik kon vinden, de voordeligste aanbieding voor een mobieltje met 2jarig abonnement.
VerzendingOp de 19e heb ik via de website een bestelling gedaan. Op de 20e de id gegevens naar vtu gefaxd. De 22e kwam tpgpost langs met de bestelde gsm. Ik heb 4 mails gehad met statuswijzigingen in die periode. Daarom vind ik dat de bestel-verzendprocedure goed en snel verlopen is.
Mooie overzichtelijke website (www.motorolacenter.nl) en accurate informatie voor wat betreft de aanbiedingen.
Bevestiging van bestelling met inbegrip van bestelnummer zodat je zelf de status kan checken op de website. Minpuntje: link naar Algemene Voorwaarden (http://www.motorolacenter...aarden_motorolacenter.htm) werkt niet! Dit is een wettelijke vereiste bij levering van diensten en producten, dus dit is wel slordig. De links naar de algemene voorwaarden van de netwerkaanbieders doen het wel. Ik zou het algemene verhaal met Goed beoordelen als de informatie compleet zou zijn en ook deze link zou werken.
Volgende punt: VTU Telecom is zeer slecht te bereiken per telefoon en ook email gaat niet best. Wederom een minpunt op een belangrijk onderdeel: bereikbaarheid.
De prijzen van de producten zijn representatief voor de markt, sommige erg goed, de meesten zijn redelijk standaard.
De verzending is in dit geval slecht afgehandeld. Wij zijn gaan bellen naar MotorolaCenter.nl wat een winkel (VTU Telecom) bleek te zijn die zeer slecht bereikbaar was (zie ook Algemeen).
Bovendien wisten ze een week na de bestelling niet te zeggen wat de status was en waar het pakketje dus was. Ze wisten niet eens of het op voorraad was..
De dame aan de lijn wilde wel even in het magazijn gaan kijken boven, maar het was erg druk in de winkel (vandaar dat ze bijna de hele dag niet bereikbaar zijn... maar liefts 10x geprobeerd verspreid over de hele dag voordat er eens werd opgenomen!).
Na haar te vertellen dat ik dan wel het spul ergens anders ging bestellen als dat te veel moeite was (je wil het verkopen of niet?!?) is ze boven gaan kijken. Er lag geen Motorola MPX220 Navigobox en ze wisten ook niet te vertellen of het niet op voorraad was of dat het al verstuurd was. Zeer slecht dus.
Track & Trace van TPG werkt daarentegen altijd goed Bestelling was goed verpakt en onder rembours geleverd.
De algehele dienstverlening kan ik weinig over zeggen voor wat betreft RMA's/DOA's en garantie (gelukkig).
Wat ze wel in de dienstverlening moeten verbeteren is de bereikbaarheid per telefoon en email en het nazoeken van statussen van bestellingen door personeel. Bovendien claimen ze binnen 5 dagen te kunnen leveren en dit werd ruim overschreden zonder enige communicatie (druk in de winkel?)
Met de geleverde goeeren is uiteindelijk niets mis in dit geval, dus eind goed al goed.
Motorolacenter.nl maakt deel uit van VTU-Telecom, waaronder nog meer "centers" vallen zoals nokiacenter.nl, samsungcenter.nl en siemenscenter.nl, dus bestel je bij één van deze centers, hou dan rekening met de verhalen die onder VTU-telecom staan. Ze leiden allemaal naar de winkel van VTU-telecom met de bijbeohrende problemen als hierboven beschreven staan.
Wat een ongekend slechte klantenservice zeg. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Eerst laten ze me 2 weken bellen en wachten omdat ze niet snappen dat mijn prepay overgezet is naar abonnement en dus niet in hun categorie "nieuw" maar in hun categorie "migratie" hoort, en vervolgens wordt mij beloofd dat ik mijn toestel nu echt zo snel mogelijk binnen heb. Na een paar dagen wachten belde ik nog maar eens, en bleek dat het toestel - om wat voor reden dan ook - nog niet verstuurd was. Toen ik vroeg waarom, was het antwoord slechts "Ja meneer, wat mijn collega's allemaal doen weet ik ook niet."
Via email wel regelmatig contact gehad, zij het in zeer korte bewoordingen ("oke", "komt goed" e.d.) waaruit ook niet veel duidelijk wordt, maar beloftes mij op de hoogte te zullen houden via email of telefoon worden elke keer niet nagekomen.
Zeer slecht dus, gelukkig hoef ik als ik eenmaal mijn telefoon binnen heb nooit meer iets met die prutsers te maken te hebben.
Ik heb hier de S55 met camera van een actie besteld. De bestelpagina wilde niet helemaal meewerken zodat ik enkele dingen heb moeten bijschrijven bij de vooraf ingetypte dingen die wel op het geprinte formulier kwamen te staan.
Toen ik de boel op de post had gedaan was de levering binnen twee dagen over.