Gebruikers over webshop GSMtrack.nl
Review toevoegenWinkel verkoopt Nokia's die niet voor Nederland bedoelt zijn. Geeft later problemen bij updaten firmware telefoon! (Nederlandse taal gaat er dan af).
Website is oké. Had er in september 2007 ook een telefoon gekocht, dat ging goed, ook een reparatie onder garantie, dus nu weer een bestelling.
Op 10 december een telefoon type Nokia 6303 classic zilvergrijs besteld. Werd enkele dagen later geleverd. Tot zover lijkt het goed. Helaas geen Nederlandse handleiding bijgesloten, alleen een Hongaarse, en een Duitse van een Nokia 6300(!).
Geklaagd per mail, reactie "Helaas heeft de leverancier momenteel geen Nederlandse handleiding voor de Nokia 6303 Classic. Wel is deze van onze website te downloaden via de volgende link (...)"
Niets op aan te merken. Goed ingepakt. Verzonden via GLS met track en trace.
KlantenserviceEllende. Samenvatting: heb zonder het te weten telefoon gekocht voor de Hongaarse markt en daarom ging de Nederlandse taal er opeens af.
Na enige tijd geeft Nokia PC Suite aan dat er een firmware update voor mijn telefoon is. Ik installeer die met de Nokia Software Updater, daarna staat er geen Nederlandse taal meer op het toestel!
Ik op onderzoek, blijkt dat mijn telefoon bedoeld is voor de Hongaarse markt, niet de Nederlandse. Is te achterhalen via de product code, die staat op het stickertje onder de batterij. Mijn telefoon heeft de code "0582694 RM-443 6303c EURO-B CTV HU STEEL" maar voor Nederland moet dat zijn "0568992 RM-443 EURO-C BE-NL-LU, Latin, STEEL". In het taalpakket 'EURO-B' zit geen Nederlands, die zit in 'EURO-C'. Kortom, ik ben bedonderd met een telefoon voor de buitenlandse markt.
Achteraf stond er iets van 'Hungary' op de doos van de telefoon (heb doos niet meer), maar dit is ook het land waar de telefoon wordt gemaakt. Misschien was het zoiets als 'Made in Hungary', kan niet meer achterhalen.
Er werd mij aangeboden de telefoon terug te sturen, dan zou GSMtrack er wel weer Nederlands op zetten. Zou mij wel onthouden van toekomstige software-updates, en verzendkosten kosten.
Via illegale Phoenix Service Suite maar zelf weer Nederlandse firmware er op gezet, dat kon niet met Nokia Software Updater.
Kortom, bij GSMtrack koop ik nooit meer. Nare tent.
Ik adviseer bekenden vanaf nu bij de webwinkel na te vragen of de telefoon wel voor de Nederlandse markt is, of naar echte winkel te gaan.
Op advies van GSMtrack heb ik een Nokia 5800 besteld. Na de noodzakelijke administratieve handelingen had ik het toestel zoals beloofd was binnen 3 werkdagen al in mijn bezit. Tot mijn grote teleurstelling bleek het geleverde toestel geheel niet te functioneren.
Na retour sturen van het (ongebruikte) toestel kreeg ik na 5 weken te horen dat het door mijn eigen toedoen defect was geraakt. Na 3 maanden pro-actief het bedrijf benaderen, mailen en bellen zit ik uiteindelijk met een jaarcontract en een defect toestel welke ik nooit heb kunnen gebruiken. In zijn algemeenheid ben ik zeer ontevreden.
Op het moment dat u een bestelling plaatst heeft u het bestelde binnen een aantal werkdagen in huis. Een koerier neemt contact op met u om een afspraak te maken voor bezorging. Heel netjes allemaal!
KlantenserviceNa 3 maanden contact zoeken zonder enig resultaat, heb ik de directeur van het GSMtrack ingebreken gesteld. Alvorens heb ik een recentie op het internet geplaatst. De enige reactie die ik heb gehad was dat hun business er onder lijdt dat ik een negatieve recentie op internet had geplaatst.
