Adobe

Gebruikers over webshop Adobe

Op de website is meestal wel alles te vinden, maar in dit geval niet. De CS3 master collection was nog niet af maar kon al wel besteld worden, waarbij het stuk dat al wel (Design Premium) af was meteen geleverd zou worden, en de rest als het wel af was. Helaas moest je daarvoor wel telefonisch bestellen en dat duurde heel lang. De meneer aan de telefoon moest herhaaldelijk iemand anders vragen, voerde toen eerst de verkeerde bestelling in (waarvan ik wel een bevestiging kreeg, maar nooit een annuleringsbericht) en na ongeveer drie kwartier (47:38 volgens de call log in mijn GSM) was de bestelling dan eindelijk rond.
Overigens zijn de prijzen hier niet lager dan in andere webshops met dezelfde producten.

Het eerste deel van de bestelling arriveerde na een paar dagen in goede orde. Ze gebruiken UPS en dat vind ik niet zo fijn omdat je het spul niet gewoon bij het postkantoor kunt ophalen als je niet thuis ben. Wel krijg je een tracing nummer en dat werkt goed.
Voor het tweede deel ging het echter mis en op 20 juli werd de verkeerde versie gestuurd (Mac ipv Windows).

De afhandeling van de verkeerde levering werd een echte lijdensweg. Ik stuurde meteen een email met bestel- en artikelnummers, maar dat mocht niet baten. Vele email zouden volgen. Het beantwoorden van een email duurde vrijwel altijd ongeveer anderhalve week. Telefonische beloften (bijv. om terug te bellen) werden niet nagekomen.
Het mooiste bericht kreeg ik op 24 augustus (na meer dan een maand!):
-----
Wat wij nog nodig hebben is het volgende:
- een scan van de foutive cd met duidelijk het nummer wat hier op vermeld staat,
- een scan van de doos, de kant van het serienummer
- een scan van de onderkant van de doos waar de LOT code vermeld staat
- een scan van de cd hoes.
-----
Nadat ik dit alles binnen twee dagen had opgestuurd kon ik tot 7 september wachten totdat ik eindelijk het juiste pakket kreeg.
Tenslotte stond onverwacht op 17 september UPS weer voor de deur om het verkeerde pakket op te halen. Een uur daarna(!) kreeg ik daarover van Adobe bericht.
Als klant voel ik me bijzonder slecht behandeld. Terwijl de afdelingen binnen Adobe ruzie aan het maken waren liet men mij in de kou staan, waarbij ik zelfs de indruk kreeg dat ze mij helemaal niet vertrouwden. Afgezien van excuses via telefoon of email werd er niets gedaan om mij te helpen.
Of ik ooit nog eens iets van Adobe koop?????

Dinsdagmiddag besteld, woensdagochtend om 9 uur in huis. Geen verzendkosten en prima prijs.
Niemand gesproken ofzo, maar hier kan een winkel toch nauwelijks tegenop...

Scorekaart voor Adobe