Gebruikers over webshop HIQ computer
Review toevoegenOp 3 okt heb ik mij de Microsoft Windows 7 Home Premium 32-Bit NL
besteld en ja hoor die hadden ze dus ook op voorraad
Prijzen zijn zeer scherp te noemen 69,- euro had ik ervoor betaald
( staat ondertussen al weer iets hoger zie ik nu )
Eigenlijk haal ik hier bijna al mijn hardware / software
*goede service
*klant gericht
*iets kapot dan wordt het meteen geruild
*scherpe prijzen
eigenlijk maar 1 opmerking
die elle lange wachtrijen soms wel 3 rijen dik en 4 man helpen uit
dan nog 20 a 30 min wachten
reeds 1 keer gedaan echter is dit wel iets prijzig
DHL - Versand innerhalb der EU
Versand als versichertes Paket.
€ 24,90 *
dus dan rij ik zelf wel even is wat goedkoper
moet wel zeggen dat de verzending prima is verlopen 4 dagen na betaling binnen !!
zoals gezegt
Iets kapot of niet na wens dan wordt er totaal niet moeilijk gedaan
en het product wordt meteen omgeruild of terug genomen voor de aankoop prijs
gewoon TOP
Ik was op zoek naar een USB-behuizing voor een externe SATA-schijf. Omdat alle behuizingen, ongeacht het type, in één lange lijst getoond worden is het wat zoeken naar wat je nodig hebt. Dit heeft in mijn geval tot een foute bestelling geleid (IDE in plaats van SATA), maar dat is in principe natuurlijk mijn eigen schuld. Een betere indeling zou echter geen overbodige luxe zijn.
Bij het zien van mijn bestelbevestiging heb ik meteen een mailtje richting de verkoopsafdeling gemikt met de vraag om de bestelling aan te passen. Hier kreeg ik binnen 24 uur antwoord op met de melding dat de gekozen behuizing niet op korte termijn leverbaar zou zijn. Nog een mailtje van mijn kant later, met een nieuwe keuze, was de bestelling in orde, zonder ingewikkelde procedures. Top!
Zelf afgehaald in het filiaal in Aken, op vijf minuten binnen en buiten. Toen ik in de winkel binnenkwam was net het ordersysteem down gegaan. Ze hebben nog even geprobeerd om dat te fixen, maar toen dat niet leek te lukken werd de bestelling meteen zo afgerond omdat ze mij niet wilden laten wachten.
Niet van toepassing.
KlantenserviceNiet van toepassing.
Aangezien ik in de buurt woon ben ik naar de winkel in Alsdorf gegaan. De nieuwe winkel trouwens, ze zitten ondertussen in een ruimere winkel met goede parkeermogelijkheden (parkeerautomaat). 1 ding is niet veranderd, het is er nog altijd druk en ik stond dus weer eens in de foute rij... maar goed, dat heb ik altijd.
Ik heb 2x een Seagate 1500GB schijf gekocht voor een prijs die in de pricewatch (met verzending) gelijk lag aan de laagste prijs.
Ik heb nagevraagd of er problemen bekend waren met de schijven (wegens de problemen met de 1000GB Seagates). De verkoper wist mij te vertellen dat ze er geen problemen mee hadden, maar dat ik voor de zekerheid even moest kijken op de Seagate-site voor een eventuele firmware. Prima service in mijn ogen.
Het was een lekker tochtje met de auto over de lange rustige weg richting Alsdorf.
KlantenserviceIk heb ondertussen nog geen problemen ervaren (na 1 dag).
Mijn enige ervaring met de aftersales van HiQ stammen af van mijn Zallman koeler op mijn AMD Thunderbird 1400. Toen werd er meteen een koeler gepakt toen ik mijn Zallman doosje liet zien. Dat zegt op zich nog niet zo veel, want het was blijkbaar een veelgehoorde klacht over deze koelers.
De website is overzichtelijk, alleen zijn productbeschrijvingen vaak niet uitgebreid genoeg (en soms niet helemaal correct). Zo werd een videokaart beschreven als passief gekoeld terwijl deze volgens de fabrikant actief gekoeld is. Een mailtje hierover naar de technische dienst werd vlot beantwoord, de omschrijving is ondertussen ook aangepast. De bestelling werd binnen een half uur bevestigd.
De prijzen bij HIQ zijn zeer goed te noemen - in ieder geval vergelijkbaar met de buren van CCC en Bora. Ik heb de bestelling afgehaald in het filiaal in het centrum van Aken (dus niet in Alsdorf). De parkeergelegenheid is hier beperkt, dus bij grote bestellingen neem je best wat zeulhulp mee. Ik ben op zaterdag geweest en dan is het best wel druk, maar er staat drie man achter de balie en al bij al ging het nog vlot: na tien minuten was ik aan de beurt en twee minuten later stond ik alweer buiten. Als je je bestelling niet vooraf plaatst kan het wel wat langer duren: de medewerkers lijken soms wat verloren te lopen in hun eigen magazijn.
Afgehaald, dus niet van toepassing.
KlantenserviceNog niet nodig gehad.
Goederen in de winkel opgehaald. Helaas wel vrij druk, dus je zult vaak even moeten wachten. Hele grote voorraad die gewoon op hun site te bekijken is. Prijzen zijn prima, zeker de moeite waard als je in de buurt woont. De duurste laptops kunnen zelfs tot 500 euro prijsverschil uitmaken.
Ontvangst en behandeling was tamelijk bot. Uiteindelijk daar toch voor ongeveer 3000 euro aan spullen gekocht.
Bij thuiskomst bleek dat het het verkeerde mobo was. Socket 754 ipv 939. Terwijl op de site stond dat het socket 939 was. Daarna goede mobo besteld, kwam men weer aan met een socket 754. Toen maar ander mobo gepakt dan ik eigenlijk wilde omdat ik geen zin meer had om te wachten. Daarna pech gehad met geheugen dat niet werkte in dual channel mode.
