Gebruikers over webshop Iwonatec GmbH
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenWe hebben in december 2020 iets anders gekregen dan we besteld hebben, namelijk voorraadbakken van 6 liter in plaats van de bestelde en betaalde 32 liter bakken. We hebben gemaild, klachtenformulieren ingevuld, gebeld, maar we krijgen geen contact en geen reactie.
VerzendingHet duurde sowieso al veel langer dan de beloofde levertijd voordat we het verkeerde artikel kregen.
KlantenserviceWe hebben gemaild, klachtenformulieren ingevuld, gebeld, maar we krijgen geen contact en geen reactie.
AlgemeenBetaling ging snel en makkelijk via Ideal. Verder geen bijzonderheden hier.
Je krijg een bevestiging in de mail dat je besteld hebt.
Netjes verpakt, item zoals verwacht.
KlantenservicePaar items besteld hier op 4 januari... Binnen 24 uur verzenden werd uiteindelijk 17 dagen. Op 21-1 kreeg ik bericht dat het verzonden was.
Op zich geen ramp alleen kreeg ik op 2 emails en 2 telefoontjes gewoon geen antwoord. Geen reply niks.
Dus ze hebben een goede prijs en aanbod, maar zeer slechte communicatie en service.
Bestelde een aantal zaken.
Bij aflevering stonden er op de pakbon dingen die ik niet besteld had maar ook niet geleverd had gekregen.
Maar wat ik besteld had was ook niet geleverd.
Na een aantal mail over en weer is dit uitstekend opgelost
Zie algemeen
Ik had een aantal batterijen besteld voor in brand- en CO-melders. Op de verpakking van de batterijen werd expliciet aangegeven dat deze voor rookmelders waren bedoeld. De uiterste houdbaarheidsdatum was echter al over 5 maanden verstreken. Deze batterijen zijn dus slechts 4 maanden bruikbaar.
Verder waren andere batterijen slordig en los in een plastic zakje gedaan, waardoor ze onderling contact maakten.
Iwonatec reageerde als volgt: "Ik weet niet waar het staat dat we een batterij moeten leveren die een jaar geldig zou zijn?"
Wel waren zij bereid om de batterijen om te ruilen, maar daarbij zou ik alle verzendkosten zelf moeten betalen. Extra kosten dus, voor een ondeugdelijk product.
Website is duidelijk, dvd's die ik zocht zijn makkelijk te vinden
Helaas kreeg ik niet de dvd's die ik had besteld, de
1 x DVD+R 8,5 GB OMEGA Freestyle bedrukbaar FS 8x Double Layer Cakeb(2608OMDLPRCK025)
Ik kreeg 25 dvd's van het neppe type 'RICOHJPN-D01-67'
De spindel was geeneens gesealed (bij navraag bleek dat ze de dvd's per 100 krijgen, en zelf per 25 verpakken)
Dit heb ik werkelijk waar nog nooit meegemaakt
Spindel zat in een oud doosje (waar voorheen inktpatronen in hadden gezeten en was beschadigd)
Wel binnen een dag bezorgd
, ik heb van de 3 dvd’s die ik geprobeerd heb, er geeneen succesvol kunnen branden; iedere dvd had wel sector fouten.
Ik krijg dan de melding: E 23:17:31 Failed to Read Sector 3511313 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
Vervolgens krijg ik vage antwoorden, zoals:
Ken je mij door geven hoeveel st doet niet. Hoef ook niet dierect . Een vraag nog doet het allein bij omega DL of ook bij andere?
Ik heb een email in het duits teruggestuurd (mijn duits is redelijk), maar daarop werd totaal niet gereageerd
Ik zit nu nogsteeds met een hele set slechte dvd's die ik eigenlijk gewoon terug wil sturen, en ik wil dan graag de dvd's die ik had besteld, of andere met bijbetaling
Woensdag eindelijk een bericht gekregen:
Zou ik media range opsturen?
