EG Electronics

Gebruikers over webshop EG Electronics

Pro:
- Overzichtelijk winkel (produkt snel gevonden)
- Uitgebreid en revent gamma

Con:
- Alles alleen in het Duits (maakt produktbeschrijvingen en formulieren een probleem)
- Weinig tot geen plaatjes

Ik heb bij deze winkel inmiddels 4 camera's gekocht. Allen werden binnen acceptabele tijd geleverd, echt snel zijn ze niet - maar het is dan ook niet naast de deur.

Nog nooit problemen met de goederen gehad echter mails met vragen over produkten werden nooit beantwoord...

Juni dit jaar kocht ik hier een Canon EOS 350D (incl. kit-lens).

De website doet wat amateuristisch aan... De informatie erop bleek echter wel accuraat wat betreft prijs en voorradigheid. Productinformatie is erg beknopt: voor uitgebreide informatie over de produkten (specs, ...) kan je best elders rondneuzen.

Ik had mijzelf goed geïnformeerd vóór de aankoop en daarom heb ik geen technische vragen gesteld bij het bestellen.

Na het bestellen kreeg ik meteen een bevestigingsmail met de betalingsinformatie. Een tweede mail volgde op moment van verzenden.

De verzending gebeurde via Deutsche Post en kwam hier na 5 dagen via TaxiPost toe.. Er was niemand aanwezig op moment van levering, en het bedrijf leverde enkel tijdens kantooruren (maar dit paste voor mij niet). Het was echter wel mogelijk het pakje af te halen op het distributiecentrum...

Er was geen tracking systeem voorhanden.

Het pak was erg goed verpakt en kwam zonder krassen toe.

Ik heb achteraf geen problemen gehad, dus kan ik hier niets over zeggen.

Op 11 mei 2005 een Canon 350D besteld, die volgens de website op voorraad zou zijn. Dezelfde dag het bedrag overgemaakt. Van de leverancier heb ik nog nooit iets spontaan vernomen. Telkens moet ik verschillende keren mailen voordat ik een uiterst summier antwoord krijg. Gebleken is dat de camera niet op voorraad is en dat-ie nog besteld moest worden. Na vele rappels bleek uiteindelijk dat levering op korte termijn niet te verwachten is. Reden waarom ik op 8 juni 2005 de koop heb geannuleerd. Na veel gebedel via de mail werd mij vandaag medegedeeld dat de opdracht tot terugstorting is doorgegeven aan de boekhouding. Feitelijke terugbetaling kan 2 tot 16 dagen duren....

Update: vandaag 23 juni 2005 terugbetaling ontvangen.

Op mail wordt pas na enige rappels gereageerd en dan is men zeer summier en cryptisch

Een iets wat verouderde site, maar zeer scherpe prijzen. Wel raad ik je aan de prijzen voor een aantal dagen in het oog te houden vooralleer je hier iets besteld. In mijn geval is de prijs van mijn canon A95 op ongeveer 2 weken stapsgewijs gezakt van 254 naar 241. Voor de rest kan ik alleen maar zeer positief zijn over de service, snel antwoord, snelle levering, ...

Het duurde 3 dagen na bevestiging van betaling eer dat het pakket met mijn digitale camera, zeer zorgvuldig verpakt, thuis afgeleverd werd.

De website is erg basic en 'ouderwets'. Maar alles is wel makkelijk te vinden. Ik kreeg de volgende dag een bevestiging van de bestelling en 3 dagen later nog 2 maal. Ik kon alleen via de bank overschrijven, waardoor alles wat langer duurt. Ik heb niet gebeld, dus ik weet niet hoe de bereikbaarheid per telefoon is.

De afhandeling van de bestelling is goed verlopen. Alles was zorgvuldig verpakt. Het was alleen niet duidelijk, wanneer ik het kon verwachten. Er is ook geen trackingsysteem. (De prijs van het artikel maakte echter veel goed.)

Hier heb ik nog geen ervaring mee.

Had een Canon Powershot A85 besteld, ok de site geeft een wat verouderde indruk. Maar toch gemakkelijk in gebruik

Kreeg een enkele dagen na overschrijving, een mail dat ze de overschrijving ontvangen hadden, en dat de levering ongeveer binnen 3 dagen zou plaatsvinden. Helaas een week later nog niks ontvangen, waarop ik mailtje stuurde met info. 's Anderdaags antwoord dat het ietsje langer kon duren, en inderdaad kleine week later keurig afgeleverd met een hoop kartonsnippers in de doos om het product goed te beschermen.

I heb de Minolta Dimage Z3 besteld. Op donderdag besteld (wel even gecheckt of hij echt op voorraad was). Het geld op vijdag overgemaakt via de bank. Maandag kreeg ik een mail dat de camera verstuurd was en op woensdag was hij binnen met DHL. Netjes verpakt.

Heb hier de Casio EX-Z50 besteld. Contact verlopen middels email en heb op al mijn vragen op korte termijn antwoord gekregen. Na bestelling is het artikel snel geleverd. Mijn complimenten!

Heb hier de Sony W-5 besteld. De website is echt heel erg ouderwets, er zijn geen automatische e-mails op bestellingen,alles wordt min of meer handmatig gedaan. De camera stond "auf lager" op de website, maar kreeg 2 dagen na bestelling e-mail dat deze niet op voorraad was, maar in bestelling. Na aandringen is toch nog de deadline gehaald die ik had voor vertrek naar Azië op vakantie.

Maar goed, prijzen zijn laag. Bel dus eerst voordat je hier iets besteld!

Heb hier de Powershot 510 besteld. Had omdat de site er niet al te geweldig uitziet er wel mijn bedenkingen bij. Ik werd echter keurig geholpen, op tijd geleverd en van zeer degelijk advies voorzien. Ik ga misschien wel in Duitsland wonen.

Scorekaart voor EG Electronics