Creative

Gebruikers over webshop Creative

Kleine review omdat de laatste recensie alweer uit 2014 stamt. Had een paar audio producten nodig en na aantal recensies gelezen te hebben werd o.a. Creative genoemd als een mogelijke geschikte kandidaat naast een paar goede andere alternatieven. Ik was aangenaam verrast over de prijs en het design van Creative. Nostalgie heeft mij verder overgehaald om weer is na al die jaren wat Creative producten aan te schaffen.

Omdat de producten slecht verkrijgbaar of niet helemaal verkrijgbaar zijn bij de gangbare Nederlandse webshops ben ik uitgekomen op Creative's eigen webshop. Mijn verwachting is dat fabrikantenshops altijd iets duurder zijn en meestal een lange levertijd hebben. En wat was ik verrast, want de prijzen waren scherp en de levertijden prima (ondanks de ruime tijd die aangegeven stond)! Alle producten die ik nodig had waren ook in de aanbieding.

Ik heb in de avond besteld, de volgende dag was het verwerkt en meegegeven aan DPD. De dag daarop stond DPD aan huis. Creative heeft blijkbaar een magazijn in Oirschot en vanaf daar worden de producten geleverd. Voor mijn producten was het dus een "voor <een redelijk middagtijdstip> besteld, morgen geleverd" ervaring, ondanks dat ze 2-11 werkdagen aangeven. Heb overigens geen verzendkosten betaald, die waren gratis boven de €79 euro.

Verder hebben ze ook een membership programma waar je store credit krijgt voor elke bestelling. Dat is gelijk al weer een paar euro's korting op de volgende bestelling. Denk niet dat ik in de nabije toekomst nog iets bestel daar maar het is een leuke extra.

Ben ook tevreden over de geleverde producten maar dat is voor een andere review :).

DPD Track en Trace is altijd iets minder geweest t.o.v. bijvoorbeeld PostNL, maar eindelijk hebben ze ook een tijdsinschatting met een resolutie van een uur. Je moet echter wel naar een speciale pagina gaan (DPDPredict.nl), de tijdsinschatting wordt namelijk niet getoond op de tracking pagina.

Producten waren goed verpakt in een doos met luchtzakken. Niet slecht, maar ook niet uitmuntend. Gewoon je standaard webshop verpakking.

Mijn beoordeling zou "goed" zijn, maar aangezien Megekko en co. hier ook een "uitstekend" krijgen voor dezelfde ervaring verzendervaring pas ik mijn standaarden wel even aan.

Ik had nog nooit wat bij Creative besteld en uberhaupt nog nooit wat direct bij een fabrikant besteld omdat de levertijden meestal wat langer zijn en de prijzen vaak iets hoger. Bij het opzoeken van de specificaties van de Soundblaster Tactic3D Rage v2.0 op de site van Creative, zag ik dat deze direct bij hun te bestellen was. Aangezien het produkt nog nergens bij de bekende/grote webshops te bestellen was en tot m'n verbazing wel voor een scherpe prijs (goedkoper of gelijk aan de v1.0) inc. gratis verzending werd aangeboden, ben ik tot koop overgegaan.
De site ziet er overzichtelijk uit en over het verloop van de bestelling word je netjes per e-mail op de hoogte gehouden.

Het enige nadeel van direct bij de fabrikant bestellen is dat de RMA-procedure volgens mij wat omslachtiger is (bij een winkel en de meeste grote webshops stap je zo naar binnen). Ik heb hier overigens nog ervaring mee gehad en hoop deze uiteraard ook niet te krijgen.

Het produkt was op 29 okt besteld waarbij werd aangegeven dat de levertijd 3-9 dagen zou zijn. Heel fijn werd het produkt al op de 31ste door DPD geleverd (pluspuntjes Creative!). Een track en trace link kreeg ik netjes per mail toen de Tactic3D bij Creative de deur uitging.
Verder werd het produkt geleverd in een stevige verpakking met opvulmateriaal.

Enig minpuntje (maar dat reken ik Creative niet aan) is dat bij DPD wel de dag maar geen tijdvak is te zien waarin het produkt wordt afgeleverd. Volgens mij kan je hierover wel met het lokale depot bellen tegen normaal tarief.

2x MP3 spelers besteld. Heldere communicatie, geen overbodige mailtjes. Na betaling netjes een mailtje gehad dat deze ontvangen en geveriefeerd was. Hierna na 4 dagen het pakketje al in huis. Opgegeven levertijd was 10 dagen.

Pakketje was netjes ingepakt etc. Geen aanmerkingen op.

na nog 1 niet zo aardige email van mijn kant, waren ze in 1x bereid om een nieuwe adapter te sturen voor 19.95E (inclusief verzendkosten).
Dus dat leek me wel wat.
Bleek later ook gewoon op de website te staan, dat je losse onderdelen kon bestellen. Die knakker die ik eerst aan de email had zei van niet, maar goed.