Als ik andere dvd's krijg, verhoog ik deze score, maar op dit moment is het heel slecht. en zal ik zeker niet meer bij Iwonatech bestellen
Ik bestelde eerst altijd bij Opus suplies, maar vond de 7 mm lege dvd doosjes bij Iwonatec voor 5 euro goedkoper.
De site werkt handig en het betalen gaat ook snel, ik betaalde via i-deal.
Ik bestelde om 12:40 en kreeg om 12:57 al een e-mail dat mijn bestelling was verstuurd met track & trace code!!!!!!!!
Dit is de snelste service die ik ooit meegemaakt heb op internet, en ik heb hier thuis toch al veel besteld via internet!!
Vandaag besteld morgen thuis is hier bij mijn dus echt van toepassing geweest, super hoor!!! Netjes ingepakt ook zoals het hoort, petje af voor deze snelle service!!
Website navigatie is niet geheel logischerwijze ingericht, echter toch duidelijk vindbaar. De nederlandse website bevat toch enkele duitse woorden, wat overigens wel prima te begrijpen is.
Helaas geen voorraad indicatie te zien op de website (moet je echt apart om vragen, mocht je haast hebben)
Had Arita DL DVD's besteld, echter bij ontvangst (niet door mijzelf) de DVD's direct gebrand, enkel deden zij het niet.
Contact opgenomen met Iwonatec
ZIE AFTERSALES
26-01-2010 besteld, 27-01-2010 om 10:00 uur al binnen !
Bijna direct na betaling de tracke & trace nummer ontvangen per mail, verzending is zeer goed geregeld bij Iwonatec.
+Goed stevig ingepakt !
+Snelle levering (Heel snel)
-Geen voorraad indicatie
-€7,99 (standaard) verzendkosten, ongeacht wat je besteld, is erg jammer
- Gratis verzending boven de 120 euro aan bestellingen (een erg hoog bedrag)
-Jammer dat de enigste ophaalplek in Duitsland zit !
-Voor mijn bestelling geplaatst te hebben, reageerde de medewerker heel snel (binnen de 10min.) Zodra de mailtjes minder positiefwaren (m.b.t. de defecte en verkeerd geleverde dl dvds, moest ik meerdere malen om reactie vragen, en werd ik niet meer correct (zoals voor deze hele procedure) op de hoogte gehouden. Dit is zeker een groot minpunt in mijn visie.
Na Iwonatec gemaild te hebben met het probleem dat de DL DVD's niet werken, kreeg ik in eerste instantie te horen dat het merk Arita niet onder een garantieproduct behoren bij hen. M.a.w. Meneer, U heeft geen garantie, dus krijgt u geen werkend product (gratis).
Na de webshop erop gewezen te hebben, dat er enkele producten in de webshop staan, die idd geen garantie hebben, maar het daar met hoofdletters bij vermeld staat, vond ik dit pure misleiding. Ik zou er ook meer werk van maken, echter replyde zij terug:
U krijgt uw geld retour, of we zetten het op Uw account zodat u iets anders kunt bestellen voor dat bedrag ( minus verzendkosten)
Na wat heen en weer gemail, vroeg ik om de ECHTE arita DL dvds. Ik kreeg te horen dat deze de dag na versturen van mijn mailtje (waarschijnlijk) zouden binnen komen.
Ik moest zelf achter een reactie aan,maar ze hadden hem uiteindelijk binnen. Ik kreeg deze gratis toegestuurd, of ik mocht wat kopen in de webwinkel en dan kreeg ik iets t.w.v. €7,99 gratis meeverzonden. (niet de verzendkosten want die moesten wel gewoon betaald worden).
Toch maar besloten alleen de dvd's te kiezen, en deze werden kosteloos opgestuurd. De oude defecte mocht ik houden, en hoefde dus niet retour. Ook bij deze verzending, heel snel de Track & Trace nummer binnen, en de volgende dag voor 10:00 bezorgd !