Ze waren op geen enkele manier bereid concessies te doen, het toestel te laten repareren of eventueel vervangen. Zodoende wil ik u ook adviseren hier nooit zaken mee te doen!
Overzichtelijke site, alle benodigde gegevens staan op de site en als er vragen zijn, worden deze goed en snel beantwoord.
Heb een iPhone 3G 16GB besteld bij GSMTrack, was een mooie aanbieding. Kreeg gelijk een bevestiging van m'n bestelling, toen hij goedgekeurd was door de mobiele provider (T-Mobile) en toen hij verzonden gaat worden.
Werd enkele uren na het mailtje dat hij verzonden gaat worden, kreeg ik een telefoontje van het Transportbedrijf (Ritmo Logistics B.V.) om een afspraak te maken.
De volgende ochtend stond er een koeriersbusje voor de deur, vriendelijke meneer die alles nog even een keertje toelichtte. Vervolgens contracten ondertekend en het bedrag gepint. Niks op aan te merken dus!
In eerste instantie dacht ik dat ik dit niet nodig ging hebben. Tot ik er van de week achter kwam dat de oplader het niet doet.
Heb een mail gestuurd naar GSMTrack. Ik moest even m'n ordernummer geven en ze sturen gelijk een nieuwe op. Daar kunnen veel bedrijven wat van leren!
Na het lezen van verschillende winkel reviews toch gekozen voor gsmtrack. Ook omdat het de enige was die de nokia 5800 icm vodafone 22.50 en GEEN internet toch gratis had.
Ik had vooraf vragen gesteld en kreeg snel en duidelijk antwoord. na bestellen kreeg ik een mail dat het tot 14 dagen kon duren ivm nummberbehoud naar vodafone.
Maar met 3 dagen had ik de telefoon thuis.
Echt super gedaan. Bestellen is duidelijk en gemakkelijk. Site is duidelijk en je kunt zelf verschillende combinaties vergelijken.
Super dus.
Zeer snel. Veel sneller als verwacht.
Zat in een extra doos zonder dat je kon zie dat er een gsm in zat. Rekening zat er bij. Zat opvulzooi in (van de wormen) zodat het niet te veel rammelde.
Kan ik niets over zeggen.
Geen aftersales / support nodig gehad.
Indien er een defect optreed ga ik trouwens gewoon naar een Nokia shop en niet naar gsmtrack.
Ik bestelde een Nokia E66, dit was de webshop met de laagste prijs. Website ziet er redelijk uit, wat wel jammer is is dat de specificaties volgens mij van GSMArena.com zijn gekopieerd.
Daarnaast kreeg ik een snelle respons op mijn gestelde vragen. Verder werd ik goed op de hoogte gehouden van de bestelling.
De verzending was zeer goed. Ik kreeg een Track&Trace-nummer die correcte informatie gaf. Product werd netjes afleverd door de pakketdienst van TNT. Het pakketje zag er netjes uit.
De originele doos zat in een iets grotere (anonieme) doos. De loze ruimte was gevuld met van de opvulchips. Dit geheel sloot perfect aan!
De factuur was ingesloten in de bruine doos. Daarnaast zat er een bon bij voor 25% korting bij een nieuwe bestelling van een telefoon+abonnement.
Nadat ik het toestel een dag gebruikt had viel mij op dat het toestel absoluut niet aan mijn verwachtingen voldeed. Toen heb ik gemaild of ik het toestel terug kon sturen als annulering binnen 7 werkdagen. Dat kon als het toestel geen gebruikssporen had, etc.
Alles dus weer netjes ingepakt (zo ver dat nodig was) en het RMA-formulier ingevuld op de website. Dit moest je ondertekend bijvoegen, echter kon ik niet direct printen dus dat wilde ik later doen. Dit formulier werd echter niet nog toegestuurd per e-mail. Wel een bevestiging van de aanmelding en een gratis (!) antwoordnummer. Na een telefoontje over dit formulier was dit geen probleem, als het RMA-nummer maar op de buitenkant van de zending stond.
