Gebruikers over webshop Cyberport Deutschland
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk was opzoek naar een Kyocera M5526cdw printer. Cyberport was op dat moment de goedkoopste webshop uit Duitsland voor dit product. De webshop is eenvoudig en de bestelling werd snel geleverd. Tot zover alles prima
Cyberport hoefde alleen maar een verzendlabel op de originele doos te doen en het dan bij DHL Express aanmelden. De volgende dag kwam het product netjes bij mij aan.
AlgemeenGoed geprijsde laptop gevonden, 1 feb besteld in het weekend, en maandagavond bericht gehad dat het pakket het magazijn had verlaten. So far so good. Na 5-2 2u 's nachts, gebeurde er niks met de status, het bleef in Nohra depot (werk tijdelijk in Duitsland). Dus de 1-3 werkdagen redden ze niet meer. DPD gebeld, hielden stug vol dat ze nog op tijd waren, dat de 4e werkdag ook nog binnen 3 werkdagen zou zijn. Contact via mai met Nohra leverde op dat ik naar Suhl kon om het daar op te halen, hier in de buurt. Daar aangekomen meldde men mij dat het pakket kwijt was, dat het waarschijnlijk gestolen was, want op de bewakijngscamera zag men dat het wel ingeladen was maar niet geleverd. Warrig verhaal. Vervolgens gebeurde er 5 dagen helemaal niks, ik gaf ze even de tijd het op te lossen. Zowel Cyberport als DPD lieten niks weten. Cyberport meldde toen per e-mail (te laat) dat de pakketstatus binnen 1-2 werkdagen zou veranderen daar mocht ik het mee doen. DPD meldde vervolgens dat het pakket als verloren gemeld zou worden. Dat is ook niet gebeurd. Nog 2 keer bellen met (zeer onvriendelijke) mensen van Cyberport leverde niks op. De laptop bleek ook niet meer op voorraad dus ik zou een Gutschrift krijgen Ik kon geen ander model voor dezelfde prijs krijgen. (Was overigens een cadeau dat ik dus nooit mee naar Nederland heb kunnen nemen). Toen gebeurde er weer 3 dagen, dus ik weer bellen (lang in de wacht). Er zou weer een Gutschrift gemaakt worden. Die kreeg ik gistermorgen in de mail. (Geld nog niet gehad) Intussen, dat is het nog het ergste van allemaal, merkte ik op mijn bankrekening dat Cyberport op 17 en 18 februari tot 6 keer toe bedragen van 350 en 700 € heeft geprobeerd af te schrijven?!? Mijn bank (Bunq) kan helaas de betaling met cc niet terugboeken. Ik vraag me sterk af wat er mis is met deze winkel. Ze hebben ook een aantal fysieke vestigingen maar ik heb meer van dit soort berichten gelezen op de forums. Door de hoge score hier dacht ik echter dat het wel ok zou zijn.
VerzendingIk kan me ook zomaar voorstellen dat het pakket helemaal niet verstuurd is geweest.... dat ze met DPD zomaar een kulverhaal hebben opgehangen.
Dus mensen, bestel hier niet. Ook al zijn de aanbiedingen goed.
Zie boven. Er werken incompetente mensen die moeite hebben beleefd te blijven en de frustratie van een klant die een pakket niet krijgt, niet begrijpen. En laten je niet uitpraten
AlgemeenPrima winkel met prima prijzen en nog betere kortingsacties. Heb hier wat pc-onderdelen besteld voor een goede prijs en alles draait ondertussen als een zonnetje.
VerzendingBestelling was rond Black Friday en enkele producten waren niet voorradig, dus het duurde allemaal wat langer. Tweede levering (ivm RMA) een maand later arriveerde binnen enkele dagen!
KlantenserviceVan de onderdelen die ik had besteld, bleek de videokaart na een dag niet meer te werken. Deze kon zonder problemen omgeruild worden en na retour was de nieuwe binnen enkele dagen binnen. Toen ik besloot dat ik deze (ongeopend) niet meer wilde, kon ik hem ook zonder problemen retourneren. Ook de verzendkosten voor retour worden teruggestort.
AlgemeenProduct besteld, maar was niet voorradig, via chat kunnen wisselen voor een ander die 25 euro duurder was. Is niet aangerekend geweest , de meerprijs. Top service
AlgemeenLaptop besteld, kon door een fout van DHL niet geleverd worden. Kostte 1300 euro de eerste keer bestellen. Cyberport had mijn levering geannuleerd en mijn geld terug gegeven. Wil ik de laptop opnieuw bestellen is hij 40 euro duurder geworden... schrijf ik hier een mail over, doen ze net of het mijn eigen schuld is. Gewoon echt heel erg onbeschoft!
