Gebruikers over webshop GSM Dealer
Review toevoegenNog even doorgegoogled, en GSM Dealer blijkt op dubieuze manier ten einde te zijn gekomen, met vele gedupeerden.
Heb even gegoogled op het KVK-adres van GSM Dealer, zie dat deze shop tegenwoordig actief is als http://www.elektronicadealer.nl/
De website is al maanden dood, zou hij failliet zijn?
Bij GsmDealer.nl een Sony 26V4500 besteld. Voor alle zekerheid per email navraag gedaan naar de beschikbaarheid. De LCD-TV bleek bij GSMDealer gewoon beschikbaar - wat bij ander online winkels bij dit type tv niet altijd het geval was. De prijs was bovendien uiterst concurrerend. Zeker t.o.v. de winkel. Maar ook t.o.v. alle andere onlineshops.
Bij de bestelling kon ik zelf kiezen tussen een aantal transporteurs. Ik koos voor UPS, maar kreeg later van GSM-dealer een mailtje dat men LCD-tvs liever met DPD vervoerde, ook al duurt dat een paar dagen langer.
Woensdag besteld, maandagmorgenvroeg geleverd. Daar hoor je mij niet over klagen. Het apparaat lijkt prima in orde. Aftersales heb ik dus op dit moment niet nodig.
Details:
* Website: Niet echt mooi, wel snel en duidelijk. Bij de door mij bestelde tv klopte de informatie niet helemaal. De TV heeft een USB-ingang, en dat was niet vermeld. Een emailtje over-en-weer bracht helderheid op dit punt.
* Statusupdates: eerst van gsm-dealer. Later was het pakket via DPB te tracken.
Normale Sony verpakking.
Ik twijfelde eerst of ik bij deze webwinkel wel een aankoop moest doen, vanwege nogal veel slechte ervaringen die te lezen zijn op internet. Na even twijfelen toch maar de TV besteld omdat ze de goedkoopste waren (200 euro goedkoper dan een normale winkel) en omdat de verzendkosten gratis waren, een groot pluspunt tegenover andere webwinkels. De TV was niet op vooraad, en zo ging er al snel 4-5 weken over. Op zich best vervelend omdat ik dan zo'n tijd zonder TV heb gezeten, maar dat wist ik natuurlijk van te voren dat hij niet op voorraad was.
Via de mail regelmatig contact gehad met Mnr. Herps, die ze meestal dan de volgende werkdag dan weer had beantwoord.
Waarom mijn oordeel dan toch ''voldoende'' is, in plaats van ''goed'', is omdat ik vanaf vorige week woensdag al op de website had gezien dat de TV op voorraad was, waardoor ik dacht dat hij dan wel dezelfde dag verzonden zou worden. Niet dus. Hij werd de week erna op dinsdag (2 september) verstuurd, en kwam woensdag (3 september) al aan, wat goed is. Dat de TV niet direct op de dag dat hij op voorraad was verzonden werd levert het enige minpuntje dus op.
De verzending was goed verlopen, dinsdag via de mail een verzendbevestiging gekregen met een track&trace code er in voor DPD, woensdag hadden ze hem overdag afgeleverd.
Nou moest ik die woensdag de hele dag gewoon werken, toen ik thuis kwam lag er netjes in de brievenbus een briefje dat ik niet thuis was en dat ze hem bij de buren hadden afgeleverd, waarna ik hem daar even op had gehaald. De buren zullen wel niet blij zijn geweest dat er opeens zo'n grote doos in de gang stond, maar ik was in ieder geval wel blij dat hij er zo snel al was omdat ik anders er nog een dag langer op had moeten wachten.
De doos zag er als nieuw uit, geen deuken of andere gekke dingen, ik denk dat ze er wel voorzichtig mee hebben gedaan. De TV werkt in ieder geval goed.
Geen oordeel omdat ik hier geen ervaring mee heb (en ook niet hoop mee te gaan hebben met deze TV).
