Simson Computers

Gebruikers over webshop Simson Computers

In 2004 kocht ik een computer bij Simson Computers. In eerste instantie waren we enthousiast over deze snelle en goede computer. Al snel bleek echter dat we veel te veel geld hadden betaald en dat er een andere DVD-Brander in geplaatst was dan aangegeven. Van deze brander was al bekend dat het een foutieve brander was, hij mocht niet meer verkocht worder. Verder was er ook iets fout met de front-usb-poorten waardoor ze niet werkte. Ook was er geen pinnacle TV kaart geplaatst, maar 1 van een onbekend merk.

Zoals ik al zei, in eeste instantie was ik zeer blij met de snelle pc, maar ik kwam er steeds meer achter dat niet alles was zoals ik het gekocht dacht te hebben.

Nu vier jaar later is mijn moederbord kapotgegaan, en nu ben ik echt helemaal klaar met deze winkel. Ze willen het repareren voor 280 euro, exclusief windowsinstalltie (90 euro extra). Als ik ze vraag welk moederbord ze erin gaan zetten willen ze dat niet vertellen en ze willen ook niet vertellen waarom mijn oude moederbord kapot is.

MENSEN ZE BESODEMIETEREN JE! Helaas....maar ik ben geen klant meer.

Een voodoo 2, dat is wel heeeel lang geleden!

nog maar weer een reactie van mij dan, want ik mag mezelf wel vaste klant noemen.

Mijn broer kocht vorige week een compleet systeem voor iets van 900 euro. Hij was niet op voorraad, dus werd het hele ding op maat gemaakt en geinstalleerd terwijl wij erop wachtten met een kop koffie. Een uur later was ie klaar.
Zelf heb ik in die tijd mijn printer later nakijken bij de technische dienst en daar kreeg ik het advies dat de inkt waarschijnlijk verstopt zat vanwege het niet gebruiken een paar maanden. Dus ik heb nieuwe inkt meegenomen en werken. Niet zo lopen zeiken hoor. Is een beste zaak.

gewoon oplichters!
kom ik daar voor een aanbieding ,ze adverteren met snellere/luxere apparatuur dan ze feitelijk leveren
dat heb ik zelf meegemaakt en enkele vrinden bevestigen dat nog steeds die praktijken gehandteerd worden

toen ik in het verleden een pc voor een kennis daar ging kopen was er een compleet systeem (p2) met een voodoo2 kaart erin (dat was toen heftig) kom ik daar rekenen ze me een gewoon systeem en de voodoo2 extra bovenop de geadverteerde prijs dus ik zeg"laat die voodoo2 dan maar zitten" kijkken ze me scheef aan "wilt u er dan geen videokaart in???" pardon een voodoo2 is een ad-on kaart dus hoezo geen videokaart
blijkt het als klapper op de vuurpijl er een Banshee te zijn!!! (die waren dus erg duur met hun systeem)
overlegd met de kennis ...toch maar gekocht een tranendal pur sang
binnen no time een verotte hd en de banshee
die heeft in dat systeem nooit echt vlekkeloos gepresteerd (je moest m altijd 2x rebooten ander deed ie t helemaal niet ,ondanks bios updates en firmware updates
hun reactie "we instaleren windows er wel opnieuw op dan is het wel over, u heeft namelijk de meegeleverde drivers verwijderd!" tja dat had ik voor de nieuwste!! van 3dfx
klap op de vuurpijl kreeg ik een rekening voor herinstalatie !!! terwijl ik het weg had gebracht voor garantie/reparatie
momenteel heb ik meerdere kennisen met kapotte voedingen (wellicht een brak partijtje ?)
mijn advies! "loop hier met de grootst mogelijke boog omheen in mijn optiek zijn het gewoon zakkenvullers

Afgelopen week naar de winkel geweest om een 19" tft scherm te kopen. Zonde van de brandstof dus!! De verkoper wist mij compleet te verrassen met uitspraken als: Ik ga echt geen monitor voor u pakken zodat u hem even kan nakijken - als er 8 cm. vanuit het midden een of meer dode pixels zitten jammer voor u dan - normaal geeft geen enkele zaak garantie op dode pixels wij houden teminste die 8 cm. nog aan - als u een scherm wil nakijken dan neemt u die van de plank maar die is ook al lekker ingebrand dus daar hoeft u zich dan ook geen zorgen over te maken (natuurlijk wel de volle mep betalen voor een scherm wat al een tijd bij hun staat te draaien) enz.

Jammer Simson, het was een goede zaak. Waarschijnlijk is deze zaak te groot geworden en kunnen ze dit niet aan Maar aan mij (een zeer goede klant, ik ging hier ook altijd met mijn kennisen naar toe) zal u geen eurocent meer verdienen.
Wil je goed spul met goede garantie en een verkoper die weet waarover hij praat??? Loop deze zaak dan heeeeeeel hard voorbij.