Vervolgens op 13 januari 2009 aangetekend verstuurd en de Track&Trace-code naar GSMTrack.nl gestuurd.
Toen 15 januari 2009 een bevestiging van ontvangst gekregen per e-mail. Kort daarna een e-mail ontvangen dat het toestel om een beveiligingscode vroeg. Dat leek mij sterk, aangezien ik het toestel weer helemaal had teruggebracht naar de nieuwstaat (dus inclusief het kiezen van land, tijd, datum, etc.). Gereageerd dat dit waarschijnlijk **** was of anders de standaard Nokia-code 12345.
Vandaag, 19 januari 2009, een bevestiging gehad van GSMTrack.nl dat mijn bestelling is geannuleer en dat ik het aankoopbedrag binnen 10 werkdagen teruggestort krijg.
Al met al een nette en correcte service van GSMTrack.nl!
Website duidelijk, met snelle keuzemenu's. Heb de bestelling van een U100 telefoon, zonder abonnement, op maandag 22 december geplaatst. Vervolgens mail contact gehad, met de vraag of de telefoon nog voor kerst op de deurmat kon liggen. Netjes te woord gestaan door een medewerker (binnen 2 uur!). Vervolgens mail gekregen dat de order was verstuurd. En vandaag (23 december ding dong, het pakket al weer binnen). Top dus!
Helaas was de verpakking al open geweest, en het origionele seal was verbroken... Eroverheen was een sticker geplakt met gecontroleerd door GSMtrack.nl. Best wel vaag eigenlijk... Telefoon was ook al eerder gebruikt, aangezien de datum en klokinstellingen niet op 0,00 stonden, wat duid op dat iemand de telefoon al heeft aangezet.
Tot op heden nog niets mis gevonden met de telefoon, laten we hopen dat dat zo blijft... Vandaar mijn oordeel goed...
Zeer snelle levering van TNT, in een kleine doos, welke nogal rammelde... Verder niets op aan te merken! Top!
KlantenserviceIk hoop hier geen gebruik van te hoeven maken, maar ik merk het nog wel...
Het toestel besteld op de goede en eenvoudige website. Het hele aankooptraject is naar volle tevredenheid, middels keurige e-mails, verlopen.
De terugkoppeling ten aanzien van de aftersales was echter matig tot slecht, vandaar dit oordeel. Zie verder hieronder.
Goed en netjes verpakt. Let op, dit geldt alleen voor GSMTrack.
KlantenserviceHet toestel, een Nokia 6300, besteld op 24 maart 2007 werkt niet goed. Het toestel valt op willekeurige momenten uit, vooral bij het gebruik van GPRS. Als het uitvallen eenmaal begonnen is na een software-update (zie hieronder) gebeurt het steeds vaker.
Geschiedenis:
1. 23 april 2007 toestel ontvangen door Dynafix. 29 Mei teruggestuurd (in slechte, schokonbestendige verpakking). Mededeling: mechanisch probleem hersteld. Klacht nog steeds hetzelfde. Ik vermoed dat toen ook een software-update heeft plaatsgevonden.
2. 25 juni 2007 toestel verstuurd naar Dynafix. Rond 20 juli teruggestuurd (wederom is slechte verpakking). Mededeling: software update. Klacht nog steeds hetzelfde.
3. 9 augustus 2007 nogmaals verstuurd naar Dynafix met verzoek en SWID/SWAP-code van Nokia (ik heb zelf maar eens contact opgenomen) om toestel te swappen. Toestel weer ontvangen op 5 september. Echter alleen software-update heeft plaatsgevonden. Klacht nog steeds hetzelfde.
4. Toestel ontvangen door GSMTrack op 28 januari 2008. Teruggestuurd op 7 maart 2008. Weer hetzelfde verhaal. Alleen een software-update. (weer eens bij Dynafix geweest)
De complete geschiedenis is bij iedere reparatie uitgebreid medegedeeld aan de contactpersonen.