Omdat ik bij gsm-dealer de goedkoopste canon 40d aantrof, heb ik in verband met de toch mindere recensies contact opgenomen. De communicatie verliep soepel. Ik kreeg een prima verpakte canon 40d met cashback actie en prima service.
Belkosten zijn wel belachelijk hoog. Gelukkig was telefonisch contact niet noodzakelijk. Voor aftersales is het echter te gek om zon dure lijn te hebben.
Onduidelijk was helaas dat de levering helemaal uit het buitenland moest komen. UPS deed het slecht en kwam geen afspraken na. Na een week kreeg ik pas mijn levering. Deels kan dus gsm-dealer voor een andere leverancier zorgen of ook hiervoor instaan, maar ja. Dat is mogelijk wat ver gezocht.
KlantenserviceVan mij hoeft er niet per definitie achteraf geleverd te worden, of het met een garantie issue zijn.
Na Minstens 15x gebeld te hebben met een duur telefoon nr (80cent p/m) Ben ik door een boze medewerker gebeld. Wat nou op vakantie, we werken gewoon. Probleem nog eens met hem besproken en hij gaf aan dat de bestelling vrijdag ochtend vertrokken is ( en niet zoals afgesproken en bevestigd per mail en 3 dagen lang) en dat het dinsdag toch echt afgeleverd zou worden. Tracking id gaf aan dat tr. nr onbekend was. volgens medewerker komt het vaker voor.
Dinsdag tracking nr. nog een keer bekeken en ja hoor gegevens bekend MAAR nog steeds in duitsland. Nog een keer GSM DEALER gebeld, en verzocht dat ze DPD zouden bellen en vragen om bestelling niet af te leveren maar terug te sturen. Medewerker zweerde dat dat niet mogenlijk is en dat ik het pakketje moest weigeren. Ik gaf aan dat ik niet niet nog eens thuis zou blijven en dat als het pakket door mijn buren wel geaccepteerd zou worden moeten ze het maar zelf uitzoeken.
Zelf de DPD gebeld, en volgens de DPD is het pakket NIET op vrijdag opgehaald maar eerder tegen maandag avond. DPD vriendelijk verzocht het pakket terug te sturen naar verzender en tevens gevraagd of de verzender dat ook kon vragen.
DPD zei dat het tuurlijk kan, zolang een pakket niet op de aflever route zat kon dat.
Dit is de laatste email dat ik naar GSM DEALER stuurde.
Ik heb net met DPD gesproken en ze kunnen mij garanderen dat het pakket vandaag niet afgeleverd kan worden en zelfs morgen hebben ze hun twijfels.
Ik weet niet wat praktijken jullie daar draaien, maar wat GSM dealer mij aan de telefoon verkoopt is bullshit. Zowel zender als ontvanger kan DPD vragen om product niet te bezorgen en terug te sturen naar zender. Gezien jullie onkunde heb ik DPD maar zelf gevraagd om zending terug te sturen naar zender.
Ook hebben ze me verzekerd dat pakket NIET op vrijdag is opgehaald. En aangezien jullie geen enkel bewijs hebben om het tegendeel te bewijzen. Ga ik vanuit dat dit klopt.
Zoals jullie ook zeggen er is een overeenkomst tussen ons, die niet waargemaakt is door jullie, Ik had drie keuzes voorgesteld Zie email. GSM dealer bevestigde dat ze voor keuze 1 gaan (1 de LG 32LC41 (als die nog vandaag (19-Jul) de deur uit kan wil ik die) dat is niet gebeurd. En dat is contract breuk. Vooral ook omdat daarna al meerdere malen toegezegd is dat het verstuurd is.
Ik hoop dat er enige fatsoen in jullie overblijft en mijn annulering zo snel mogelijk voltooien. . Graag mijn bedrag zo snel mogelijk terugboeken. Anders ben ik verplicht mijn rechtsbijstand te gebruiken en jullie ook aanklagen voor de vrije dagen die ik moest opnemen.
Ik zal mijn ervaring updaten op onder andere Tweakers, graag zou ik jullie reactie ook willen kan ik die mee plaatsten.