Al met al is toch alles goed gekomen (hoewel ik wel argwaan kreeg, door de slechtere communicatie vanuit hun kant, toen ik het product aangaf als zijnde defect & foutief ! Ook hebben zij nergens excuses aangeboden voor de verkeerd geleverde dl dvds, alhoewel mijn broertje die ze in ontvangst nam daar ook neit naartoe keek!
Nu toch nog de goede en werkende binnen.
Ik zou hier wel opnieuw aankopen kunnen doen !
De website is overzichtelijk. De nederlandse vertaling of de manier waarop categorieen ingedeeld zijn is hier en daar even zoeken. met name rubrieken die niet dvd +r of dvd -r zijn. Maar Iwona is niet de enige die hier moeite mee heeft. Meestal kom je vrij snel bij de dingen die nodig zijn. De informatie is meestal adequaat en volledig. Ook zijn afbeeldingen beschikbaar en is er ruimte voor reviews. Van bestellingen wordt een bevestiging per mail verzonden in pdf. De prijzen zijn scherp. Bij kleinere bedragen zijn de verzendkosten wat aan de hoge kant, maar met het prijsverschil kan je al snel een voordeel hebben. Verder verkoopt Iwona veel aardige producten die je bij andere leveranciers minder makkelijk vindt, en goedkoop. Bijvoorbeeld de goudkleurige dvd dozen, die ook nog relatief goedkoop zijn.
VerzendingDe verzending was erg snel! De zending is voldoende verpakt maar niet overdadig. In mijn geval was het een nogal grote en zware doos, die door TNT niet al te netjes behandeld was waardoor twee dvd 6 -dozen onderin de doos beschadigd raakten. Ik zou eigenlijk niet exact weten hoe in dit geval te handelen als de beschadiging ernstig was. Is TNT dan aansprakelijk? Verzekering? Enfin zending gewoon geaccepteerd en de twee beschadigde dozen zijn later door Iwona vergoed!
KlantenserviceHoewel hier verontrustende geluiden waren over de aftersales, vond ik deze in mijn geval heel netjes afgehandeld. Een verkeerd geleverd artikel evenals twee tijdens transport beschadigde dozen werden vergoed. Ik kon kiezen tussen creditering of verrekening. Het was enkele dagen later bijgeschreven. De kwaliteit van de dozen en schijven is verder goed tot zeer goed.
Website is qua design niet geweldig, maar werkt wel vlot.
Geen bevestiging van mijn bestelling gehad, maar dit komt misschien door een error die ik kreeg na mijn Ideal betaling.
Overigens wel gewoon een dag na bestelling een email gehad m.b.t. het versturen van mijn bestelling.
Prijzen zijn erg laag.
Via Track&Trace kon ik mijn pakket volgen, wat natuurlijk altijd wel fijn is.
Verpakking was zeer goed, een behoorlijk grote doos vol met krantenknipsels. (maar niet TE groot dat de bescherming eronder zou lijden)
geen ervaringen mee.
Overzicht
De shop stond zelf toegevoegd (dan aan die Tweaker) bij Lightsribe dvd's in de PriceWatch met een prijs die meer dan 2x zo laag was dan de nummer 2. Voor mij was dat meteen het proberen waard. Hun website is erg overzichtelijk ingevoerd, wat trouwens ook wel verwacht mag worden als je alleen dvd's/cd's en accessoires aanbied. Het lijkt op een Duits bedrijf, maar de website is overal ook keurig Nederlands.
Aanbod
Ik was eigenlijk alleen op zoek naar dvd's en cd's van Verbatim. Ze bieden werkelijk alle soorten en maten aan. Zo ook Lightscribe en dat ook nog is allemaal op voorraad. Verder hebben ze allerlei accessoires zoals cd/dvd mappen voor nog geen 3 euro, en allerlei middelen om de pc schoon te houden.
Prijs
Werkelijk fantastisch. 14€ voor 50 verbatim dvd's zijn daar o.a. te vinden die ik ook nodig had. Bij grote afnames is het zelfs gratis verzending, maar met zulke lage prijzen is het moeilijk aan die 120 euro te komen voor mij als particulier.
