Hbit

Gebruikers over webshop Hbit

Bestelling na overleg in twee delen afgeleverd met twee keer verzendkosten. Alles keurig in orde. Leveringsdatum was overigens in 2005, maar in de dropdownbox was dit niet in te vullen. Vervolgleveringen lukten niet meer, omdat Hbit lange tijd niet bereikbaar is geweest. Nu (juli 2007) zijn ze weer operationeel.

Niets op aan te merken

Linksys geeft op de geleverde router 3 jaar garantie. Hbit beperkt dit zelf tot 1 jaar en verwijst voor garantie naar de importeur. Overigens wordt snel gereageerd op RMA aanvraag

Iemand een idee wat er met deze zaak aan de hand is en of ze ook nog terugkomen? Ik heb er vorig jaar nog iets besteld en ik was zeer tevreden over de afhandeling. Ik moest toen mn bestelling nog afhalen bij een woonhuis in Westerbork, maar hij zei dat ie bezig was om een winkel te openen in Assen met een eigen pand etc. Wel interessant voor mij, omdat hier weinig goedkope computerzaken in de buurt zijn. Maar toen ik laatst eens iets wilde bestellen bij deze zaak zag ik dat ze geen bestellingen meer aannamen ;(

Dhr. Bos van HBit is niet te bereiken via email of telefoon. Nadat ik mijn Logitech racestuur ter reparatie heb verzonden is de communicatie nihil. Het stuur bleek niet te repareren en ik zou het aankoopbedrag terug krijgen, dit is nu 4 maanden geleden!! Zeer onbetrouwbaar om zaken mee te doen.

Ronduit dramatisch, ik ben voor 106 euro opgelicht. Na het terugsturen van defect product nooit een nieuw exemplaar gekregen, ook het aankoopbedrag van E106,- heb ik nooit gekregen!! Nu heb ik geen stuur, geen geld en een telefoonnummer+emailadres waar nooit iemand op reageert. Inmiddels heb ik justitie ingeschakeld om HBit te dwingen mijn 106 euro alsnog over te maken.

Mijn ervaring met H-Bit is erg slecht. Op het eerste gezicht lijkt de website duidelijk, verzorgd en overzichtelijk. Wat de argeloze klant echter niet direct merkt is b.v. het feit dat er in onopvallende letters vermeld wordt dat gedane bestellingen niet meer worden afgehandeld. De info op de site is dus niet duidelijk. De bevestiging van de bestelling kwam in de vorm van een factuur. Deze is direct betaald. Daarna begon het gedonder. Na twee weken zonder taal of teken begonnen met bellen en mailen. Maar ik kreeg geen gehoor. Ik wacht nu al ruim anderhalve maand op mijn bestelling zonder enige vorm van communicatie. Wat er precies aan de hand is weet ik niet, maar ik raad iedereen af nog zaken te doen met dit bedrijf.

De verzending is waarschijnlijk nooit gedaan.

De aftersales is 'non existant'!

Site is overzichtelijk. Bestelling gaat gemakkelijk, keurige bevestiging van je bestelling, maar dan houdt het zo ongeveer wel op. TV kaart en cooler besteld. Bestelde cooler bleek niet te verkrijgen; duurde diverse mailtjes voor ik daar achter kwam. HBIT neemt geen enkel initiatief in de richting van de klant om deze op de hoogte te houden van de bestelling. Bestelling gewijzigd in ander type wat volgens HBIt wel was te krijgen: dus niet. Uiteindelijk met elkaar afgesproken om de TV kaart te versturen en de bestelling cooler te annuleren en het teveel betaalde terug te storten op mijn rekening. Na diverse mailtjes wacht ik nog steeds op dat geld. HBIT laat ook na diverse mailtjes nog steeds niets van zich horen. Telefonisch zijn ze onmogelijk te bereiken. Conclusie: doe liever geen zaken met HBIT, of alleen bij betaling bij levering.

Zie boven

Heb tot volle tevredenheid zaken gedaan met HBit tot Februari 2006, toen begon de heibel.

Op aanraden van mij deed een vriend een bestelling bij HBit van een externe HD behuizing en een harddisk. Keurig een bevestigingsmailtje + factuur, dus betaald.