In ieder geval:
1.5 week later had ik hem in de bus, maar wel de verkeerde adapter!!
emailen heen en weer. 1.5 maand later zouden ze een nieuwe sturen: WEER de verkeerde!!!!
ik weer emailen of er iets mis is met hun voorraadafdeling. "er was een mix-up van onderdelen". Ik zou nu WEL de goede adapter krijgen.

Je raadt het al: WEER een andere adapter.
Ik heb dus nu 3 verkeerde adapters...

Kreeg ik een email dat degene die de email had gestuurd nu PERSOONLIJK zou checken dat de goede opgestuurd zou worden. Ik hield mijn hart vast. En gelukkig, ik heb nu de goeie!

Jammer dat we nu wel 5 maanden verder zijn.
Dus "aftersales" is nog steeds ruk. :(
Ik heb nog wel een email gestuurd dat de gang van zaken wel erg belabberd was, maar uiteraard heb ik daarop natuurlijk geen antwoord gehad... (what was I thinking?)

Ik heb via paradigit de creative 6700 setje gekocht.

niet van toepassing

Ik heb deze creative 6700 setje al 3 jaar, waarvan
mijn subwoofer vreemde geluiden begon te produceren een paar maanden geleden. Een 'ploffende' subwoofer zo nu en dan. Dus ik allerlei dingen proberen zoals herinstallatie, etc.. werkte niet, dus ik googlen:

wtf ? hardware fout in de adapter ??!!
Dus ik emailen naar creative. Zat ik ondertussen 3 weken over de garantie heen bleek. Maar ik had er wel een goed gevoel bij omdat de hardware fout bij creative bekend was en klanten kregen een vervangende adapter. Alleen ik helaas niet, want ik zat 3 weken over de garantie heen! Niet zo fraai vind ik.

Na gebeld te hebben met de consumentenbond wist ik ondertussen dat ik nog steeds recht had op een groot gedeelte van de garantie omdat de econonische levensduur van de adapter wel langer moet zijn dan de garantieperiode. (ik had 1 jaar extra garantie erbij, dus 3 jaar). Maar
als Creative niet meewerkt, krijg je alleen je gelijk als je een rechtzaak begint. (en dat voor een adapter van 30 euro). Creative moet dan toch een heel groot gedeelte van de kosten nog betalen.

Hoewel ik wettelijk in mij recht sta, hadden ze sowieso wat coulance kunnen tonen.
Echt heel vriendelijk waren ze ook via de email niet. Ik was 3 weken over mijn garantie, dus ik had nergens recht op volgens hun.

Ondertussen heb ik via via een nieuwe adapter geregeld. Probleem opgelost! Geen 'plofjes' meer.

Service binnen "garantie" periode OK, daarna weigeren ze om maar iets voor je te doen en coulance hebben ze ook al niet van gehoord. Slechte zaak.

Vorig jaar had ik een mooi creative zen nx mp3 spelertje gekocht welke het helaas na 9 maanden begaf.

contact opgenomen met creative : ik moest even mijn aankoopbon faxen/emailen en toen dit goedgekeurd was mijn apparaat zonder batterij en andere accesoires opsturen naar Eindhoven.

2 dagen later al kreeg ik bericht dat een vervanging verzonden was met tracknummer vanuit Ierland.
2 dagen daarna had ik een mooi pakket met een compleet nieuwe speler (nieuwe model !!) , met extra batterij en oplader etc.

oftewel een erg nette en vooral snelle rma service van creative

Ik heb hier 27 December een Creative Gigaworks s750 besteld, en ik heb hem op 2 januari binnen gekregen. Alles was goed verpakt en het functioneert goed.

Je wordt op de hoogte gebracht wanneer je bestelling bij hun de deur uitgaat (Ierland!, ook als je via nl.europe.creative.com bestelt!)

Punten die Creative nog zou kunnen verbeteren:
* Maak pakketjes traceerbaar via internet
* Accepteer andere betalingsvormen dan alleen creditcards, bijvoorbeeld vooruitbetalen en onder rembours.

In de zomervakantie heb ik de Megaworks 510D gekocht(non-thx versie) vorige week kraakte ie en daarna kwam er alleen nog maar brak geluid uit....

Ik dus gemaild naar Creative(niet naar de winkel waar ik hem had gekocht), krijg de dag erop een meeltje terug met het bericht dat mijn subwoofer vervangen gaat worden. Ik denk: toppie!
Dag erop krijg ik een email met de vraag of ik een scan/kopie van de factuur naar een rma-mailadres wil sturen met wat nummertjes die mij gegeven waren. Ik gedaan.

Volgende dag bericht dat mijn sub verstuurd is...en erachteraan dat ik mijn defecte subwoofer mag houden :D. Dat hoeven ze natuurlijk geen 2x te zegge :D :D :D.

Vanmorgen kwam er een grote doos met de post mee. Blijkt het een volledige 510D set te zijn!!!
Echt gewoon veel te luxe :P :D, dit soort extreem goede service heb ik nog nooit gehad.

Creative heeft voor mij die 10 dubbel en dik verdient!

Online besteld, volgende dag een bevestiging + tracking nummer ontvangen, en binnen 5 dagen bestelling in huis vanuit Ierland. Prima!

Scorekaart voor Creative