Gebruikers over webshop Hermes Electronics
Review toevoegenNa mijn klacht van 18 september jl. werd door Hermes dezelfde dag nog het verschuldigde bedrag terug gestort. Of het een het gevolg was van het ander weet ik niet.
De bestelling kon niet worden geleverd. Dat werd niet meegedeeld. Daarvoor moest ik opbellen. Het geld heb ik tot op het heden, ondanks toezegging niet terug ontvangen.
De webwinkel is nog steeds online, maar de winkelgegevens zijn onjuist. Het telefoonnummer is afgesloten, de foto's zijn misplaatst, want de winkel is er neit.
De bestelling is niet geleverd.
KlantenserviceHet product is niet geleverd. Het betaalde geld is niet teruggestrort. Contact leggen met de eigenaar lukt haast niet. Gemaakte afspraken, toezeggingen tot terugbetaling, worden niet nagekomen. Tijdens telefoongesprekken verandert de eigenaar diverse malen de afspraken. Ook de via email gemaakte afspraken komt de eigenaar niet na
Helaas staat op de factuur geen bestelnummer, kan het tenminste niet vinden. Ik ben reeds enkele jaren vaste klant bij Hermes Electronics. Ze hebben een overzichtelijke site. Levertijden zijn redelijk. Zodra je een bestelling doet weet je redelijk goed waar je aan toe bent. Op dat punt is het wel OK. Prijzen zijn wat aan de hoge kant. Dit staat gezien de klantenservice niet in verhouding tot elkaar, zoals hieronder is te lezen.
VerzendingMet de snelheid van verzenden, het inpakken en de kwaliteit van het verzenden is niets mis.
KlantenserviceEn hier gaan we dus de mist in. Als ik een hoger dan gemiddelde prijs betaal en ergens vaste klant ben dan verwacht ik een goede service. Dat kan je vergeten bij Hermes. Administratie wordt niet gevoerd en dat is de schuld van de klant. Bij Hermes kopen biedt geen enkele meerwaarde over de goedkoopste dozenschuiver.
Ik heb in mei vorig jaar een Philips keukenmachine HR7774.90 aangeschaft. 150 euro. In april van dit jaar kreeg het apparaat kuren. Het is niet in mij opgekomen om dit bij Hermes te melden om de simpele reden dat in mijn optiek ze hem hoogstens door zouden sturen naar Philips. Dus waarvoor zou ik Hermes hiermee lastig vallen? Maar goed, bij Philips is zo'n beetje alles mis gegaan. Ik wil nooit meer iets van Philips. Ik heb het apparaat ongerepareerd terug gekregen. Weer opgestuurd. Apparaat door Philips kwijt geraakt. Geld terugbetaald aan Hermes. Geen actie Hermes. Uiteindelijk heb ik half augustus een nieuwe keukenmachine van Philips gekregen. Op 22 juli heb ik gezien de problemen en de terugboeking van het geld door Philips dit toch aan Hermes gemeld. Dit door eerst te bellen en daarna op verzoek van Hermes te mailen. Ik heb het verhaal telefonisch uitgelegd en vervolgens alleen het referentienummer van Philips naar Hermes gemaild. Precies zoals ze hebben gevraagd. Ik heb hier geen enkele reactie op ontvangen. De nieuwe keukenmachine hoefde ik niet meer. Inmiddels had ik een apparaat van een goed merk gekocht. Het nieuwe apparaat staat dus ongeopend bij mij thuis. Als zodanig heb ik Hermes gevraagd of ze het aankoopbedrag terug willen storten als ik het nieuwe en ongeopende apparaat dat nog steeds leverbaar is terugstuur of anders een tegoed kan krijgen in de winkel. Hiertoe is Hermes niet bereid. Vandaar mijn conclusie. Ik koop er niet meer.
De website is redelijk overzichtelijk. Het enige wat ik mis is een pagina waar de status van de bestelling kan worden bekeken. Er worden echter wel e-mails verzonden als de bestelling ontvangen is en als de bestelling klaar staat voor verzending.
VerzendingVerzending via TNT. Er wordt een Track & Trace nummer gegeven zodra de levering verzonden wordt. Dat is pretting want daardoor weet je ongeveer wanneer je de postbode aan de deur kunt verwachten. De totale levertijd bedroeg 5 werkdagen in plaats van de verwachte 3 werkdagen. Wat mij betreft is dat nog altijd redelijk snel.
De bestelling kwam aan in een stevige doos. Opmerkelijk was dat de doos eerder gebruikt was voor een levering aan de winkel. Of het nu uit kostenoverwegingen of milieuoverwegingen was maakt niet uit. Het is goed dat goed verpakkingsmateriaal van toeleveringen niet zomaar weggegooid wordt.
Wat een but toko is dit zeg. Het verhaal is eigenlijk weer te triest voor woorden.