Ik bestelde woensdag 8 april om 3uur de cd's/dvd's en accessoires. Ik betaalde daarna direct via PayPal. Wilde eerst iDeal doen maar dat liet ik zelf vastlopen. Goed punt dat voor geen van de betaalmethodes geld wordt gerekend. Kreeg na de betaling netjes ene mail dat het op de post was gedaan en direct daarin een link naar Track&Trace. Betaalde 6.71 voor verzending vanuit Duitsland (of vlak daarbij) wat ik een hele mooie prijs vind.
Snelheid
De afhandeling is werkelijk fantastisch. Heb al bij heel wat shops besteld, maar dit nog niet meegemaakt. Ik bestelde om 3 uur en om kwart voor 4 kreeg ik al een mailtje met mijn Track&Tracer nummer en dat mijn aankoop verzonden was. De volgende dag kwam ik thuis uit school en stond het doosje al op mijn bureau (nee dat deed mijn moeder niet de postbode). De grap is dat het geld (door PayPal) nog niet eens van mijn rekening is afschreven en ik heb de dvd's al in mijn pc zitten. Soort van achteraf betalen op Internet dus.
Verpakking
Keurig in een getaped doosje van het juiste formaat met beschermingsspul erin. Wat mij betreft een aanrader voor uw losse media.
Het e-mail adres klopt niet dit moet zijn:
info@iwonatec.de
Edit: Aangepast
Normaal hele goede en goedkope winkel.
Maar de laaste 2 bestellingen hebben 1 a 2 weken geduurt, terwijl die wel meteen betaald waren.
Jammer.
Ik werd getipt door een kennis van mij om hier mijn dvd's te kopen wanneer ik die nodig had. En dat bleek een goede tip te zijn
De site is goed ingedeeld dus overzichtelijk.
En de prijzen zijn zeer scherp, vind ik.
Besteld op 14-8-2008 om 19:30
Iets daarna geld overgemaakt
Volgende dag 15-8-2008 om 9:33 geld aangekomen.
en in nog geen half uur daarna om 9:52 was het verzonden naar TNT. om vervolgens de dag erna rond 14:00 bij mij te arriveren.
Alles verliep dus vlotjes.
Zo kan ik zeggen dat wat mij betreft Iwonatec een aanrader is.
Nog niet nodig gehad gelukkig
De website is eenvoudig, en voldoet prima voor het vinden wat je zoekt. Alleen het aanklikken van "Verzendinfo" laat een lege pagina zien. De produktinformatie is redelijk standaard, niet al te uitgebreid. Shoppen is simpel - produkt zoeken, op bestellen klikken en verder winkelen. Je bestelde produkten blijven netjes zichtbaar rechts in het scherm. Ik had mijn bestelling op woensdag rond 18:30 gedaan en ontving meteen een orderbevestiging met pdf document per e-mail. Netjes en overzichtelijk. Ik kwam er bij het bestellen ook meteen achter dat je voor bestellingen boven de 130 euro geen verzendkosten meer betaalt (ik bestelde een redelijk aantal Taiyo Yuden DVDs). Direct na het bestellen heb ik het bedrag overgemaakt.
VerzendingVerzending is behoorlijk snel gegaan, mijn vooruitbetaling is de volgende dag tegen 14:00 ontvangen (althans rond die tijd ontving ik de betalingsbevestiging). Om 15:15 ontving ik netjes de verzendbevestiging met Track & Trace code.
Op vrijdag ontving ik mijn bestelde produkten in een prima passende doos, namelijk één met 6 compartimenten speciaal bedoeld voor 6 spindels van 100. Ik had ook een 100-spindel Philips DVD+R 's besteld maar er zaten 2 spindels van 50 in de doos. Mogelijk gebrek aan 100-spindels netjes opgelost dus, zodat ik mijn bestelling toch snel in huis had. De lege stukken in de doos waren goed opgevuld met "opblaasplastic" en verder was de doos goed dichtge-'taped'. Kortom, alles perfect geregeld!
Geen ervaring mee tot nu toe.