Kortom, momenteel zit ik nog steeds met een defect toestel. De terugkoppeling van Dynafix was redelijk in die zin dat ze niets meer konden zeggen dat ze niets konden vinden. Echter, hebben zij het toestel dus helemaal niet goed getest! Daarnaast was de terugkopelling van GSMTrack ook niet orde. Zij hebben wederom het toestel naar Dynafix gestuurd. De horror-verhalen die over dit bedrijf de ronde gaan worden dus door mij volmondig bevestigd.
Duidelijke site. Nokia 6120 besteld en betaald via Ideal. 30 December besteld en geld overgemaakt, maar 2 januari bleek dat GSMtrack m'n geld nog niet binnen had. Hoe dat kan weet ik niet, ik dacht dat er geen vertraging was met een betaling via iDEAL.
3 Januari weer gemaild, en na 2 uur mailden ze terug dat er toch wel betaald was. Erg apart, maar geeft verder niets.
5 Januari bestelling binnen.
4 Januari mailtje dat bestelling was verzonden (incl track n trace), 5 januari in huis. Gsm doos zat in grotere doos met wat stukjes piepschuim. Opzich prima voor zo'n telefoon, maar een N95 of ander ongein waar een HDD in zit, zie ik toch liever goed verpakt.
KlantenserviceNiet nodig, telefoon werkt perfect, alles zat erbij. Alleen erg apart dat de handleiding volledig in het Duits was, en geen enkele andere taal. Klein minpuntje.
Verder geen problemen gehad met de telefoon, in het verleden ook een abonnement afgesloten op GSMtrack.nl, werkte ook perfect!
Op de site stond dat de telefoon op voorraad was en dan dezelfde werkdag verstuurd kon worden. Omdat ik zondag het vliegtuig moet halen en het dus zeker moest weten bij mijn bestelling nog even een mailtje geplaatst om het zeker te weten. Kreeg dezelfde dag nog een bevestiging van mijn bestelling.
Even later kreeg ik persoonlijk bericht dat de telefoon inderdaad verstuurd kon worden en ik hem dus op tijd zou hebben.
Alles klopte dus wat betreft de voorraad en beloftes.
Besteld op 3 januari, en 4 januari in huis. Zo snel heb ik het nog nooit gehad!
Perfect dat er ook standaard een track & trace code meegestuurd wordt met de bevestigingsmail. Heb hem alleen niet nodig gehad omdat mijn telefoon al binnen was voor de T&T geactiveerd was!
Ik heb begin oktober de HTC TyTN II besteld bij GSMtrack. De website is gemakkelijk en overzichtelijk en het toestel was daar erg goedkoop inclusief de verzendkosten.
Verzending1 okt: de HTC TyTN II besteld. Op de website stond dat hij beperkt leverbaar was (3 á 4 werkdagen)
5 okt: het toestel werd niet meer aangeboden op de website. Ik had nog geen melding dat hij uitgeleverd zou worden dus had ik een email gestuurd met de vraag hoe en wat. Zij antwoordde snel met het volgende: "Doordat er erg veel vraag is naar het toestel hebben we deze dan ook op dit moment niet meer op voorraad. Vandaar dus dat deze van de site is afgehaald. De nieuwe levering wordt begin volgende week verwacht."
15 okt: het "begin volgende week" was inmiddels al weer voorbij en nog geen reactie gekregen. Ik besloot om hen weer te emailen met de vraag waar het blijft en of het niet per ongeluk op stop is gezet.
16 okt: email ontvangen met het bericht dat hij uitgeleverd gaat worden
18 okt: pakket ontvangen
Ook ik heb het pakket ontvangen in een doos met enorm veel speling.
+ Snelle reactie via email
- Geen Track&Trace (niet erg belangrijk, wel jammer)
-- Erg veel speling in de doos (zie http://xs121.xs.to/xs121/07440/IMAGE_096.jpg)
In januari 2007 heb ik voor het eerst een product (E-ten M700 gsm met gps en pda) gekocht bij GSMtrack. De website vind ik overzichtelijk, de levertijd klopte en de prijs was op dat moment de laagste die ik kon vinden voor dit product bij een officiele ditributeur van het merk.
