Norsk IT

Gebruikers over webshop Norsk IT

Duidelijk site en snelle bevestiging van statuswijzigingen.
Nieuwe videokaart hier al op voorraad tegen goede prijs, terwijl veel andere Duitse shops, nog geen voorraad hadden.
(In NL helemaal niet leverbaar)

Goed verpakt en snel verzonden na ontvangst van mijn vooruitbetaling. Paar dagen later in huis.

Na het bestelling duidelijke mail gekregen met alle info om te overschrijving te plaatsen. Na 2 dagen kreeg ik een herinnering aangezien de betaling nog niet gebeurd was. (Overschrijving naar buiteland duurt even.)
Deze winkel had ik gevonden via een vergelijkingssite. Wanneer je klikte op het item via die site was het 7€ goedkoper dan wanneer je het opzocht op de NorskIT site zelf. Mooi meegenomen :)

Nadat het geld binnen was direct een track & trace nummer gekregen, verzending gebeurde via DHL en was deftig verpakt. Na enkele dagen de bestelling al in huis. (Belgie)

dat duimpje omhoog bij norskit kan gerust in een andere kleur en de duim naar beneden. ik heb een kiss player besteld, en dezelfde dag betaald. dat is nu 5 weken geleden, terwijl dat ding gewoon op voorraad is en een levertermijn aan de klant heeft van 5 dagen. op emails wordt bijna niet gereageerd en als ze al reageren beginnen de vragen weer van voor af aan. ik heb al 3 x een nieuw klantennummer van ze gekregen en al meerdere malen is me verteld dat ik moest betalen voordat ze zouden verzenden. een dag later hadden ze de betaling gevonden en zouden ze versturen. weer een dag later krijg ik weer een nieuw klantennummer en moet ik gaan betalen...grrrr je praat toch over 450 euro's...

Gewoon een ramp, de prijzen zijn super en al maar de service die je ervoor krijgt is het tegenovergestelde, ik zie dat nog vele mensen dezelfde problemen hadden als mij:
- geld wat ze niet meer vinden
- onderdelen die eerst worden gereserveerd voor je en dan uiteindelijk toch niet meer leverbaar zijn
- zeeeer trage afhandeling van de bestelling
- gewoonweg lompe meedewerkers, kan niet anders

mijn bestelling was geplaatst op de 7e maart en het geld was al bij hun de 10e maart, ik wacht nu (29 maart) nog steeds op mijn pakje :s

Gevonden via duitste preisvergleich. Erg goedkoop. Bestelling volledige PC in losse onderdelen. Geld simpel over te maken. Ontvangst bevestiging van de betaling en twee uur later was het spul opgestuurd. Complete levering binnen anderhalve week en alles netjes ingepakt. Niets mis mee!

Ik ben zéér teleurgesteld in dit bedrijf. Enkele weken geleden heb ik een order van meer dan €3300 geplaatst. Het bedrijf vond dat de order niet realistisch was, althans: dat is wat ik heb kunnen opmaken uit hun weinige beknopte reacties, en heeft hem per direct gecancelled.

Zodra ik inlog is de order ook verdwenen. Het probleem is dat ik al wel de mail had ontvangen om het geld over te maken; en dan ook braaf overgemaakt heb.

Nu moet ik dus mijn geld terug zien te krijgen... Dat lijkt makkelijker dan het is.

Ik heb alle 'digitale' mogelijkheden al gebruikt; e-mails sturen, het "geld-terug-voor-buitenlanders"-formulier ingevuld op hun website, 4 personen per ICQ geadd.

Op emails krijg ik zo goed als geen antwoord behalve de standaard mails. Per ICQ werkt het ook niet, óf ze reageren niet, óf ze zeggen een paar woorden als "addy mail" of "dont know".

Nu rest mij enkel nog het sturen van een aangetekende brief, een telefoontje plegen á €1,99 per minuut+internationale kosten (gekkenwerk dus!), of eventuele verdere juridische stappen.

I'll be back.

Je hebt te maken met een robot.
Sehr geehter kunde... standaard emails... Replies/Requests worden niet volledig gelezen.

Er is besteld en vooruit betaald. Er ontbreekt echter 5.11 Euro omdat hun bank in Hannover kosten heeft ingehouden. (ten onrechte, binnen Europa mogen geen kosten worden ingehouden. Europees besluit uit 2003) Norskit doet NIETS voor je. (en levert niet uit!)
Weinig keus, dus is het ontbrekende bedrag overgeboekt (nu gaat het goed zonder kosten)... Het bedrag is nu compleet.

De volgende fase gaat in:
De Siemens telefoon is niet meer leverbaar gaarne een andere uitzoeken...
Een andere uitgezocht welk ongeveer 6 euro goedkoper is (A140).

De goederen worden keurig geleverd.

De resterende 6 euro uiteindelijk terug gekregen na het invullen van een webformulier.

Rest nog de taak om hun bank in Hannover aan te pakken. (krijg maar geen antwoort van Norskit op de vraag: Klaag eens bij jullie bank, het is ook in jullie belang)

Kortom: Behoorlijk goedkoper dan in Nederland! Verkooporganisatie is star, uiteindelijk komt het wel in orde. Je moet geduld hebben.

1 woord: VAAG!

Dit is echt een mooie winkel op het eerste gezicht; uitgebreid aanbod, strakke prijzen.
EN je kan chatten met 2 personen van Norsk-It via ICQ, wat je niet zo vaak ziet.
Ik had hier dus dan ook een bestelling geplaatst van diverse producten met een totaalprijs van rond de 140 euro.

Nu waren de verzendkosten 19,99 naar het buitenland, ok is te begrijpen.
Kreeg netjes een email met daarin FIrmanaam, IBAN code, BIC code.

Wil ik de transactie maken electronisch, vraagt deze mij ook om de straat, postcode en plaats van de firma.
Ik dus via ICQ vragen of ik adress mag weten. Dit wist ik niet en moest hij navragen. Dit vond ik gewoonweg vaag. Ik ben dus hier naar de ssubsurvey gegaan, de adres gegevens gekopieerd. en laten zien aan diegene.
Ik vroeg of ik deze kon gebruiken. Kreeg ik als antwoord: "Yes, its not right, but is should work"
Toen dacht ik , wat heeft die gast, ik heb het over 140 euro dat ik ga overmaken. Straks gaat et naar iemand anders ofzo.

Ik kwam op een gegeven moment tot conlusie dat ik het maar wou annuleren, Hij zei: "its cancelled".
Ik keek ff naar mijn email, waar mijn orderbevestiging bij zat. Mijn order was nog steeds zichtbaar.
Ik vroeg aan hem:
"Do i get a verification of this?" (want ik vertrouwde die gasten al nie meer zo. Straks kreeg ik na een week een email dat mijn order daar nog rondhing)
Kreeg ik als antwoord:
"Yes, you can have my word"
Wooh!!..Een persoon waarmee ik CHAT, en slecht zijn nickname: "Mr. Freezer" weet geeft mij zijn woord. Daar heb ik veel aan.

DIt heb ik ook tegen hem duidelijk gemaakt, en krijg volgens hem een email gestuurd. Nu 15 later nog niets ontvangen. Het komt nog wel...(hoop ik).

In ieder geval, ik vind dit een beetje vage winkel. Lui doen vaag en kortaf.

Scorekaart voor Norsk IT