Onlangs bestelde ik nog wat, voor net geen 40 euro. En op zijn internetjes betaalde ik meteen, om daarna de factuur na te kijken. Wat blijkt: zonder enige verwittiging komt er 3.50 euro bij omdat de bestelling geen 43 euro bedraagt, een minimum bedrag dat ergens wel vermeld wordt tussen de kleine lettertjes door.
Ik mail onmiddellijk naar Iwona met de vraag om er gewoon nog een pakje CD's bij te doen, ik zal wel bijbetalen, WIN-WIN toch? Geen antwoord. Nog eens en nog eens en nog eens gemaild, maar géén antwoord.
Ik ben verhuisd naar de X-straat 21, mijn factuuradres. Ook professioneel ben ik verhuisd, naar het Y-plein 15. Deze veranderingen gaan dus mijn account bij Iwonatec in. Alles OK? Nee hoor, die 15, dat wil de server niet, die blijft mijn adres veranderen in Y-plein 21. En dat nummer bestaat niet, op dat plein is 15 het hoogste nummer.
Ik volg het pakje dat met TPG gestuurd werd, en ik zie het als het ware aankomen, afgeleverd staat er. Mijn personeel is alert maar geen pakje. Pakje staat afgeleverd, het is niet afgeleverd en ik verwittig Iwona.
Iwona antwoordt: Hallo Het pakket is naar ons retour gekomen. Voor nog een keer versturen moeten we 15 euro verzendkosten bereiken die hebben we ook.
en wat later:
We hebben self ook kosten bij tpg dat is helaas so. Uw ken wel adres aanpasen op onze site. Ik wil die graag versturen maar moet wel iets met die verzend kosten betaald worden.
Mijn antwoord:
1/ op een of andere manier wilt uw server 15 niet aanvaarden en springt die telkens weer naar 21
2/ TPG had gemakkelijk het hoogste nummer kunnen binnenwandelen, dat is nummer 15
3/ ik stel u voor de aankoop te annuleren, en dan wil ik mijn geld terug, ik ben niet verantwoordelijk voor het falen van anderen.
Geen antwoord meer.
Vervolg gepost op 2007-08.21
Een negatieve bijbeoordeling op deze pagina lokte blijkbaar reactie uit. I had immers gemeld dat Iwona er in geslaagd was te blijven zwijgen op mijn verzoek mij terug te betalen. Een half uur nadat ik hier gesuggereerd had dat niet reageren gelijk stond met diefstal, kreeg ik een mail met het voorstel...terug te betalen. Dat vind ik nu netjes zie, het heeft dan toch nog zo lang niet geduurd, het rebooten van het gezond verstand. Ik heb mijn geld nog niet, maar dat laat ik u dan weten. Ondertussen upgrade ik mijn beoordeling van zeer slecht naar slecht. Lief he.
U ziet niet wat hier stond, maar dat komt door een interventie van de moderatoren: ik wist niet dat ik moest klikken op het logootje met het potloodje; het is ook zo klein, niet...;-)
Vervolg
We zijn nu dinsdag 29 augustus, een volle week later, ik heb gisterenochtend 2 reminders per email gestuurd, maar er is niet geantwoord en nog steeds NIET TERUGBETAALD. ZO gaat dat blijkbaar: veel beloven en weinig geven doet de gekke klanten in vrede leven... (http://iwonatec.blogspot.com/). DUs aftersales terug naar "heel slecht"...en de rest ook. Want wat Iwona doet is NOT DONE !
Vervolg zondag 02 sept 2007
U gelooft noch oren noch ogen: Iwona heeft € 35.42 terugbetaald, dat wil zeggen, € 4.00 administratiekosten extra, gewoonweg als kost voor het terug storten...!
Met andere woorden, een transactie die verkeerd loopt (€ totaal 50.44), kost mij in totaal om en bij 30% boete, dit lijkt mij ongehoord en ongezien. Dus blijft deze blog onveranderd op het internet aanwezig en informeer ik ook de tweakers op het net.
klachtenmails worden niet gelezen en als ze al eens gelezen worden worden ze niet beantwoord.
