Gebruikers over webshop Amazon.com
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenWanneer je bij Amazon goed de verkoopprijs vergelijkt tussen de verschillende landen kan je vaak aanzienlijk besparen. Tevens is Amazon heel betrouwbaar en heb je een goede klantenservice die vlot bereikbaar is en de Duitse Amazon site kan je binnen de app hebt ook Nederlandstalig instellen .
VerzendingDe verzending gebeurt vaak sneller dan aangegeven wanneer je niet via een externe verkoper werkt. Bijna altijd worden zendingen met tracking verzonden en krijg je zoektocht en goede informatie met status updates
KlantenserviceGoede bereikbaarheid en snelle reactietijd. Tevens wanneer je belt mag je onmiddelijk inleggen en bellen zij automatisch en direct terug
De beste internet winkel. Duidelijke voorwaarden en overzichtelijk shoppen. Goede product uitleg en is er van alles te vinden. Met veel artikelen zeer scherp geprijsd.
VerzendingSnelle levering en artikelen worden fabrieksnieuw afgeleverd
KlantenserviceKoop veel via Amazon. Goede garantie en support met directe terugbel service.
Op 28 september 2014 een Corsair K70 RGB besteld, na invullen van adres gegevens en betaling netjes een mail gehad dat de bestelling is geplaatst 2 dagen later een verzendmail gehad. Gehele reis van mijn pakket kunnen volgen op de website via de tracker
Verzendingpakket werd op 1 oktober 2014 verzonden, 7 werkdagen later werd het bezorgt, waarbij 8-12 werkdagen voor de levering stond.
Voor mijn logitech revue must ik uitwijken naar amazon.com, omdat deze de enige waren die ook naar nederland verscheepten vanuit de vs.
VerzendingAmazon.com gaf aan dat het 5-6 dagen kon doen, echter stond na 3 dagen al een UPS mannetje voor de deur. Ik neem aam dat ze dus 5-6 als ruime schatting aanhouden om een vol vliegtuig de lucht ik te sturen. Of ik had geluk.
Amazon.com is een van de grootste Amerikaanse webshops, zo niet een van 's werelds grootste. Ik had er al eerder met tevredenheid een aantal (echte) boeken vandaan gehaald voor mijn studie. Dit maal een tweede Kindle voor iemand besteld omdat én de Kindle enorm beviel én ik positief was en ben over Amazon.com en haar mogelijkheden.
Website
De algemene uitstraling van de website doet mij wat simpel en gedateerd aan. Tegelijkertijd zit daar ook wel een kracht in: er is weinig poespas aanwezig.
Navigatie via het menu gaat vrij eenvoudig. Er zijn duidelijke categorieën gespecificeerd.
Kindle pagina
De pagina van de Kindle (#1 best verkochte artikel) is lang en naar mijn mening wat onoverzichtelijk. Veel tekst onder elkaar met aan de zijkanten veel suggesties van artikelen. Leest wat onrustig en het doet een beetje aan alsof er Google Ads aan de zijkant staan. Wat mij betreft niet echt de pagina die de best verkochte eReader ter wereld verdiend.
Voorts vind ik dat er slecht onderscheid wordt gemaakt voor de Internationale klanten zoals wij, Europeanen. De Kindle is voornamelijk gericht op de markt in de US, maar toch is hij ook populair onder de Europeanen. Er staat een summier blokje aan de rechterzijde waarin je als EU-klant wordt gewezen op de aparte pagina voor de EU-kindle. Had wat mij betreft in het Kindle navigatie menu wel een aparte 'International' vermelding gemogen.
Noot: Overigens zitten er in de Kindle zelf geen verschillen tussen de US en International versie. Bij de International versie wordt enkel geen stekker meegeleverd. Prijs is hetzelfde.
De internationale verzending van Amazon loopt via UPS, waar ik enkel tevreden over kan zijn.
De Kindle was na zo'n 14 uur al verstuurd door Amazon. Lekker snel. Direct kun je in je 'My Amazon' op track klikken, waarna je de meest actuele informatie over je verzending te zien krijgt. Makkelijk en informatief.
UPS
Amazon schatte de verzendtijd op zo'n 5 á 6 dagen, maar zoals ik al vermoedde ging dit een stuk sneller. UPS is zeer snel vanuit de VS. De bestelling is geplaatst op dinsdagochtend (NL tijd) en vrijdagochtend stond de UPS-medewerker op de stoep, conform de UPS track informatie. Zeer snel en rap, je zou bijna denken dat het uit Europa komt.