Omdat ik dus paar keer heen en weer heb moeten rijden en ze me foute mobo 2x hadden gegeven, kreeg ik wel aantal dvdrw's en werd mij tegemoetgekomen in de prijs van ander (duurder) geheugen.
Na ongeveer 2 maanden ging mijn videokaart kapot. Netjes erheen gebracht en werd mij verteld dat dit ongeveer 2-3 weken ging duren. Inmiddels 5 weken verder en nog niks vernomen. Zelf contact op genomen en nu overeen gekomen dat indien er binnen 2 weken nog niks is, dat we een andere oplossing samen moeten zoeken.
Communicatie kan en moet volgens mij veel beter aangezien ik 5 mailtjes moet sturen voordat ik misschien een antwoordje terug krijg. Vandaar een 5 voor service.
Ik ben al ruim anderhalf jaar klant bij deze winkel en het beste moment om er binnen te vallen is 5 minuten voor het opent - dan staat er tenminste nog geen rij
Ze zijn over het algemeen erg goedkoop en ik heb der nog nooit problemen gehad met dingen die stuk waren - een keer een DVD schrijver die wel CD's maar geen DVD's schreef gehad - pas na een maand ofwat terug gebracht omdat ik het nogal druk had - kreeg gelijk een andere mee zonder dat men der woorden aan vuil maakte. Een andere keer een HD die DOA was en ook dan geen probleem.
Verder heb ik al diverse malen voor een stomme inlichting gemailed en steeds binnen een dag antwoord gekregen.
Ik kom sinds een jaar of twee bij HiQ Computers in Alsdorf.
Ik heb daar voor mij en voor andere mensen al heel veel gekocht, van losse onderdelen tot volledige pc's.
Hun service is uitstekend! Ik heb een enkele keer gehad dat een onderdeel niet werkte, en dat werd direct zonder veel vragen omgeruild!
Ook hun eigen technische afdeling is goed en snel! Binnen 2 a 3 dagen is de pc weer gerepareerd.
Een nadeel van HiQ Computer is de kleine winkel, waar het bijna altijd stervens druk is.
Heb in maart 2002 een systeem in Alsdorf bij HIQ-computer laten samenstellen, te weten:
Black Thunder XP 1800+ (1600Mhz)
Gehäuse Miditower CS601Silver ohne NT
- Server Gehäuse ohne Netzteil!
- 1 x 80er Lüfter vorinstalliert
Zubehör 5er Steckdosenleiste Powermaster
-Schützt gegen Spannungsspitzen, schaltet sich im
Bruchteil einer Sekunde ab um den Computer zu
- 36dB
- 43,60 m3/ST Luftdurchsatz
Diskettenlaufwerk TEAC 3,5"
CD-Brenner AOpen 40x/10x/24x eIDE Retail
CPU AMD Athlon XP 1800+ (1533Mhz)
2 x DIMM 256MB DDR PC2100 Apacer
Kabel Airflow IDE 60cm rund
Cooler Kupferspacer XP
Conclusie:
Perfect werkend systeem.
Alles perfect afgewerkt in kast.
Onderdelen van topkwaliteit tegen betaalbare prijzen.
Perfecte afhandeling van email-order:
eerst ontvang je een uitvoerige beschrijving van de offerte (zie informatie hierboven),
vervolgens kun je met de offerte wel/niet akkoord gaan.
Er werd in mijn geval wel rekening gehouden met wensen van de koper:
mijn offerte is van tevoren zonder problemen zoŽn drie keer gewijzigd door mijn toedoen (andere configuratie),
HIQ leverde mij zonder problemen een nieuwe offerte.
De winkel in Alsdorf is echter klein en de wachttijden aan de kassa kunnen lang zijn.
De bediening in de zaak is erg zakelijk, dit in tegenstelling met de toonaard welke gehanteerd wordt in de correspondentie. Dit mag echter de pret niet drukken ….
Last but not least: honderden guldens goedkoper dan in Nederland !!
Al met al, wat mij betreft een aanrader (ik heb nog geen beroep mogen doen op de service) !
Roberto1967
Mijn HD + dvd was kapot. Ik kreeg geen reactie op 5 mails (met week tussenin), deden er 5 weken over om die twee dingen te testen, terwijl in de zaak telkens 4 a 5 mensen spelletjes zijn aan het spelen, en niet werken! Toen ik wat kocht (1500 euro aan hardware) werd ik belachelijk geholpen, en nu weer, nu ik de garantie nodig had na 3 maanden! Op bestellingen reageren ze in twee minuten, maar in de winkel zijn ze belachelijke eikels die totaal niet klantvriendelijk zijn, en alle klanten nors behandelen. Ze proberen je ook steeds duurde zooi aan te smeren! De prijzen zijn vaak laag, maar het is een K*t zaak die mensen totaal niet tegemoet komt!
HIQ heeft de prijsafspraken bij mij wel aangehouden.... helaas.. Tegen de tijd dat ik mijn systeem kwam ophalen waren de prijzen flink gezakt
Ze hebben me bij het samenstellen van het systeem enkele goede tips gegeven waardoor mijn systeem snel maar ook stil is.....
Minpuntje is dat ze mijn 2x 40 GB IBM schijven onder elkaar hadden aangebracht i.p.v. uit elkaar (warmte).
houden zich niet aan de prijsafspraken. heb ooit een cpu besteld, kom ik deze halen, blijkt dat de prijs met 5% gestegen was. (bestelling was tegen oude prijs geplaatst). Bovendien moet je minstens 30min in de wachtrij staan naar de balie om wat te vragen.