11/01 tot 15/01 dagelijks mail gestuurd, die wel werd gelezen, maar niet beantwoord
16/01 terug mail gestuurd, gelezen maar slechts op 23/01 geantwoord
23/01 terug mail gestuurd met verschillende rappels, pas op 09/02 geantwoord, ondertussen nog steeds geen oplossing voor fout opgestuurd produkt.
Het verkeerde product werd geleverd. Bovendien is het geleverde een stuk goedkoper dan het bestelde, maar het duurdere werd wel via kredietkaart aangerekend.
KlantenserviceBij melding verkeerd produkt, moet ik het verkeerde eerst opsturen (weer verzndkosten) en daarna zullen ze het juiste produkt opsturen. Op mijn vraag of zij het eerst willen opsturen, zodat ik dan de verpakking kan gebruiken om het verkeerde terug te sturen, reageert men niet.
4-6-2006 10:01 bestelling geplaatst en gelijk daarna het bedrag overgemaakt.
5-4-2006 4:34 Betaling is ontvangen. (Die mensen daar zijn echt vroeg op)
5-4-2006 5:25 TPG - Order verzonden
6-4-2006 15:30 De postbode met een enorme doos voor m'n deur.
Dat is snel...
Dit was mijn 2e bestelling hier en wederom had ik mijn spullen vlot in huis.
Het enige wat hun website mist, is een indicatie van een aktuele voorraad.
verzending te volgen met meegemailed track & trace nr.
Alles erg goed verpakt. Ik denk dat ik die doos met een gerust hart een rotschop had kunnen geven, zonder dan de inhoud zou beschadigen.
Duidelijke website met duidelijke productomschrijving.
Per bank vooruit betaald naar een nederlandse bankrekening. Meteen een duidelijke orderbevestiging (ook in pdf, hulde!) ontvangen met track&trace nummer.
E-mail werd binnen een kwartier in het Nederlands beantwoord.
Ook de prijzen zijn lekker dus ik koop hier voortaan mijn lege media.
Netjes verpakt in stevige doos met genoeg vulmateriaal.
Zoals gezegd, veel verschillende producten in grote aantallen. Alles klopte precies.
Over het algemeen een redelijk tot goede shop. Zoals vele shops die tegen lage prijzen cd/dvd's aanbieden vind je zo hier en daar wat Duitse teksten maar dat mag de pret niet drukken.
Mailtjes over de order zijn prima, even als de betaalmethodes. Jammer dat rembours extra kosten met zich mee brengt.
Matig dichtgeplakte doos voorzien van een paar hergebruikte opvulling kussentjes waarvan een groot deel lek was. Hierdoor schade ontstaan aan de 100-cd spindel.
Gedetailleerde pakbon.
ze leverden verkeerde cd-hoesjes. ik wilde harde kartonnen hebben maar kreeg andere (mindere) kwaliteit binnen. artikelkode klopte niet en de "nieuwe" hoesjes stonden ook nog niet op de site.
uiteindelijk moest ik extra bijbetalen en kreeg ik de juiste hoesjes in huis.
kostte met in totaal wel zo'n 35 euro meer (85 ipv 50) als dat ik eigenlijk volgens de website moest betalen.
wel blij dat ik opgebeld ben en dat het probleem verder snel opgelost werd.
minder fijn is dat de site nog steeds niet aangepast is en dat het artikel waar ik uiteindelijk 13 euro (excl verzendkosten) voor moest betalen nog steeds voor 8 euro op de site staat.
allebei de zendingen netjes ingepakt, spullen onbeschadigd binnen gekregen.
snelle verzending, echter geen track & trace
na klacht (zie m'n tekstje in "algemeen") vrij snel gebeld en geholpen. financieel klopt het echter niet helemaal, ik had dus gehoopt op een voor mij kostenloze oplossing waar ik mijns inziens ook eigenlijk recht op heb, vandaar dat ik voldoende ipv (zeer) goed invul.