Zoals je ziet hebben ze geen reactie.
Heb een product besteld wat de status had van in vooraad.
Maar na mijn betaling kwamen ze met de mededeling dan de producent het product niet meer leverede en dat ik een andere model kon kiezen.
In samenspraak een model gekozen wat op de zelfde dag de deur uit kon (donderdag 19-juni). maar vrijdag nog geen tracking id ontvangen. aan te telefoon tehoren gekregen dat product is wel verzonden maar wegens automatiserings problemen kon er geen Tracking nr gegeven worden. bestelling zou vrijdag bezorgt worden. heb verzocht om dit per email te bevestigen. maar nee hoor.
heb op maandag DPD gebeld en ze hebben helemaal geen zending voor mijn adress. Heb de hele dag GSM Dealer geprobeert te bereiken maar niets hoor, ze zijn op vakantie opeens.
Heb mijn bestelling uiteindelijk per email geanulleerd en mijn betaling gestorneerd.
Geen bestelling ontvangen.
Update: als onderdeel van de (uiteindelijk succesvolle) poging om mijn geld terug te krijgen had ik GSM Dealer ook nog een aangetekende brief gestuurd. Deze is gewoon retour gekomen! Ze accepteren deze niet. Duidelijk voor mij - nooit mee in zee gaan.
**************
Samenvatting:
- Veel beloftes, weinig daden. De order is uiteindelijk geannuleerd en heb met veel mailen (en een aangetekende brief) mijn geld terug gekregen.
- Statusinfo van order op website is matig
- duur 0900 nummer waar nooit iemand opneemt
- gezien de ook positieve reacties van anderen denk ik dat je voor lief moet nemen dat de levering erg lang kan duren. Prijs is ok, maar tegen de tijd dat goederen geleverd worden, is het mogelijk al een normale prijs.
GSM Dealer had de Canon 450D body voor een aantrekkelijke prijs op hun site staan. Even gezocht naar ervaringen van anderen met deze voor mij onbekende leverancier en bij GSM Dealer nagevraagd wanneer zij verwachtten dat de camera leverbaar was, want momenteel was hij dat niet. Reactie was dat dat morgen of overmorgen zou zijn, waarna ik een order plaatste en het bedrag overmaakte. Ik ontving een email met link waarmee je je order activeert. Goed idee, maar het resultaat was dat de status op hun website bleef staan op iets van 'activatie vereist'. Volgens GSM dealer geen probleem, de order was in behandeling. Via de mail kreeg ik ook een bevestiging van de ontvangst van betaling. Toen begon het. Een aantal citaten uit de mail:
- "Helaas heeft Canon gisteren niet bij ons geleverd, maar wij verwachten wel morgen of overmorgen de levering. Canon heeft pas vandaag kenbaar gemaakt dat ze niet op tijd konden leveren ..." (20/5)
- "Wij hebben vandaag enkel de kits geleverd gekregen. De body's zijn tot op heden nog steeds niet binnen. Een collega heeft inmiddels navraag gedaan, maar hier hebben wij tot op heden nog steeds geen reactie op gehad. Zodra wij meer informatie hebben laten wij u dit direct weten." detail - de kits stonden niet eens op hun website staan als aanbod.
Ik koos voor de kit met lens, met een meerprijs die ik direct overgemaakt heb. (22/5)
- "Wij hebben inmiddels uw bestelling gewijzigd en wij zullen uw bestelling morgen per UPS verzenden als wij het bedrag morgen ook binnen hebben. Per bank zal dit geen enkel probleem zijn." (22/5) - Perfect! Alleen kwam er niets.