VerzendingHet pakketje is nooit aangekomen dus dat zegt wel genoeg.
KlantenserviceDuurde iedere keer lang en steeds van het kstje naar de muur gestuurd...
AlgemeenGoede winkel. Er was iets misgegaan bij het betalen met paypal. Dit hebben ze snel en goed opgelost. Ook de bestelling was snel binnen.
VerzendingHet pakje zat in een ruim grotere doos, waarbij het item verpakt was in genoeg bubble wrap.
KlantenserviceHad een probleem, dit werd keurig afgehandeld. Mijn Duits is niet zo goed, dus de gesprekken liepen in het Engels, ook dit was goed.
Never again !
Eerste maal magnetron ontvangen zwaar beschadigd ivm transportschade.
Op hun advies teruggestuurd met Ups .Kosten 60€ waarbij ze per mail zegden de kosten volledig zouden terugbetalen. Na de zending krijg ik een mail waarbij ze zegden slechts 30€ zouden terugbetalen.
Dan weken niets meer gehoord ,geen enkele mail werd beantwoord, op de chat met een medewerker afgescheept met dat het toestel in een andere depot was en het vandaar naar hen moest komen.
Nog maar eens mailen naar alle mogelijke adressen, niets geen enkel antwoord wat ik zeer onbeschoft vind.
Na een maand het toestel toch ontvangen (met een meerprijs van 30€)
Laatste maal dus !
zwaar beschadigd bij aankomst. Waarschijnlijk transportschade en de doos laten vallen
KlantenserviceGeen enkel antwoord op al mijn mails, zeer onbeschoft gedrag bij chat met medewerker.
Hier een laptop gekocht voor een hele lage prijs. Kort daarna was de prijs toevallig gedaald met 50 euro; het verschil kreeg ik terug na wat correspondentie. Betalen kon met Paypal, dus dat was prima. Verzending met DHL, wat wel 14 euro kostte maar nog steeds veel goedkoper uiteindelijk dan in NL.
KlantenserviceEngels was niet bijzonder goed, maar voldoende.
Heb hier een telefoon gekocht die in Nederland slecht bij een paar winkels te koop was (waarschijnlijk import), en in Duitsland een stuk goedkoper was. Bovendien had ik nog een 10 euro kortingscode voor m'n verjaardag gekregen waardoor het helemaal een koopje was. Duidelijke website, goede prijzen en werd ook goed op de hoogte gehouden via mail over m'n bestelling.
VerzendingBinnen 2 dagen in huis, verzonden met DHL. Pakketje was te volgen met een code.
Heb hier een server gekocht, omdat deze zelfs met verzendkosten goedkoper zou zijn dan in Nederland. Website is duidelijk, wel alleen Duitstalig. Werd goed op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling via email.
VerzendingWerd verzonden met DHL in de eigen verpakking, die blijkbaar niet op zaterdag bezorgen, maar maandag is het pakket alsnog afgeleverd. De 21e besteld, de 23e verzonden. Duurde wat langer omdat ik voor een internationale bankoverschrijving had gekozen. De 27e had ik hem in huis, direct na het weekend.
Overzichtelijke website, werd per mail op de hoogte gehouden van de bestelling. Veel producten zijn goedkoper dan in Nederland, dat was eigenlijk de reden dat ik hier heb besteld.
VerzendingWerd verzonden met DHL, met een paar dagen had ik hem in huis, prima dus! Verzenden naar Nederland is best prijzig, maar veel producten zijn goedkoper dan in Nederland, zelfs met verzendkosten is het vaak goedkoper.
Cyberport heeft een goede overzichtelijke site. Hun produkten zijn vaak een aardig stukje goedkoper dan hier in NL. Ik kocht er een Saitek ProFlight Flight yoke en later de bijpassende Throttles. Maar ook mijn CPU en onlangs een MSI Radeon HD4850 dual slot met extra koeling. Zowel de Flight Yoke als de Radeon kaart waren op het moment van bestellen nog lang niet leverbaar in NL. De Saitek pas één of twee maanden later en dan nog sporadisch. De processor (Q6700) was zelf na verzending, nog 30 euro goedkoper dan in Nederland (schande voor de NL-shops!) Ik vind het een pluspunt dat je de goederen niet hoeft aan te betalen maar gewoon bij de pakketpost aan de deur betaalt (kost 4 euro) Iedere nieuwe bestelling gaat eenvoudig via je eigen account en je krijgt een mailtje wanneer je product het "lager hat verlassen". Alles loopt op rolletjes. steeds na 3 -4 dagen na verzending uit Dresden kwamen de pakjes aan. Toch krijgen ze van mij geen zeer goed want de Flight Yoke stond een aantal keren op groen op de site, maar werd niet verstuurd en stond dan ineens weer op rood. Uiteindelijk kwam hij na 6 weken (maar in NL nog steeds niet leverbaar!)
