Foto Patent

Gebruikers over webshop Foto Patent

Er is voldoende kennis van zaken aanwezig

Om rede van mogelijke garantieverplichting vind geen verzending plaats

Na mijn analoge fototijdperk kocht ik bij Foto Patent, Lijnmarkt, Utrecht - waar ik altijd kwam en veel camera’s heb gekocht - de Canon Eos300D, Canonlens70-300mm, Canonlens EF24-105mm en Canon Eos40D plus nodige toe- en aanbehoren - opgeteld zo’n €4000. Nooit enig probleem gehad met mijn fotomateriaal.
Mijn Canonlens EF24-105mm (€939) kreeg na bijna drie jaar een defect. Foto Patent verleent geen service meer omdat zij bang is voor een mogelijke garantieclaim. De lens is inmiddels gerepareerd. De reparateur geeft aan dat het manco met elke lens had kunnen gebeuren. Niettemin de kosten zijn €225,89 plus zo’n €20,--aan correspondentie en verzending.
Het bedrag is te gering om een procedure te beginnen. Ook al heb je recht op een garantie van minstens twee jaar en gegeven de levensduur van de lens is dat meer.
Ik heb het wel gehad bij Foto Patent. Kennis: ja; verkopen: ja; garantie/service: NEE.
Ik wil nog een macrolens en nog wat aanschaffen. Wie kent een betere zaak dan Foto Patent?
Ga maar shoppen op internet. Daar ben je vaak goedkoper uit. De garantie en service zijn zeker niet minder.

Scorekaart voor Foto Patent