- "Uw reactie bevreemd ons een beetje. Wij hebben tot op heden op alle e-mail gereageerd en wij willen u dan er ook op attenderen dat uw e-mailadres regelmatig als ongewenste e-mail werd aangemerkt. Ik weet niet of uw e-mailadres hier vaker last van heeft, maar wellicht dat er 1 of 2 e-mailtjes ook in dit filter belandt zijn. Wij kunnen u in ieder geval melden dat gisteravond uw bestelling per UPS verzonden is en u kunt de bestelling morgen aan uw deur verwachten." - dit na email van mij waarin ik aangeef GSM Dealer ervan te verdenken aan oplichting te doen. (27/5)
- "Onze excuses dat wij gisteren geen reactie meer hebben gegeven. Het pakket is volgens ons systeem inderdaad maandagavond klaargezet en zou uiterlijk dinsdagochtend opgehaald worden. Volgens het magazijn is dit ook gebeurd, echter is het pakket door de UPS niet afgescand waardoor wij ook geen actieve Track & Trace code hebben gekregen. Inmiddels is een onderzoek ingesteld bij de UPS (dit is gisteren gebeurd) en wederom vandaag zal een nieuw pakket worden klaargezet voor u. Wij vinden de gang van zaken erg vervelend en u moet ons begrijpen dat wij normaal op deze wijze niet handelen. Wij proberen de situatie zo spoedig mogelijk op te lossen door alsnog het pakket vandaag per UPS te verzenden. Als wij meer informatie hebben laten wij u dat direct weten." (29/5) - hier blijkt uit dat er eerder gelogen is. Het is nogal een verschil of iets klaargezet is of verzonden. Tevens kan men natuurlijk nooit beloven dat het op dinsdag bezorgd gaat worden als ze weten dat het dinsdagochtend pas opgehaald gaat worden.
- "Hierbij bevestigen wij de annulering van uw bestelling. Uw aankoopbedrag zal aankomende maandag per bankoverboeking naar uw retour gestort worden." (30/5)
Dat duurde nog even en ging niet zonder slag of stoot. Het bedrag kwam in twee delen, waarvan de eerste op 5 juni en de laatste 11 juni.
Niets afgeleverd - dus nog geen oordeel. Maar afhandeling van order belooft weinig goeds.
Prima site. Nothing fancy, gewoon goed genoeg om het artikel te vinden wat ik graag wilde hebben: een Canon EOS 40D body.
In eerste instantie was ik wat sceptisch:"is dit wel betrouwbaar en geen een of ander Aziatisch modelletje"? Maar het is echt een (West-)Europees model, inclusief papieren (complete) handleidingen (klein boekje) in diverse talen, waaronder Nederlands.
De verzending was perfect. Allereerst: EUR 0 verzendkosten: geweldig! Met UPS in een nette doos, klaarblijkelijk vanuit een magazijn in Frankrijk. Er zaten wat feestdagen tussen bestelling en bezorging, maar desondanks ging alles lekker vlot en soepel.
Na lang wikken en wegen uiteindelijk toch maar besloten om mn D300 bij de GSMdealer te bestellen. Onder rambours betalen of via iDeal kon niet dus toen maar via Paypal gedaan. Kost je €8,- en een week maar dan heb je nog iets meer zekerheid dan als je het zomaar overmaakt... zeker als je de winkel niet kent, zoals in mijn geval.
Na ontvangst van het verschuldigde bedrag kreeg ik meteen een status-change in de mail en 6 dagen later (incl. een weekend) kwam de UPS man een camera brengen.
In de doos zat helaas een franse handleiding en na een mailtje daarover naar GSMdealer kreeg ik antwoord dat er een nederlandse versie opgestuurd werd. 2 Dagen later had ik die in huis, rechtstreeks van Nikon. (Inderdaad, eigenlijk had die nederlandse handleiding er van begin af aan in moeten zitten maar deze oplossing vond ik ook acceptabel)
Bereikbaarheid per email is prima, telefonisch zou het netter zijn als er een 'gewoon' nummer te bellen was ipv een 0900-nummer.
Ook jammer dat afhalen niet mogelijk is maar goed, ieder voordeel heb zn nadeel he?
Grote, goed verpakte doos, verzonden via UPS.
Track en Trace werkt ook zonder problemen.
De handleiding was dus frans en dat is heel snel verholpen na een malitje.