Op woensdag 16 mei bestelling gedaan, status volgens de site, niet op voorraad in de winkel maar wel in magazijn. Dus levertijd 3 dagen.
Mooi, dan gelijk bestellen met iDeal. Betaling is dus ala minuut bij ze binnen, dus zaterdag kunnen we verder! Gelukkig probleem opgelost denk je.
Maar helaas niets is minder waar bij dit "bedrijf".
Zaterdag pas een mail dat de betaling binnen is?! Is natuurlijk onzin, want er is via iDeal betaald.
Maar erger dan dat, in de mail staat opeens u kunt de bestelling binnen 4 dagen verwachten. Dat is dus leugen nummer 1 van deze toko. Er was een levertijd van max. 3 dagen.
Afijn, het is nu donderdag, nog steeds geen verzendingsmail ontvangen. Hmmm, dat betekend geen bezorging vandaag. Leugen nummer 2.
Dan maar bellen, tijd voor leugen nummer 3. Wat blijkt: Sorry product is niet op voorraad.
Misschien kunt u het volgende week ontvangen?! Nee dus.
Wat een oplichters. Liegen de boel aan elkaar en komen vervolgens niet verder dan een misschien volgende week. Ja, hallo, als ik zo lang had kunnen wachten had ik niet bij een winkel gekocht die bewust aangeeft binnen 3 dagen te kunnen leveren.
Voor mij dus nooit meer zaken doen met deze firma list en bedrog.
Ze hebben dus niet verzonden.
KlantenserviceNiet leveren, geen excuses en komen met een antwoord als misschien volgende week. Te belachelijk voor woorden.
Probleem dus niet opgelost. Geld zal terug gestort worden, maar ondanks opdrachtnummer moet je wel nog een keer je banknummer geven? Wat een administratieve chaos moet het daar dan wel niet zijn.
Duidelijke webstie en goede telefonische bereikbaarheid. Bijzonder vriendelijk en behulpzaam personeel, dat heeft zorg gedragen voor een supersnelle verzending zodat het pakje nog vóór vaderdag in de bus lag. Hulde!
VerzendingSupersnelle verzending, stevige verpakking en duidelijke informatieverstrekking per email over de voortgang van het verzendproces.
KlantenserviceEnkele dagen na levering trad er een storing op in de geleverde wekkerradio, waardoor de tijd niet meer correct werd weergegeven. Artikel aangetekend geretourneerd en direct een ontvangstbevestiging per email ontvangen. Probleem werd direct verholpen en 5 dagen later had ik de radio al weer thuis. Sindsdien geen problemen meer gehad. Uitstekende service! Nog niet eerder zo goed meegemaakt!! Wat mij betreft is dit bedrijf echt een aanrader.
Heb hier al meerdere bestellingen gedaan en altijd is alles nog netjes afgehandeld etc.
Alleen moet je af en toe even erachteraan bellen omdat ze niet echt snel antwoorden op emails.
En doordat er nooit bijstaat of een product op voorraad is enz moet je eerst even opbellen hoe dat zit.
Voor de rest word je wel via de email geupdate als je product binnen is of verzonden word en krijg je een track & trace code erbij.
Ook hier verliep alles vrijwel vlekkeloos.
Alleen het product zou een dag eerder al binnenkomen maar dit werd een dag later, dit kwam door de leverancier zo werd mij verteld.
Ik kreeg een track & trace code erbij en alles was netjes verpakt.
Slechte ervaring hier. 16 dagen gewacht op een bestelling. Reageren niet op mail
Ondanks snelle betaling (electronisch) veel te laat geleverd en je wordt ook niet op de hoogte gehouden van de stand van zaken.
Excuses kreeg ik na mijn boze mail hier geen klant meer te willen zijn. Jammer, had niet gehoeven. Mailen is kleine moeite lijkt me.
Betere ervaring met Duitse sites.
Ik heb hier Maandag 11 April een order geplaatst voor een JVC koptelefoon en dezelfde dag heb ik nog een bevestiging ontvangen, meteen de volgende dag het geld over gemaakt...
Na 4 dagen wachten (tot zaterdag) ... dacht dat het geld binnen een dag overgemaakt zou worden en er staat op de website dat het minimaal 3 tot 5 dagen duurde voordat de order geleverd zou worden heb ik ze gemaild om te vragen of het geld binnen was en/of de order al verzonden zou worden...
Heb de volgende dag mail gekeken en niets ontvangen, waarop ik nogmaals een mailtje gestuurd heb waar ik OOK niets op terug kreeg... daarna heb ik het de volgende dag nogmaals geprobeerd en kreegn wederom GEEN antwoord terug...
Ik baal eigenlijk een beetje van de slechte service die ze leveren want ik voel me nu namelijk wel opgelicht omdat ik niet eens een mailtje van ze terug krijg..