VerzendingGeen enkele doos vanuit Dreseden is ongeschonden aangekomen. En waarschijnlijk heeft dat bij mijn laatste bestelling betekend dat GPU van de grafische kaart beschadigd is. Ik had het pak niet moet accepteren, maar ja, je denkt dat de binnenkant wel okee is. Ondanks een ruime laag luchtkussentjes zat er een knik in de fabrieksdoos van de kaart. Omdat de kaart zelf nog in piepschuim zat toch het ding maar geïnstalleerd. eerst niets gezien. 3d was goed, de koeling was perfect, maar ineens viel mij in FSX een rare scheur in het beeld op. Als of je in gebroken glas kijkt. Drivers wisselen 3 soorten plus de nieuwste ATI van die week. Niets. Dus bellen. Je wordt werkelijk heel vriendelijk en netjes te woord gestaan en verteld wat je moet doen om het ding terug te sturen. Wel werd er gezegd dat ze mij door zouden schakelen maar dat duurde zolang (tegen flinke internationale tikken van de meter) dat ik het nummer voor ausländer maar opnieuw ben gaan bellen. ik zei er bij dat ik uit NL belde en dat het doorschakelen niet goed was gegaan en dat het andere servicedesk nummer voor mij helemaal niet te bereiken was. Men bleef netjes en vriendelijk en ik was nu zo aan de beurt. Ik kon het ding terugsturen. Het opgegeven adres bleek een probleem voor TNT. Ik kreeg hem onbestelbaar retour want de plaats bestond niet volgens het noodlijdende Nederlandse postbedrijf (snap nu waarom) Absurd want als je op de postcode in Google maps Goegelt kom je exact op de juist plaats terecht. In de straat zelfs. De andere dingen die ik bij Cyberport kocht kwamen ook in gekwetste dozen aan maar ze zijn als product minder kwetsbaar ( de CPU bijvoorbeeld zit helemaal afgezonderd in z'n plastikje en kan onmogelijk ergens tegenaan stoten). Vreemd vind ik dat Cyberport de zaken met DHL verstuurd en dat ze hier met UPS aankwamen, terwijl op 30 km van waar ik woon een grote DHL overslag is. Ik vroeg me af of de onderlinge concurrentie soms op mijn pakje uitgeleefd werd. Kortom de verzendig van kwetsbare zaken is zeer slecht, maar ik weet niet of ik dat Cyberport aan moet rekenen of het duo DHL-UPS. Maar de vraag over verzending heeft als resultaat dus: zeer slecht.
KlantenserviceUit dit stuk kun je als potentiële Cyberport klant een waarschuwing lezen. Het aftersales contact met Cyberport liep redelijk. De medewerkers zijn uiterst correct en vriendelijk, je zou hopen dat we in Nederland daar wat van leren. Er werd al snel aangeboden de grafische kaart terug te sturen, als zou blijken dat hun technische dienst een fout ontdekte zou ik een andere krijgen. Heel redelijk vooral ook dankzij het Duitse recht, dat een beetje voorloopt op het onze. Teruggestuurd en wat denk je? hun technische dienst zegt dat hij okee is. Fijn dan. En wat wilt u nu? geld terug? Da's geen probleem, Cyberport stuurt je een check die na een paar dagen per post (niet aangetekend..!!!..) binnenkomt. Probleem opgelost denk je? Ja en nee, want door de spelregels van Cyberport heb je wel betaald voor de verzending en het terugsturen. Bovendien moet je mogelijk nog kosten maken voor het innen van de cheque. Ik ben kwijt: 12,50+ 26,96= €39,46
Oftewel terugsturen (2x in mijn geval) en het toesturen en ik heb nu dus nog niets. Dit vind ik dus het addertje onder het gras. Het kost Cyberport immers helemaal niets want zij verkopen de kaart gewoon weer en hebben verder geen kosten gemaakt. Koop je in Nederlandse zaak dan kun je er even naar toe, desnoods PC mee. Maar zelfs mijn screenshots waren niet goed genoeg voor ze. En als je de kaart test met een testbeeld zie je inderdaad niets (2d) en ook in spellen die wel 3d zijn, maar niet statisch zoals sommige Windows in FSX, zie je het probleem ook haast niet. Dus? Kopen bij Cyberport kan, maar koop alleen iets dat niet zo kwetsbaar is als een grafische kaart en hou er rekening mee dat je in ieder geval de verzendkosten definitief kwijt bent (of het ding moet misschien echt helemaal niet meer werken zo dat zij er zelfs niet meer omheen kunnen) Een gewaarschuwde Hollander telt voor twee.