(Ook) ik had mijn twijfels na het lezen van ervaringen op verschillende sites. Heb toen per email op uitleg gevraagd omtrent deze gebeurtenissen. De verkoper wist mij te overtuigen dat het om uitzonderingen gingen. Toen toch maar de gok genomen, mede omdat de LCD TV (Toshiba 42C3530D) min. €140 goedkoper was dan ergens anders.
Communicatie via email is duidelijk en snel. Hetzeflde geldt voor de bestelprocedure.
Verzending ging vrij snel. De verwachtte levertijd van 5 werkdagen was dan ook geen probleem.
Minder was de doos van het product. Deze was doorgezakt, waardoor ik het ergste vreesde voor de 42" LCD TV die erin zat. Ondanks dat de houders van piepschuim ook door midden gebroken waren, was de TV gelukkig 100% in orde.
Ze hadden een LG 32LC42 LCD scherm voor maar €459 (inc. verzending)! Ondanks dat de shopreviews niet allemaal even positief waren de gok genomen.
Status van de bestelling wordt goed bijgehouden op de website en via email. Een ruime week na betaling kreeg ik al bericht dat het scherm verzonden was. Niet super snel, maar goed, scherm was dan ook €50 goedkoper (als je verzendkosten ook meerekent) dan bij de concurentie in de pricewatch! Daar wacht ik graag een dagje extra voor
Deze voldoende is alleen omdat de verzendkosten gratis waren. Ik wist dat het met DPD ging en dat DPD slecht is. Je kunt ook kiezen voor DHL.
Verzending was echter snel (2 dagen) en zonder deuken in de doos.
Erg slecht was dat het scherm gewoon werd afgeleverd bij een studentenhuis in de buurt omdat ik niet thuis was! Met 12 huisgenoten is het wel erg makkelijk ontkennen dat je een tv in ontvangst hebt genomen.
Gelukkig stond het pakketje echter gewoon onderaan de trap van het studentenhuis.
Bij GSM Dealer een LCD TV besteld, Philips 32PFL7762D, zij boden een uitermate scherpe prijs ten opzichte van de andere webshops maar ik was wel sceptisch omdat de reviews niet al te best waren. Ik besloot om toch maar de proef op de som te nemen en de TV te bestellen. Bestelling ging eenvoudig en betaling werd de volgende dag al bevestigd.
VerzendingHet product was weliswaar op voorraad maar vanwege de scherpe prijs en slechte reviews schatte ik in dat de bestelling wat langer kon duren dan verwacht, waarschijnlijk dat ze na ontvangen van de betaling pas bij het magazijn aan zouden kloppen dus ik ging ervan uit dat de leveringstijd wel een paar weken zou duren. Na 1 week kreeg ik de bevestiging dat het product klaar lag voor verzending en 1 dag later kreeg ik de track&trace code voor DPD.nl, het product werd vanuit Duitsland verzonden naar Best en van daaruit thuis afgeleverd, dit werd netjes via track&trace bijgehouden en 2 dagen later afgeleverd. Al met al prima geregeld en sneller dan gedacht.
KlantenserviceGeen problemen met de service, eenmalig een mail gestuurd waarin ik vroeg om een indicatie voor de levering en kreeg de volgende dag al antwoord dat het product al klaar stond voor verzending. Prima service.
Zie de review van de verzending en aftersale.
VerzendingEen paar maanden geleden ging ik op een Eurotrip, en ik wou een nieuwe telefoon hebben om toch een beetje goede foto's te maken. GSM dealer was het goedkoopst, en ik informeerde bij hun of hun op tijd de telefoon konden leveren. Hun vertelde mij dat ze dat wel konden. Maar helaas de telefoon kwam niet op tijd, hij was 3 dagen te laat. En toen zat ik al in Boedapests.
KlantenserviceMijn Nokia bleek dus eigenlijk altijd al een storing te hebben, het licht van mijn nummer keypad lichte nooit op. Ik dacht van oke jammer dat deze telefoon dat niet heeft. Maar dit hoorde dus eigenlijk niet zo, daar kwam ik pas achter toen een familie lid van mij ook deze telefoon had.