Heb trouwens ook geen Track & Trace nummer ontvangen wat betekend dat mijn order nog niet eens onder weg is...
Mijn order is uiteindelijk AFGEBROKEN aangezien ik vandaag (22 april 2005) nogmaals gebeld heb... en ze vertelden me dat de koptelefoon volgende week maandag pas leverbaar is van HUN leverancier... wat betekend dat ik dan nog tot woensdag moet wachten tot ik hem thuis heb... ik krijg nu mijn geld terug en ga zometeen dezelfde koptelefoon kopen bij de kijkshop omdat ik hem daar onlangs goedkoper vondt dus ik raad je in dit geval NIET aan om iets te kopen bij hermes electronics (tenzij je het zelf op gaat halen)
Jammer dat er zo met orders omgegaan moet worden in dit wereldje... ben diep teleurgesteld in dit bedrijf
Met Vriendelijke Groet,
Dennis van den Hout
Tijdens het zoeken naar een mooie centerspeaker kwam ik al googlend uit op hun website met een pracht aanbieding voor een Infinity BETA C250 voor € 139 ipv € 259.
Gebeld of deze op voorraad was, nee dus, maar levertijd ca 4 dagen. Ok, hum, toch maar besteld. Per direct een "ontvangst bevestigings bestelling-emailtje", na ca. half uur een bevestiging van bestelling met bestelnummer-email en na 1 week het meeltje dat de speaker gereed lag ter afhaling. Dit was dus prima voor elkaar.
Bij het afhalen bleek de winkel een typische lokale witgoed zaak met een hoekje bruingoed, maar met voldoende gratis parkeerruimte in het midden van een Utrechtse woonwijk.
Nooit verwacht dat ik een Infinity op zo'n plek zou vinden. Prachtig hoe zo'n website zo'n winkel aan extra klandizie helpt. De website zit goed in elkaar en de bestelling ging ook goed. Ik ben blij met de speaker
Zondag 29 december een setje Sony EX71SL oordopjes besteld. Maandag meteen een bevestiging van order ontvangen. Dat vond ik zeer positief. Maandag nog het geld overgemaakt, maar heb tot woensdag avond helemaal niets van hun gehoord.
Het kan zijn dat ze het product niet op voorraad hadden. En ik weet dat sony ze pas kan leveren in week 51 (omdat ik eerst ergens anders had besteld), maar dan kunnen ze op zijn minst even een mailtje sturen met de mededeling dat het wat langer gaat duren.
Heb woensdag een mailtje gestuurd met de vraag waarom het zo lang duurt, maar heb die dag niets meer gehoord. Dit is overigens niet hun schuld, want ik mailde pas 's avonds.
Donderdag om 16:30 nog steeds geen mailtje. Heb vervolgens maar iets fysieker contact opgemen, per telefoon welteverstaan. Mijn oordopjes hadden ze niet op voorraad, ze verwachtten ze vrijdag en ik zou ze dus zaterdag moeten ontvangen als het goed is. Volgens de vrouw aan de telefoon was mijn betaling overigens wel binnen.
Die dag ook nog een antwoord gekregen op mijn mailtje (om half acht 's avonds) dat mijn betaling binnen was en dat mijn bestelling werd afgehandeld. Wederom stond er in het mailtje dat mijn oordoppen vrijdag op de post gedaan zouden worden en dat ik ze de dag daarop zou ontvangen.
Toen ik vrijdag echter op de track en trace pagina van mijn product was, zag ik echter dat mijn product al enige tijd onderweg was vanuit Amsterdam. Vrijdagmiddag gaat de bel en het is de postbode met mijn oordopjes.
Ik typ dit hele verhaal, omdat ik me afvraag of die mensen zelf wel weten waar ze mee bezig zijn. Dit lijkt me niet de goede manier om klanten te behandelen.
Verder zijn ze wel goed behulpzaam aan de telefoon etc. en het lijkt me verder wel een betrouwbare winkel. Alleen jammer dat ze niet zo duidelijk zijn.
Op vrijdag 2/7 een setje JBL tweeters besteld. Eerst gebeld of ze op voorraad waren. Nee, maar de leverancier gaf 2-3 dagen levertijd aan. Op vrijdag 9/7 nog steeds niks gehoord, dus maar weer eens bellen. Nou, ze zouden "vandaag of maandag" binnen zijn. Dinsdag 13/7 weer niks gehoord. Maar weer eens bellen. Ze verwachtten ze elk moment. En ja hoor, een paar uur later werd ik gebeld dat ze binnen waren. Ze waren er zelf ook niet blij mee en gaven aan dat dit verhaal nog een staartje ging krijgen bij JBL. Ben benieuwd.
Alles goed voor elkaar, nette emails met de status van m'n order etc etc. Mijn order lag 2 dagen na het bestellen voor me klaar bij het postkantoor..