Na een maand nog niks dus maar eens gebeld, niemand te bereiken daar. Opeens stond er ook op de site dat HBit last had met haar backoffice en geen nieuwe bestellingen meer opnam.
Heb toen de heer Hans Bos opgebeld op zijn vestigingsadres van zijn inschrijving bij SIDN, dit was het adres van zijn pleegouders die al meerdere minder vriendelijke mensen aan de telefoon hadden gehad. Toen hem nog op zijn mobiel gebeld en een SMS maar niks. Kwam ook nog achter zijn huisadres en telefoonnummer, maar niks.

Mijn advies voor HBit, doe er geen zaken mee.

Update 11-4-2006
Mijn beoordeling blijft staan dat je geen zaken moet doen met HBit met deze kleine kanttekening. Na 2 1/2 maand is de bestelling eindelijk afgeleverd, binnen de 3 maanden die staat in de kleine lettertjes.

Site zag er goed uit, was geinteresseerd in een muisje voor 17 euro en heb die besteld, maar daarna begon de ellende

Ik heb gekozen om het via vooruitbetalen te doen, ik heb het geld direct overgemaakt, en na 3 dagen NIKS gehoord te hebben heb ik ze een mailtje gestuurd of ze het al binnen hadden, toen kreeg ik een mailtje terug dat ze daar nog niet naar gekeken hebben(??), een week later nog niks gehoord, dus maar gebeld. "We zullen het bekijken en U word terug gemailed", afijn 2 weken later dus nog niks.Nu in totaal 5 weken verder niks gehoord, heb ook nog de bestelling geannuleerd in de tussentijd omdat ik een vervangend exemplaar had gevonden, maar NOOIT geld terug gezien.

Totaal niet te bereiken.

De website ziet er redelijk goed uit (mis nog wel een technische specificaties of doorverwijzingen naar website's), echter je kan niet zien wat de levertermijn is. En je krijgt ook geen ordernummer
En dat is het grote probleem. Als je wat besteld, krijg je wel keurig een mailtje dat je wat besteld hebt, maar daarna is het afwachten en wachten. Bij mij was iets niet voorradig (gewoon een standaard Harddisk) en na vele telefoontjes en mailtjes, kreeg ik 1 antwoord, dat mijn bestelling nog niet binnen was. Hierna weer 2 weken gewacht en daarna weer gemaild. Niets gehoord, Weer gemaild en toen gezegt dat ik zsm de bestelstatus wil weten. Ik heb de algemene voorwaarden doorgelezen en die zijn ook erg vaag vind ik, over hun rechten. Afijn, na mijn laatste mail kreeg ik tot mijn verbazing te horen dat ik niets besteld had itt tot mijn vorige antwoorden die ik van hun ontving. Ik heb toen gelijk een bestelling bij een andere firma gedaan.

Niets ontvangen, doordat mijn bestelling zomaar verdwenen was na vele mailtjes dat mijn producten nog besteld moesten worden.

Website simpel maar doel treffend.
Informatie kan misleidend werken het geeft namelijk de indruk dat hbit uit voorraad levert.

Makkelijk shoppen wel maar de afhandeling is zeer slecht, met name de afhandeling via telefoon verkeer is zeer moeilijk dit omdat de winkel bijna nooit te bereiken is, en een voicemail na 40 keer ingesproken te hebben ook wel gaat vervelen.

Als de bestelling niet goed is afgeleverd krijg jij als klant de schuld, je zou wel een verkeerd adres in hebben gevuld.
maar hoe is dit mogelijk als het adres op de factuur wel klopt??
Vervolgens is het pakket retour gegaan ofzo en beland bij een oude buurjongen van de leverancier???

Ik mag dan aan nemen dat je dan als leverancier je excuus aanbied?

Maar dit kun je zelfs niet verwachten van Hbit.

Vervolgens vraag je om je geld terug te storten naar samen hier overleg over gehad te hebben.
Doen ze dit pas drie maand naar aanvang bestelling, ik wacht nog steeds op mijn geld!!

Voor de mensen die meer informatie willen over Hbit, ik heb al het email verkeer opgeslagen en ben bereid dit met iedereen te delen die er iets meer van wil weten.

mvg ger

Geachte heer Baas,

U vergeet hierbij te vertellen dat u loopt te dreigen om met uw vriendjes van het leger even langs te komen.
Daarnaast bent u eveneens vergeten te vermelden dat u het pakketje hebt laten verzenden naar een adres waar eisen worden gesteld aan het pakketje. Het mag zoals u zelf zegt geen commerciëel pakketje zijn, omdat deze wordt afgekeurd.

