Fotohart

Gebruikers over webshop Fotohart

Prima ervaring.
Recent een camera aangeschaft bij deze (web)winkel.
Website/afhandeling en contact op een ouderwetse wijze. Geen website met winkelwagentje, geen ideal, geen opvolging e.d., maar gewoon via uitnodiging tot overschrijven via een bevestiging per mail.
Buiten dat, niets dan lof. Snel en secuur.
Goede prijzen.

Prima verpakt, snel via DHL verzonden.

Adequaat en snel contact via mail en telefoon op enkele vragen.

Fotohart is op tweakers.net wellicht een wat onbekendere winkel (geizen er redelijk weinig recente surveys staan) maar ze hadden de camera die ik wilde hebben (Eos 450D) wel in de prijslijst staan tegen een zeer leuke prijs (zo'n 20 euro minder dan de concurrenten).

De indruk die ik kreeg van Fotohart is dat ze een normale winkel zijn die toevallig een prijslijst met bestelknop online heeft staan. Dit is wellicht wat jammer, want erg uitgebreid is de info op de site niet.
Echter, als je iets wilt weten en ze malit krijg je heel snel antwoord (dat nog eens klopt ook nog). Dus zeker als je weet wat je wilt is dit niet echt een bezwaar.

Ik mailde voor de beschikbaarheid van de camera (op een vrijdag), zaterdag kreeg ik een mailtje binnen dat de camera voorradig was en dat als ik hem bestelde ik hem gelijk op kon halen of eventueel zou kunnen betalen en laten versturen. Omdat ze een eindje hiervandaan zitten heb ik het op laten sturen. Ook al was er maar 1 shopreview van aug 2008 en verder alleen maar 2005 en ouder, elders op het web zag ik goede beoordelingen over deze shop. Dus heb ik mijn bestelling geplaatst.

Wat wellicht ietwat onduidelijk is is dt er geen bestelnummer wordt gemailed, dat zou eea iets verduidelijken. Echter kun je als betaalkenmerk het e-mailadres meegeven en dat werkt verder ook prima.
Nadat ik op zondag had betaald kreeg ik maandag een telefoontje met de vraag dat de betaling binnen was en ze graag nog even een mailtje als bevestiging wilde zien om er zeker van te zijn dat alles goed gaat (dit gaf mij de indruk dat iedere order wel netjes afgehandeld wordt en het ook goed gecontroleerd werd).

Geen zeer goed omdat de website niet echt heel uitgebreid is (meer ene prijslijst met bestelknop), maar verder dik tevreden over de manier waarop fotohart dit afhandelt.

Daarnaast krijg je bij de bestelmail nog een aantal aanbiedingen. Nu had ik deze niet direct nodig, maar de prijzen waren zeker niet slecht en het waren aanbiedingen die ook daadwerkelijk met de camera te maken hadden (en niet zomaar gegenereerd werden op basis van niets).

Na de bevestiging kreeg ik een mailtje dat de camera was verstuurd en ik deze via de meegeleverde T&Tcode kon volgen. De camera was prima verpakt en werd binnen een dag of 4 na de eerste vraag al geleverd, vrij vlot wat mij betreft.

Al met al ben ik ook over de verzending dik tevreden.

De zaak maakt de slogan ‘Fotovakwinkel met internetprijzen’ beslist waar. In 2003 heb ik er al eens een fototoestel gekocht vanwege de zeer scherpe prijzen en deze keer werd het een camera van Panasonic.

Bedenk goed wat je precies wilt hebben. De verkoper raadt je aan om je nieuwe camera te completeren met accessoires. Deze kun je aanschaffen tegen een aanbiedingsprijs. Onderdelen als geheugenkaarten zijn echter prijzig (19 euro voor 2 GB, normaal 29 euro). Dat vind ik eigenlijk wel begrijpelijk, omdat de winkelier ergens op moet verdienen.

Over technische kennis kan ik geen oordeel doen, aangezien ik zelf al het nodige vooronderzoek heb verricht.

Al met al heb ik goede ervaringen met Fotohart.

Ook de ‘aftersales’ kan ik als goed bestempelen. Het retourneren van enkele accessoires leverde geen problemen op en ik heb alsnog een geheugenkaart voor een zeer scherpe prijs gekregen.

Scorekaart voor Fotohart