Op zaterdagavond rond een uur of tien besteld. Op de site van cyberport kun je perfect bijhouden wat de status is van je bestelling. Maandagochtend was de order gereed en afgehandeld. Tracking-link van DHL was vanaf dinsdagochtend beschikbaar. Ik ontving op dinsdagmiddag een mail van Cyberport met de bevestiging van mijn order.
VerzendingTracking via DHL was prima, ik zag het pakketje binnen twee dagen langzaam dichterbij mijn huis komen. Op donderdagochtend rond 10:00u veranderde de status in out voor delivery. Rond 12:00u werd het pakket door DHL afgeleverd. Prima verpakt in een stevige verzegelde doos. Toen ik bestelde, was er een actie met gratis verzenden.Al met al heb ik alleen het produkt betaald en verder geen bijkomende kosten gehad. Ik heb de zending onder rembours laten komen, prima service van DHL.
Wilde een laptop aanschaffen en kwam er al snel achter dat ook voor dergelijke producten Duitsland vaak aanzienlijk goedkoper was dan NL (tot 40%!). De site oogt goed met prima functionaliteit. Na lang lezen en eigen onderzoek nog enkele vragen via e-mail gesteld die direct (2 uur later?) waren beantwoord. Men is erg vriendelijk en behulpzaam (wat misschien te maken heeft met het feit dat ik in het duits communiceerde met ze). Statusupdates van betaling waren na 1 (werk)dag verwerkt, wederom sneller dan verwacht. Prijzen zijn in mijn specieke geval niet te vergelijken, omdat ik een Samsung laptop heb aangeschaft en die worden niet in NL op de markt gezet. Ander vergelijkingsmateriaal (HP, IBM andere A-merken) lagen vaak voor identieke configuraties 20-40% lager dan in NL. De grootte van het aanbod van laptops was ook erg fijn, je kunt er eigenlijk alles vinden wat je zou willen qua config. 12 dagen tussen bestellen & afleveren, waarbij ik de betaling ook pas op de 3e dag na bestellen heb gedaan. Ik ben zeer tevreden over dit bedrijf.
VerzendingGoed verpakt. De laptop zat in een doos van Samsung zelf, die zat in een omdoos verpakt en die doos zat samen met de draagtas die ik ook bij ze had besteld in weer een andere omdoos. Alles keurig met luchtzakken beschermd. Verzonden via UPS, ik wilde controleren (track&trace) wanneer het zou worden afgeleverd, maar toen ging de deurbel al. Levertijd was 3-7 werkdagen, dus aan de levertijd heeft men zich prima gehouden.
+ Telefonisch goed bereikbaar
+ Behulpzaam en vriendelijk aan telefoon
+ Spreken goed engels
+ Sneller reactie op Email
- Doen extreem moeilijk bij intracommunaire levering.
- Leveren alleen af op bedrijfsadres bij intracommunair
- Veranderen beschikbaarheidsdata zonder klanten met een bestelling daarvan in te lichten. Daar moet je zelf maar achter zien te komen.
- Weigeren coulance te tonen bij ernstige overschrijding van leverdatum
- Hebben geen informatie over leverdata
Het probleem is dat ze een soort bait-and-switch taktiek invoeren. Eerst zeggen dat een product dan en dan leverbaar is. Dan bestelt men dus, en dan ongemerkt die beschikbaarheidsdatum op schuiven, en nog een keer, en nog een keer, ondertussen ligt het product hier al in de media markt.
Reageren snel, maar niet afdoende. Zijn ook niet erg welwillend om door henzelf veroorzaakte problemen op te lossen. Houden liever de klant aan het lijntje.
Op 21 febr. jl. een Fuji S7000-camera bij ze besteld (onder rembours!). Via de website kun je bij ze opvragen hoe het afleveringsproces ervoor staat. Vandaag - 27 febr. -is de camera keurig bij ons thuis afgeleverd (goed verpakt) door UPS, dus in totaal levering binnen 7 dagen, prima dus!
De bijkomende kosten waren € 15,95 voor de verzending en € 3,63 voor transport-verzekering (is niet verplicht). Bij elkaar een keurig bedrag vind ik, zeker gezien wat sommige Nederlandse firma's durven te vragen voor rembours-zendingen.