Wie maakt hier nou fouten?
Het lijkt mij dat niet wij, maar u nog genoeg heeft uit te leggen.

Ik heb op 14 Juli hier 2x1024mb Twinmos geheugen besteld.
Duidelijke site, ook zeer snel, reageert ook snel op mailtjes van de klant zelf.
Krijg snel een bevestigingsmailtje en heb het geld meteen overgemaakt.
2 dagen na de betaling had ik het thuis, geheugen werkte perfect.
Echter is er onlangs 1 dimm overleden, voor dat verhaal zie aftersales

Kwam aan in een pakketje inclusief foam, factuur en het geheugen zat in een twinmos dual channel kit verpakking. Leveringstijd was 2 dagen!
Track&Trace nummer ook gehad.

Niets op aan te merken dus.

Dit is een Zeer goed punt van Hbit!
Onlangs is er 1 van de 2 dimms overleden, maar door omstandigheden ben ik factuur en verpakking verloren.
Ik mailtje gedaan naar Hbit, kreeg nog dezelfde avond een mailtje terug dat ik de geheugendimms gewoon beide op de post kon doen en ik er gewoon 2 nieuwe voor terug kreeg.
Ook werd direct vermeld dat de dual channel kits al erg lang in back-order stonden waardoor de levering lang kon duren, en boden ze me aan om 2 gelijke losse dimms voor me uit te zoeken en deze te versturen!
Dat noem ik nu nog eens service!

Top hoor Hbit, zo hoort het!

Website is overzichtelijk. Van meerdere produkten zijn de prijzen behoorlijk scherp. Via mail vrij snel bevestiging en andere info, daarbij zijn het ook nog eens vriendelijke mensen.

In mijn geval heb ik de bestelling persoonlijk in Assen afgehaald. Wel na afspraak. Tevens moet je niet verwachten dat je je bestelling gelijk de volgende dag al binnen hebt. Niet alles heeft men op voorraad. Dus wel even geduld hebben. Kan soms zeker een weekje duren.

Nog niet mee te maken gehad, maar heb er bij deze zaak een goed gevoel bij.

Eerste dat opvalt is de site niet rept over leveringstermijnen. Daarnaast is het ook niet mogelijk om eigen bestellingen in te zien. Bevestiging van de bestelling via email is het enige overzicht dat je krijgt en ook de enige plek waar de bankrekening staat vermeldt.

Ik ben er al een paar keer over gestruikeld dat er artikelen op Pricewatch staan die Hbit niet levert. Zo leken ze een paar maanden geleden een lekker goedkope SATA schijf aan te bieden, maar pas in het winkelmandje viel het me op dat het bij Hbit ging om een PATA schijf. Of je dat Hbit kwalijk moet nemen of Pricewatch ...

Op mail wordt veelal snel gereageerd.

Onlangs een goedkoop koelertje voor mn oude processor besteld bij HBit, tegen extreem lage prijs. Volgens de site ging het om de Zalman CNPS5100-Cu OEM. De afgeleverde koeler was een ander model, wel van Zalman, maar groter en niet te passen op dit moederbord. Daarnaast ontbraken schroeven e.d., maar ja, dat zal het OEM gedeelte wel zijn; die had ik toch niet nodig als het idd de 5100 was geweest.

Overigens moet ik hierbij vermelden dat ik 3 andere bestellingen bij Hbit vloeiend heb zien verlopen.

Twee mailtjes naar Hbit leverden geen reactie op. Pas bijna een maand later kreeg ik een mailtje terug, en vandaag is de juiste koeler aangekomen (goed, het is een AlCu, niet een Cu, maar dat is klein detail).

De website ziet er netjes uit. De catalogus is makkelijk door te bladeren en het bestellen is ook goed te doen. Jammergenoeg staat er bij de producten niet altijd een (uitgebreide) productomschrijving.
Ook jammer was dat ik geen bevestiging kreeg van mijn betaling en daar zelf achteraan moest mailen na een paar dagen om meer informatie te krijgen.