Update:
Ik had dit verhaal dus ook naar Simson gestuurd. Eindelijk eeen reactie gekregen, hierin verteld Dhr. Simson himself:

Wij zijn geweldig, wij hebben altijd gelijk, wij zijn de allergoedkoopste, wij hebben de beste service en verder is iedereen gek (vrij vertaald)

Jammer dat het niet mogelijk is om lager te gaan dan een 4, Simson heeft recht op minder.

B.t.w. Leuk dat simson hier ook survey's invult, dat geeft ook al aan hoe hun werkwijze is. Hopelijk kijkt iedereen daar doorheen!!!!!!!

Simson Computers is hier aan de overkant, dus lekker dicht bij. Ik heb verscheidene componenten bij ze gekocht, waarvan één Maxtor harde schijf en een TFT monitor.

In principe nooit echt problemen gehad met de hardware die ze verkopen, maar met de harde schijf en monitor wel wat dingetjes gehad. De schijf begon te ratelen als een gek, en viel nét (lees, twee dagen) buiten de garantie. Toch geprobeerd, maar kreeg keihard nul op rekest.

Nou begrijp ik dat je als bedrijf natuurlijk wel je eigen beleid moet naleven, maar twee dagen buiten de garantietermijn een - vaste - klant in de kou laten staan vind ik niet acceptabel. Die vent die me te woord stond bleef ook steeds maar herhalen "de garantietermijn is één jaar meneer", welke vraag ik ook stelde. Als ik ergens de ziekte van krijg is het wel van die mensen.

Afijn, laatst een TFT monitor gekocht bij ze, en heb vandaag pas de kans gehad 't ding te installeren... zat ongeveer een week of drie tussen. Ik zet dat ding aan en 't eerste wat ik zie is dat er een stuk of vijf dode pixels op 't scherm zitten. Ik bellen, kreeg ik één of ander nummer wat ik mocht bellen van ze - niks met Simson te maken, lekker delegeren die hap, zijn ze lekker snel klaar en kunnen ze weer verdergaan met ouwehoeren bij de koffieautomaat.

Weer een hoop gedoe met formulieren sturen over en weer, ik wil gewoon een vervangend TFT scherm, klaar. Simson is mijn leverancier, dus ik verwacht van Simson support. Het is natuurlijk voor Simson lekker makkelijk verkopen zo, maar zodra ze ondersteuning moeten bieden of zichzelf eens een keertje moeten inleven in de klant zijn ze pertinent niet thuis. Absoluut geen aanrader.

Nadat ik mijn netwerkkaart poort had opgeblazen door een ISDN stekker erin te pluggen, ben ik na een half jaar terug gegaan naar de winkel. Ik moet toch wel zeggen dat de service beter was dan de mede-tweaker hieronder aangeeft. Ik ben goed geholpen. In een kwartiertje zat er een nieuwe netwerkkaart in en waren de drivers meteen geïnstalleerd. een half uurtje later stond ik weer buiten.

Even een reactie niet van mij, maar van een maat van mij.
Hij heeft hier 2 pc's gekocht voor een bedrag van meer dan 2800 euro ongeveer 1,5 jaar terug.
Nu op dit moment zijn bij beide moederborden de processorcooler houders afgebroken.
Gevolg was dus logisch dat de Intel 1,5 GHZ processoren gloeiend heet werden (100 + graden).
Bij nadere inspectie in de BIOS bleek de tempratuur beveiliging UIT te staan!
We bellen met de shop en we krijgen ijskoud het antwoord dat hier geen oplossing voor is, ja wel 1, ander moederbord kopen!
We komer er dus achter dat de ECS Elitegroup moederborden dus ook echt rotzooi is.
Niet alleen dat is een probleem, ook iets er bij bouwen is een probleem, de onderste 2 van de 4 5 1/4 bays kunnen niet gebruikt worden omdat we dan tegen onderdelen van het moederbord aan zitten.
Nog een probleem was dat de systemen qua hardware nooit stabiel hebben gedraaid.
Veder zijn de kosten van partitioneren wat aan de hoge kant. Om hier een 'speciaal' programma voor te gebruiken (waarschijnlijk Partition Magic) is wat overdreven voor Windows ME, dit had net zo goed met fdisk gedaan kunnen worden.

Maar goed, de machine waar ik deze survey mee invul is 1 van die systemen die dankzij vakundig werk van de buurman verholpen met een boutje en moertje.

Wel is het waar dat ze echt de tijd voor je nemen en dat de shop er goed uitziet. De koffie is goed, smaakte naar Douwe Egberts, maar wat je uiteindelijk koopt voor je 2800 euro is goedkope rommel! Het enige dat nog waard is om over te zetten zijn de DVD-Rom spelers, de hardeschijven en misschien de processoren. Dat laatste heb ik echter mijn twijfels over gezien de tempraturen waar ze aan hebben bloot gestaan.

Erg goede zaak. Het is even zoeken in dat dorpje, maar ik ben zelden zo goed te woord gestaan om een nieuwe computer aan te schaffen. Koffie erbij en de verkoper in kwestie ging er letterlijk voor zitten om een persoonlijk advies te geven. Systemen stonden al klaar en ik kon meteen mijn computer voor een goede prijs meenemen. Ga zo door. :)

Scorekaart voor Simson Computers