Ik nam dus contact op met GSMdealer en ik kreeg deze e-mail terug:
"Geachte,
Het is jammer om te vernemen dat uw Nokia E65 niet helemaal naar wens
werkt. Wij hebben gekeken naar de dichtsbijzijnde Nokia servicepoint in uw
buurt. Dit servicepoint ligt in Almere:
Dit slaat dus nergens op. Ten eerste woon ik ruim 50 km van Almere af en kom ik er nooit. Ik had veel liever gehad dat ik mijn telefoon naar GSMdealer stuur via de post. En dat hun dan alles regelen. Maar goed dat ze zichzelf de GSMdealer noemen en niet GSMservice!
Krijg een foutmelding op de website na de bestelling van het produkt. En via de mail krijg ik eerst een bericht met: EMAIL_GREET_MREMAIL_WELCOMEEMAIL_TEXTEMAIL_CONTACTEMAIL_WARNING
en vervolgens gelukkig nog een bevestigingsmail met het order overzicht.
Het produkt zou binnen 5 dagen leverbaar zijn. Niet dus! Aan de telefoon vertelt men dat het de schuld is van de leveranciers en dat ik ze me wel ff diezelfde dag een mailtje met de status sturen. Niet dus! Vandaag uiteindelijk de bestelling maar geannuleerd. Ben ik blij dat ik onder rembours heb besteld. Wat een prutsers!
Ik heb een laptop bestelt (bestelnummer 1002481) via een cash-back deal op 1 Juni 2005. Ik vind het goede winkel om op deze manier te bestellen en te communicieren. Dit is hartstikke makkelijk want als ik een mailtje stuur krijg ik meteen reactie. Na een maand heb ik een contract afgesloten met orange en 2 maanden later (eind juli) had ik nog geen laptop mogen ontvangen. Ik heb het veranderd naar aleen cash-back van 390 euro. Ze zijn heel flexibel geweest in dit veranderingsproces. Ze hebben doorgegeven dat als ik mijn rekeningnummer toe stuur ze mijn dossier zouden gaan sluiten. Ik ben nog niet geïnformeerd of ze dat gedaan hebben. Ik heb tot op heden nog geen cent ontvangen. Ik probeer hun te bellen maar het is onwijs duur 0.80 cent per minuut om hun te bereiken, dus niet goedkoop heee!!!
KOOP NIKS meer van ze!!!!
Ze zeiden dat ze de eerste Qtek 9090 konden leveren, dus heb ik hem daar besteld. Nu kunnen alle bedrijven hem direct uit voorraad kunnen leveren en gsmdealer kan niks. Ze vertellen dat ze druk zetten bij hun leverancier, wat betekent dat? De mensen zijn vrijwel onbereikbaar, ze schuiven hun schuld op een ander. Ik zit nu met een twee jarig abonement en geen mobiel. Ik wacht al 7 weken op mijn telefoon. Dit bedrijf is ronduit droevig. Mijn advies : Niets bestellen bij gsmdealer.nl!
Lange leveringstermijn voor P900, reageren pas wanneer klant zijn geduld verliest. Al ettelijke malen faktuur opgevraagd, wordt beloofd, maar ze sturen helemaal niets... Telefonisch moeilijk bereikbaar. Kan duidelijk beter, lijkt black-box.
Het was even afwachten, maar uieindelijk heel erg tevreden over deze zaak. Na de prijsverlagingsgolf 2 Nokia 6610's besteld bij deze zaak. Op email werd dezelfde dag steevast gereageerd. Gelukkig maar, want twee weken na het plaatsen van de bestelling had ik de phones nog steeds niet. Na een mailtje kreeg ik te horen dat nokia met een gigantische backorder te kampen had en dat dat de vertraging veroorzaakte. Op de aangegeven datum werd de eerste nokia inderdaad ontvangen. Hetzelfde ging zo met de tweede waarmee GSMDealer idd liet zien dat de vertraging niet bij hun zat.
Kortom, al-met-al goede ervaring ondanks de lange levertijd.