Verpakking
Amazon heeft een eigen lijn verpakking ontworpen: Amazon's stress free.
De Kindle zit in een kartonnen doos die de vierkante vorm van de Kindle heeft en ruwweg 1,5x de afmeting van de Kindle heeft. Klein doosje, toch stevig verpakt.
Uitpakken gaat zoals Amazon beloofd: stress free. Er zit een lipje aan de zijkant, waarna je een strip van de zijkant aftrekt. Hierna klap je de voorkant open en daar licht je Kindle van het licht te genieten
Via amazon partner heb ik een headset gekocht. De MM50.Prijs was goed,maar niet zo goed als bv de winkels op Ebay.
Via play.com worden originele headsets voor vergelijkbare prijzen verkocht.
helaas bleek deze artikel niet origineel te zijn maar een fake. ik had nooitverwacht deze probleem bijA mazon tegen te komen. Ik dacht dat ik amazon kon vertrouwen.
In principe is amazon zelf te vertrouwen,maar de partners/winkels van derden bij amazon zelf niet. Het gevaar is dat niet altijd even duidelijk is wie het verkoopt
.Amazon 123 garantie aangesproken. De verkoper reageerde zo traag dat amazon uiteindelijk mijn geld heeft teruggestort. Heel erg goed en snel verlopen.
Alleen jammer dat ik dat had moeten aanspreken. Ik had NOOIT verwacht dat ik via amazon een fake/nep artikel zou kopen.
Nader onderzoek via google blijkt dat deze partners/verkopers niet worden gecontroleerd. Verschil met bv ebay is dat je bij amazon de 123 garantie hebben. Helaas je moet maar hopen dat je wel opmerkt dat je een nep artikel is verkocht. Voor mij een zeer kwalijke ontwikkeling.
Hi Ik heb bij aubible een amazon company een free trial membership afgesloten. Helaas weigeren ze om mijn membership te annuleren. Zij hebben nu mijn trial membership omgezet in een gold abonnement en moet ik maandelijks 12,94€ betalen.
KlantenserviceWel ZEER SLECHT te noemen.
Hoe kan een bedrijf een annulering weigeren? Zo kunnen zij blijven incasseren en laten ze hun abonnement doorgaan.
Dit lijkt heel erg op een scam/zwendelpraktijk.
Op google lees je dit.
Waarom schaar ik audible bij amazon.Het is via mijn amazon login aangeboden!!
Hoewel Amazon.com niet echt een shop voor discussie op Tweakers.net is, toch een korte bespreking.
De voorraad is ruim en voorraadindicatie klopt. Ik heb op woensdag 27 september 's avonds om 21:30 een boek besteld (direct leverbaar volgens de site) en met creditcard betaald. De volgende morgen 07:45 kreeg ik al een verzendbevestiging via e-mail.
De prijs voor dit boek was laag, het boek was ook bijna nergens meer te krijgen. Helaas wel, zoals bij alle buitenlandbestellingen, hogere verzendkosten ($13).
De verzending gaat in een stevig kartonnen pakketje. Hoewel ik voor de op een na goedkoopste verzending had gekozen, waar bij stond "Estimated arrival date:
16-October-2006", heb ik het pakketje binnen een paar dagen ontvangen: donderdag 28 september verzonden, dinsdag 3 oktober in huis.
Je kan via Amazon.com zelf het pakketje volgen totdat het in Nederland belandt. Daar krijgt het wel een Track&Trace code van TPG maar daar heeft Amazon niets mee te maken. Doorgaans is krijg je het pakje de dag nadat op de site de status "Arrived at destination country" verschijnt.
Ik heb hier meerdere malen iets besteld
en alles werd netjes afgehandeld van email tot de postbode ,toppie !
Ik bestel al enkele jaren bij Amazon (.co.uk en .com). Alle bestelligen worden snel afgehandeld. Je bent altijd op de hoogte van de status; dit is zeer duidelijk aangegeven. En nog nooit heb ik problemen gehad (ik heb geen ervaring met het terugsturen van foute bestellingen maar verwacht dat dit gewoon in orde is bij Amazon). Je betaalt pas als het produkt wordt verzonden, dus niet al op het moment dat je je bestelling plaatst. Je hebt dus ook een stuk zekerheid, de klant staat echt op de 1e plaats. Kortom ik twijfel nooit om bij Amazon te bestellen, het gaat gewoon altijd goed. Zeer, zeer tevreden.