NB Op het moment van bestellen was men nog wel bezig met het verhuizen van de shop.

Er wordt een mail verstuurd dat de bestelling wordt verstuurd. De dag erna werd mijn bestelling door de TPG afgeleverd. Bestelling was goed beschermd in de verpakking.

Harddisk besteld, geen levertijdindicatie, en een karige factuur ontvangen. Hierop stond niet eens een bedrijfsnaam, alleen "factuur"

Deze heb ik gelijk betaald. Na een week geen bericht maar eens gemaild, bleek dat ze de HD niet op voorraad hadden, maar die week (3 sep) verwachtten.

Anderhalve week niets gehoord, en op 16 september gevraagd om mijn geld te retourneren. Tot nu toe niks ontvangen.

Ik had deze winkel gekozen vanwege de goede reacties van mede-tweakers, ik deel deze ervaring niet.

-De factuur komt knullig over
-Levertijden worden niet of fout gecommuniceerd
-Bij annulering duurt terugbetalen lang

Duidelijke site, goede prijzen. Kreeg netjes een mailtje dat het een paar dagen kon duren omdat niet alles op vooraad was. Na een paar dagen een mailtje dat alles er was. Vrijdag meerdere keren geprobeerd te bellen voor het maken van een afspraak. Tegen 19.00 uur lukte het en een half uur later had ik de spullen. I.p.v de 258 MB Xd-memorycard kreeg ik zonder meerprijs een 512MB mee, vanwege de slechte leverbaarheid van de 256MB. Nog nooit zoiets meegemaakt.

Afgehaald. Kan er zelfs ver buiten kantoortijden terecht na afspraak.

Was pas m'n tweede bestelling. Nog geen ervaring mee.

Ik bestel regelmatig wat, strips geheugen of diskettestations, wat ik ook nodig heb.

Ik ben zeer tevreden, via de overzichtelijke site zijn de producten
makkelijk te vinden, het bestellen is duidelijk, en een bevestiging wordt
automatisch gestuurd.

Veel producten zijn op voorraad en ik kan het dan vaak ook dezelfde dag nog ophalen. Er worden zeer aantrekkelijke prijzen
gehanteerd!

Er word direct duidelijkheid gegeven over de levertijd, ik kom altijd vlak na de bestelling direct te weten hoelang het gaat duren, of dat iets op voorraad is.

Ik kan vaak buiten kantooruren terecht, en dat komt erg goed uit. Zelfs midden in de nacht worden e-mailtjes beantwoord.

Diverse malen produkten besteld, van harde schijven tot een monitor. Via de website is je bestelling zo geplaatst en krijg je direct een bevestiging. Tot nu toe netjes contact gehad over produkten die iets langer kunnen duren (tot nu toe ging dit over dagen dus nooit lang). Betalingen altijd d.m.v. overmaking. Altijd snel reply op e-mails, ook buiten kantoor uren (zelfs s'nachts :-)). Tot nu toe al het bestelde geleverd gekregen.

Bestelling is indien voorradig altijd binnen 1 a 2 dagen binnen. Anders duurde het meestal enkele dagen langer.

Geen ervaring gehad met defecte produkten. Dus geen ervaring met de afhandeling hiervan. E-mails/vragen worden altijd snel beantwoord.

Ik had een vraag per mail gesteld en binnen een uur een antwoord. Daarna de bestelling geplaatst en snel een (automagische) reactie gekregen.

Had sneller gemogen (maar het liefste had je het de dag ervoor al in huis willen hebben) - maar binnen de beloofde tijd. Binnen een week afgeleverd.

Leverancier had als enige van x aantal webshops binnen een dag antwoord op de compatibilty van gevraagd geheugen met huidige moederbord. Verder direct voorzien van een leverdatum op basis van importeur-status.

Bestelling:
2x 512Mb Twinmos PC2700
1x Western Digital Raptor 36GB SATA
1x TwinMos Dual-Channel 2 * 1024 MB PC3200 Retail

Verzending niet beoordeeld; zelf opgehaald.

Mailtjes in de puntjes verzorgd.
Goede status-updates.
Technisch onderlegd.

Langskomen op rare tijden geen probleem alsmede mail ontvangen van HBit op uitermate rare tijden. Als er wat te melden viel, ging er een mail over de lijn.

Scorekaart voor Hbit