VerzendingDe verzending is snel na bestelling en beschikbaar komen van het product bij de fabrikant gebeurd. Het toestel was binnen een dag in huis en was degelijk verpakt verzonden. Helaas geen track&trace, maar dat is niet zeer belangrijk.
KlantenserviceIk heb twee maal gebruik moeten maken van de aftersales. Ten eerste ontbrak een autolader voor mijn toestel in de verpakking van de fabrikant, terwijl wel in de gebruiksaanwijzing stond dat die aanwezig moest zijn. GSMtrack heeft er direct één naar mij opgestuurd. Ik vermoed echter achteraf dat de ontbrekende lader een fout van de fabrikant is geweest, en ben dus extra tevreden dat GSMtrack zich niet achter de fabrikant heeft verschuild maar het probleem direct heeft opgelost.
Ten tweede, na ca. 3/4 jaar begaf de GPS-module van mijn toestel het. Alvorens het RMA naar GSMtrack te verzenden heb ik telefonisch geïnformeerd naar de verwachten reparatietijd. De indicatie was 2 à 3 weken. Uiteindelijk werd het toestel 3 weken en 1 dag na verzending door mij weer terugbezorgd en was het probleem keurig verholpen door de fabrikant. Het op de hoogte houden van de klant had misschien iets beter gekund, want ik heb zelf meerdere keren gebeld hoe het er voor stond en werd zelden teruggebeld, ondanks die belofte. Belangrijkste vind ik echter een snelle en goede reparatie zonder gezeur en dat was prima in orde. De enige kosten die ik eraan heb gehad zijn het verzenden naar GSMtrack.
Over het algemeen zeer tevreden. Website is naar mijn mening in orde, hoewel de optie tot het maken van een account voor mensen die er vaak kopen wel handig is, maar geen absolute must voor mij persoonlijk.
Verder duidelijk en snel, hier zou ik zeker nog eens iets kopen. Ook was het de website waar mijn telefoon het goedkoopst was (ruim 30 euro minder dan bij de Mediamarkt en maarliefst 70 euro goedkoper dan bij The Phone House). Dus ook qua prijs erg goed!
Ik had mijn telefoon (los toestel) op woensdagavond rond een uur of zeven 's avonds besteld en op vrijdag kwam de postbode ermee aan de deur. Tip-top-in orde dus!
KlantenserviceGeen ervaring mee, hopelijk krijg ik dat ook niet.
Woensdagmiddag een Samsung U100 besteld die op voorraad was volgens de website. Na een uur al een email dat de bestelling verzonden was en die kwam donderdagmiddag binnen.
Ik heb dus weinig ervaring met deze winkel, maar wat ik heb is niets op aan te merken.
Als ik toch een minpuntje kan noteren dan is het de verpakking. De doos van de telefoon en de autoadapter zaten los in een iets te grote bruine doos waardoor het geheel nogal rammelde. Desalniettemin is het gewoon goed aangekomen.
Dit was eigenlijk mijn eerste keer dat ik online een gsm besteld heb bij een internetwinkel. Als eerste stuurde ik GSMtrack.nl een mailtje of de Samsung U100 op voorraad is, en dat bleek ook het geval, ik kreeg maar liefst binnen een half uurtje reactie terug! fantastisch. De website zelf vind ik ook prettig, snel en overzichtelijk.. Precies de manier hoe een echte internetwinkel in elkaar moet steken.
VerzendingDan de bestelling zelf, diezelfde dag in de avond mijn bestelling onder rembours geplaatst, en afwachten wanneer de bestelling komt. 2 dagen later kwam de postbode aan de deur om het pakketje af te leveren, allemaal perfect. In de onderste reviews is te zien dat er GEEN beschermend materiaal is gebruikt. GSMtrack.nl heeft hier echter zijn best op gedaan, en dit keer WEL beschermend materiaal, keurig.
Een klein minpuntje is dat GSMtrack.nl nog een track & trace nummer op moet geven aan de klant, dit zou alles compleet maken!
Geen ervaring mee.